Vuoden loppuun asti lupaan…

Mun lupaukseni on kyllä jo etukäteen sellaista tietoa, että voisi melkeen heti sanoa, että unohtakaa koko homma. Yritän tehdä itselleni tasaisin väliajoin joitain lupauksia, mutta onnistun yleensä ne aina unohtamaan siinä samassa mielentilassa, kun ne keksinkin. Oon kuitenkin huomannut, että jos kirjoitan näitä lupauksiani tänne, niin ne onnistuu edes vähän varmemmin. Syntyy pieni paine ja pakkohan mun on pitää sanani, kun teille menen jotain lupaamaan. Lupasinhan vuoden loppuun mennessä saada sen yhden jalan kyykynkin ja…. No ei voi tietää käykö niin. Sen te näytte sitten  kun sille on aika. Voin kyllä paljastaa, että kyykätty on ainakin pari kertaa  ;)

Niin ja on kyllä myös venytelty edes vähän, kuten olen tainnut täälläkin jo luvata moneen kertaan. Mikä ihme siinä on, että se venyttely on niin vaikeaa? Miksi on helppo kiduttaa itseään vaikka kuinka rankoissa liikkeissä ja tehdä kyykkyjä voimien vikaan pisteeseen asti, mutta sitten kun pitäisi istua alas ja venytellä, niin ei jaksa. Ei vaan millään jaksa.

*Yhteistyössä Xylitol Jenkki ja Plusterveys Kallio

IMG_6576 IMG_6580

Pari kuukautta olisi vielä jäljellä tätä kivaa ja tapahtumarikasta vuotta, siinähän ajassa ehtii jo vaikka mitä. Ehtii esimerkiksi kirjoitella tämän yhden postauksen vielä tänne ja sitten huomenna siirtyä sanojeni ja kuvieni kanssa muualle. Loppu vuoden sitten kirjoitankin Fitin alla, etsin luultavasti asuntoa ja teen paljon kaikkea muutakin kivaa, josta saatte kuulla myöhemmin. Hihihi, taas yritän salailla teiltä asioita. Ensi vuotta en edes tahdo ajatella vielä, tuntuu että on liikaa selviämistä tässä parissakin kuukaudessa jotka on edessä. Niin montaa kivaa reissua tiedossa, että en ehdi oikeastaan kotona ollakaan. Asunnon myyntikään ei niin haittaa, kun on koko ajan reissussa. Ehkä pitää suunnitella vielä joku ylimääräinen matka, niin ei sitten haittaa jos joutuu mennä hetkeksi tavaroiden kanssa äidin sohvalle.

Marraskuulle on tosiaan paljon suunnitelmia tiedossa (mökkireissua ja ulkomaanmatkaa) mutta ajattelin siinä ohella myös laittaa kunnolla aikaa itseeni. Pitäisi esimerkiksi käydä kampaajalla, samalla pitäisi hoitaa kaikki rasvaputelit kaapista kuntoon. Oon vähän sellainen rimanalittaja näissä asioissa ja koen jotenkin tosi hankalaksi pitää itsestäni ulkoisesti huolta. Hiukset on tottuneet roikkumaan tossa mukana matkassa ja se kampaajalla käynti tuottaa tuskaa jo siinä vaiheessa, kun pitäisi miettiä mihin menen. En tiedä hyvää kampaajaa, en ole löytyt sitä omaa luottohenkilöäni joka loihtisi mulle upean pään. Jos siitä sellaista saisikaan. Sama juttu kaikkien rasvojen ja ihmeaineiden kanssa, joita en käytä ollenkaan. Kaapista löytyy yksi rasva, joka on sekin lopussa. Ehkä tässä myös syy, ettei se iho aina ole niin hyvässä kunnossa, kun en muista niin pitää siitä huolta. Kunnon naisen kai pitäisi, ainakin jos katsoo kavereiden kymmeniä purnukoita. Itsellä se yksi näyttää tosi masentavalta ja surulliselta. Mutta kun en tiedä mitä kaikkea muka pitäisi hankkia. Pitääkö kasvojen jokaiseen kohtaan olla eri aine?! Musta ainakin tuntuu, että on olemassa poskipäärasva, luomirasva, nenänpäärasva ja vaikka mitä muita. :D

