Mikrottajan lempiruoka

Kerron teille nyt salaisuuden, jota ei tarvitse huudella sitten ihan jokaiselle joka tulee vastaan. En yritä sitä mitenkään peitellä, mutta yleensä kukaan ei tahdo siitä puhua ääneen. Olen hei ystävät hyvät joskus todella laiska. Monen mielestä varmasti vauhdikas, malttamaton ja aikaansaava, mutta oikeasti, kun totuuden äärellä ollaan, niin ihan oikeasti olen laiska. Tahdon saada asiat tapahtumaan helposti ja nopeasti, oion moniakin mutkia. Läpi vaan ja nopeasti. En malta jäädä pohtimaan, vaan teen. Käytännön ihmisenä sitä tahtoo käyttää aikansa fiksusti, että ehtii mahdollisimman paljon. Vaikka osa asioista on vain malttamatonta luonnetta ja tahtoa saada asiat pikapikaa valmiiksi, koen nämä piirteet usein myös laiskuudeksi. Joskus kun olisi ihan kiva tehdä asioita pitkän kaavan kautta ja oikein mutkistaen. Laiskuutta tai ei, siltä se joskus omasta mielestä tuntuu. Muut kun tuntuu jaksavan nähdä vaivaa paljon enemmän ja pidemmän kaavan kautta.

Tällä hetkellä laiskuun näkyy kai kaikkein eniten keittiön puolella. Ööö, johtuisiko se laiskuus ehkä siitä ettei meillä ole uunia, hellaa tai edes juoksevaa vettä? No voi ehkä johtua juuri siitä. Johtuu myös siitä, että juuri nyt on ihan kivaa olla vähän laiska. Ottaa se valmis ruoka kippoon ja herkutella. Jatkaa muita puuhia enemmällä ajalla, kun ruoan valmistus ei vie aikaa. Syömiseen kuluttaisin miellläni paljonkin aikaa, mutta kummasti ruoka tuntuu loppuvan lautaselta liian nopeasti ;)

IMG_3996Lapsena meillä ei ollut mikroa ja opin ansioituneeksi mikrottajaksi vasta vähän vanhemmalla iällä. Opin, että vihanneksia saa nopeasti mikrossa valmistettuna ja samaan aikaan kun ne kypsyvät, voi vaikka laittaa pyykkejä. Nehän lehdissä sanookin, että vihannekset on usein kaikista parhaita, kun ne syö pakastettuina. Vitamiinit pysyvät tallessa, eivät oo ehtineet kadota mihinkään pitkien kuskausmatkojen aikana. En tiedä miksi tässä nyt yritän selittää syytä sille miksi syön mikrotettuja kasviksia niin usein, mutta jostain syystä tuli tarve yrittää kertoa miksi en syö niitä tuoreena yhtä paljon. Helppous kai suurin syy, eli taas voi pistää kaiken laiskuuden piikkiin, kun on saatava kaikki niin nopeasti eteen nälkäisenä. ;)

Mikroruoan aatelia on meidän kotona kasvikset, joihin laitan mukaan lorauksen öljyä, vähän vettä ja mausteeksi Herbamarea. Joukkoon mahtuu hyvin vielä fetaa ja joskus jotain näkkärin palasia piilotan nesteeseen pehmentymään. Nyt kun yritän olla ilman leipää (Huom, yritän. Pari kertaa oon unohtanut koko lakon jonka aloitin, joten homma ei ole sujunut vielä ihan kuten olisin toivonut) oon laittanut mukaan Ainolta saatua kauranäkkäriä. Pehmenee kivasti lämpimän ruoan joukossa. :)

IMG_4002Mikrotus jatkuu vielä jonkun aikaa, onneksi pian keittiö alkaa olla valmis ja päästään kokkailemaan vähän parempia sapuskoita. Tänään olisi kovasti jo tehnyt mieli leipoa jotain, mutta eipä voi mitään, joskus on pärjättävä vain mikrottaen. Arvostaapa sitten taas kunnon keittiötä kun sellaisen saa <3

Mitäs teidän mikrossa eniten lämmitellään? Vai onko mikro käytössä ollenkaan? :)

6 vastausta artikkeliin “Mikrottajan lempiruoka

 1. Mikroa tulee käytettyä aika harvoin, lähinnä marjojen sulatukseen. Mutta pakko sanoa, että munkin ehdoton lempparilounas on kulhollinen pakastevihanneksia (paistinpannun kautta). Joukkoon fetaa, keitettyä kananmunaa ja joskus pähkinöitä, nam! Osittain toki johtuu laiskuudesta, mutta miksi ihmeessä käyttäisin aikaa jonkun suuritöisen aterian tekemiseen, kun jokin näin helppo ja halpa on niin hyvää? ;)

  Tykkää

  1. Ah joo totta! Kyllähän siellä marjatkin tulee sulateltua viikoittain puuron joukkoon. Ja samaa mieltä sun kanssa. Helpoin aina paras, ajan voi käyttää sitten johonkin ihn muuhun. Hieno laite se mikro ;)

   Tykkää

 2. Tunnen itseni tyhmäksi kun en ole aikaisemmin tajunnut, että pakastevihannekset kippoon, jotain muuta ehkä lisäksi, mikroon ja tadaa, siinä on sitten hyvää, nopeaa ja ravitsevaa ruokaa. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla joku päivä! :)

  Tykkää

  1. Niin, en tiedä onko se huono juttu, jos aina on kypsenellyt ne toisella tapaa. Kiva, jos onnistuin helpottamaan arkea :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s