Postikortti Porista

 

IMG_9352

Terveisiä täältä jazzahtavasta Porista! Oltiin täällä Porissa ihan ekaa kertaa ja olipa hauskaa huomata, miten erilailla täällä puhutiin. Ihan erikoisia sanoja. Oltiin liki ja käytiin pirskettää. Osa sanoista oli ihan tuttuja, kyllähän kledjuja kätetään stadissakin, mutta tänne se ei sopinut yhtään. Onkohan joku matkinut sen Helsingistä? Ny puhun iteki ihan ko Porist oisin ja varmaan te ette enää tunnistais, että oon Helsingistä. Tai siis Hesast, niihän nää tääl sanoo. Luulin, että festareilla on aina paljon ihmisiä ja ei pääse kävelemään. Se vähän jännitti etukäteen. Porissa ei ollut. Täällä on yhtä paljon ihmisiä kuin Helsingissä kesäisin, eli tosi vähän. Yhden kerran vaan jonotettiin, kun tarkastettiin laukut ettei niissä ole viinaa. No, meillä ei ollut tullut edes mieleen salakuljettaa viinaa alueelle, mutta näin kyllä yhden tytön laittavan ison pullon kirkkaita housuihin. Sinne sujahti tiukkoihin trikoisiin iso pullo kossua. Ihmeellinen temppu. Suomalaiset saa ihmeitä aikaan kun on kyse viinasta. Vähän ehkä nauratti se touhu, mutta kyllä mäkin piilottaisin karkkia mukaan jos mua kiellettäisiin sitä tuomasta. Ottaisin varmasti omat karkit, kun tollalailla kielletään. Tuli muuten mieleen, etä tuleekohan se sana porista täältä porista muuten? Että poristaanko porissa kun jutellaan?

Oltiin täällä vaan päivä, mutta ehdittiin aika paljon. Pelattiin korttia, kuunneltiin hyvää musaa ja naurettiin. Syötiin tosi paljon. Aurinkokin paistoi koko ajan ja melkein tuli hiki siellä festareilla. Vielä yöllä ostettiin lakuja kotimatkalle, sellaisesta kojusta mitä on aina kaikissa tapahtumissa. Niillä on varmaan tuhat eri makua, mutta vaan pari niistä on hyviä. Muut söi pahoja lakuja, en ymmärrä miten niillä on niin kumma makuaisti. Miksei kaikki tykkää vaan noitapilleistä? Ehdotin että käveltäisiin takasin kämpille, mutta kuus kilsaa oli kuulema liian pitkä matka. Tultiin sitten autolla. Ajettiin ihan eri reittejä joka kerta, mutta ei täällä kyllä millään voi eksyä. Ihan pikkunen paikka. Mutta Outin kodissa ei ollut pientä. Yli 160 neliötä ja korkeat katot ja ihan omatekemä koti se kuulema oli. Meille oli oma sänky. Ehkä mullakin tulee joskus omakotitalo, jonka saan itse suunnitella. Se ei olisi liian suuri, koska en jaksa siivota niin paljon. Ja jos tulee, sielläkin on korkeat katot, mutta se koti ei ole täällä Porissa varmaankaan.Täällä on nimittäin kuulema vähän hulluja ihmisiä. Ne oli esimerkiksi kulkeneet kumiveneillä teitä pitkin, kun satoi vähän enemmän vettä. Aika hauskaa, ehkä vähän hullua joo. Helsingissä vaan valitetaan vesisateista ja Porissa mennään veneilemään, kun tulee vettä tarpeeksi. 

Niin ja arvaatteko mitä kävi kun mentiin sinne jazzeille! Niiden takiahan tänne tultiin. Siellä kun oltiin jonossa, niin kuulin, että sinne tarvitsee olla henkkarit mukana. Ei mulla ollut. Lähdin ilman lompakkoa reissuun, koska unohdin taas puolet tavaroista kotiin kun lähdettiin. Ja eivät ne uskoneet sitten, että oon jo 27 vuotias. Onneksi yksi täti näki mun silmäkulmissa ryppyjä ja uskoi, että oon jo 18. Vähänkö me naurettiin. Ei mulla voi olla ryppyjä. Ainiin ja täällä ei ollut kunnon lonkeroa, niin en sitten juonut oikein mitään. Viisi hörppyä pahaa kuohuviiniä ja siksi koska pitähään aina vähän maistaa. Muuten oli aika ihanaa ja rentoa.

Täällä on ollut tosi kivaa ja nyt on aika lähteä kotiin. Ehkä tänne Poriin voisi tulla uudestaankin jos isäntäntäväki vaan ottaa vastaan. 

Pusuja! 

-Marissa

2 vastausta artikkeliin “Postikortti Porista

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s