Tällä hetkellä

IMG_0358

Normaalisti se harmittaisi. Jatkuva sade lomalla. Pientä tihkua. Kesä ja asteita välillä alle kymmenen, eikä kymmenen päivän Foreca kerro yhtään sen parempaa. Kylmenee, lämpenee, kylmenee, sataa… No sellasta se on. Vaihtelevaa. Ensi viikolla ehkä parempaa. Ainakin on loma. Ei tarvitse herätä aikaisin. Eivaan. Tässähän istun jo taas kahvini kanssa ja odotan, että joko lähdetään salille tai lenkille. Aamun eka hetki. Kuuntelen musiikkia. Hiljainen hetki kahvin kanssa ja koneen kirkas ruutu avaamassa silmiä. Keittiössä odottaa lautanen yön yli hautunutta tuorepuuroa, jonka olisin tahtonut syödä jo illalla kun sen tein. Liian hyvää. Ikkunaan ropisee vesi. Rauhoittava ääni. Olo on rento ja peiton alta paljastuvat varpaat katsoo kattoon. Minäkin katson. Siellä näkyy lampun päällä pölyä. 

Lomalla on aikaa tuijotella kattoon. Ei ole kiire lähteä mihinkään, vasta päivällä käyn lounaalla. Joka päivä olen ollut hyvässä seurassa syömässä. Ystävien kanssa. Aamiaista, illallista tai lounasta. Hyviä hetkiä. Hymyjä. Halaan lujaa ja nautin olostani. Mietin sitä missä olen ja arvostan jokaista sanaa. Ei kaikilla ole sitä mitä mulla on. Aikaa ja hyvä elämä. Hassuja ajatuksia. Haahuilen hitaasti kotiin ja tiedän, että voin nukkua pitkät päiväunet. Nukahdan miehen kainaloon ja kuuntelen kun se kertoo, miten hyvä siinä on olla. Mullakin on. Rauhallista. Sade ropisee aina vaan ikkunaan. Syön keksejä maidolla. Lämmin maito sulattaa ne suuhun ja on kuin pala taivasta olisi pudonnut mun suuhuni. Mmmm. Olin unohtanut miten hyvältä se kaikki maistuu. Sokeri ja rasva. 

Viikon aikana olen käynyt koko kehon läpi. Siellä salilla, johon löysin itseni puolen vuoden tauon jälkeen. Liian pitkä tauko. Hauikset, olkapäät, vatsa, rinta ja kaikkialla tuntuu. Kierrot eivät vielä onnistu, ne kipeyttävät selän. Peilin kanssa lihakset pullistelee kilpaa. Tai sitten vain kuvittelen sen, ehkä ne ovat yhtä ruipelot kuin ennenkin. Muotoa niissä on ainakin. Epäkäs on tallessa kuten ennen, suonet pullistuvat taas tuttuun tapaan ihon läpi. Voimakas vartalo. Siihen sattuu. Hyvällä tavalla koskee niin, että pitäisi venytellä. Muistutan siitä itseäni päivittäin, enkä silti taivu lattialle venymään. Ei lomalla tarvitse. Mitään ei ole pakko. Ei ainakaan mennä ulos kun sataa. Sitä ei ainakaan ole pakko. 

Olen kirjoittanut onnellisuuspurkkini pian täyteen. Liian hyviä asioita. Yllätyspaketteja ja viestejä, joista hymyilen pitkään. Kutsuja tilaisuuksiin, joihin tahdon mennä. Kiitos. Katseita ihmisten kanssa, joille en ole ennen ollut mitään. Ei olla tunnettu. Lomalla on aikaa tutustua. Kävellä varjon alla paikkaan, jossa on taas hyvä istua hetki sateen katsellessa katuja ulkona. Onneksi ei tarvitse istua ulkosalla. Olen mukavasti kahvilan penkillä. Juttelen. Kuuntelen. Mietin, miten olen ansainnut niin hyviä ihmisiä elämääni. Uusia asioita tapahtuu, syksy saattaa olla erilainen kuin mitä osasin odottaa.  Jännittää. Aika on pysähtynyt. Laahustan taas kotiin. Selaan kuvia instagramissa. Otan kuvia itsekin ja jaan ne teidän kanssanne. Syön. Nukun päiväunet. Herään väsyneenä ja hymyilen. Yöllä ei saa taaskaan unta. Tuijotan taas kattoon. Onneksi ei tarvitse, aina voi nukkua päivällä uudestaan. Lomalla se on parasta. Pakottomuus. Vapaus. Ei ole sääntöjä. 

Tuijotan sängyn päätyyn ja mietin jos lähtisin sateeseen kävelemään. Ei tee mieli kastua. En pidä sateen kastelemista kasvoista, teille olenkin tainnut jo kertoa sen. Se ei tunnu mukavalta. Pysyn sisällä. Juon kahvini. Syön aamiaisen suurella ruokahalulla. Pellavansiemenet rikkoutuavt hampaiden välissä. Käperryn takaisin mieheni kainaloon ja ehkä herään uudestaan kun on oikeasti aamu. Sitten syön toisen aamiaisen ja herään päivään. Enkä enää höpöttele hassuja sanoja vaan rupean tekemään. Tekemään lomastani sen mitä sen pitääkin olla. Rentouttava ja täydellinen. Kuten on tämä seuraava biisikin. 

ps. Kello on neljä aamulla, kun painan julkaise nappia. Keskiyö teille, aikainen aamu minulle. Nukkuminen, siis mitä se muka on? ;)

Energistä keskiviikkoa! <3

9 vastausta artikkeliin “Tällä hetkellä

 1. Moikka!

  Millon kerkeisit kirjotella ruoka- ym. vinkkejä Barcelonasta? Polttava matkakuume enkä meinaa jaksaa odottaa, kun tästä asiasta oli aiemmin kommenttiboksissa puhe :DD

  Tykkää

  1. Apua, mulla on kokonaan jäänyt se luonnoksiin! Nyt mietin yön yli ja laitan sulle huomenna viestiä aiheesta jos en saa postausta valmiiksi! luppppaaaan! :)

   Tykkää

  2. Moikka Satu, kirjoittelin sulle meiliin tästä vinkkejä, mutta en ole varma saitko sitä. Toivottavasti tuli perille.. En viitsinyt niin pitkään kommenttia laittaa tähän kommenttikenttään ;)

   Tykkää

 2. IHANA!!! <3 Niin hyvän mielen postaus taas että toi hymyn huulille ja mieleen :) Odotan jo niin lomaani…. viikko vielä…

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s