Ruoka vastaan treeni, kuinka ne saisi sopimaan yhteen?

Perjantaina kirjoittelin teille ruokapäiväkirjaa, tänään siihen jatkoa vähän muilla ajatuksilla. Aloittelinkin jo aihetta kyselemällä teiltä lopussa, että miten syötte ennen treenaamista aamuisin ja sieltähän pamahti heti monta omaa kantaa mun juttuihini ja jälleen kerran löytyi vaikka kuinka monta, joille on syntynyt samoja ongelmia syömisen suhteen. Jos niitä nyt voi ongelmiksi sanoa, meillä kaikilla kun on vähän erilainen elimistö ja se pitää vaan totuttaa eri tapoihin. Osittain myös itse totuttautua oman elimistönsä tapoihin. Kaikille ei sovi samat jutut. Totuttelukysymys myös varmasti, että missä vaiheessa aamua syö, mutta itselleni on vuosi vuodelta vaikeutunut ruoan syönti heti heräämisen jälkeen. Nuorempana vedin kyllä kiltisti puurot ja vellit vaikka siellä sängyssä maatessa, kun oli toinen silmä vasta auki, mutta nykyään en enää toimi niin. Syöminen vaatii aikaa ja siihen pitää keskittyä. Pitää valita itselleen sopivat raaka-aineet ja syödä oikeisiin aikoihin. Pitää nukkua hyvin, liikkua tarpeeksi ja kuluttaa pois sen minkä syö. Huh, mikä kauhea duuni! Miksei vois vaan syödä kun on nälkä? No näinhän se on ja niin yritän tehdäkin. Mutta ongelmaksi muodostuu liikkuminen ja ruoka yhdessä.

 

Tässä pari tilannetta kuvaamaan ongelmaani, joita on tapahtunut tässä kesän ja syksyn aikana:

Tilanne 1. Herään kello 5:30. Olen päätänyt mennä juoksemaan aamusta ennen töitä. Aikaa on tasan 3 tuntia siihen, että pitää olla lähdössä töihin. Juon kupin kahvia ja syön samalla purkin rahkaa mehukeitolla ja puurohiutaleilla. Kello 6:30 lähden ovesta ulos ja kävelen ensin vähän. Lähden juoksuun ja vatsaan alkaa pistää. Kävelen hetken väliin ja yritän uudestaan, mutta pistäminen alkaa aina alusta. Huh, on pakko luovuttaa. Lähden kotiin ja päätän siirtää lenkin seuraavaan päivään. 

Tilanne 2. Herään aamulla 5:30. En syö mitään ja lähden ulos. Kävelen, mutta en voi juosta, koska ei ole voimia ja tiedän, että alkaa heikottaa jos yritän. En myöskään tahdo käyttää lihaksistani kaikkea voimaa, joten tyydyn kävelyyn. Kävelen tunnin reippaan lenkin ja menen kotiin nälkäisenä ja pirteänä.

Tilanne 3. Herään 5:30. Juon kahvin ja syön puolikkaan rahkaa ja laitan siihen lusikallisen puurohiutaleita. Lorautan mukaan tipan mustikkakeittoa. Pieni mitätön annos, mutta vatsassa on sentään jotain. Lähden lenkille 6:30. Kävelen alkuun, mutta pian lähden juoksuun. Aloitan kevyesti hölkällä ja pian juoksen jo lujaan tahtiin. Askel rullaa hyvin, tulee hyvä mieli. Puolessa välissä alkaa kuitenkin heikottaa. Kädet alkavat täristä ja huomaan, että sieltä se heikko happi alkaa saapua. Huh, onpa huono olo. Hiljennän tahtia ja kävelen kotiin. Ärsyttää. Miksi tässä taas kävi näin?

