Koska sade on oikeastaan vain hyvä asia!

Mua niin naurattaa tää ilma. Miten voikaan olla jälleen kerran mahdollista, että kun vappu lähestyy, niin yllättäen alkaa satamaan jo vähän etukäteen. Tai siis kohta ainakin sataa, jos ei vielä kaikkialla sada. Aurinko on paistanut ehkä miljoona päivää tätä ennen ja kun vappu yhtään alkaa raottaa oveaan, niin johan alkaa vesipisarat ilmestyä paikalle kuokkimaan. Vaikka juu, onhan ne lupaillut, ettei tää sadekeli jatkuisi pitkään ja kohta on taas aurinkoista ja ihanaa. Kuka tietää pitääkö paikkansa. Toivottavasti. :)

Ajattelin, että joitain ehkä saattaa ottaa vähän päähän se kun sataa? On harmaata, synkkää, märkää ja inha ilma. Vaatteet kastuu ja kampaus ei pysy. Joo, mustakin sama juttu ja viimeisin sateinen päivä taisi mun kohdallani olla Nykissä. Samaa aikaan kun te täällä Suomessa katselitte aurinkoon, niin mä koitin tuijottaa visusti varpaitani sateenvarjon alla. Taisin mä vähän maisemiakin katsoa, mutta kyllä ne sieltä varjon alta kurkittiin, ettei vaan nenä kastu. Oon vähän hassu sateen kanssa, koska en tosiaan nauti siitä ollenkaan. Hirveen helposti mua ei saa asioista ärsyyntymään, mutta sade saa sellaisen puhinan joskus kuvun alla aikaan, ettei toista. Haha. Löytyy siitä sateesta kuitenkin niitä hyviäkin puolia (jotka kerron kohta) mutta se, että kastuu naama ja vaatteet on niin inhaa, että mä kyllä suorastaan voisin välillä itkeä. Salaa, kellekkään sitä näyttämättä tietenkin. Levee smaili naamalla ja samalla oon ihan raivona ja kun naama kastuu. :D Varusteet pitää tietenkin olla kohillaan ja pitää asennoitua siihen, että nyt ei hitto laiteta mitään hienoja kampauksia tai istuta ulkona pitkään. Siksi toivonkin kaikkien juhlijoiden puolesta, että sade kestäisi vain tämän päivän. Saisitte vähän paremmat bileet siellä Ullanlinnanmäellä. Niin ja pysyisitte siellä koko vapun ja saisin itse viettää sen rauhassa jossain muualla. Haha! :D

Vappu 2012
Vappu 2012

 

IMG_1636
Sama vappu, eri kuteet :D

Mutta siis, sade voi oikeasti olla myös hyvä asia. Tämä lista on oikastaan vain itselleni muistilistana, ettei niin harmittaisi, kun kohta kimpoan tuonne ulos vesisateeseen kastelemaan itseni. Vai sataakohan se edes enää? Jos se meni jo ohi… :)

1. Ilma raikastuu. ootko kokeillut juosta lenkkiä joko satella tai sateen jälkeen? Itse en oo sateella juossut kuin muutaman hassun kerran (wonder why..) mutta sen jälkeen kylläkin enemmän. Ihan äärettömän hyvä olo tulee kun saa juosta raikkaassa ilmassa, jota on helppo hengittää. Kadut on puhtaat, on hiljaista ja kaunista. Ah.

2. Ulkona on vähemmän ihmisiä. Jiihaa, lenkkipolku vapaana valoitettavaksi! Kukaan ei tahdo olla sateella ulkona ja vain satunaiset muut fiksut ihmiset tulee vastaan. Onkin ihanan rauhallista ja saa nauttia vaan sateenropinasta. Paitsiainiinjoo. On siellä yks Marika, joka nauttii hyppiä vesilätäköissä ja istua sateessa pihalla ihan vaan kun on niin kivaa.. Vai miten se Marika menikään? ;) hihi. 

3. Saa luvan olla sisällä. KYLLÄ! Kukaan ei katso pahalla, etkä itsekään syytä itseäsi sisällä makoilusta kun ulkona on kaamea ilma. Kyllähän te tiedätte, että kun aurinko paistaa, niin on vähän niinkuin pakko olla ulkona? No sateella saa kietoa itsensä viltin alle ja jäädä lukemaan kirjaa tai katsomaan leffoja sisälle. Tähän pakettiin kuuluu myös herkuttelu ja laiskottelu. Muistittehan tuon viimeisen? Eikun van kaupan kautta tänään kotiin ja herkuttelemaan. ;) 

4. Sateella tunnelma muuttuu erilaiseksi. En osaa selittää sitä, mutta jollain tapaa mieli rauhoittuu ja on helpompi olla. Onko se sitten se ropina ikkunoissa vai tyhjät kadut, en tiedä. Jotain kuitenkin tapahtuu sateella ja välillä tuntuu jopa siltä kuin maailma pysähtyisi. Tiedätekkö te mistä puhun vai onko tämä vain mun oma tuntemukseni?