No, kauneudenhoito on pientä tässä kaikessa. Kehoa tahdon oikeasti vaalia! Olenkin jo puhunut paljon viime aikoina teille unen laadusta ja siitä, miten siihen pitäisi yrittää panostaa, jotta jaksaisi paremmin. Toinen iso juttu, mihin lupaan panostaa koko loppuelämäni paremmin, on nämä mun hampaat. Hah, voisi kai ulkoisesti tosiaan luulla, että ne on tosi terveet, mutta sitten kun kysyisitte mun uudelta luottohampilääkäriltäni Plusterveyssä, niin  se kertoisi teille ihan muuta. Hampaissani on paha karies ja ne ei kestä mitään herkkuja, koska ovat niin huonoa laatua. Herkuiksi siis luetaan kaikki juomat missä on happoja, sokerit, hedelmät, siis oikeastaan lähes kaikki mitä voi suusta alas laittaa. Kerroinkin jo aiemmin miten ongelmallinen mun suuni on, joten ehkä voisin jatkossa ihan aikuisten oikeasti hoitaa sitä paremmin. Joulukuussa tehdään luultavimmin ne juurihoidot, jos oikein käy tuuri niin pärjätään paukkauksilla. Hampaissa on sillä välin hauskat valkoiset paikat, joita yritän välttää näyttämästä kenellekään. Vaikka en kyllä onnistu siinä kovin hyvin, koska hymyilen aina kuin mielipuoli. Sillätavalla liian leveästi. Että jos kuvissa vilkkuu valkoista suussa, niin se on yleensä joko raejuustoa hampaiden välissä tai paikat tuolla vasemmalla yläkulmassa. ;)

Jep raejuustosta puheenollen. Otin tämän seuraavan vähän hölmön kuvan sen jälken kun kirjoitin edelliset lauseet. Voitte ehkä arvata, että mitä löytyy tuolta yläreunasta hampaista ja mikä tuo valkoinen juttu on kielen päällä?! :D Taidan tuntea itseni aika hyvin…..

IMG_6641

Hampaista tuli mieleeni, että mies otti eilen kaupassa koriin meille uudet hammasharjat. Sanoin heti, että ”eikös me juuri vaihdettu harjoja. Eihän nyt heti uusia tarvitse vaihtaa?” Mies alkoi nauramaan ja kertoi, että ne edelliset harjat ostettiin heinäkuussa. ”Jaaaaa, vai niin.” Mitenkäs mun muisti on sumentunut näin? Ajantaju tainnut mennä tai sitten mulla on muutenkin ollut tapana vaihtaa harjaa about kerran vuodessa. Samaan aikaan kun käyn siellä kerrran vuoteen kampaajalla, niin samalla käyn sitten ostamassa uuden harjan. Haha, kuulostaako tosi hygieniselta. Ehkäpä voisin alkaa kuunnella tuota mun miestäni vähän enemmäkin, sillä kun selvästi on tää kauneudenhoito ja kehon hyvinvointi vähän paremmin hallussa. Se mua aina käskee nimittäin venyttelemäänkin ja muistuttaa miten tärkeä on levätä kunnolla. Niin ja käskee syömään oikeaa ruokaa, eikä aina vaan raejuustoa. Njaa… Ihmeen niuhottaja sanon minä. Liian tarkka kaikesta. Hihihi. Ehkä pitäisi laittaa se tänne kirjoittamaan enemmän, niin saisitte vähän parempia vinkkejä? :D

Okei, myönnän, että kun pääsin kotiin katsomaan tämän mun harjani kuntoa, niin ehkä se on ihan hyvä vaihtaa. Mun muistini on vaan vähän haperoa merkkiä tällä hetkellä, joten näemmä jonkun täytyy pitää huolta mun hampaistani kun en siihen itse kykene. Täytyykin kysellä, että alkaako se sitten pestä myös mun hampaita, kun muisti ei enää siihenkään riitä… :D

IMG_6631

Uutena vuotena kai tehdään yleensä lupauksia, mutta itse teen jo nyt aiemmin. Otan sitten uudet jutut esiin vuoden 2015 kunniaksi, mutta tänään tahdon itselleni luvata muutaman asian.

