Seitsemän kuukautta ja yhdeksän ja puoli kiloa!

Kysyin, että kiinnostaisiko teitä kuulla vähän tämän hetken kuulumisia meidän seiskakuiselta ja sieltähän löytyi useita, jotka huusitte heti hep. En oikeasti ymmärrä mihin nämä kuukaudet ovat tässä menneet, kun muka on jo lähemmäs vuosi tullut vietettyä äitiyslomaa, mutta tässä sitä nyt kuitenkin ollaan. Käsittämätön vauhti elämällä just nyt!

Yli viikolla ollaan jo ylitetty seitsemän kuukauden ikä ja täytyy sanoa, että oon ihan ihmeissäni siitä, miten nopeasti tapahtuu kehitystä ja muutoksia. Enpä olisi ennen äidiksi tuloa uskonut tätä kaikkea, jos mulle joku olisi sanonut, että melkeinpä päivittäin tapahtuu jotain uutta. Tosi hienoa seurailla miten Allu keksii koko ajan uusia taitoja, pyrkii uudestaan ja uudestaan toistamaan samoja juttuja ja kun onnistuu, yrittää taas heti jo jotain uutta. Hirmuinen motivaatio pienellä miehellä, ei voi kuin ihailla! <3

Kehitys ja taidot

 • Painan kotivaa’an mukaan 9,5 kiloa ja olen arviolta 71-73 senttiä pitkä.
 • Käytän vaatekokoa 68-74.
 • Olen jo vähän yli kuukauden istunut hyvin itsekseni, mutta nyt olen viime aikoina oppinut nousemaan mahaltani istumaan. Seistä osasin jo alle kolmikuisena, mutta nyt osaan jo itse nousta seisomaan helpommin ilman apua. Vedän itseäni esimerkiksi sohvan reunasta ylös ja siksi mulla onkin jo pari kuhmua. Äiti ei vissiin pysy perässä, kun se antaa muhun välillä vähän sattu. Auts! 
 • Opin muuten konttaamaan ennen pääsiäistä! Alkuun vedin toista jalkaa vähän perässä, mutta kun harjottelin karhukävelyä jonkin aikaa, alkoi sujua jo paremmin. Käsivoimat on valtavat ja oon jo aika nopea. Varsinkin jos jotain kiinnostaavaa näkyy edessä. Esim. äidin kännykkä, se on saaliina paras!
 • Mulla on edelleen yksi hammas. Lisää sieltä näyttäs tulevan koko ajan ja ikenet on olleet pitkään turvonneet, mutta ei sieltä tuu mitään läpi. Sattuu kyllä välillä ja itkettää kun kutisee ikenistä.
 • Mulla on hirmu hyvä iho, en oo käyttänyt vielä koskaan mitään pesuaineita tai öljyjä. Äiti pohti, että voihan se johtua siitäkin, että mulle ei oo laitettu koskaan mitään aineita eikä oo lotrattu vedessä liikaa. Talkkiakin on käytetty vaan parit kerrat.
 • Hymyilen paljon, mutta välillä kiukuttelen kyllä enemmän kuin ennen. En tiedä mistä se johtuu. Ehkä mä nukun vähän liian vähän? Tai sitten nälkä kasvaa, kun liikun vielä entistäkin enemmän?
 • Osaan taputtaa käsiäni yhteen ja pari kertaa tein sen jo musiikin tahtiin. Tuleekohan musta vähän musikaalisempi kuin mun vanhemmat? Toivottavasti. 

