Kännykkä aina matkassa mukana!

En enää edes muista aikaa ilman kännyköitä. Muistan kun ostin ensimmäisellä palkallani itselleni oman kännykän (että voin pelata matopeliä kuten muutkin!) mutta se väliaika taitaa olla aivan unohduksen peitossa. Mitä me tehtiin, kun ei ollut älypuhelinta nenän edessä pelastamassa tilanteesta kuin tilanteesta? Oon sen verran kärsimätöntä sorttia ihmisenä, että aina kun tulee joku kysymys mieleen, niin google on käytössä liiankin nopeasti. Aina on saatava selville pienikin ongelma ja jos keksin nyt, että tahdon lähteä reissuun Kiinaan, niin on minuutissa nähtävä paljonko lennot maksaa ja koska voin lähteä. Kännykkä onkin mulla aina mukana ja siitä löytyy valmiiksi ladattuna kaikki mahdolliset sovellukset joka tilanteeseen. Ei ole tilannetta missä kännykän ruutu ei voisi auttaa. Ainakaan en ole vielä törmännyt sellaiseen ongelmaan ;)

Kännykkä liittyy tämän päivän juttuun siksi, että meillä alkoi juuri yhteistyö DNA Appisen kanssa. Saan alkaa jutustella teille erilaisista sovelluksista, eli apeista, kännykässä. Hassua sinänsä, olin kuvitellut, että erilaisten appien haku on kaikille helppoa ja kaikki tietävät niistä jotain, mutta eihän se ollutkaan niin selkeää. Selitin tätä asiaa juuri eräälle tuttavalleni ja hän oli ihan innoissaan koko Appisen sivustosta. Hänen kännykästään nimittäin löytyi tasan ne pakolliset sovellukset, jotka siinä on valmiina asennusvaiheessa. Hän ei ollut kuullut monistakaan apeista, joista puhuin, ja hän taisi istua koko loppupäivän zuumailemassa mun kännykkäni ruutua ja appisen sivustoa. Ehkä joku teistäkin siis saa jonkun pienen vinkin näistä kirjoituksista ja löytää apua kännykän parempaan hyödyntämiseen arjessa. 

Aina luuri kädessä. Ärsyttävyyteenkin saakka ;)

IMG_6654

Matkustelu on mulle yksi tärkeimpiä asioita lomien aikana ja jos en ole matkalla, niin suunnittelen sellaista. Meidän seuraavan reissuhan on tosiaankin silloin syyskuussa ja meillä on vasta lennot ja yksi hotelli varattuina. Matkalla ollaan lähes kolme viikkoa. Inspiroiduin tästä postauksesta, jossa kerrotaan Appisen puolesta erilaisia sovelluksia ja huomasin, että siitähän puuttui pari olennasta sovellusta, joista voisin teille vielä vinkata.

Tässä siis muutama mulle tuttu sovellus, joita on matkustamiseen tullut käytettyä apuna:

Momondo. Lennot löytyivät tätä kautta, kuten on löytynyt jo vuoden verran kaikki lentoni. Silloin, kun mut ekan kerran tutustettiin Momondoon, olin myyty aivan hetkessä. Sovellus ihan oikeasti näyttää AINA kaikista halvimmat matkat ja parhailla yhteyksillä. Siellä on myös vinkkejä mihin voisi matkustaa ja milloin. Ehdoton matkakumppani, enkä enää vaihtaisi toiseen.

Kun lennot on valittu, niin seuraavana alkaa sitten hotellin tai asunnon etsintä. Meillä on suuntana siis saarihyppely Kreikassa ja ainut paikka joka on päätetty majoittumiseen, on Santorini. Sinne tein varaukset Hotels.com -sovelluksella. Tahdoin olla ajoissa, sillä mulla oli toiveena luksusmajoitus ja koska Santorini on aina todella täynnä vierailijoita, oli pakko olla liikkeellä jo alkuvuodesta. Hotels.com on oma lempparini hotellin valintaan, koska sieltä saa myös kerättyä kasaan hotelliöitä jokaiselta reissulta. Meillekin kertyy tämän vuoden lomista muutamat ylimääräiset yöt, joten voi olla, että täytyy ihan vain siksi varata joku ylimääräinen reissu. ;)

Jokaista yötä ei välttämättä oteta Hotels.comin kautta, koska vaihtoehtona on myös Airbnb -sovellus. Tämä on varmasti kaikista suosituin appi matkustamiseen ja olen kuullut ihan älyttömästi hyviä kokemuksia sen käytöstä. Sitä kautta saa vuokrattua ihan tavallisia asuntoja edullisesti ja hyviltä alueilta. Jos olet menossa reissuun, niin suosittelen kurkkaamaan sen tämän sovelluksen, jos tahdon a) päästä edullisempaan majoitukseen (Nykissä viikon lomassa voit säästää helposti 500 euroa) ja b) tahdot tutustua paikalliseeen elämään. Usein nämä vuokraajat kun ovat iloisena neuvomassa paikkoja mihin mennä ja opastavat vieraansa uuteen kaupunkiin. Älä siis odota, käys jo kurkkaamassa Airbnb!

