Oman keittiön tuotos vai valmiina purkista?

DSC01406

Ollaan viime aikoina kotona paljon puhuttu siitä, että ruokaa pitäisi tehdä mahdollisimman paljon itse ja välttää valmisruokia. Ei se mikään varsinainen ongelma ole ollut aiemminkaan, enemmänkin ollaan herätty miettimään, että onko jotain asioita, joita ostetaan kaupasta, mutta niitä voisi tehdä vastoin omaa tottumusta ja luuloa itsekin. Esimerkkinä nyt vaikka leipä, jota meillä kuluu päivittäin useampi siivu. Reissun aikana ollaan syöty leipomon tuoreita sämpylöitä lähes joka päivä, mutta totuus on, että jos näkisi vaivaa asian eteen, niin ne olisi helppo leipoa myös ihan itse. On ollut ihanan helppoa kävellä aamulla leipomoon, kertoa tädille haluamansa sämpylät ja kiiruhtaa aamiaispöytään. Nähtäväksi jää, tapahtuuko tämä joskus. Jaksaako sitä todella nähdä niin paljon vaivaa?

Mitä tulee muihin valmistuotteisiin, niin niitä ei taida juurikaan olla meidän keittiössä. Pyörittelin mielessäni erilaisia tuotteita ja kyllä, jos tehdään hamppareita, niin niihin tulee esimerkiksi majoneesia väliin. Sitä voisi tehdä itse, mutta ei olla edes mietitty asiaa. Ketsuppiakin voisi välttää ja laittaa vain tomaattia spakun kylkeen. Ketsuppia en käytä missään muualla kuin juuri spakun kanssa, koska ei se oikein muuhun kuulu. Eilen tehtiin fajitaksia ja kyllä, sinne väliin meni valmista Taco -salsaa. Te lukijat oottekin joskus mulle vinkanneet, että sitäkin voisi tehdä itse. Hih, en oo vieläkään saanut aikaiseksi yrittää. Jos joku nimittäin muistaa vielä, niin joskus on ollut tapana syödä tuota salsaa suoraan purkista. Pöydässä se koko purkki meni tälläkin kertaa yhdeltä istumalta, niin hyvältä maistui. Sopivan tulista ja ihanan kylmää kielellä.

Siihen se lista oikeastaan sitten jääkin ja kaikki mitä meillä kotona syödään, on aina tuoretta kotiruokaa. Purkista tulee siis lähinnä kastikkeita ja maitotuotteita. Rahkaa, raejuustoa ja maitoa. Jostain syystä ne kastikkeet on usein helppo hankkia valmiiina, vaikka onneksi niitä ei niin usein tulekaan syötyä. Tilanne ei siis ole millään tapaa huono, ainoastaan voisi vielä askeleen verran parantaa tapoja. Jos jaksaisi panostaa vielä hitusen enemmän, niin ruokavaliosta saisi nopeasti todella puhtaan.

Aihe tuli itseasiassa mieleen tänään, kun nostin jääkaapista esiin eilen ostamani Hummuksen. Oon viime päivät etsinyt meille hyviä ravintoloita Budapestiin ensi viikolle ja eteen on sattunut useampikin paikka jossa tarjoillaan hummusta. Näemmä ajatus oli jäänyt muhimaan mieleen ja samalla kun olen salaa haaveillut hummuksen silkkisestä mausta suussani, iskeytyi silmiini kaupassa tämä paketti. Alle kolmella eurolla valmista hummusta, vielä tuoretta sellaista. Ei mennyt kuin muutama sekunti ja tuote oli korissa. Tätä maistetaan tuoreen leivän kanssa! 

DSC01410

Oli muuten herkkua, vaikka valmistuote olikin. Tosi silkkinen maku ja maistuikin todella freesiltä. Käyttöpäiviä ei näytä olevan useita, onneksi ei säilöntäaineitakaan. Taisi käydä tämän purnukan kanssa tuuri ja kyseessä oli tuoretuote, eikä mikään kuukausia kaapissa säilyvä tehdasmössö.  Onneksi niin, tuskinpa sellaista olisi meillä kulunutkaan. Oma suu maistaa aika nopeasti maut, joissa on käytetty liikaa esansseja, eikä nenäkään taida päästä niitä vartioltaan suuhun saakka. Sen verran tarkka vainu on hyvään ruokaan, että keskiverto ei pääse millään ohi ;)

Taas tuli siis ostettua himouksissa valmistuote, jonka olisi voinut itse valmistaa ihan yhä helposti. Eipä hummuksen tekoon mene kuin viisi minuuttia, joten ensi kerralla lupaan aivan varmasti tehdä sen itse. Leipää en lupaa leipoa itse ainakaan ihan vielä, sen teon jätän ammattilaisille. Leipurit ja heidän arvokas työnsä kunniaan <3

Mitä valmistuotteita teidän kotona käytetään? 

8 vastausta artikkeliin “Oman keittiön tuotos vai valmiina purkista?