Arki ja lempipuuhat

 • Oon tosi vauhdikas, kuten ootte kuulleet ennenkin ja mulla pitää olla paljon virikkeitä. Nyt on vähän helpottanut, kun pääsen itse liikkumaan. Seuraan äitiä kuin hai laivaa kotona ja välillä menen johonkin myös yksin. Jos jään jumiin, niin mä huudan ja äiti tai isi pelastaa! 
 • Käyn kylpemässä pari kertaa viikossa, oon alkanut tykätä loiskia vedellä. Vessan ritilä on super hauska, mihinhän se vesi menee?
 • Lemppareita kotona tällä hetkellä on mun uusi pallomeri, kaikki kodin muovikipot imurin tutkailu. Vaatekaapin laatikoita on myös tosi kiva aukoa ja vetää tavarat sieltä alas. 
 • Kun oon liikkeellä, etsin aina jonkun pinnan, josta saisi kiinni ja voisin nousta seisomaan. Niin ja sitten yritän kiivetä ylemmäs. Kiipeily on pop! 
 • Oon sosiaalinen ja tykkään tosi paljon ihmisistä. Voin olla kenen vaan sylissä ja tykkään kattella ympärilleni. Nuorempana viihdyin enempi kotona, mutta nyt musta on tullut reissumies. Mihin seuraavaks lähdetään?
 • Oon muuten jo lentänyt yhdeksän lentoa ja ollut kaksi kertaa laivalla. Jos siis vähän epäilit, etten mä olisi vielä kunnon reissumies. Oon mä! 
 • Oon nukkunut taas aika huonosti ja tosi vähän, mutta hetken aikaa ehdin olla unikoulussa ja meni paremmin. Ainakin osaan jo nukahtaa nopeasti illalla, se on edistystä. Päätin kuitenkin, että unet on väsyneille ja mä kyllä oon mahd. paljon valveilla.
 • Nukun yössä noin 9 tuntia ja päivällä 1,5-3 tuntia yhteensä.

Ruokailut

 • Sain oman uuden syöttötuolin ja siinä tykkään istua. Heiluttelen jalkoja, hymyilen ja joskus huudan nam nam nam, jos on nälkä. Sillä huudolla saa ruokaa tarjoilijalta!
 • Ruoista lemppareita on jogurtti (N A M!) ja kaikki marjaisat jutut. Syön äidin ja isin smoothieta aamuisin ja sinne on kai piilotettu myös vihanneksia, mutta muuten mä en niitä oikein syö. En tykkää myöskään mistään mikä ei oo makeeta. Pidän suun visusti kiinni, kun mulle annetaan niitä, koska tiedän että saan kyllä myöhemmin muutakin.
 • Mulla on vähän ilmaa masussa välillä ja pari kertaa oon öisin herännyt, kun pörisee vähän liikaa mun makuun. Nyt me selvitellään, että missä se kipu on. Äiti aikoo olla ilman maitoa vähän aikaa, jos se on vaikka se? 
 • Oon saanut jo itse syödä joitain juttuja. BAnskua tykkään sotkea sormiin, leipää on kiva mutustaa ja kurkku on tosi kiva ikenille. Tykkään syödä itse, mutta siitä jää kyllä vähän nälkä aina. Mikshän mun ruoat löytyy aina sieltä lattialta? 
 • Syön kahden tunnin välein, maitoa melkein jokaisella kerralla ja ruokaa päivisin myös usein. Mulla on koko ajan nälkä ja siks mua kai välillä kiukuttaa. Miks ne marjat ei pidä yhtään nälkää? Eikai mun tarvitse alkaa syödä jotain muutakin?

Johan siinä kertyi taas lista kuulumisia. Kysykää ihmeessä lisää, jos tahdotte kuulla mitä tällä hetkellä kotona mietiskellään ja mitä kehitystä seuraillaan eniten. Mua vähän jännittää, että koska me aletaan kävellä, sillä nyt jo on aikamoinen vauhti ja saa varoa koko ajan. Eli jos mä saisin toivoa, niin pliis, vähän hidastusta vauhtiin kiitos! Kävelläänkö vasta vaikka syksyllä? ;) hehe.