Tilanne 4. Herään aamulla 5:30.  Juon kahvin ja syön rahkan mehukeitolla. Syön myös banaanin. Tiedostan, että täytyy odottaa pidempään, sillä söin suht paljon ja odotan hieman pidempään.. Lähden lenkille klo 7:00. Kävelen alkuun ja juoksen vasta kunnon lämmitelyn jälkeen. Vatsa tuntuu täydeltä. Tulee paha olo. Kävelen suht pitkään ja yritän uudelleen. Vartin lämmitelyn jälkeen hölkkään kevyesti, mutta en saa kunnolla virtaa juoksuun. Juoksen loppuun noin 20 minuuttia, kun alkaa sujua. Ihana tunne juosta taas, olisi varmaan pitänyt syödä vaan puolet siitä banaanista. Noh, näin taas tällä kertaa!

Tilanne 5. Herään aamulla 5:30. Ei ole kiire, joten juon ison kupin kahvia ja syön rahkaa banaanilla ja puurohiutaleilla. Olen suunnitelllut juoksevani pitkiksen ja tiedän, että nyt täytyy sulatella ruokaa hetki pidempään ettei vatsaan ala sattumaan. Aamiainen on suuri, joten sulattelen sitä kaksi tuntia. Kun olen lähdössä lenkille noin 7:30 aikoihin, huomaan, että ei ole enää voimia. Tajuan, että en voi lähteä ilman kunnon ravintoa juoksemaan. Syön vähän lisää välipalaa ja jään odottamaan uutta yritystä. 8:30 lähden lenkille. Vihdoin onnistuu. Juoksen tunnin ja energiaa riitää, onneksi oli aikaa lähteä uudestaan myöhemmin. 

Tilanne 6. Herään. Juon kahvia ja päätän, etten jaksa mennä lenkille koska en saa ruokaa alas ja pitää olla töissä muutaman tunnin kuluttua. Ehkä sitten huomenna uusi yritys. :D

IMG_5717

Haha, huomaatteko miten vaikea olen? Onneksi tuossa on siis vain esitettynä ne ongelmaiset päivät ja pääosin olen kyllä käynyt ihan normaalisti lenkillä ja osannut syödä oikein. Noin kerran viikossa käy niin, että olen syönyt väärin ja olo on heikko tai muuten huono. Silloinkin usein pystyn kyllä kiertämään päätöstäni ja teen treeniin muutoksen. Esimerkiksi  jos sattuu niin, että vatsa on aivan liian täynnä ja olen selvästi lähtenyt lenkille liian ahdettuna, niin jos on aikaa, saatan kävellä pitkään ja juosta vasta sen jälkeen. Jos taas on kiire, niin saatan keksiä jotain muuta, kuten askelkyykkyjä tai muuta sopivaa. Ne kun sentään onnistuvat vähän helpommin vaikka vatsa olisikin vähän täynnä. Jos taas heikottaa ja huomaan, että olen oikeasti huonossa vireessä, lähden tietenkin kotiin. Sehän on selvä, ettei treeni suju silloin kun ei ole kunnolla energiaa. Eikä siinä silloin mitään järkeä oliskaan.

Syöminen näyttäisi nykyään olevan vaikeaa tosi monin tavoin. Kun on kyse treenaamisesta, niin mun vatsalaukkuni ja kroppani on päättänyt olla todella hankala. Salitreenissä pitää olla syötynä tietty määrä ruokaa ja tarkasti laskettuna, että jaksanko varmasti treenata täysillä. Juostessa vielä tarkempi määrä, koska pitää myös miettiä, ettei syö ihan liikaa. En tiedä onko teistä monet huomanneet samaa, mutta kun on syönyt lusikallisenkin liikaa juoksulenkillä, niin askel ei enää nouse? Ehkä nuo mun esimerkitkin teille jo todisti, että vaikka kuinka yritän miettiä sitä syömistäni, niin aina menee pieleen. Parikin lusikkaa liikaa ruokaa, niin johan hölskyy vatsassa. Oma elimistöni vo olla jotenkin häiriöitynyt, mutta siksi kirjoitankin tästä tänne, jotta saisin teiltä omia kokemuksia ja mielipiteitä aiheeseen. Kuulostiko mikään kertomani tutulta?

IMG_5059
Tavallinen aamiainen ennen lenkkiä tai salia.

