Mustikkainen (huijaus)vispipuuro!

Huomenta upea uusi maanantai, tästä se viikko taas alkaa! Toivottavasti ootte saaneet nukuttua hyvin ja ei tunnu ihan liian raskaalta nousta ylös? Aika pimeäähän tuolla ulkona on ja täytyy kyllä nostaa hattua suomalaisille, kun me jaksetaan paahtaa läpi kaikkien näiden pimeiden ja kylmien aikojen eikä oikeastaan näytä edes tuntuvan missään. Vaikka eihän nyt oo ees vielä mikään hätä, ei näy loskaa missään ja välillä sentään paistaa aurinko, mutta kyllä tuleva pimeä aika vähän hirvittää. Miten siitä taas selviää. Itsellekin tuottaa usein vaikeuksia kahlata se läpi, ja on taas nostettava kaikki aseet väsymystä vastaan. Tsemppiä siis meille kaikille tulevaan, kyllä se hyvin menee, kunhan vaan muistaa syödä hyvin, nukkua paljon ja herätä aina hymyillen! Ja ehkä vähän napsia D-vitamiinia purkista ;)

Kiitos tosi paljon kommenteista eiliseen postaukseen! Tehän ootte ihan uskomattoman fiksuja ja kun itse pohdin jotain päivänselvää asiaa useita viikkoja niin teiltähän tuli vinkit ihan hetkessä. Hiilaritankkaus iltaisin saa siis luvan alkaa, tai oikeastan siihen panostettiin jo eilen illalla, kun napostelin iltapalaksi palan kakkua. Siitä ei hiilareita kuulkaa puuttunut, hihi! Hyvä tästä tulee, kun vaan keskittyy syömäänsä ravintoon taas vähän enemmän ja muistaa myös panostaa iltaisin. Tosi hyvä, että kyselin asiasta teiltä, koska ulkopuolisen on aina niin paljon helpompi huomata puutoksia toisen tavoissa, kun itse niille sokeutuu aivan liian nopeasti. Eiköhän voimat oo pian entistä paremmat!

Voimista puheenollen, viikkohan pitää aloittaa hyvällä energialla, että jaksaa, joten tässä taas yksi ihana vinkki aamiaiselle. Veikkaan, että oon aiemminkin tästä teille vinkannut, mutta nyt se tulee uudestaankin vielä kerran, kun itsekin innostuin taas eilen aamuna syömään tätä herkkua. Esittelen oman herkkulempparini numero miljoona (näitä kun riittää) ja tässä on tosi paljon samoja piireitä kun vispipuurossa. Makuna mustikkaa, koska jos joku muistaa, niin puolukka ei ole mun lempparimarjani ;)

IMG_5210

Mustikkainen (manna)tuorepuuro

Rahkaa 200 gr

Psyllium 1-2 iso rkl

Mustikoita 

Hermesetas pari tippaa

Kaikki vaan sekaisin ja mukaan vettä melkeinpä parin desin verran. Lautasella se saa odottaa puolisen tuntia turpoamista, mahdollisesti yön yli. Päälle vaan marjoja tai vaikka pähkinöitä, jos se maistuu omaan suuhun hyvältä. Ehkä maitokin voisi sopia tähän, kuten vispipuuronkin päälle?

Psylliumia kun alkaa käyttämään, niin muistutan taas, että varovasti sitten sen kanssa! Vatsa toimii sen kanssa paremmin kuin hyvin, joten suosittelen aloittamaan pienillä määrillä ystävät hyvät ;)

IMG_5238

Mulle syömisessä merkkaa kolme asiaa; maku, ulkonäkö ja ruoan laatu. En siis esimerkiksi laita lautastani nätisti vain tänne kuvia varten, vaan ihan oikeasti myös mielleläni katson kaunista ruokaa. En voisi lappaa ruokalautasta täyteen jotain sekasotkua, vaan sen pitää ainakin aluksi näyttää kauniilta. Huom, siis ainakin aluksi, hihi. Suussa kaikki menee sekasin ja joo, kyllä mun raejuustosörsselit on varmaan jonkun silmiin aika inhan näköisiä, mutta mulle ne näyttää niin super herkullisilta, ettei muuta parempaa. Itse varmaan katsonkin niitä vähän eri silmin, koska tiedän, että ne maistuvat hyviltä ja ovat sisällöltäänkin terveellisiä. Maku tuleekin mulle heti ykkösenä, kun mietin mitä syön. Suu kertoo nopeasti mitä juuri tietyllä hetkellä tekee mieli ja siksi esimerkiksi näitä tuorepuuroja mitä syön, ei tule tehtyä useinkaan iltaisin valmiiksi. En voi koskaan tietää mitä aamulla tekee mieli, joten mieluummin jätän kokkailut aamuun. Saatankin usein tehdä aamulla niin, että teen puuron valmiiksi samalla kun keitän kahvin. Kahvia juodessa puuro tekeytyy pöydällä ja maustuu juuri sopivaksi. Juon kahviani sen verran pitkään, että puolessa tunnissa tapahtuu jo ihmeitä. Ihania ihmeitä, kuten tuo lautanen tuolla yläpuolella. 

 

Energistä alkavaa viikkoa! Muistakaa syödä vatsanne täyteen! <3

8 vastausta artikkeliin “Mustikkainen (huijaus)vispipuuro!

  1. No sitäpä juuri! Mistä arvasit, että käytän sitä lähes missä tahansa? ;) Seuraavassa aamiaisreseptissä sitä muuten onkin mukana vähän enemmänkin ;)

   Tykkää

 1. Moi. Voitko vinkata minkä merkkistä psyllium kuitu (jauhetta?) käytät? Kun en löydä kun leipomisee tarkoitettuja ja haluaisin kovasti kokeilla.

  Tykkää

  1. Moikka :)

   Mulla ei psylliumista ole tarkkaa tietoa, että onko sitä tehty moniinkin eri tarkoituksiin. Itse oon käyttänyt aina tälläistä kevyttä jauhemaista kuitua ja parissa eri merkissä oon sitä nähnyt luonaistuotekaupoissa. Viimeksi ostin Coco vilta: http://www.vitaravinne.fi/psyllium-kuitu-luomu-340g-cocovi-p-806.html

   Sitä ennen olen muitakin ostanut. Tätä tosiaan aloitin käyttämään ihan pienellä määrällä, niin että laitoin teelusikallisen aamiaiseen mukaan. Myöhemmin vähän lisäsin määrää, mutta en nykyäänkään käytä kahta ruokalusikkaa enemmän kerrallaan. Muistathan myös juoda paljon vettä, kun otat aineen käyttöön, se on tosi tarpeellista!! Psylliumin käyttöä kannattaa välillä myös tauottaa, tai ainakin näin minua joskus neuvottiin, kun tämän hankintaa ekoja kertoja pohdin. Käyttää vaikka pari viikkoa ja sitten taas taukoa viikko tai kaksi. Toivottavasti neuvoistani oli yhtään hyötyä :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s