Kiva muuten kerätä näitä kehitysaskeleita kasaan ja jakaa teidänkin kanssa. Vauvat kulkevat kaikki niin omaa tahtiaan ja jokaisella tulee esiin niin erilaisia taitoja. Ei pidä vertailla, mutta voi lueskella muiden ajatuskia ja ideoita ja samaistua fiiliksiin. Tärkeintä on tukea omaa lastaan niin hyvin kuin voi ja olla mahdollisimman paljon läsnä. Juuri nyt kirjoitan tätä tekstiä yksin kahvilassa ja vaikka se hassulta kuulostaakin, niin mulla on taas ikävä kotiin. Saa nähdä koska tämä ikävä tasaantuu ja koska oppii olemaan pidempiä aikoja poissa kotoa. Kaikki tää on vielä kai niin uutta ja side on niin tiukka, että sitä on turhakin löysätä. Ikävä tuntuu tosi hyvältä. <3

Mitäs teidän beibeille kuuluu? Mitäs luulette, koska meillä opitaan kävelemään? ;) 

Aiemmat postaukset kehityksestä:

13 vastausta artikkeliin “Seitsemän kuukautta ja yhdeksän ja puoli kiloa!

 1. Olipas kiva lukea Allun kuulumisista. Aikamoinen vauhtivesseli tuntuu herra olevan ja veikkaan että teillä kävellään viimeistään kesällä! Allu on kehittynyt kyllä nopeasti ja oppinut ajoissa kaikkia taitoja :) Meidän neiti on nyt.9,5 kk. Hirveen nopeesti on tosiaan mennyt aika ja elokuussa töihin paluu. Apuva! Meillä ollaan varmaan myös jotain 71 cm mutta painoa on vain vähän reilut 7 kiloa. Ja meilläkin herkkua on kaikki makea. Vihannekset menee välillä, mutta liha ei oo lemppareita. Ja nyt on vaihe että vain kaupan soseet maistuu vaikka itse oon vaivalla omia soseita tehnyt, mutta ne nähdessä menee suu visusti kiinni :D No pääasia että syö jotain! Harmi kun teillä nukutaan jälleen hieman huonommin yöllä. Miten teidän päiväunet menee? Nukkuuko nuo unet millaisissa pätkissä? Meillä nukutaan yöllä 19.30/20-7/8 ja herätään kerran yössä syömään. Toki hampaat, flunssa sun muut aina vaikuttaa uniin ja silloin ei noin hyvin suju. Päivällä nukutaa yleensä kahdet unet. Yhdet 1-2 tuntia ja toiset lyhyemmät. Nämä tosin vaihtelee todella paljon! Mä odotan että tuo neiti olisi joskus tuollainen vauhtihirmu. Ilman tukea on istuttu jo jonkin aikaa, mutta itse ei vielä istumaan nousta eikä kiipeillä eikä seistä. Vasta pääsiäisenä opittiin ryömimään. Tosin meillä neiti on liikkunut 7 kuisesta asti pyörimällä paikasta toiseen niin ei ole halunnut muita tapoja opetella. Meillä tosiaan kävellään vasta syksyllä, jos kesään mennessä opittaisiin vaikka konttaamaan ja seisomaan. Kyllä nuo lapset ovat vain niin erilaisia kaikki! Niin ihania omia yksilöitänsä :) Mukavaa loppuviikkoa ja etköhän pian opi nauttimaan siitä omasta vapaa-ajastakin!

  Tykkää

  1. Kiva, että tykkäsit :) Näitä käykin aina iso porukka lukemassa, iso piikki aina tilastoissa, kun kirjoittaa vauvan kehityksestä :)

   Haha, mikäs meidän soseissa on vikana, kun ei pikkusille kelpaa? Meillä siis ihan sama ongelma. Nyt vasta oon saanut omaa puuroa syötettyä, laitan siihen marjoja joukkoon ja jogurttia päälle niin maistuu isotkin annokset. Kesti useempi viikko että tottui ja aiemmin söin itse aina ne puurot lopulta pois :D Vielä kun sais niitä soseita ja vaikka lihaakin syömään, mutta vielä tuntuu aika hankalalta. Selvästi makea on se juttu makuna, mikä on mieluisampi. Kuten näemmä teilläkin :) Ehkä meidänkin ruoat alkaa myöhemmin maistua enemmän, varsinkin sitten kun niitä saa alkaa ihan vähnä edes maustaa! ;)

   Meillä nukutaan päivisin pätkissä, nyt on nukuttu kolmessa pätkässä, eli pari noin 30 min pätkää ja yksi noin tunnin pätkä. Aika vähän siis nukutaan edelleen.

