Lokakuun vinkki tuorepuuroon!

Huomenna se on taas. Sunnuntai. Lepopäivä, vapaapäivä, rentoilupäivä. Eikö ole ainakin yleensä? Sunnuntaina taitaa monen silmissä painaa väsymys ja uni maistuu helposti keskipäivään asti. Toiset on valvoneet koko yön bailaten ja toiset taas muuten vaan tahtoo viettää aikaa sängyssä loikoillen, kun kerrankin niin saa luvalla tehdä. Itse en lukeudu näistä kai kumpaakaan, mutta kyllä itsekin arvostan sunnuntaipäivissä juurikin sitä rentoa oloa ja lepoa. Myös herkulliset aamiaiset kuuluvat sunnuntaiseen aamuun mukaan, joten ajatteli jakaa tälle aamulle kivan tuorepuuro herkun, jollaista taisin tehdä viimeksi eilen. Oon syönyt kesän jälkeen ahkerasti kaurapuuroa (koska: vatsalle hyvää ja kaurapuuro naisen tiellä pitää!), mutta se on alkanut tulla jo korvista ulos. Siispä takaisin tuorepuuroihin ja kylmiin aamuherkkuihin. Niihin en tule kyllästymään koskaan, makuja kun voi varioida niin paljon ja oikeastaan ihan loputtomiin saakka.

Tänään maistelussa omenainen tuorepuuro. Sekasotku täynnä hyvää makua ja energiaa!

IMG_5318

Omenainen tuorepuuro

Maitorahkaa (150 gr)

Raejuustoa (50 gr)

Chia siemeniä 1 rkl

Hampun siemeniä 1 rkl

Psyllium kuitua 1 rkl

Pellavansiemenrouhetta 1 rkl

Macaa 1 iso tl

Hermesetas oman maun mukaan (pari tippaa?)

IMG_5302IMG_5305

Kaikki ainekset laitetaan sekaisin ja päälle laitetaan nestettä noin 1-2 dl. En ole koskaan tarkkaan mitannut paljonko laitan, mutta ainekset yleensä turpoavat jo sekoittaessa, joten hyvin huomaa nesteen tarpeen heti. Aineiden turpoamiselle pitää jättää kunnolla varaa, joten seos on alkuun aika litkun näköistä. Teen puuron itse yleensä vasta aamulla valmiiksi, mutta monet tekevät näitä jo illalla odottamaan jääkaappiin. Yön aikana ne tekeytyvät hyvin ja maustuminen tapahtuu samalla, kun itse vedät tyytyväisenä sikeitä. Jos on samanlainen kuin minä, eikä tiedä mitä aamulla tekee mieli, niin puoli tuntia aamullakin kyllä riittää. Teet puuron valmiiksi ja juot kupin kahvia, tämän jälkeen ruokasi onkin jo valmiina. Helppoa. Psylliumia käyttäessä nestettä saa olla paljon, koska se myös turpoaa paljon. Samaisesta aineesta muistuttaisin myös, että sitä ei kannata ekoilla kerroilla laittaa aivan liikaa. Saa nimittäin vatsan aika reippaasti toimimaan, eli pysykää maltillisissa määrissä sen kanssa. ;)

Lautasesta tuli oikein nätti näillä sisuksilla ja tätä aamiaista oli kiva syödä. Myönnän ehkä asetelleeni sisuksia kuvaan niin, että teitäkin houkuttaisi tämä annos yhtä paljon kun minua. Eikai tullut ehkä yllätyksenä? Ette kai kuvitelleet, että omenat tipahtivat sattumalta tuohon asentoon lautaselle? Heheh. Ei se tainnut tuolta näyttää siinä vaiheessa kun sotkua sekoittelin ja lautanenkin vaihtui tähän kauniisteen Paratiisi astiaan samalla, kun kippasin kaiken uudelle puhtaalle lautaselle. Niin ja vaikka nyt listasinkin tähän ainekset, mitä tässä herkussa on, niin muistakaa, että tuorepuurossa ei ole rajoja mitä sinne voi laittaa sisälle. Itse pidän kaikkia mahdollisia eri purnukoita pöydällä, joissa on vaikka ja mitä jauheita. Kuitulisiä, superfoodeja, pähkinöitä ja erilaisia hyviä siemeniä. Tähän kippoon lensi juuri ne aineet, mitä ensin silmiini sattui. Jos olisin muistanut avata maustekaapin, niin sieltä olisi tullut lisäksi vielä kanelia mukaan. Ilman sitäkin tämä oli hyvää, mutta koska oon syksyisin aina ihan hulluna kaneliin, niin  oishan se tehnyt tästä ekstra hyvää! Ehkä ensi kerralla sitten.

Miltäs näyttää omaan silmääsi? Laittaisitko itse kanelia mukaan joukkoon?

IMG_5311

IMG_5315

Herkullisia tuorepuurolla maustettuja hetkiä aamuusi! :)

11 vastausta artikkeliin “Lokakuun vinkki tuorepuuroon!