Sama juttu pätee toisinpäin. Jos syön liian vähän, niin kroppa ei tee mitään kunnolla. Kesken lenkin alkaa jalat tuntua heikoilta ja kädet tärisevät, kun energitasot alkaa laskea liian alas. Alkaa heikottaa. Tässä tosin on varmaan oma vaikutuksensa tämän hetken terveydentilalla, joka mulla on vähän heikko. Kerroinhan teille jo aiemmin, että oon koko kesän kärsinyt alhaisista verenpaineista ja helteet sai mut pyörtyilemään. Joskus nuorempana oon pystynyt hyvin mennä tyhjin vatsoin aamulenkeille, mutta enää se ei oikein onnistu. Kävellen ehkä joo, mutta juosten ei untakaan sellaisesta treenistä. On pakko syödä aamulla ennen kuin tekee mitään ja tarkkailla sitä mitä syö. Eikä se tarkkailu tietenkään ole ainoastaan kiinni määristä, vaan kyllä mun pitää miettiä kuten monen muunkin, että mitä siitä suustani alas laitan. Omalle vatsalle sopii omat juttunsa, itseasiassa aika harvat jutut sopii. Tästä aiheesta voisin kirjoittaa teille erikseen joku toinen kerta.

Onhan tämä kaikki nyt vähän hassua, että ruoan takia joutuu miettimään onnistuuko treeni vai ei. Joko oo syönyt liian vähän tai liikaa. Eikö ookkin turha syy olla treenaamatta? Ruoanhan pitäis antaa vauhtia treeniin, ei estää sitä.

 

Oon tietenkin ratkaissut tätä sillä, että käytän enemmän aikaa syömiseen ja siihen, että mitä sieltä suusta menee alas ennen treeniä. Eli siis suunnitteluun kuluu myös aikaa. Pitkälle aamulenkille syön banaanin ja rahkaa, mutta sitten täytyykin odotella helposti tunti tai jopa kaksi ennen juoksua. Jos söisin puuroa tai leipää, menisi useampi tunti sulatellessa. Ja sitten siinä odotellessa käy helposti niin, että ei enää olekaan tarpeeksi energiaa ja pitää syödä lisää. Haha, kauhean vaikeaa. Siksi yritän syödä suht vähän, jotta jaksan koko treenin läpi, mutta ei tarvitse odottaa tuntia pidempään, että pääsee vauhtiin. Aikamoista taiteiluahan tämä on, mutta onneksi omaan kroppaan ehtii tutustua nopeasti, kun ollaan päivittäin toistemma kanssa tekemisissä ;) Yleensä tosiaan kaikki sujuu ihan ilman mutkia matkassa, mutta koska tätä on tapahtunut nykyään yhä useammin, on se myös herättänyt ajatuksia. Ärsyttänyt suorastaan, koska eihän nyt kenestäkään kiva ole lopettaa treeniä kesken.

No mitä sitten syön, jos haluan onnistuneen treenin? Jos menen aamuisin salille (mikä on itselleni paras aika) niin syön puolikkaan rahkan, lusikallisen kaurahiutaleia ja päälle laitan ihan vähän raejuustoa ja mustikoita. Tosi pieni annos, mutta jos syön enemmän, en pysty tehdä mitään. Ihmeellinen tämä mun kroppani, kun se ei suostu oikein syödä suuria määriä, jos tahdon sen toimivan. Treenin jälkeen on sitten eri juttu. Sitten syön kuin viimeistä päivää ja makaan sohvalla lepäämässä ähkyssäni :D Veikkaan, että kaikki tämä aiheuttaa myös sen, että en ole kovin hyvä iltatreenaaja. Illalla ei oo enää yhtään voimia ja kun syön iltaan painottuvasti vähän enemmän, on kroppa liian painava. Oonhan muutenkin aamuvirkku, joten ehkä tällaisenä ei niin iltaihmisenä ei kannata edes yrittää treenata liikaa illalla. Aamut on ihmisen parasta aikaa, niin ne ovat myös treeniinkin ;)

IMG_5714
Tällä hetkellä aamu kuuden salille meno näyttää näin valoisalta :D

 