   Tuo pyöriminen kuulostaa niin mahtavalta! Ajattele, meidän Allu ei osaa pyörähtää ympäri yhtään ja jos on selällään, niin ei pääse siitä ylös. Osaa kyllä nousta istumasta seisomaan tukea vasten, myös mahaltaan, mutta ei osaa nousta sieltä selältään. huutaa aina apua, jos on joutunut selälleen :D Eli joo, kaikilla omat taitonsa. Teillä osataan jotain mitä meillä ei. ;)

   Pikkuhiljaa teilläkin tulee se liikkuminen, hän vaikuttaa vain varovaisemmalta ja tarkkailevalta tyypiltä. Pian sielläkin jo ollaan liikkeellä ja saat juosta perässä katsomassa ettei satu mitään :)

   Tykkää

 2. On se niin jännä miten tää eka ja varmaan toka vuosikin lapset kehittyy eri tahtiin. En tiedä missä vaiheessa ne sit tasaantuu. Oon eskarissa töissä eikä niistä aina huomaa kuka on syntyny alkuvuodesta ja kuka loppu.
  Meiän tyttö on nyt 5,5kk, painoa melkein 8kg ja pituus 70cm. Hampaita löytyy jo kaks, ne ilmesty peräkkäisinä päivinä. Istumista ollaan vähä harjoteltu ku saatiin siihen lupa neuvolasta. Tosi iloinen ja hymyileväinen tyttö. Naurua ei tuu ku joskus satunnaisesti, enemmän sellasta kiljahtelua. Nauretaanko teillä? Ryömimistä on harjoteltu nyt kovasti pari päivää ja pikkuhiljaa päästään eteenpäin. Saa nähä kuinka nopeesti lähtee konttaamaan ku välillä nostaa itteään käsillä niin ylös ettei maha osu lattiaan. Musiikin tahdissa on kiva hytkyä mahallaan. Meillä nukutaan hyvin, yöllä n. 10h ja herää syömään yleensä 2 kertaa ja päivällä 2-4h. Ei olla alotettu vielä kiinteitä, äidinmaitoa menee parin tunnin välein. Mielenkiinnolla odotan mikä sit maistuu ku parin viikon päästä alotetaan.

  Tykkää

  1. Taitaa se siinä 2-3 vuoden jälkeen vähän tasaantua se kehitys, ainakin mitä tulee kävelyyn ja näihin perustaitoihin liikkumisessa ja puhumisessa. Sen jälkeen tottakai sitten jatkuu muut opit, jokainen oppii asioita omalla ajallaan. :)

   Meillä on naurettu jo tosi nuoresta, oiskohan ollut 3 kk kun naureseli ekan kerran? välillä saa ihan naurukohtauksia, kun pelästytän häntä. Heh, nauraa siis eniten aina jos vähän pelästytellään, eli ei ole kovin säikky lapsi :D Uskon, että se nauravaisuus tulee sieltä nopsaan kyllä, selvästi osa vauvoista on alkuun vähnä hiljaisempia, mitä oon tuttujen vauvoja seurannut. :)

   Ihanaa, kun teillä nukutaan hyvin. <3 Hyvää vappua sinulle Kati-Laura! :)

