Aurinkoa aamuusi!

IMG_2232Alle lasilinen raikasta vettä ja päivän tärkeät vitamiinit. Kahvinkeittimeen useampi lusikka puruja ja kolme mittaa vettä. Juuri sopivasti suureen kupilliseen herättämään uuteen aamuun. Jääkapista esille voita, juustoa, hedelmiä ja kananmunia. Paistaisitko ne vai laitanko veden alle porisemaan? Paistetaan. Pieni sivusta kaikuva tip tip tip -ääni jo kertoo, että pian nenäsi herää kauniiseen tuoksuun. Lautaselle keräät hyvää energiaa, tuoreesta leivästä useampi siivu pehmeitä houkuttelevia paloja sujahtaa sopivasti juuston ja vihannesten väliin. Ehkä lusikallinen mummon tekemää vadelmahilloa kylkeen. Hymyilet, sunnuntai on tehty herkuttelulle. Nenässä kahvi tuoksuu jo vahvasti ja tunnet kielen päässä, miten pian saat maistaa sen tumman paahteisen maun. Miten herkullinen tästä aamusta tuleekaan. Lautasellesi pilkot vieä hedelmiä, kaivat viimeisenä kaapista maidon ja jogurtin ja asettelet ne pöytään kauniiseen kaareen. Vielä ruokailuvälineet ja aamun lehti. Mitäs vielä? Ainiin, kananmunat pannulta äkkiä jo pois ja lautaselle! Tulipas siitä munakkaasta sopivan keltainen ja rapea reunoista. Kahvikin on valmista, kaadat itsellesi kupin höyryävää herkullista tuoksua. Loraus maitoa päälle ja valmista on. Sitten syömään!

Herkullista sunnuntain aamua!

10 vastausta artikkeliin “Aurinkoa aamuusi!

 1. Huomenta ja oikein ihanaa aamua Tampereelta! Täällä vallitsee oikea hernerokkasumu. Parvekkeeltani näkyy vain sumuseinä eikä tuttua näkymää vihreistä puista :) Hyvältä vaikuttaa aamiaisesi! Itse söin kaurapuuroa ja puolukoita kera maidon. Leivän siivulla leviettä ja kalkkunasiivuja sekä tomskuja. Iso muki kahvia kruunasi,hiukan tylsän aamiaiseni :D
  Leppoisaa sunnuntaita!!!

  Tykkää

 2. Huomenta ja oikein ihanaa aamua Tampereelta! Täällä vallitsee oikea hernerokkasumu. Parvekkeeltani näkyy vain sumuseinä eikä tuttua näkymää vihreistä puista :) Hyvältä vaikuttaa aamiaisesi! Itse söin kaurapuuroa ja puolukoita kera maidon. Leivän siivulla leviettä ja kalkkunasiivuja sekä tomskuja. Iso muki kahvia kruunasi,hiukan tylsän aamiaiseni :D
  Leppoisaa sunnuntaita!!!

  Tykkää

  1. Hehe, ei se haittaa! tuli ainakin viestit perille, kun niin monta sattui tämä jostain syystä niitä monistamaan ;) Leppoissa alkavaa viikkoa sinne Maarit, toiv. sunnuntai oli myös sellainen :)

   Tykkää

 3. Huomenta sinnekin :) täällä herättiin todella todella myöhään ihanien hyvien unien jälkeen. Aamupalaksi juurikin tummapaahtoista kahvia ja ruisleipää, ah nam.

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s