Siistitty ruokalautanen ja paljon kasviksia!

Kaksi päivää on jo ehditty tuntea suuria onnistumisen tunteita, kun vihdoin on saanut itseään otettua kiinni sieltä niskasta ja vieläpä vahvalla otteella. Enkä aio päästää irti, vaikka kuinka tulisi eteen mielitekoja, jotka yrittää sotkea koko homman. Vaikka siis mun sanaan ei kannata kovin tosissaan uskoa, kuten ehkä jo tiedättekin mikä tilanne on tämän mun päättäväisyyden kanssa. Aika heikkohan se on, hehe. Jos mulla liikaa alkaa tehdä jotain hyvää mieli, niin keksin kyllä keinot saada sitä. Esimerkiksi voisin kuvitella, että karkin syöntiä voisin selittää kovennetulla treenimäärällä tai sillä, että eihän nyt aikuista ihmistä saa liikaa rajoittaa. Jogurttisten lakujen syöntiä saattaisin taas selitellä sillä, että niissä on paljon vitamiineja. Siis mitä? Tytöt nimittäin keksi viikonloppuna kertoa lakuista, että niissähän on pakko olla paljon vitskuja, kun kaikki vetelee niitä kulhosta kaksinkäsin! Eihän siihen nyt muita syitä voi olla. ;)

Ruokalautasta on tosiaan nyt hieman siistitty ja yritys on, että syödään kunnon ruokaa syyskuu, eikä herkutella turhia. Enemmän siis kasviksia lautaselle ja vatsa täyteen paremmilla valinnoilla. Ei niillä vitamiinilakuilla :D

IMG_4319Kasvisten määrän lisääminen tulee olemaan tärkein osuus tässä ruokavalion muutoksessa. Niillä kun vatsan saa nopeasti täyteen ja tietty on myös omalle ololle parempi syödä paljon erilaisia pupunruokia. Saa samalla niitä oikeita vitamiineja ja oikeita ravintoaineita. Aivan liian vähän tullut syötyä niitä viime aikoina ja heti tuntuu olo paremmalta kun on kaksi päivää popsinut kasviksia. Ainakin puoli kiloa päivässä on mennyt, hyvä jos riittää sekään arvio. Enkä korvaa enää kasviksia vain vihersalaatilla, vaan lautaselta on löydyttävä niin broccolia, kesäkurpitsaa kuin muitakin vihreitä kasviksia. Oma lempparini onkin parsakaali, jota voisin syödä pelkilteen aamusta iltaan! No vähän voi ehkä sipaista voita ja mausteita päälle. Ihan vähän vaan. ;)

Jotta homma saataisiin kunnolla käyntiin, niin eilen tehtiin heti isompi satsi kasvispaistosta valmiiksi kaappiin. Lopuksi tehtiin vielä juustogratiini päälle, ettei olisi liian kevyttä. Mies kun tietenkin jo heti innostui, että joo kermaa, voita ja eri juustoja ja ja ja… Kunnes sanoin hienovaraisesti, että se siistiminen ei tarkoita sitä, että ne kasvikset upotetaan rasvaan joka kerta kun niitä tehdään. Miehille nuo juustot näyttäis aina olevan vähän sama asia kuin kasvikset. Kun eihän niissä oo lihaa, nehän on ihan kevyitä. Hahaa, yritä nyt sitten syödä kevyesti kun silmän välttäessä on kermapurkki mukana padassa ja muutamat juustokilot. Ehkä niitä kasviksia voi syödä ihan vain kevyemminkin maustettuna ja yrteillä jo saa niihin paljon makua. :)

IMG_4339

Tässä uunivuossa on useampaa erilaista kasvista ja päälle lorautettu rypsiöljyä. Joukossa on iso kasa pippuria ja suolaa, sekä tietty paprikamaustetta. Lisäsin joukkoon myös nestettä koska sepä on melkeinpä paras paras osuus padoissa. Uunissa tämä sai olla lähes tunnin ja loppuvaiheessa lisättiin vähäsen juustoa päälle. Sen jälkeen kippasin paistosta lautaselle tomaatin ja fetan kanssa.Aijai ja namam. Liian helppoa ja hyvää! 