Nämä asiat on tottakai tehneet myös sen, että en enää voi treenata yhtä paljon. Kun on vaikea löytää tasapainoa, into hiipuu ja huomaamatta jättää menemättä. Eihän se nyt oo kenestkään kiva mennä treenaamaan ja aina huomata, että voimat ei riitä. Oon yrittänyt miettiä, että koska nämä ongelmat alkoivat, mutta en saa aikaa mieleen. Silloin, kun en syönyt hiilareita lähes yhtään, mulla ei ollut tätä ongelmaa. Kaikki hiilari tuli kasviksista ja harvoin muista lähteistä, mutta silloin jaksoin juosta helposti pitkiä lenkkejä. Yli 20 kilometrin lenkinkin juoksin täysin kasvisten ja proteiinin voimalla. Ties mistä revin energiani. Hullut energiatasot mulla kyllä olikin silloin, enää voin vaan haaveilla sellaisista. Tottakai tää pistää miettimään, että pitäisikö palata siihen. Pitäiskö lopettaa leivät, puurot ja riisit kokonaan? Pitäsikö muuttaa takaisin vanhaan? Onko jotain muita ruokailutapoja, jotka aiheuttaa tämän? Pitäisikö alkaa taas nipottaa enemmän ruoan kanssa ja tarkkailla mitä lautaselleen laittaa? En tahtoisi, mutta kyllä se houkuttaisi kovin, kun nyt huomaa nämä vaikutukset mitä alkaa olla. Olen vetämätön ja vatsa oikuttelee. Vai olenko vaan tulossa vanhaksi? sitäkö tämä on? Ehkä se on vaan sitä…Hihih.

 

Mitä ajatuksia tämä teissä herättää? Onko kenelläkään muulla mitään samoja ongelmia treenin ja ruoan yhteensovittamisen kanssa? Kertokaa ajatuksia, ihan mitä tahansa tuleekin mieleenne! :)

19 vastausta artikkeliin “Ruoka vastaan treeni, kuinka ne saisi sopimaan yhteen?

 1. Sie oot kyllä aika monimutkanen! ;) Noeikä…itte en oo niin suuresti edes miettinyt, mitä kroppa eniten vaatisi, että treeni kulkis silleen ku toivoo. Nyt sit testaan, nykäsin puuroni ennen lenkille lähtöä, katsotaan miten miun käy! :)

  Ja kyllä, aamut on ihan parhainta aikaa kaikinpuolin, ennenkaikkea treenien suhteen…

  http://sanzureenaa.blogspot.com/

  Tykkää

  1. Hahah, oon mä kyllä aika vaikea nainen. Eikös me saadakin vähän olla ;) Eheh. Kerrohan miten kävi puuron kanssa!? Mulle puuro on yks lemppari, mutta syödään yleensä vasta lenkin jälkeen hirmuiseen nälkään. Raejuustoa ja puuroa, nams!

   Tykkää

   1. Hiphei! Vähän oli hankala ulkoilu sen puuron jälkeen :D Mieli veti eteenpäin, kroppa ei. Siis ollaan sitä parempiakii lenkkejä nähty, joten puurot jää edelleen treenin JÄLKEISEEN aikaan :)

    Tykkää

 2. Hei! Harmillista kuulla näistä vaikeuksista! Itsellänikin on ollut paljon hankaluuksia mahan kanssa mutta vihdoin on löytynyt sopiva ruokavalio jolla pysyy energiat ja hyvä olo yllä! Kuulostaa aika vähähiilihydraattiselta toi sun aamupala? Hiilariahan tarvitaan etenkin juoksussa ja muissa kestävyyslajeissa ja siitä voi johtua heikotus! Jos koitat ennen juoksua syödä jotain nopeasti imeytyvää hiilaria esim. banaani ja lisäät siihen jotain energiatiheää jotta jaksat treenin läpi? (monet tykkää esim.maapähkinävoi tms)

  Tsemppiä ja toivottavasti löydät itselle sopivan tavan syödä!:)

  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Vitsi kun ne hiilarit on mulle tosi vaikeita! Aiheuttaa monet vatsaongelmia ja siksi en voi niitä ihan liikaa syödä vatsaa pullolleen. Banaani on mun ykkösase treeniin, siitä saa niin mahdottomasti energiaa! Siitä vaan välillä tulee iso ähky, jos syön sen kokonaan (I know, oon hankala!) ja siksi puolikaskin riittää. Veikkaan, että kyse on nyt enemmän iltasyömisistä, kuten moni tuolla neuvoi. Mutta tosiaan hillareista jokatapuksessa, kuten siekin arvelit ;)