 1. Ketsuppia, mutta vain ja ainoastaan spagetin ja makaronilaatikon kanssa. Hmm.. Ja sellaista punaista currytahnaa tulee joskus heitettyä kuumennettujen kasvisten päälle tai wokkiin, samoin kala- ja soijasoossia – mutta niitä nyt ei ehkä voisi tehdä itse? :D Muuten meillä kyllä syödään aika puhdasta ruokaa, vaikkei nyt kanoja ja possuja kasvatetakaan pihalla ;) maitokin haetaan lähikaupasta

  Tykkää

  1. Ah, nuo currytahnat on kyllä helppoja. Ja hyviä. En usko, että ihan kaikkia kastikkeita edes olisi järkevää tehdä itse, hullu työnmäärä ja loppujenlopuksi niitä tulee ruokaan niin vähän, että mitäs väliä. Ei se ole niin justiinsa :)

   Meilläkään ei oo possutarhaa pihalla, eikä varmaan tulekaan :D

   Tykkää

 2. Hyvä aihe taas. Piti ihan miettiä, että miten meillä toimitaan. Samat jutut löytyy meidän kotoa, kastikkeet tms. Dippiä syön aika usein, muistaisin että säkin syöt? Ranchia ;) sitä ei saa parempana kun tekee itse, kokeiltu on! :D

  Syön pinaattilettuja välillä ja maksalaatikkoa. Myös skyrejä kuluu…joskus mehuja. Ne pitäisi lopettaa, turhaa sokeria. Lisäksi sitten karkkia tms. Niiden syömistä ei kai voi selittää millään?! :D

  Tykkää

  1. Hehehe! Mistäs tuon keksitkin! Kyllä, siis Rach on parasta, ei oo näkynyt täällä kaupoissa. Tuli heti vähän koti-ikävä ;)

   Pinaattiletut on muistaakseni myös valmiina tosi hyviä, mutta yllätyin miten helppoja nekin on tehdä itse. Ymmärrän kyllä ihan täysin, jos joskus tahtoo syödä valmisruokaa, niistä kun löytyy monia hyviä makuja :)

   Älä edes puhu karkista, mitenhän ne lisäaineet voisi itselleen selittää järkevästi? :D

   Tykkää

 3. Mun mielestä tää on vähän hölmö debait ja aihettaa taas suurimmassa osassa vaan turhaa stressiä. Ihan oikeesto että ketsuppi pitäs alkaa tekeen ite? Miksi? Meillä käytetään wokkeja piristämässä kastikkeita ja jopa purkista joskus ricotta-tomaattikastike pastan seuraksi, enkä nää tässä mitään kauhisteltavaa. Jokainen tavallaan. Kai mää sitten lihon ja kuolen syöpään mut ei mulla ainakaan ole aikaa eikä tarvetta alkaa vääntämään _ihan kaikkea_ alusta asti. Mikä itseisarvo se sekin on

  Tykkää

  1. Heh, en tiedä oikein mitä sanoisin tähän kommenttiisi. Tottakai jos kokee stressinä kaiken vaivannäön keittiössä, niin ei ehdottomasti kannata alkaa tehdä mitään itse. Kaiken saa kyllä suoraan purkistakin ja Saarioisten tädit tekee oikein hyvää ruokaa, joten aikansa voi käyttää ihan muuhun. MUTTA, jos vaikka sattuisi nauttimaan ruoanlaitosta ja tulisi iloiseksi siitä, että tietää syövänsä mahdollisimman tuoretta ja puhdasta ruokaa, niin silloinhan asiaan voi jopa panostaa. Hih, ei se sen kummempaa ole. Voit siis hyvällä mielin syödä valmisruokia, enkä usko, että lihot ja kuolet sillä syöpään. Et ainakaan ketsupilla tai kastikkeilla joita käytät.

   Meillä kaikilla taitaa vain olla erilaisia näkemyksiä ja toteutuksia oman ruokavalion suhteen. Toiset syö vegaanisti ja pitää sitä tärkeänä asia, kun toiselle se ei ole niin tärkeää, kaikki eivät edes ymmärrä sitä. Jonkun mielestä se voi olla hölmöä. Itselle tärkeintä no syödä monipuolisesti ja puhtaasti, niin että on hyvä olo. Siitä tämä teksti saikin alkunsa, ajatuksesta, että miten voisi vielä lisää panostaa keittiössä, siellä kun on aika jees hääriä. :)

   Tykkää

 4. Majoneesi ja hummus me tehdään nykyään molemmat itse. Kaupan mömmöt kun on yleensä tehty johonkin hirveisiin kasviöljyihin. Ne kun oppii tekemään niin ne on tosi nopea tehdä!

  Tykkää

  1. Hummusta oon myös tehnyt monesti ennen, majoneesia vain joskus töissä keittiöhommissa. Silloin sitä tehtiin vähän isompia satseja, ei vain sitä puolta desiä, mitä kotona joskus kerran puolessa vuodessa käytetään :P

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s