Motivaatiota maanantaille!

Jos voisin tässä hetkessä tehdä päätöksen jokaisen maanantain puolesta, alkaisivat mun aamuni aina lyhyellä lenkillä. Vielä joskus aikaa sitten olin superihminen ja nousin aina kuin kellontarkasti aamulla ulos lenkille. Motivaatiota maanantaile ei silloin tarvittu. Tekisin mielelläni saman nykyäänkin, mutta esteeksi usein muodostuu väsymys, pelko nostaa jalat lämpimän peiton alta ulos, liian aikainen aamu töissä tai jotain muita syitä, joita on turha edes luetella. Jokainen on omalla tavallaan aivan turha syy välttää mitä loistavin aloitus aamuun ja koko viikkoon. Kaikki kun on kiinni kuitenkin vain omasta päästä. Jalat liikkuu mun käskystäni, ei ole toisen asia sanoa mulle miten pitäisi toimia.

Maantantait oli ennen mun lempipäiviäni. Liekö johtuu tästä armottomasta pimeydestä vai mistä, mutta enää se maanantain hehku ei ole ollut paikalla meidän kotona. Unet on selvästi pidentyneet normaalista ja kun nukun aamulla pidempään, olen kuin muumio noustessani. En vain herää ilman valoa. Vaikka herääminen ja energiatasojen nosto onkin vaikeaa, tahdon ajatella vieläkin maanantait mahdollisuuksien päivänä. Siksi kai laitan aina paljon odotuksia viikon alkuun. Koskaan ei tiedä mitä maanantaina tapahtuu eikä ainakaan mitä se tuleva viikko tuo. Siksi tässä tänään kävinkin itseni kanssa vakavaa keskustelua huomisesti ja siitä, mitä se pitää sisällään. Lopulta koottuani mietteet kasaan, tiesin huomisen olevan täydellinen alku viikkoon. Energinen, toiveikas ja täynnä vauhtia ja voimaa!

DSC06586

Tässä ajatuksiani motivoivaan maanantaihin, päivään joka on heräämisestä saakka onnistunut: 

1.Kun saan silmät auki, on aika suunnata aamulenkille. Puolen tunnin happihyppely herättää ja vaikka ulkona olisi miljoona astetta pakkasta, vieläkin sen parempi. On ihana palata kodin lämpöön punaisen nenän ja pienen hengästyksen kanssa. Siitä suihkuun ja aamiaispöytään kiittelemään itseäni, kun olin heti aamusta niin reipas!

2. Päätän, että tänään olen positiivinen. Otan asenteen, että kaikki mihin tänään ryhdyn, tulee onnistumaan. Aion sanoa ehdotuksille kyllä ja otan uudet asiat mahdollisuutena, en uhkana. Oikeastaan alkaa tuntua siltä, etten malta odottaa mitä kaikkea tänään tulee tapahtumaan. Ihanaa, että on maanantai!

3. Maanantaina muistan erityisesti sen, että kunnon ruoka pitää energiatasot korkealla. Aloitan päiväni terveellisillä valinnoilla, muttaen turhaan nipistele määrissä. Tarvitsen paljon energiaa tulevalle viikolle, eikä se onnistu säästelemällä. Mieluummin paljon terveellistä, kuin vähän turhuuksia jotka vain väsyttävät.

4. Huh, työpäivä meni ohi hujauksessa ja kylläpä sain paljon aikaan. Vielä paljon jäi tehtävää huomiselle, mutta koskapa työ tekevältä loppuisi. Siihen pitää vain asennoitua. Aina on uusi päivä ja huomenna pystyn jatkamaan siitä mihin jäin. En ole huono ihminen, eikä maanantai ole huono päivä. Tänään(kin) tein parhaani. Hyvä minä!

5. Maanantaina on tarpeen mennä ajoissa nukkumaan. Olen ahertanyt koko päivän ja herännyt aikaisin. Menen jo ajoissa sänkyyn ja jätän kännykän lataukseen yöksi. Nukahdan levollisemmin ilman turhia häiriötekijöitä ja mietiskelen päivän aikana tapahtuneita asioita. Vähän hymyilyttää, että kestin kaiken näinkin energisenä. Oikohan se aamulla juostu lenkki kaiken syynä? Vai oma asenne? Hyvä tuuri? En tiedä, eikä sillä väliä, onneksi kaikki meni näinkin hyvin. Sen kuitenkin tiedän, että koskaan ei ole kahta maanantaita peräkkäin, aina on tiistai joka tuntuu jo paljon helpommalta. Siihen ajatukseen on hyvä nukahtaa ;)

IMG_1689

Energiaa maanantaihin ja koko viikkoon! 

 

pssst… luulen, että mun maanantain intoilu olisi vieläkin suurempaa, jos saisin herätä huomenna lumiseen maisemaan! Pitäkään peukkuja siis, että sitä saataisiin tänne eteläänkin mahdollisimman pian! :)

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s