   Kiitos Elisa jälleen kerran! :)

   Tykkää

 3. Entäs jos söisit iltaisin vähän hiilarivoittoisemmin? Itse olen aika rutinoitunut iltapuuroon hedelmien ja kananmunien kanssa ja tällöin kroppa ei tunnu aivan tyhjältä heräämisen jälkeen. Alle tunnin kevyet lenkit onnistuvatkin kahvin ja veden voimalla ja tunnin mittaiset menevät banaanilla. Puhumattakaan, jos olen illalla syönyt 300g irttareita, niin kyllä askel rullaa aamulla :’) Aamulenkkien kohdalla ruokaa tärkeämpää tuntuu olevan kunnon ”nesteytys”. Jos en saa juotua tarpeeksi, niin silloin veto loppuu lyhyeen.

  Rankempiin liikuntasuorituksiin mun on ihan toivotonta edes yrittää lähteä ilman kunnon aamupalaa… Oon kans superaamuvirkku ja oikein harmittaa, etten kerkeä ”tankata” aamuisin, jotta ehtisin ennen töitä käymään salilla. :) Salitreeni tuottaakin vähän päänvaivaa syömisten ajoittamisen suhteen, sillä sinne lähteminen ei todellakaan onnistu, jos energiavarastot eivät ole sopivan täynnä. Liian pikainen lähteminen taas nostaa ruoan samantien kurkkuun… Vaikeaa. :’)

  Juoksun kanssa ei onneksi tarvitse käyttää niin paljon energiaa ruoka-ajatteluun, kunhan vain muistan syödä vatsalleni sopivia ruokia. Pitkikset ja vauhtilenkit on toki erikseen, mutta peruslenkit kroppa on tottunut heittämään ties minkälaisessa tilassa. :)

  Rentoa sunnuntaita Marissa! <3

  lauralumituuli.blogspot.fi

  Tykkää

  1. Kiitos laura!! Olit ensimmäinen joka tästä huomasi neuvoa ja täytyy sanoa, että tää on varmaan se perimmäinen syy tähän ongelmaan! Tottakai kuvittelen, että syön iltaisin hyvin, mutta ehkä kuitenkin voisi lisää tarkkailla sitä puolta. Eihän tässä tosiaan muita syitä oikein voi olla ja pitäähän ne hiilarit saada varastoon sinne kroppaan jo ennen aamua. Kiitos hyvästä vinkistä, arvasin, että täällä te monet muut fiksummat tajuaisitte ongelmani syyn paljon nopeammin kuin itse! Tuli tästä mieleen eräskin kerta, kun syötiin pannaria pari palaa illalla, niin kyllä muuten rullasi aamulla askel lenkillä :D Alkuun tuli vatsa siitä vehnästä vähän kipeäksi, mutta aamulla asia oli toinen. Täytyy vissiin aloittaa pannarikuuri ;)

   Salilla käynti on parhautta aamuisin, samoin juokseminen! Ehkä me törmätään vielä siellä salillakin joku aamu, jos vaikka eksyn Helsingin salille treenaamaan :)

   Kiitos Laura ja kiitos myös uudestaan tästä vinkistä! <3

   Tykkää

 4. Mä kans kokeilisin tankata iltapalalla hiilareita etenkin jos seuraavana aamuna on tiedossa lenkki. Itsellä toimii iltapalana tällöin joko jälkiuunileipä voilla (oi kyllä!) ja esim. kananmunalla tai juuri tuo Lauran mainitsema puuro. Kannattaa kokeilla aluksi pieni annos puuroa varsinkin jos ei ole tottunut iltapalan syöjä. Itse en tuon iltapalan jälkeen kaipaa muuta aamulla kuin vitamiinijuoman ja menoksi :) Itse olen huomannut, että juoksu tai sali ei kulje jos olen syönyt edellisenä päivänä/iltana liian vähän. Muistathan, että paljon liikkuvana tarvitset myös suolaa, joka vaikuttaa siihen verenpaineeseenkin ;) Nämä vain vinkkeinä ellet ole jo kokeillut. Toivottavasti löytyy joku ratkaisu asiaan, aamutreenit on niin parasta!

