Meidän hoodit

DSC01162 DSC01164 DSC01165 DSC01168 DSC01206 DSC01211 DSC01207 DSC01210Meidän spotti on tällä hetkellä pienessä kylässä, jossa on asukkaita vähän alle 7000 ja ollaan koko ajan melkeinpä 900 metrin korkeudessa. Meidän kotoa kilsan päässä on rinteet, sama matka on keskustaan ja kun lähtee toiseen suuntaan, niin eteen tulee kanoja ja heppoja. Niin ja maajusseja, sellaisia hauskoja alppipoikia. Asutaankin ihan keskellä tätä kylää ja on ihan omasta fiiliksestä kiinni, että millaisiin maisemiin haluaa milloinkin suunnata. Joskus on kiva lenkkeillä illalla keskustaan, joskus tekee mieli mennä tuonne kanoja katsomaan. Vaikka ei täällä koskaan missään ruhkaa ole ja aina saa olla rauhassa. Mitä nyt välillä pitää aina moikata vastaantulijoita ja toivotella hyvät huomenet. Se on täällä tavallista, kuuluu hyviin tapoihin tervehtiä.

Välillä on synkkää ja pilvistä, välillä taas ei. Aurinkoisella ilmalla on luonnollisesti paljon kivempi kävellä ympäriinsä, kun taas sateella me tuijotetaan sisätiloista vuorille. Niitä kun ei pääse missään pakoon, ne reunustavat tätä kylää jokaiselta suunnalta. Joskus käy myös niin, että vaikka täällä alhaalla olisi vesisade, niin ylhäällä vuorilla on jopa aurinkoista. Pilvet pysähtyvät tähän alemmas ja jos ei muista tarkastella webbikameroista yläkerran säätilaa, niin voi erehtyä pahasti. Luulen, että monille käy niin. Silloin on nimittäin aina hiljaista rinteissä, moni varmaan katsoo vain ikkunasta ulos ja kääntää sängyssä kylkeä. Luulevat, että pilvet ovat kahden kilsan korkeudessakin yhtä sameat. Eivät arvaa meidän nauttivan auringosta yläilmoissa.

IMG_6140

Meillä olisi tasan viikko vielä ihmettelyä näiden maisemien keskellä ja sitten oliskin suunta Wieniin ja sieltä Budapestiin. Molemmissa oon ollut joskus aiemmin, mutta en voi sanoa muistavani kaupunegeista juuri mitään. (Budapestista muistan yhden upean kenkäkaupan ja maisemareitin jolla käveltiin) Vähän jo harmittaa, että joudutaan jättää tämä paikka pian taakse, mutta edessä taitaa olla paljon ihania paikkoja ja tästä se matka vasta alkaa. Mullehan tämä on jo lapsuudesta saakka tuttu paikka, joten voi olla hyvä aika siirtyä uusiin kulmiin ja katsoa maailmaa vähän sellaisistakin kolkista, joita en ole ennen nähnyt. :)

Terkut meidän hoodeilta, mitäs teille sinne omille kulmille kuuluu? 

4 vastausta artikkeliin “Meidän hoodit

 1. Ihanat hoodit teillä! Lontoossa sataa tänään vettä, joten menee juuri tuohon ikkunoista tuijotteluun tämä päivä, tai korkeintaan luikahdan piskojen välistä pikaisesti salille. :) Hei mekin ollaan pääsiäiseksi tulossa Budapestiin! :) Oon siellä kanssa pari kertaa käynyt, mutta jostain syystä en kuitenkaan muista itse kaupungista kauheasti mitään. Nyt ajattelin ekaa kertaa kokeilla jotain kuuluisista kylpylöistäkin!

  Tykkää

  1. Taitaa tää viikko olla aika monessakin paikkaa sateinen ja synkkä, vaikka toisaalta yksi kaveri saa lasketella kirkkaassa auringossa Italian puolella. Onkohan siellä kenties vähän aurinkoisempaa, kun silloinkin kun sinä olit siellä, niin täällä oli synkkää ja siellä aurinkoista? :D

   Vau, hauska sattuma. Oon kauheesti yrittänyt kattella mihin voisi mennä käymään (lähinnä ravintoloita :D ) ja mitä kaikkea ehtii parissa päivässä tehdä. Täytyy laittaa sulle viestiä, jos bongataan jotain tosi siistiä. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s