Maailman laidalta on ihanaa kuikuilla merelle. Oletko sinä yhtä matkahullu kuin minäkin? :)

DSC03885

Ja no, jos et oo vielä tästä sovelluksesta kuullut, niin sitten voit ehkä miettiä missä piilossa olet koko elämäsi majaillut: GoogleMaps on sovellus, josta löytyy kaikki mahdolliset kartat maailmalta. Sehän taitaa olla kaikista eniten käytetty appsi ihan arjessakin meillä kaikilla. Oon itsekin niin jääräpäinen luonne, etten keltään kysy ohjeita perille, vaan kuljen aina oman kartan kanssa joka on kätevästi kännykässä. Muistahan siis hyödyntää sitäkin reissatessa.

Pääkaupunkiseudulle matkaaville Ihphonen käyttäjille on vinkattava myös ReittiGPS -sovelluksesta, joka on mulla käytössä päivittäin. Kaikki eivät tästä ilmeisesti tiedä ja viimeksi kerroin työkaverille tämän vinkit pari viikkoa sitten. Hän on ihan samallatapaa espoolainen kuin minä ja ei ollut edes kuullut tästä helposta sovelluksesta. Opas näyttää tosi nopeasti ja helposti kaikki kulkevat bussit, junat ja metrot juuri sieltä mistä tahdot ikinä lähteä. Yksi mun lempparisovelluksista kännykässä.

Siinä vaiheessa, kun matkoja vielä miettii ja ei ole aivan varma esimerkiksi kohteesta, voi olla hyvä tsekata TripAdvisor. Sieltä saat neuvoja niin kohteeseen, kaupunginosaan, ravintoloihin ja ihan mihin ikinä keksitkin. Ihmiset kirjaavat sinne omia kokemuksiia ja  täytyy ihan rehellisyyden nimissä sanoa, että siellä välillä on kyllä aika erikoisiakin suosituksia. Joissain paikoissa olen esimerkiksi nähnyt, että parhaaksi raivntolaksi kaupungissa on nimetty mäkkäri ja paras hotelli on sellainen missä on kaikista kuumin yökerho ja halvimmat drinkit. Hih, juuri mun kriteerit  parhaasta lomakohteesta. Eli ehkä niitä juttuja kannattaa myös lukea hieman varauksella. Ainakin kokemuksia sieltä löytää. On sitten oma päätös miten paljon niistä jutuista ottaa tosissaan ja osaako lukea rivien välistä, että joku on vaikka vihaisena haukkunut jonkun hotellin aivan lyttyyn.

Meidän Kreikan matka tulee olemaan samoihin aikoihin kuin viime vuonna oltiin Italiassa. Uskon, että vastassa on samanlainen sininen taivas, auringonpaiste ja upea kirkas vesi jossa uiskennella. Eikö pitäisi olla ihan kansalaisoikeus, että pääsee tällaiselle lomalle kerran vuodessa? <3

IMG_3242

Kuvittelin tämän yhteistyön alkaessa, ettei mulla ole tarpeeksi teille kerrottavaa sovelluksista, kunnes tajusin, että niitähän on ihan mielettömän paljon. Mulla on omassa kännykässä neljä ”sivullista” erilaisia appseja ja se taitaa olla vielä vähän, kun vaikkapa vertaa mieheni kännykkään. SIllä tosin miljoonat eri pelisovellukset valtaa kännykän. En ole siis mikään ihan sovellustenkunkku, mutta jotain hyviä sovelluksia on tarttunut matkaan. Katsotaas minkälaisista apeista keksin vinkata teille ensi kerralla :)

Nyt etsimään seuraavia reissukohteita uusilla sovelluksilla, vai oliko sulla jo nämä kaikki kännykässä? Puuttuiko mun listaltani joku olennainen appi? :)

 

 

6 vastausta artikkeliin “Kännykkä aina matkassa mukana!

 1. Moi, missä nuo tämän postauksen kuvat on otettu? Aivan ihanan näköistä :) Siis tuo paikka mikä on siun bannerissakin!

  Tykkää

  1. Moi! Se on ostettu Plantagenista ihan hetki sitten. Oli vielä suht edullinenkin ja sai erilaisina paloina ostettua :)

   Tykkää

 2. Ootkos kuullut sellasesta sovelluksesta kun spotted by locals? Löytyy useampaan kohteeseen vinkkejä paikallisilta, jos kiinnostaa muutkin kuin turisteilla tarkoitut nähtävyydet/ravintolat jne. Kannattaa kurkata :)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s