IMG_4343Aamu alkaa puurolla ja raejuustolla. Päivällä syödään salaattia ja proteiinia. Välipalaksi rahkaa ja hedelmiä. Iltasella sitten toinen kunnon ruoka kasviksilla ja proteiinilisällä. Neljä ruokalukertaa sopii itselleni parhaiten, välillä tietty tulee syötyä aamuisin kaksi aamupalaa, kun treeni ajoittuu aamuun. Ensin rahkaa ja sitten treenin jälkeen puuro tulille. Kahvia tulee väleissä juotua aina useampikin kuppi ja jos nälkä yllättää, niin sitten joku hedelmä napaan tai vaikka porkkanoita. Vielä ei oo yllättänyt, mutta oon kyllä syönyt suht isoja annoksiakin. Ei oo tarvetta rajoittaa annosten kokoa, eikä sitä määrää mitä syön. Syön nälkääni, eikä sitä sääntöä tarvitse muuttaa. :)

Tällä siistimisellä on tarkoitus siistiä lautasen lisäksi myös oloa. Keho on päässyt aika huonoon jamaan ja veikkaan, että tämä auttaa sen kanssa nopeastikin. Ei sitä ruoan laatua turhaan painoteta, koska itse ainakin olen vuoden aikana huomannut, että ruoalla todella on väliä. Liika rasva jää lanteille ja huono laatu ruoassa aiheuttaa näppyjä naamaan. Samassa myös velton olon ja olen aivan vetämätön. Joku siellä fiksusti vinkkasi tuohon huonoon ihon kuntoon, että syy voi stressin lisäksi löytyä runsaassa hiilareiden lisäyksessä. Totta. Ei hullumpi neuvo yhtään! Mulla kun ne hiilarit on aiemmin olleet tosi kiellettyjä ja vuoden aikana oon lisännyt niitä siihen nähden ihan laittomasta. Niitä tuleekin syötyä nyt paljon vähemmän tämän siistimisen myötä, eli leivän puputus vaihtuu rehuihin. Ainakin suurimmaksi osin.

Mites siellä sujuu syksyn elämäntapamuutosten kanssa? Onko pysytty ruokavalioissa vai onkos  niihin edes tehty muutosta? Ootteko valmiiksi jo niin pro ruokailijoita, ettei tarvitse tehdä tälläisiä syksyn korjausliikkeitä? ;)

10 vastausta artikkeliin “Siistitty ruokalautanen ja paljon kasviksia!

 1. hei tohon gratiiniin vinkkinä: purkki raejuustoa ja kaksi valkuaista vaan soseeksi sauvasekottimella ja päälle! tulee muuten ihan tajuttoman hyvää, toki kannattaa maustaa esim. basilikalla :-)

  Tykkää

  1. Kiitos Armi :) Kokeilen ehdottomasti! Mulla on vaan raejuuston kanssa tosi tarkkaa, että millaista se on. Jos siitä tule uunissa yhtään kumimaista, niin mielelläni laitan sen kylmänä ruoan päälle. Silloin se maistuu parhaalta ;) Sama juttu puurossa ja raejuustossa, en voi sekoittaa niitä vaan raejuusto pitää syödä siitä päältä niin, ettei sekoitu joukkoon :D

   Tykkää

 2. Ah parsakaali! Mun ikuinen suosikki! Mä en oo koskaan päättänyt tehdä mitään ruokavalion muutosta mutta tiedon karttuessa se on tapahtunut vähitellen. Uskon että tärkeintä on syödä sitä mikä saa itselle hyvän olon sekä fyysisesti että henkisesti!

