Juoksukunnostani

Huomenta! Hereillä ollaan ja poikkeuksellisesti venyttelin jo hetken tuossa aamulla samalla kun kahvi alkoi tippumaan. Onnistuin nimittäin saamaan itseni aivan jumiin eilisessä ylävartalon treenissä (rinta ja selkä) ja yläkroppa ei oikestaan liiku kuin sivusuuntaan. Haha, kaamea jumi! Mulla taisikin olla tässä salista pari viikkoa taukoa pitkästä aikaa ja ehkäpä se siitä johtuu, että sai taas kunnolla tuntumaan. Tauko ei ollut tarkoituksellista, mutat ei vaan oon huvittanut niin paljon käydä salilla. Tein parin viikon ajan vain pumppia ja keskivartalon vahvistamista, joten nyt on aika taas palailla pikkuhiljaa salin puolelle. Kevättä kohti ehkä vähän pienemällä panostuksella silti, kun yritän tosiaan vähän aerobistakin kuntoa saada parantumaan. Juoksukunto kun on mitä on…

Tässä on hei muuten kuva tasan 11 kuukautta sitten. Voidaanko me nyt jo toivoa, että kuukauden päästä aurinko on kuumimmillaan ja ensi kuun alussa saatais nauttia täydestä kesästä?

IMG_0594Juoksukunnostani voisin jutella vähän tänään, se kun vaikuttaa olennaisesti ensi viikkojen suunnitelmiin. Tai siis niihin joita oli, mutta ei ole enää. En ole viime kuukausina puhunut asiasta tänne paljoakaan, kun itselläkin on ollut vähän epäileväinen olo siitä, että miten tilanteen kanssa käy. Ja no, selkä on ollut koko kevään niin vaihtelevasti kunnossa, että oon käynyt juoksemassa noin kerran viikkoon. Maksimissaan kaksi kertaa. Juoksulla puhun hölkästä ja jos näkisitte mut lenkillä, niin te puhuisitte huohotuksesta ja matelusta :D

Ensi viikon HCR ei ole enää kuvioissa ja olikin tosi ikävää Asicsin tiimille alkuujankin kertoa, että en voi juosta niin pitkää matkaa jos tahdon pysyä työkuntoisena. Lääkärin sanoja lainatakseni, mun pitää kuulema miettiä sitä mikä arjessa on oikeasti tärkeää. Ja no se on mulle tällä hetkellä kaikista tärkeintä, että voin elää normaalia arkea, eli kävellä ja seistä, joten juoksut oon jättänyt vähemmälle. Oon vaihtoehtoisesti käynyt useaan kertaan viikossa harjoittamasss selkää omalla treenillään ja hankkinut keskivartaloon sen kaipaamaa vahvuutta. Onneksi siellä on iso kasa juoksijoita mukana tapahtumassa, joten en ole aivan niin pahoilani siitä etten pääse tilaisuteen mukaan. Eiköhän siellä muut vedä hyviä aikoja ja uusia enkkoja! Ehkä mulla on vuoro sitten ensi vuonna? :)

Yritin tässä miettiä, että millaisesta treenistä mun alkuvuoteni on koostunut. Laskeskelin, että juoksua on ehkä noin viisitoista lenkkiä takana, kävelyä satoja kilometrejä, kolme kertaa oon ollut bodycombatissa, kaksi pumppituntia kävin hikoilemassa ja salilla olen käynyt viikoittain tekemässä jotain, mutta sisältö on vaihtunut kuukausien aikana paljonkin. Se täytyy sanoa, että selkää oon treenannut kuntoon ainakin sadan päivän aikana. Ja no, sehän on aika paljon, kun päiviä tässä vuodessa on vasta takana se 125 takana. Ahkerana ollaan oltu :)

