Postikortti Milanosta!

Ajattelinpa kirjoittaa kortin. Täällä me istutaan Milanossa ja odotetaan lentokonetta, että se ottaa meidät kyytiin. Duomo kurkittu eilen läpi ja kävelyt on nyt kävelty. Herättiin jo melkein kuudelta ylös. Mies oli väsynyt, mutta sieltä se nousi silmät kiinni syömään aamiaista. Sitten tultiin junalla ja tässä sitä ollaan. Eiliseltä 30 000 askelta takana ja tänään vain istumista koneen kapeilla penkeillä. Jaloissa tuntuu kipu. Eilen on pitkästä aikaa kuuma ilma, pari edellistä päivää vietettiin vesilätäköissä. Mies katseli Ultimatea kentällä ukkosen pelossa ja minä kävelin ympäri Leccoa etsien kauniita maisemia joita kuvata. Oli vähän yksinäistä. Katsoin vähän kyllä sitä Ultimateakin, aika hienoa peliä. Komeita miehiä ilman paitaa. Pelin alkaessa ne harmi vaan laittoi paidat päälle. Löysin aika kivoja maisemia kun oltiin vuoristossa. Enemmän löysin kyllä jäätelöä. Se kun sopii hyvin palautumiseen lenkiltä ja söin sitä lomalla joskus myös ennen lenkkiä. Ollaan muuten syöty aika hyvin nyt lomalla. Alkulomasta veli kokkaili lähes kaikki ruoat, loppumatkasta on syöty ravintoloissa. Äyriäisiä kaikkein eniten, muutamat Fiorentinat olen myös popsinut mahaan. Pizzaa useammin kuin kerran. Mustekalaa joka päivä. Salaattia täällä ei oikein tunneta, eikä aamiaisella ainakaan croissantien määrässä säästellä. Itsekin söin yhden, jossa oli sisällä vaniljaa. Olen tainnut vähän pulleroitua loman aikana. Se on se pitsa. En tiedä totuutta, kun ei ole ollut peilejä joista katsoa. Vain pieniä peilejä, joista näkee kasvot. Ihan hyvä vaan. Kuka nyt pulleroa jaksaisi katsella. Kasvoista näkee olonsa paremmin. Ainakin hymy on tallella. 

Ensimmäiset terveiset lähetän Toscanasta. Siellä me asuttiin koko perheen kanssa paikassa jossa tehtiin viiniä. Luomuviiniä. Nähtiin siellä iso viinikellari, jossa ne viinit tehdään. Ei niitä rypäleitä astuta jaloilla puhki vaan niihin on isot koneet. Iso kellari ja koneet, joissa viini saa alkunsa. Se oli jännittävää katsoa. Tilalla oli paljon mehiläisiä jotka pisti turvonneen käden mun siskolleni. Siihen sattui. Yhtenä päivänä oltiin kokkikurssilla, jossa tehtiin vaikka mitä hyvää. Naiset hävisi kisan miehille, vaikka kyllä me tiedetään että ne huijasi. Vaihtoi varmasti vuokien paikkaa uunissa, eihän nyt kukaan voi äitien ruokaa voittaa. Myös mummo ja vaari oli mukana matkassa, se oli aika kivaa. Yhdessä matkassa isolla perheellä ja niin, että kerrankin ehti tapella kunnolla. Kiusata vähän kaikkia ja joka päivä. Kertoa tarpeeksi tyhmiä vitsejä niin, että riittää taas ensi jouluun asti. Silloin me varmaan ensi kerran kaikki taas tavataan. Lähdetäänköhän me silloinkin johonkin matkalle? Kuulin huhuja Karibiasta. Tai siis itse taisin keksiä sen huhun, toivotaan, että se toteutuu. Siellä ei tarvitsisi syödä joulukinkkua.

IMG_3267Kuvassa olen Etelässä Italiaa. Siellä missä ne ihmiset säheltää kamalasti ja huutaa. Ne tööttä joka kulmassa ja sauhuaa. Ihan hassuja. Sieltä tahdon kuitenkin lähettää paljon terveisiä. Oli tosi kivat kolme päivää ja aika meni ihan liian nopeasti. En edes huomannut kun jo istuttiin junassa. Siellä vesi oli kirkasta ja altaalta näki merelle. Eikö näytäkin paratiisilta? Sitä se oli. Turisteja kyllä riitti, mutta onneksi pääsi pakoon merelle kaloja katsomaan.  Ja altaalle uimaan. Asuttiin korkeassa rinteessä. Siellä oli ainakin tuhat porrasta joita pitkin juoksin aamusta iltaan, että pääsi merellä ja taas takaisin altaalle. Pohkeisiin tuli niin kova kipu, että kiljuin kun niitä hierottiin. Siellä ei voi kovin vanhat ihmiset asua. Ei ainakaan, jos ei jaksa kulkea päivittäin tuhatta porrasta. Minä en ehkä jaksaisi. 