  Tykkää

  1. Vitsit, ihanaa kun te keksitte neuvoa tässä tankkaus puolessa! Kuvittelen kyllä syöväni iltaisin runsaasti, mutta ehkä pitäisi keskittyä juurikin siihen hiilaripuoleen. Kiitos!! :)

   Tykkää

 5. Moikka! Mullekin tuli sama mieleen kuin edelliselle, et entä jos söisit edellisenä päivänä/iltana hiilarivoittosemmin tai ainakin enemmän. Oon ymmärtäny et ei sillä niin merkitystä mitä just ennen suorista syöt, vaan miten oot täyttäny ne varastot jo aiemmin. En oo asiantuntija :D Mut ite huomannu esim. jos viikonloppuna syöny tavallista enemmän, niin maanantaina kulkee treeni illalla hyvin vaikka päivän aikana oiskin syöny huonommin. Jos sit loppuviikosta syö yhtä vähän kun tuollon maanantaina, niin illan treeneissä onkin veto pois. Mulla siis tapana viikonloppusin vähän herkutella, mut kyl onkin sit alkuviikosta todellakin energiat ihan erilaiset sen jälkeen :) turhauttavin tunne kun voimat on ihan loppu just huonojen energiavarastojen takia, I feel you! Tsemppiä tasapainon löytymiseen (tämän asian suhteen, siis) :D

  Tykkää

  1. hehe, joo et oo asianttuntija, mutta näin oon kuullut itsekin ja veikkaan, että jokainen asiantuntija sanoini samaa ;) Eli siis nyt panostetaan illan energiavarastojen täyttöön, kuten teistä moni keksi vinkata! Kiitos sullekkin, olipas tää hyödyllinen kirjoitus laittaa tänne, kun heräsi niin monta ihmistä puhumaan samasta asiasta :)

   Herkuteltiin jo eilen, eli tänään taitaa riittää hyvinkin energiaa aamun salitreeniin. Täytyy ottaa tavaksi! ;)

   Tykkää

 6. Haha, ihan uskomatonta. Niin monessa asiassa ollaan blogisi aiempien tekstien perusteella aikalailla samanlaisia, mutta tässä ihan päinvastaiset!

  Itse olen aamulla/aamupäivällä aika suursyömäri (eikä silti ole mitään ongelmia treenailla aamulla/aamupäivällä, ruoka kun sulaa aika nopeaan.) Juuri parikymmentä minuuttia sitten söin puuroa vaikka millä höysteillä, protskupatukan ja hedelmiä, ja itseni tuntien juuri nyt olisi hyvä aika lähteä juoksemaan!

  Toista sitten iltapäivällä ja illalla en oikein syö enää sen kummemmin, ellen treenaa myöhemmin. Ehkäpä siksi onkin aina aikaisin niiin hirveä nälkä. Joidenkin mielestä on ihan tyhmää painottaa lähes kaikki ruokailu näin tiettyyn aikaan päivästä, mutta mulle yksinkertaisesti sopii se että syön isompia satseja kerralla harvemmin enkä kymmentä pikkupöperöä päivässä. Yritetty on (okei, viidellä-kuudella, ei kymmenellä) mutta elin aamusta iltaan lähinnä nälässä sillä tavoin.

  Tykkää

  1. Voi eiiiii, ollaanko me nyt sitten aivan liian erilaisia??? ;) Noei, Ehkä ihan hyvä huomata välillä vähän eroavaisuuksi. Ehkä seuraava juttu sitten taas yhdistää meitä? :) Hassua se on, miten monesti tää syöminen on niin erilaista monelle meistä. Toinen syö vaikka ja mitä juuri ennen lenkkiä ja itse en kestä edes pientä annosta tai tuntuu pahalta. Erilaiset kropat, mutta kai sitä oikeanlaisia tapoja etsimällä löytää sen oman kultaisen keskitien :)

   Tykkää

 7. Moi! Niin kuin edellä kommentoiva sanoikin, niin mitä jos kokeilisit syödä illalla enemmän hiilareita? Ei olis varastot ihan tyhjät aamulla kun heräät, ja näin ollen voisit skipata kaiken kiinteän ruoan ennen lenkkiä ja ottaa esim. palkkaria pienen annoksen herättyäsi?

