Kaalikeitolla kevyempi olo?

Heippa! Ajastin postauksen kello neljältä aamulla kentältä, eli nyt kun istun odottamassa koneen lähtöä reissuun. Vieressä istuu tyttö jolla on todella vahvaa hajuvettä ja yritän kovasti miettiä, että olenko jotenkin liian yliherkkä juuri tänään. Heh, harvoin huomaan tällaista mutta nyt sen tytöt chanelit tuoksuu kyllä vahvasti nenään. Tällä hetkellä kun luet tätä, taidan juuri matkata kohti Kreikan lomakohdettani ja toivottavasti olen auringossa ja lämmössä. Sadetta on luvattu vaihtelevasti meidän loman ajaksi, mutta ehkäpä se siitä vielä iloksi muuttuu ja on pelkkää aurinkoa ja hyvää mieltä. Sade kieltämättä vähän harmittaisi, mutta sitä varten on laukussa sateenvarjot ettei ainakaan ihan hulluna suututa. Hih.

Matkajuttuja luvassa myöhemmin reissun aikana, nyt vähän ruokavinkkiä. Kaalikeitto taitaa olla kaikille aika liiankin tuttu ruoka, mutta tuleeko sitä kuitenkaan syötyä kovin usein? Eikö se ole sellainen ruoka, joka helposti unohtuu, kun se on muka liian tylsää ja tavallista? Me ollaan nyt parin viikon aikana syöty kaalikeittoa ja ajattelin vinkata siitä siksi teillekin. Aiheuttaa keveyttä oloon ja maistuu hyvältä. Niin ja mikä parasta, viikon ajan voi syödä samaa ruokaa ja aikaa jää ruoanlaitolta muuhunkin!

IMG_3911

Kaalikeitto

Puolikas isoa kaalia

Selleriä

Purjoa

Sipulia

Porkkanaa

Sipulikeittopussi

Vettä

Pippuri + suola

***

Siinä lyhykäisyydessään keiton ohje, enkä itse siihen sotkisi muuta vaikka kaikenlaisia ohjeita tästä olenkin nähnyt. Sipulikeittopussi laitetaan keittämisvaiheessa joukkoon tuomaan makua ja kun kaikki ainekset on laitettu valmiiksi, annetaan keiton hautua parikin tuntia. Isossa kattilassa ollan valmistettu tätä ja vettä saa olla todella runsaasti mukana. Jätin tarkoituksella tarkemmat määrät kertomatta, sillä keitto onnistuu oikeastaan minkälaisilla määrillä aineksia tahansa. Ei ole väliä suhteilla, kunhan muistat nestettä laittaa paljon niin ei ainakaan lopu keitto-osuus kesken ja tilalla on kaalilaatikkoa ;)

Helppo ruoka ja säilyy pitkään. Meillä ollaan tosiaan yhtä isoa kattilaa syöty viikon ajan ja hyvin on riittänyt melkeinpä tokallekin viikolle. Niin ja kuten sanoin, aiheuttaa pahaa riippuvuutta, sillä kaali on yllätävän hyvää vaikka tämä tällaista litkukeittoa onkin. Laihduttajan lempiruokaa, jos tahdot vaikka viikon verran vähän kiristellä jotakin kevätjuhlaa varten :)

IMG_5238

Maistuisko sullekin?

Onko sulla joku parempi ohje tiedossa? Jaa se meille!

 

SEURAA MINUA // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // PINTEREST // INSTAGRAM 

4 vastausta artikkeliin “Kaalikeitolla kevyempi olo?

  1. Mietin tässä just, että mitähän hyvää ja halpaa ruokaa keksis laittaa! kaalikeitto vois olla kyllä oikeenki hyvä vaihtoehto :) kivaa reissua, älkää antako sateen häiritä :)

    Tykkää

    1. Pitää yllättävänkin hyvin, siksi kaalikeitto varmaan on niin suosittu ruoka. Vieläpä edullista ja helppoa :)

      Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s