Keltainen kiivi ja kiivirakkautta <3

Kädessä hieman karhea ja pinnaltaan napsakka. Ei saa olla liian kova, muuten liha ei ole vielä oikein kypsynyt ja hedelmä sisällä voi olla jopa hieman karvas. Sellainen joka saa vähän jopa irvistämään. Ei sellainen suussasulavan makea, eikä ainakaan makuhermoja hellivä. Siksi sen pitää antaa kypsyä juuri oikeanlaiseksi, olla kärsivällinen ja odottaa oikeaa hetkeä. Sitten nopeasti hotkaista.

Keskeltä halki ja lusikka käteen, ei kun testaamaan. Miltä se tällä kertaa maistuu? Suljen silmäni, pyörittelen. Palaset murskaantuvat hampaiden välissä, mehu syöksyy suussa jokaiseen nurkkaan. Tunnen miten suuni on täynnä c-vitamiinia ja sen pian piristävää vaikutusta. Se on kuin karkkia, mutta pehmeää ja raikkaan makuista, ei sellaista joka jää hampaisiin ja ikeniin. Sen maku muistuttaa hetken mangosta ja persikasta, mutta kuitenkin se on vain kiivi. Ohuet sitruksinen, mutta pehmeä maultaan. Ja se solahtaa kurkusta alas vatsaan ja lusikoin hedelmän loppuun. 

Saako ottaa jo toisen? 

IMG_9191Koitin googlettaa sanaa kiivirakkaus, mutta sellaista ei vielä kai ollut kirjoitettu aiemmin. Onko tätä rakkautta pidetty piilossa näin pitkään? Kiivi on yksi parhaanmakuisista hedelmistä mitä tiedän ja kun taas ostin yhden pussin keltaisia kiivejä kaupasta, en voinut olla syömättä niitä melkeinpä yhdeltä istumalta. Eikä siinä mitään, saahan sitä syödä kun joku maistuu niin hyvin, mutta kalliiksi tulee sellainen istuminen. Keltainen ei oe halpa kaveri, sen serkku vihreämpi on kolme kertaa halvempi hinnaltaan. Minun kieleni se tekee vain niin kipeäksi, että on pakko syödä näitä keltaisia. Tai pakko ja pakko, on nämä paremman makuisia ylivoimaisesti. Makeita ja täydellisiä. Rakkaudenlaisia.

Teillekin siis vain vinkkinä, että jos se vihreä kiivi onnistuu rikkomaan suun, vaihtakaa keltaiseen. Kultaiseksi sitä myös sanotaan, mutta kaupasta löytyy keltaisella etiketillä. Vähän kallista, mutta todela hyvänmakuista. Vai oletko jo kokeillut? Rahkankin päälle ne sopivat ja oikeastaan ihan mihin vain herkkuun. Ehkä niistä voisi tehdä myös kesäisen piirakan?

IMG_9542Ja olen myös lukenut, että tätä kiiviä ei välttämättä kohta enää ole. Siihen on iskenyt jokin tauti ja voi olla, että se kuolee jossain vaiheessa pois lajinsa kanssa. Siinä vaiheessa tahdon olla varma, että olen leikannut mahdollisimman monta kultaisen väristä kiiviä halki ja todennut syödessäni miten rakastunut sillä hetkellä olen.

Yksi hurraahuuto kiiveille, niistä puhutaan aivan liian vähän! <3

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s