Lunta kevään keskelle

DSC01341 DSC01342DSC01393 DSC01394 DSC01351DSC01364 DSC01368 DSC01375 DSC01379DSC01384DSC01397

Se niistä kevätkuvista ja kukkasista, joita olin teille ajatellut esitellä, tilalle tulikin äkillinen talvi.Oon varmasti ehtinyt teille jo monesti kertoakkin, että täällä laaksossa on jo kevät aluillaan. Linnut laulelee, aurinko paistaa lämpimästi ja lämpötila on ollut helposti yli kympin. No, tilanne saatiin korjattua nopeasti, kun paikalle iski vuorokauden kestäneet lumisateet. Maisema muuttui nopeasti ihan uudeksi ja tuntuu ettei kevättä olisi koskaan ollutkaan. Mutta ehei, en valita. Kauniilta näyttää nyt maisemat, niin kristallisia on puut ja pensaat, kun on saaneet päälleen hunnun lumesta. Ja edelleen laulaa linnut, niillekin taisi tämä talvi tulla ihan yllärinä ;)

Käytiin toissapäivänä tekemässä pitkä kävely pitkin rinnettä ja löydettiin aivan ihana maisemapolku jota pitkin kulkea. Vasta lopussa meille selvisi, että sillä polulla ei kai olisi saanut kulkea talvella. Mitäs laittoivat kieltokyltit vasta tien päähän, eihän me nyt olisi voinut arvata, että siellä olisi ollut vaarallista kulkea. Sitäpaitti on tuo saksa vähän ruosteessa, niin ei varmaan pistänyt ne ensimmäiset kieltokyltit silmäänkään. No, selvittiin pois hengissä, eikä eksytty mihinkään. Kauniit oli maisemat, harmi ettei koskaan kuvissa mikään näytä aivan samalta kuin omilla verkkokalvoilla. Ehkä joku teistä pääsee näkemään nämä maisemat joskus itsekin, toivon kovasti niin.

Talviset terkut Bad Hofgasteinista! 

6 vastausta artikkeliin “Lunta kevään keskelle

 1. Moi Marissa! Tosi kiva seurata teidän turneeta. Mä rakastan Saksaa ja Itavaltaa, mun lempparimaat. :) Tuli mieleeni, että mitä kieltä te puhutte siellä asioidessanne. Saksaa vai englantia?

  Tykkää

  1. Moikka, kiva kun oot meidän matkassa mukana. Vielä hetki ollaan sun rakastamilla seuduilla, sitten siirrytäänkin ihan muihin ihaniin paikkoihin. :)

   Osaan saksaa sen verran, että ymmärrän mitä puhutaan ja voin hoitaa asiat esim ravintolassa ja kaupassa yms. Huomaan vaan, että välillä mulle aletaan puhua englantia, kun en kuitenkaan puhu mitenkään hirmu hyvin :D Jatkan silti yleensä puhumalla saksaa, koska on parempi vahvistaa sitä kieltä,ettei se katoa kokonaan. Aika harvoin täällä tulee käytyä, niin kieli on aika ruosteessa. Se vähän harmittaa :/

   Tykkää

   1. Minäkin koitan aina sitkeesti vääntää saksaksi. Berliinissä mun kieli meni melkein solmuun kun halusin selvittää yhden mutkikkaamman hotellihuoneeseen liittyvän probleeman ilman enkkua. :D Oon muuten huomannut, että saksassa jaksetaan kuunnella vaillinaistakin saksaa paremmin kuin Itävallassa. Luulenpa, että se johtuu yksinkertaisesti siitä, että saksalaiset ei osaa englantia yhtä hyvin kuin naapurinsa. Itävaltalaiset voi siis helpommin vaihtaa kieltä.

    Tykkää

    1. Hyvä sinä! Luulen, että sun taitosi on myös vähän paremmat kuin mun, olisin varmaan vaihtanut englanniksi tuossa tilanteessa, koska kielitaito ei oo enää kovin hyvä. Tosin välillä on kivaa, että vaikka itse puhuisinkin sitten englantia, niin ne jatkaa saksaksi, jos eivät osaa englantia. Paranee kielitaito myös siinäkin, että kuulee koko ajan ja yrittää ymmärtää asiayhteyksistä. Täällä pienessä kylässä englanninkielen taito on aika huonoa, parhaiten osaa ravintolan henkilökunta, mutta muualla se on aika heikkoa. Onneksi pienillä litanioilla pärjää myös hyvin :)

     Saksa ei oo mulle yhtä tuttua aluetta, kieli on myös vähän erilaista. Paljon jäykempää, ehkä myös selkeämpää? Molemmat maat on kyllä ihania, kieli on kaunis :)

     Tykkää

 2. Oletko reissannut alpeilla/Itävallassa kesällä? Mahdollisina kesäkohteina kiinnostaisi Bad Gastein, Zell am See ja Serfaus. Olisi kiva kuulla oletko käynyt ja mitä tykkäsit paikoista.

  Tykkää

  1. Moi! Kesällä en oo itse ollut täällä, mutta tunnen monia jotka käy myös kesäaikaan. Mekin haaveillaan, että jos ei nyt kesänä palata tänne, niin sitten seuraavana kesänä/keväänä tullaan vaeltamaan. Bad Gastein ei oo kovin suositeltava paikka mun mielestäni, mutta hyvin siellä näyttää ruotsalaiset viihtyvän. Aikamoinen bilepaikka ja itselle näyttäytynyt vähän sellaisena sekamelskana ja ryysiksenä. Kesäaikaan tilanne voi olla tottakai toinen, kun on rauhallisempaa. Ollaan nyt tässä viereisessä kylässä, eli Bad Hofgasteinissa, joka on rauhallisempi ja täällä on kesälläkin hotelleissa vilskettä. Ihmiset taitaa käydä kesäaikaan paljon vaeltamassa tai kylpylöissä, joita täällä on. Ihana kylä tämä on, tietty jos tahtoo enemmän vauhtia, niin sitten varmasti se Bad Gastein on parempi kohde.

   Zell am Seen alue on kaunista, voin suositella. Paljon ihania spotteja ja pikkuisia kyliä joissa vierailla. Serfaus ei ole tuttu mulle, mutta siitäkin oon kuullut hyvää kavereilta, jotka on kiertäneet paljonkin näillä alueilla kesäisin pyöräillen. En usko, että voi mennä kovinkaan paljon pieleen, jos lähtee Italian/Itävallan suunnalle kesällä vaeltamaan tai miksei vaikka vain nauttimaan maisemista ja syömään hyvin. Täällä on vehreää ja rauhallista kesä-aikaan, joten ihmeessä matka vaan tulille :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s