 • Pidän itsestäni loppu vuoden parempaa huolta. Venyttelen kehoani enemmän, huollan sitä rauhallisemmalla treenillä myös useammin. Raskasta salitreeniä saan aivan tarpeeksi, enkä oikeastan enää edes kaipaa niitä lihaksia. En siis tavallaan tiedä, että miksi siellä käyn. Hehee. Varmaan siksi, että tahdon pitää kuntoa yllä ja vahva kroppa tuntuu hyvältä? Varmaan myös siksi, että hikoilu saa aikaan parempaa energiaa ja hyvän olon? Juoksua en voi juuri nyt paljoa harrastaa, kun selkä tuntuu saaneen vähän liikaa iskuja. En uskalla sitä rasittaa kovilla liikkeillä, joten nyt mennään näin. Lupaus on siis kuitenkin se, että mitään en tee hampaat irvessä vaan tahdon kuunnella omaa oloa ja mielitekojani loppuvuoden. Teen sitä mikä tuntuu hyvältä ja kivalta. Huoltoa lupaan tosin tehdä väkisinkin, koska sitä ei saa unohtaa.
 • Lupaan myös vaalia hampaitani, joista olen teillekin puhunut. Heti kun mut on hoidettu joulukuussa kuntoon viimeisten hoitojen kanssa, niin aion parantaa tapani täysin, aloitan sen tosin jo nyt. Aloitin jo kuukausi sitten. Ostan itselleni sähköhammasharjan. Jos sitä ei kuulu tääällä blogin puolella ensi vuoteen mennessä, niin muistakaas sitten, etten ole pitänyt lupauksiani. Hahaa! Samaan asiaan liittyen, lupaan syödä muutaman purkan jokaisen aterian jälkeen ja lupaan langata hampaat ainakin kaksi kertaa päivässä. Voisiko joku nyt asentaa vielä kamerat mun kotiini, että varmasti teen sitten nämä kaikki? Vai välttyisinko mä näiden lupausten kautta siltä juurihoidolta jos hoidan suutani tarpeeksi? Ehkä se sitten todistaisi, että olen tosiaan kuunnellut hammaslääkäriäni ja toiminut paremmin. Toivotaan niin.
 • Lupaan, etten tee mitään väkisin. Jos en jaksa lähteä kotoa ihmisten ilmoille, en lähde. Jos tuntuu, että kaipaan rauhallisen illan saunoen ja lukien, teen niin. Jos taas tuntuu, että tahdon lähteä katsomaan miltä pikkujoulut näyttävät Helsingissä, niin lähden. Olen todella kova miellyttämään muita ja tekemään asioita jos joku pyytää. Vaatii todella paljon rohkeutta, että uskallan kenellekään sanoa, että nyt ei jaksa. Lupaus pitää aina pitää ja yleensä jos perun vaikka treffit kaverin kanssa, siihen on painava syy. Aion loppu vuoden viettää miettien omaa hyvää oloani ja teen juuri sitä mikä omasta mielestä tuntuu hyvältä. Eikö se kuulostakin hyvältä suunnitelmalta? :)
 • Lupaan myös olla ostamatta lompakkoani ihan tyhjäksi. Menin tänään vain käymään Iso Omeanssa ostoksilla ja hups vaan, rahaa meni useampi satanen kun innostuin katsomaan treenivaatteita. No, nyt on kaikkea kivaa taas kaappi täynnä, mutta lupaan, etten enää (Suomessa) shoppaile. Piti lisätä tuohon tuo Suomessa -sana, koska oon lähdössä pian matkoille ja pitäähän nyt ulkomailla aina vähän ostaa jotain tuliaisia kotiin… ;) Tästä matkasta kerronkin teille lisää ensi viikolla!

IMG_6624

Siinähän niitä jo riitti paljonkin. Kaikki nuo ensimmäiset nyt ainakin liittyvät omaan hyvinvointiin ja siihen, että vaalin kehoani ja omaa jaksamistani. Se välillä unohtuu kiireessä ihan täysin ja nyt kun tämän tänne kirjoitan, niin ehkä tosissani myös yritän sen eteen kaikkeni. Hampaat ja selkä mulla on tällä hetkellä etusijalla, ne kun aiheittaa eniten ongelmia. Kehoon liittyvät lupaukset on kaikkein tärkeimpiä, ehkä tekin siellä voisitte miettiä lupaavanne itsellenne jotain samanlaisia loppu vuoden ajaksi? Niin ja okei onhan tuo viimeinenkin lupaus tärkeä. Ehkä jos tuhlailen vähemmän, niin kyllä mun stressitasotkin on alempana kun tiedän, että tilillä on vielä rahaa ruokaan. Hihih.