IMG_0595Voi kun mulle tulee niin hyvä olo, kun katson kesäisiä kuvia. Oon ihan varpaista saakka kesän lapsi ja siksi varmaan onkin ihanaa, että ens viikolla on aika suunnata kohti Kreikkaa. Muistatte varmaan kun kerroin siitä? Ollaan ystävän kanssa treffaamassa Rodoksella, kun hän tulee omasta kotimaastaan ja minä matkaan Suomesta ensi keskiviikkona sinne. Jeeee, loma! Toivon saavani nauttia ystäväni seurasta, lämmöstä ja hyvästä ruoasta. Unohtamatta, sitä että työkoneen kansi menee kiinni ja kaikki sosiaalisen median päivystäminen saa olla hetken tauolla. Ei nyt ehkä kokonaan viittä päivää, mutta ainakin edes osittain ;)

No, nyt teille on kerrottu että juoksusuunnitelmat ovat muuttuneet ja tällä kertaa minä jään ulkopuolelle tapahtumasta. Onneksi on ollut niin paljon muuta sisältöä elämässä, että en ole oikein edes ehtinyt harmitella asiaa. Kunhan oon yrittänyt pysyä perässä kaikessa muussa ja oon ajatellut, että kyllä se selkä siitä vielä joskus paranee kunnolla. Otan sitten kaikki kilometrit takaisin ja juoksen kuten vielä juoksin vuonna 2012, eli noin 60-70 kilometriä viikossa. Huh, kuulostaa hullulta määrältä. Oon mää vaan ollut hurja nainen silloin!

Mitäs juoksutapahtumia teillä on tiedossa lähiaikoina? :)

 

SEURAA MINUA // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // FACEBOOK // PINTEREST // INSTAGRAM 

6 vastausta artikkeliin “Juoksukunnostani

 1. Voi harmi! Ajattelin että oltaisiin törmätty tapahtumassa. Mutta eihän voi mitään, tsemppiä selän kanssa. Juoksen sinunkin puolesta ;)

  Tykkää

 2. Hcr puolikashan se. Vuosi sitten iso tavote oli, että jaksaa juosta sen 5km ja 6km hölkkää tuntui itsensä ylittämiseltä. Monta kuukautta tuossa välillä juoksu oli poissa kuvioista, niin kun kaikki muukin jalkatreeni ärtyneen polven takia. Pikku hiljaa lähin sitten vahvistamaan lihaksia pienillä painoilla ja nyt toivon, että tuo polvi kestää loppuun asti. Kiitos tsemppaavasta ja piristävästä blogista! :) keep going! :)

  Tykkää

 3. Fiksu päätös Marissa :) Todellakaan ei kannata lähteä yhden tapahtuman vuoksi rikkomaan itseänsä !

  Itsellä olisi lokakuussa edessä Pirkan Hölkkä, joka on 33 kilsaa. Talvella en oo kauheasti juossut, joten nyt vähitellen alan juoksukuntoa taas nostattamaan :) Aattelin aika rennosti tuohon tapahtumaan treenata, koska juoksusta meni maku viime kesän puolikkaisiin harjotellessa, kun yritin liian tavoitteellisesti treenata juoksua.

  Tykkää

 4. Moi!
  Ihanan pirteä tapaus olet, blogistasi saa energiaa päivään! :)
  Haluaisin kysyä panostatko ruokavalioon, kun liikut paljon? Käytätkö ravinnelisiä ja syötkö aina esim 5 ateriaa, olisi kiva kuulla arkirytmistäsi hieman! Vai oletko rentoilija, mitä hyvinvointiin syömisen suhteen tulee? (Olen toki lukenut postauksiasi, mutta ihan perusarjesta haluaisin kuulla lisää). :)

  Tsemppiä sporttailuihin ja juostaan kesää kohti!

  Tykkää

 5. Moi!
  Onpa sääli, että joudut jättämään juoksutapahtuman väliin, mut välillä asioita täytyy priorisoida… Itse menen huomenna Kevät kymppiin, jossa juoksen 10km, ja se innostaa! Olen nimittäin saanut treenattua niin, että matka ei enää kauhistuta.. :D Melkoinen juoksukärpänen purrut… Onneksi sulla on niin monia kivoja harrastuksia ja liikuntajuttuja, joilla juoksua voi vähän kompensoida, kunnes olet oikein teräskunnossa!:)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s