  1. Marjat on mullakin käytössä, okei oikeastaan pelkät mustikat :D Kesällä useampia laatuja mutta mustikkaa saa pakkasesta parhaita. Kesällä oli kyllä niin ihana laittaa tuoreita vadelmia ja mansikoita. Nyyh. Taas pitää ootella vuosi. :)

   Tykkää

 1. Just söin aamiaista, mutta nyt tuli uusiksi nälkä! Tuorepuurot on omiakin lemppareita. Tänään meni mustikoilla. Ootko tehnyt ikinä mitään kahvin makuista? Tuli mieleen, että se voisi olla hyvää. Muistaakseni olet yhtä kahvihullu kun minäkin ;)

  Mukavaa viikonloppua!

  Tykkää

  1. Nälkä on hyvä asia! Heti syömään lisää kun tekee uusikis mieli syödä jotain herkkua aamiaista!! ;)

   Ah, veit mun ajatukseni! Näin juuri jossain blogissa idean kahvityyppisestä aamiaisesta ja ajattelinpa kokeilla jotain sellaista. Kahvi on parasta <3

   Tykkää

 2. Heh, me ollaan selvästi oltu jollain samalla aaltopituudella, koska ajattelin juuri eilen, että alkaapa kaurapuuro aamuisin kyllästyttää, joten tein itselleni täksi aamuksi tuorepuuron :) Minä tosin menin ihan tällaisella brutaaliversiolla: kaurahiutaleita maitoon illalla ja sitten aamulla päälle banaania. Seuraavaan voisikin lisäilllä siemeniä/pähkinöitä ja mausteita. Kesällä näitä tuli syötyä enemmän, kun ei tehnyt mieli kuumaa puuroa (mun aamupala kun on tylsästi yleensä aina joko puuroa tai ruisleipää ja kananmuna, mutta ruisleipää saan vain silloin, kun olen sitä leiponut eli joka toinen viikko).

  Tykkää

  1. No selvästi! Kaurahiutaleita laitan itekkin usein tuorpeuuroon, mutta tällä kertaa oli se puuro niin korvista jo täysin valunut ulos, että ei voinut niitä hiutaleitakaan ottaa :D Huomenna teen kyllä taas uuden puuron, missä o banaania ja puurohiutaleita, koska siitä saa hyvät energiat pitkään päivään. :)

   Omaa ruisleipää. hmm.. Tuolla tapaa mullakin voisi lisääntyä leivän syönti. Vielä kun osaisi leipoa sitä ;)

   Tykkää

   1. Mullahan tuo ruisleivän leipominen lähti pakosta, kun sitä ei täältä Hollannista saa. Ja yllättävän helppoa se on! Kertaakaan ei ole reilun vuoden aikana epäonnistunut, vaikka pelkäsin, että ainakin ekasta tulisi ihan kamala kivi. Aikaahan se vie, mutta pääosin vain passiivista, kun pitää odotella taikinan tekeytymistä eri vaiheissa. Jos saat jostain juuren, kokeile joku kerta ihmeessä :) Sen lisäksi, että se on tosi hyvää, siitä tulee semmoinen itsetyytyväinen emäntä-fiilis :D

    Tykkää

 3. EI vitsi vähän kiva blogi ja kiva tuorepuuro-ohje. Oli pakko liittyä lukijaksi tänne, koska vaikka hyvinvointiblogeja on nykyään tosi paljon tää sun blogi erottui mukavalla tapaa joukosta :-) Mä oon ite ihan hulluna tuorepuuroihin ja piakkoin mun omaan blogiinkin ilmestyy uusi tuorepuuro resepti. Jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa mun hyvinvointiblogia, niin käy ihmeessä :-)

  http://www.do-what-you-really-love.blogspot.com

  Tykkää

  1. Kiitos Lili, tervetuloa lueskelemaan. Tosi kauniisti kehuttu sulta, sait hymyn mun huulille :)

   Tuun heti kurkkimaan mitä sun kirjoituksista löytyy, samanhenkisiä ihmisiä ei koskaan voi tuntea/tietää liikaa!

   Tykkää

 4. hei marissa ! käytät sä muuten ceylon-kanelia? mä podin aikanaan huonoo omaatuntoa kassia-kanelin käytöstä, mut sit kun löysin ceylon-kanelin, oon käyttäny sitä ihan huoletta! sehän on paitsi myrkytöntä niin suorastaan terveellistä. :)

  Tykkää

  1. Moii Laura, pitkästä aikaa :) Heti mietin, että mitähän sulle kuuluu <3

   En oo kokeillut ja myönnettäköön, että mulle kaneli on ollut vielä ihan tavallista kanelia kaupan hyllyltä. Nyt tosin täytyy aloittaa tutkimukset, koska jos on olemassa terveellisempääkin, niin täytyy tutkailla asiaa. Kiitos! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s