Sitten lähetän terveisiä myös Roomasta. Siellä oli tosi kuuma ja paljon ihmisiä. Ei kyllä niin kuuma kuin Suomessa. Kuulin, että teillä siellä oli silloin myrsky ja 36 astetta. Meillä oli 31 ja aurinkoista. Hiki valui. Uima-allas oli kiinni, kun ei kuulema ollut tarpeeksi lämmin ilma. Se oli vähän hassua. Mikähän niille on tarpeeksi kuuma? Sanonpa vaan, että onneksi ei ollut kuumempi. En ostanut Roomasta mitään. Paitsi ostinpa Outletista Freddyn urheiluvaatteita. Kolmet housut ja kolme paitaa 48 eurolla. Lähes ilmaista. Leccosta ostin Armanin laukun ja lompakon, koska satoi vettä ja en keksinyt muutakaan tekemistä. Myyjä antoi vielä alennusta. 

Olen uinut aika paljon ja katsellut aurinkoa kun se paistaa. Merellä oltiin yksi päivä ja se oli lomassa ehkä parasta. Eteläinen Italia on niin kaunis. Siellä myös paistoi aurinko. Lähes koko loma nimittäin pelattiin sateessa sisällä korttia ja ajeltiin eri viinitiloille. Niin ja käytiin siellä outletissa ostoksilla. Yksi päivä satoi kaatamalla vettä. Aika monikin päivä. Sateeseen kyllä tottuu. Onhan se ihan kiva jos joskus paistaa aurinkokin. Kuten nyt. Ulkona on niin lämmin, että en jaksaisi oikeasti tehdä siellä mitään. Musta on tullut ihan vanha kun en enää kestä lämpöä ja tulee huono olo. Kerran tällä lomalla pyörryinkin. Oltiin tekemässä pitsaa ja mua alkoi kovasti suututtaa ja hermostuttaa. Sitten meni taju. Mulle syötettiin jäätelöä ja join kauhean makeaa limua. En edes tykkää limusta. Sitten syötiin pitsaa. Onneksi se kävi vain kerran. Tuleeko sulle kuumassa paha olo? Tykkään auringosta, mutta se voisi kyllä välillä olla vähän viileämpi. En kuitenkaan valita. Talvella kun on niin kylmä ja talvea riittää ihan tarpeeksi. Aurinko sitäpaitsi tekee kauniin ihon ja hiuksiin ihanan vaaleita raitoja. Mun mieheni aurinko teki päivässä ihan mustaksi ja seuraavana päivänä en enää nähnyt sitä pimeässä. Siitä tuli ihan ruskuainen ja minä olin valkuainen. Päätin ettei sitä voi enää ottaa etelänmatkoille mukaan tai laitan sen valkaisuun. Epäreilua tulla noin mustaksi. 

Nyt me taidetaan jatkaa matkaa ja vietetään vielä tämä viimeinen päivä yhdessä. Aika hyvin ollaan pärjätty koko loma, melkein yhtään ei olla tapeltu. Mitä nyt vähän siitä, kumpi sai isomman annoksen jäätelöä. Sitten ostettiin uudet, että kumpikin sai tarpeeksi. Kotona voidaan sitten tapella siitä kumpi on lihonut enemmän siitä kaikesta jäätelöstä mitä on syöty. Minä luulen, että voitan. Oma sänky, täältä me tullaan, onkin jo ollut ikävä. 

Arrivederci, halauksia Italiasta!

5 vastausta artikkeliin “Postikortti Milanosta!

  1. Yksi pitsa ja kaksi jäätelöä päivässä pitää lomakilot lanteilla, vai miten se menee? ;) Musta tuntuu et syötyäni reissussa noin 10 kinkkuananaspitsaa en tahdo nähdä yhtään pitsaa hetkeen :D Outoa kyllä, jätski maistuu vielä ;)

    Ihana kuva, toivottavasti saadaan nähdä lisää <3

    PS. On mullakin vissiin ikävä, kun käyn joka päivä kommentoimassa ;)

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s