Omenapaistos

En syö omenoita juurikaan, mutta syksyisin niitä tulee ostettua jokaisella kauppareisulla, kun on tarjolla taas tuoretta satoa. Ystävä toi mulle myös ison kasan oman omenapuun omenoita Virosta kotipihaltaan ja niistä mulla tämä jälkkärivinkki tulikin mieleen. En ole niin kirpeän omenan ystävä, joten tein niistä monta hyvää iltaherkkua meille viime viikkojen aikana. Pari kertaa tarjoilin samaa herkkua kavereille. Tähän omenakaurapaistokseen on varmasti yhtä monta reseptiä, kun on tekijöitäkin, mutta tällaisella summitaisella ohjeella oon itse tätä tehnyt:

Pilko kulhoon reippaasti omenasiivuja. Laita mieluummin vähän liikaa kuin liian vähän. (Herkku loppuu kesksen jokatapauksessa, uskokaa pois!) Ota sitten voita noin 50 grammaa, sulata se ja lisää joukkoon lusikalla sekoittaen desin verran kaurahiutaleita. Kaada tämä seos omenoiden päälle. Lopuksi vielä kanelia kunnolla maustamaan seosta syksyyn ja agavesiirappia tuomaan lisää makeutta. Hunajaakin taitaa monet käyttää, kumpikin sopii hyvin. Sitten vaan sekaisin koko kyhäelmä ja uuniin 220 asteeseen. Odotella saa sellaiset 20 minuuttia. 

IMG_3001

Ah ja nam! Tuleepa siitä aina niin hyvää! 

Tämän kanssa suosituin lisuke on varmasti vaniljajäätelö, mutta koska me tahdotaan nykyään kaikki elää terveellisesti ja ilman mitään kirottuja ja paheksuttuja sokereita, niin tähän sopii myös oikein hyvin rahka mukaan. Tai vaikka loraus maitoa. Niin ja joo, itsehän laitan tottakai raejuustoa lautaselleni tämän kanssa, mieluiten tietenkin Kesoa. Sehän nyt sopi ihan kaikkeen, jos ette vielä tienneet ;)

IMG_3042

Sattuipa myös sopivasti, että Kristaa kommentoi aiempaan juttuuni seuraavan vinkin:

Tuli noista omenoista tuolla puurossa mieleen et yks ilta paistoin uunissa pelkkiä omenoita, johon laitoin päälle vaan ihan vähän hunajaa ja ripottelin kanelia ja nautin rahkan kanssa! Ja seuraavana aamuna laitoin loput omenalohkot puuroon kaveriks!!:) niiiiin hyvää että, sellasia ihanan pehmeitä ja pienesti makeita, suosittelen!”

No, samaa vinkkaan minäkin. Ainut ongelma muodostuu vaan siinä, että kun tekee noita herkullisia omenoita illalla ja alkaa syödä niitä, niin harvemmin niitä jää yli lusikallistakaan seuraavalle päivälle. Olen näitä tarjoillut pari kertaa ja tehnyt meille myös kotona, mutta vaikka määrää lisäisi, niin mitään ei jää jäljelle. Liekö ollut nälkäistä porukkaa, vai onko vaan liian hyvää, että malttaisi jättää odottamaan seuraavia syöjiä ;)

Eikun vaan omenaostoksille mars! 

6 vastausta artikkeliin “Omenapaistos

  1. Tää on myös mun suosikki! <3 omaan versiooni tulee kookosöljyä ja makeutuksena vaahterasiirappia. Taidanpa tehdä taas pian :) Tämän samaisen paistoksen voi tehdä myös tuoreista luumuista, jos joskus haluaa vaihtelua ;)

    Tykkää

    1. Kookosöljy hei sopiskin myös hyvin! Kiitos kun muistutit, kokeilen ens kerralla :) Ja LUUMUT! NAM! Määhän syön tätä vaan koko tulevan viikonlopun. Vaihtelen luumuja ja omenia ;)

      Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s