   Tykkää

 3. Kyllä on eroja vauvojen kehityksessä tosiaan. Hauskaa, että teidän Allu osaa jo semmosia asioita, mitä meillä opittiin vasta lähempänä yhtä vuotta. :) Niinkun toi taputtaminen ja istumaan nouseminen. Mutta meillä onkin ollut sitten taas puheen kehitys ihan huimaa. 8 kk iässä tuli useampia sanoja ja 1 v jo ihan hirveä määrä. Nyt 2 v puhuu jo ihan täysin 8 sanan lauseita, kun kavereiden 2 veet osaa vasta muutamia sanoja. Ja tosiaan nyt liikkuu/kiipeää/juoksee yms aivan ikätasoisesti. Nyt meidän kakkonen on Allun ikäinen ja just oppi ryömimään, istumaan/pystyyn ei edes yritystä vielä likimainkaan. Ja tuntuupa juttutyyppi olevan tämäkin ennemmin kuin liikkuja. Massaa oli 6 kk nlassa jo 10 kg ja pituutta 70cm. :) nyt on vasta ensi viikolla 8 kk nla, jossa saa seuraavat mitat. Hyvää ”kevättä” teidän vauhdikkaalle porukalle!

  Tykkää

  1. No tätäpä juuri vähän mietin, kun kirjoitin tätä tekstiä! Että hirmu moni tuntuu oppivan asiat aivan eri tahdissa ja esimerkiksi ne jotka oppivat nopeasti puhumaan, liikkuvat vasta myöhemmin enemmän. Mutta se kuulostaa aika loogiselta, eihän kaikkea voi samaan aikaan oppia. :) Mun siskoni muistaakseni muuten oppi puhumaan niin, että aloitti vasta tosi myöhään, mutta puhui heti valmiita lauseita :D Huomaa siitäkin luonne-erot jo nuorena, kun itse taisin hölöttää pelkkiä sanoja jo pienenä, kun taas toinen joka oli vähän perusteellisempi ihminen, mietti lauseet valmiiksi ja aloitti vasta sitten hölinät :D

   Ihanaa kevättä myös teille Sari ja oikein hyvää toukokuun alkua :)

   Tykkää

 4. Allu taputtikin mulle ke kun jotain pojille laulelin. Olin ihan ”iiih”. 😍😁 Aamos osaa vilkuttaa. 😊 Pitikin sanoa eilen,et Aamos kans tossa 3vkoa sit pari vkoa nukku huonommin. Kuulemma 7-8kk välissä monilla sellanen vaihe, sanoi neuvolan täti. Pitää vaan yrittää pitää siitä unikoulusta kuulemma kiinni. Voikun aina jaksas. 😇

  Tykkää

  1. Hahah, joo se taputti kun niin hienosti laulelit! ;) Se on opetettu hyvin :D

   Vau, vitsit miten hienoa. Ja näinkin että nyt Aamos kiipeää jo portaita pitkin! Saa olla aika varovainen, ei voi jättää enää edes sekuntiksi näitä yksin. :)

   Tykkää

 5. Joo näitä on kiva lukea! Ihana teidän poika ja kiva tapa kirjoittaa, hehe. ;)

  Lapset kehittyy niin eri tahtiin, meilläkin tyttö alkoi puhua vasta parivuotiaana mutta puhui kokonaisilla lauseilla. Pojalla tuli jo aiemmin sanoja. En muista tarkkaan koska kävelemään oppivat, mutta oppisiko allu ehkä jo parin kuun päästä kävelemään? Saataisko me lukea 9 kk kuulumisissa ekoista askelista? :)

  Tykkää

  1. Hih, kiitos :)

   Kuulostaa tutulta! Lapset on niin erilaisia kaikki, aivan kuten me aikuiset. Lopulta jokainen kyllä oppii liikkumaan, kävelemään ja puhumaan. Kaikilla se oma tahtinsa :)

   Hmm.. vai että 1,5 kk aikaa oppia kävelemään. Katsotaan kuin käy ;)

   Tykkää

  1. Uskomattoman taitavia ovat kyllä :)

   Allu söi alkuun ihan vain valkoista leipää, kun harjoitteli nielemistä. Nyt on syönyt jo vähän kauraleipää ja perunarieskaa. Nielee jo hyvin :) Jogurtti on kaurajogurttia, Yosaakos se nyt on nimeltään :) Tykkää siitä hurjasti!

   Tykkää

   1. Tulin tähän myös kommentoimaan kun muakin kiinnosti tuo. Hyvä idea siis kokeilla meillekin tuota kaurajugurttia kun kaura sopii :)

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s