Tuosta mun purkkapurnukan vieressä olevasta purkista tuli mieleeni, että suosittelen jokaiselle tekemään samanlaisen. Aloitin tuon muistaakseni viime tammikuussa ja se on jo ihan ääriään myöten täynnä. Kirjoittelen sinne juttuja välillä joka päivä, välillä teen niitä harvemmin ja huomaan, että olen jo unohtanut miten paljon kivaa on tapahtunut. Olen kuitenkin huomannut, että kirjoittamalla asioita ylös, niistä osaa olla enemmän  kiitollinen. Tänään olen jo kirjoittanut sinne kaksi lappua… Iltaan mennessä ehdin varmaan kirjoitella saman verrran lisää. ;)

IMG_6645

Onnellista keskiviikkoa kaverit, muistakaa pitää itsestänne hyvää huolta!

10 vastausta artikkeliin “Vuoden loppuun asti lupaan…

 1. Kylläpä oli taas tuttua tuo itsestä huolehtiminen ulkoisesti. Itsekin tykkään kyllä shoppailla, mutta juurikin tuo kampaajalla käynti tai joku rasvapurkkien hommaaminen, AI MIKÄ OLI? :D Tosin itellä se varmaan enemmän on valintoja, mielummi oon käyny ostaa uusia treenivaatteita kuin laittanut satasen kampaajaan.

  Jostain tässä elämässä on kuitenkii aina tingittävä.

  http://sanzureenaa.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Heheh, joo ei oo kyllä rasvapurkit ekana mielessä. Ehkä pitäs alkaa opiskella alaa.. ”Miten tulla naiseksi” :D

   Ostin eilen treenivaatteita parilla sadalla, eli kun en käy ikinä kampaajalla, niin… voin ostaa vielä monella sadalla lisää, eikös vaan?? ;)

   Tykkää

 2. Kuulostaa niin tutulta!! Itselläni on myös aikoinaan tehty juurihoito ja muutenkin saanut ravata hammaslääkärin luona useaan otteeseen vuoden aikana.. :/ itselleni luvannut myös monesti pitää parempaa huolta hampaistani :D

  Ja tuo kiitollisuuden ja onnen purkki on ihan loistava juttu! Itse aloitin aikoinaan vihon, johon kirjotan joka ilta vähintään kolme hyvää asiaa päivästä, mistä olen kiitollinen ja heti on fiilis parempi! :)

  Tykkää

  1. Hienoa, muutkin tekee samanlaista juttua! :) Oon kyllä välillä unohduksissa sen purkin kanssa ja sitten istun sohvalla kirjottamassa lappuja ja raavin päätäni kun en enää muista mitä kaikkea kivaa on tapahtunut :D

   Tsemppiä meille hammasongelmaisille. Ehkä ne iän myötä ongelmat vähenee :)

   Tykkää

 3. Ihana postaus! Hihitin useamman kerran ääneen lukiessani ja äiti luuli että nauroin hänen jutuilleen. :D Eeei kun täällä on vaan yks niin hauska tyypperö täällä internetissä hehhee:——)

  Kivaa loppuviikkoa<3

  Tykkää

  1. Kiitos, rupes kuule ihan itteäkin naurataa kun osasit kertoa tämän niin hauskasti. Kiva kuulla :D

   Itsellesi myös <3

   Tykkää

 4. Hahhah, Toni osti kans meille eilen uudet hammasharjat!! :D Olikohan eilen joku valtakunnallinen ”mies ostaa uudet hammasharjat”-päivä?? ;)

  Hyviä lupauksia, noita kannattaa vaalia :) Pitäiskin tehdä enemmän tuollaisia ”loppuvuoden” lupauksia – paljon helpompi sitoutua kuin uudenvuoden lupauksiin, silloinhan vuotta on vielä 12kk jäljellä!! :D

  Tykkää

  1. Hahah, eikä!! Miten on mahdollista :D Tais olla tosiaan joku hammasharjapäivä..miehillä on salee joku miestenkalenteri joka muistuttaa tälläsistä!!! :P

   Ja oot oikeessa, en viitsinytkään tossa mainita, että miksi tein lupauksen juuri loppuvuodelle ;) Hihihiih.

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s