  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Näinpä se onkin! mulle on vähän vahingossa käynyt päinvastoin tässä viimesen vuoden aikana, kun on yrittänyt löysätä otetta. Oon hakenut sellasta rennompaa asennetta ruokaan, kun ennen se on ollut niin tarkoin rajattua. Ehkä vaan päässyt se löyhempi ote jopa vähän irti, niin nyt otetaan takas kiinni ;)

   Tykkää

 3. Kiitos tästä :) itsekin aloitin maanantaina terveellisemmän syömisen ja yritän karsia ruokavaliosta herkut pois, vaikkakin tänään söin yhden tumman suklaan palasen :D Ruokavalio muutos tulee ihan oikeaan saumaan koska kärsin viime viikolla aivan kamalista sappivaivoista :( nyt on ollut pakko kyllä luopua hyvistä ja terveellisistäkin herkuista, kuten omenasta. Mutta kyllä se oma hyvinvointi on iso asia ja varsinkin näin 34v. sitä tuee arvostettua enemmän :)

  Tsemmppii sulle :)

  Tykkää

  1. Meitä taitaa tässä syksyisessä projektissa olla mukana vähän enemmänkin! Minäkin muuten söin yhden tumman suklaan palasen, joka löytyi kaapin pohjalta. Haha, hyvä me tosiaan! :D En tosin antanut sen millään haitata, koska eipä yksi pala oo mitenkään pahasta, päinvastoin. Kahvin kanssa se sitäpaitsi maistui ekstra hyvältä.

   Toivottavasti saat helpostusta sappivaivoihin, eikä kivut enää kiusaa. Tsemppiä! :)

   Tykkää

 4. Ahh, tää on niin ihanaa lukea muiden siistityistä lautasista ja muutenkin terveellisestä elämästä samaan aikaan kun itellä on menny enemmän tai vähemmän tissutteluks (no ketä mää tässä huijaan, noista kahdesta vaihtoehdosta se vastaus on että enemmän), kun alotin taas uudet opinnot ja fuksisyksy parhaillaan menossa. Joo ok, oma valintahan se tietty on mennä kaikkiin tapahtumiin ja juoda, mutta jotenkin vaan tuntuu, että tässä alussa täytyy jos oikeesti haluu tavata uusii ihmisii ja ehkä saada jonkin näkösiä kavereitakin :D Mutta ootan kyllä niin mielettömästi sitä, että arki alkaa! Normaalisti kun käytän alkoholia max kerran kuussa ja mieluusti harvemminkin. Kaiken lisäks en oo viimesee pariin viikkoo edes ehtinyt harrastamaan liikuntaa muun kuin hyötyliikunnan eli kävelyn muodossa, vähän tuntuu sekin ikävältä. Ja sitkeähkön puoleinen flunssakin on iskeny päälle, kummasti tää tän hetkine meininki on heikentäny vastustuskykyä, haha. Jos jotain positiivista tästä pitää löytää, nii en sentään oo menny grillin kautta kotii ;D Pari kertaa ehkä subin kautta, mutta muuten on toi lautasen puoli onneks pysyny ees suhteellisen kunnossa.

  Pakko tähän loppuun vielä sanoa, että en oo enää itekään varma onko täs koko kommentissa mitään järkeä, tais toi punanen lanka hukkuu matkalla :-D

  Tykkää

  1. Vau, nauti nyt kovin kaikista hauskoista fuksis bileistä ja uusista ihmsistä! Ei minkään syksyn ruokavalioiden tai turhien tarkkailuiden takia kannata pilata tätä ainutlaatuista aikaa, joka sulla siellä on meneillään. Hyvä vaan, että oot menossa täysillä mukana. Itsekin olisin ;) Tulipa niin hyvä mieli, kun kirjoittelit tästä! Ei aina tosiaankaan tarvitse tarkkailla mitään tai tehdä yhdenyhtämuutosta. Tai siis no, sullahan on muutos mennyt nyt vähän eri suuntaan :D Oikein!!

   onnea opiskeluihin (ja juhliin ;))! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s