  Itse oon ratkaissut samanlaisen ongelman juuri tällä tavoin: illalla puuroa marjoilla/banaanilla ja raejuustolla/valkuaisilla ja aamulla joko heraisolaattia tai jotain 50:50-protsku-hiilaripalkkaria (n. 20-30g) ja askel kulkee :) Pääsen myös hyvin nopeesti ovesta ulos, olo on kevyt, ei pistä tai hölsky (kunhan malttaa pitää aamuprotskuissa veden määrän minimissä). Teen aamuisin vaan 30min. lenkkejä, koska pidemmille lenkeille pitäis tankata reilummin ja siitä tulee taas nuo ongelmat mistä säkin kerroit!

  Tykkää

  1. Kiitos Riksu sullekkin! Kiva, kun keksitte vinkata tästä tankkauspuolesta iltaisin, en varmasti olisi siihen keksinyt itse puuttua. Vaikka eihän sitä tiedä, voihan syy olla muuallakin, mutta uskon nyt vakaasti, että vika on syömisissä. kiitos paljon :)

   Tykkää

 8. Tutun kuulosia ongelmia, vaikka ihan noin tarkkaan en kyllä oo joutunut laskemaan, että mitä milloinkin voin syödä. Aamulenkit tyhjällä vatsalla on mullekin ihan nounou, siitä tulee vaan vihaseksi jos yrittää juosta, kun energiaa ei ole yhtään. Mun pitää syömisen jälkeen odottaa tosi pitkään, joskus lähemmäs 3 tuntia, ennen kun uskallan lähteä lenkille. Jos lähden liian aikaisin, alkaa samantien pistää. Melkein pitää olla nälkä jo lähtiessä, että voi olla varma että pistäminen ei ala vaivata, ärsyttävää! Mulle paras aika lenkkeillä on iltapäivä/ilta, kun on muutama isompi ateria alla antamassa energiaa, mutta silti viimeisestä ateriasta aikaa useampi tunti. Miettimistä riittää siis täälläkin ton lenkkeilyn ajoittamisen kanssa, salille mennessä ei ole niin tarkkaa. :) Onnistuneita lenkkiaamuja sinne! <3

  http://annatuulenkuljettaa.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Hiih, joo ja juokseminen aamulla jotenkin vie oikein niitä lihaksia ja tuntuu niin vahvasti miten joku järsii sisuskaluja kun ei ooe energiaa :D Paljon onnistuneita lenkkiaamuja meille molemmille, eiköhän niihin löydy oikeanlaiset energiat molemmilla <3

   Tykkää

 9. Kuulistaa harvinaisen tutulta sun ruokailuongelma! :D se on jopa ahdistavaa välillä. Mulla ruuansulatus on useimmiten melko hyvä, syön puuron (3dl hiutaleita, lesitiini, raejuusto) aamulla ja tunnin pöästä siitä lähden aamulenkille, ne tosin teen kävellen. Aamupuntille taas nappaan naamaan vain vitamiinit ja vettä, kulkee hyvin ja sen jälkeen jättiläispuuroannos maistuu ihan parhaalle :) tosin illalla syön sitten ison iltapalan, puuroa tai leipiä, proteiinia reilusti sekä rasvaa, avokadon tai munia, jaksaa hyvin. Lenkille lähtö aamulla tyhjällä vatsalla ei innosta, pelkään että iskee huono olo kesken kaiken.

  Ps. Sun blogi on huippu! :)

  Tykkää

 10. Aamulenkit kävellen sujuu mulla tyhjällä vatsalla, jos juoksen, juon ennen lähtöä 50:50 heraa+maltoa ja kyllä kulkee! Ja tosiaan älä unohda kunnon iltapalaa!

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s