DSC02527

Jaahas, en sitten keksinytkään ihan niin montaa kohtaa kun olisin tahtonut keksiä! Voisitteko te auttaa mua? Kertokaa miksi teistä on hyvä asia, että sataa. Miksi ei pitäisi harmitella ja puhista, vaan miksi se vois olla vaan hyvä asia. Tällä kertaa tää sade ei tosiaan taida kestää kovin pitkään, joten ei ehdi ainakaan harmittaa aivan kamalasti. Pidän sormet ja varpaat ristissä kaikkia juhlijoita varten, että tulisi oikein aurinkoinen ja lämmin vappu. Pitääkää tekin! :)

Miksi sade on susta hyvä asia? :)

EDIT: pilvet katos about samalla hetkellä kun painoin julkaise nappia. Sen siitä saa kun kerran kehuu sadetta, niin eihän se sitten sada millään :D

19 vastausta artikkeliin “Koska sade on oikeastaan vain hyvä asia!

 1. Ilman puhdistuminen on kyllä sateen parhaita puolia. Keväisin kun on katupölyt ja siitepölyt pahimmillaan, niin ah, sade <3 (Sais sataa tässä meilläkin vähän… eilen ihan pieni muutaman kilometrin lenkki jonka päätteeks pää oli ihan järkyttävän täynnä räkää ja silmiä kirveli ja tuntu että alkavat kohta vuotaa verta :P) ..Vaikka ne kasvit siitä sateesta sit innostuukin pölyttämään vaan lisää pidemmällä aika jaksolla katseltuna – mikä onkin sinällään se sateen toinen tarpeellinen puoli joka itsellä mieleen nousee; luonto tarvitsee sadetta. Vaikka kuinka suosinkin aurinkoista säätä, ei kuihtuneet kasvit, keltainen nurmikko ja nuupahtaneet kukat näyttäis kuitenkaan kovin ihanilta; se vihreys ja elo vaatii vettä. :)

  Tykkää

 2. Niin samaa mieltä joka kohdasta! Parasta on kuitenkin se hetki just ennen sateen alkamista, kun on ns. painostava ilma. Harmi vaan ettei koira tykkää ihan yhtä paljon, raukka menee piiloon heti kun näkeekin sadetakkinsa;)

  Tykkää

  1. Ainiin joo, Koirathan on hyviä paljastamaan sadeilman. Ne ei taida myöskään tykätä kastella tassuja :)

   Tykkää

 3. Ompa jostain syystä todella pysäyttävän kaunis kuva sinusta :O siis tuo ylempi :P Ei ole omituista, että sinusta on saatu kaunis kuva, vaan se, että jostain syystä kaikessa tavallisuudessaan ja korostamattomuudessaan tuossa ylimmässä kuvassa on jotain silmää miellyttävää.

  Hyvää vappua!

  Tykkää

  1. Oi kiitos! Olipa se nätisti sanottu. Mies itseasiassa sanoi samaa. Kiitos siis vaan molemmille teille :) ihanaa Vappua!!

   Tykkää

 4. Siitepölyvaivaisena oikein toivon sadetta näin keväisin – varsinkin nyt, kun on ollut pitkään aurinkoiset, kuivat, lämpimät ja tuuliset ilmat, niin ei meinaa ulkona henki kulkea ja silmät kutisevat tuskaisesti melkein koko ajan. Ärsyttää, kun muuten olisi ihana lenkkeillä, mutta ei se kovin miellyttävältä tunnu noiden oireiden takia… joten sade olisi enemmän kuin tervetullutta juuri nyt :) Ei mulla muutenkaan mitään ole sadetta vastaan, varsinkin lämpimät kesäsateet ja toisaalta myös syysmyrskyt ovat aivan ihania!

  Tykkää

  1. Voi ei, toivotaan nyt kovasti, että alkaa satamaan! Alkaa vaivata aika paljonkin kaikkia tää allergia ja kuivuus.

   Tykkää

 5. ehkä maailma ihanin tuoksu kesällä raikas ilma sateen jälkeen! tietenki sen tuoksun lisäksi ku nurmikko on just leikattu :D tuli ihana kesän odotus fiilis tästä postauksesta <33 :)

  Tykkää

 6. Sateella on kiva juosta saunasta järveen uimaan :D ja sateen jälkeinen raikas ilma on ja tyhjät kadut on jotain niin ihanaa. Mullakin tulee sateesta jotenkin tosi rauhallinen olo, eli et ole kuvitellut asiaa tai sitten meitä on ainakin kaksi ;)

  Tykkää

  1. Eli kesällä mennään uimaan sateella Linda! Pitäiskö tehdä joku mökkireissu kun tuut suomeen?! :) <3

   Tykkää

 7. Awwww oot niin ihana! Niin söpö postaus, että väkisinkinhän tätä lukiessa rupee hymyilyttämään vaikka just eilen mua tais vähän kiukuttaa kun sade meinas yllättää (mutta eipä yllättänytkään!). Sateessa on ehdottomasti parasta se ilman ihana raikkaus ja keveys, mulle tulee aina jotenkin vapautunut olo kun uskaltaa heittäytyä ja antaa sateen katsella itsensä. Sitten voi vaan olla ja nautiskella – siis jos on lämmin, kylmällä ilmalla vesisadehan lähinnä paleltaa ;)

  Tykkää

 8. Sateella on sekä ihanaa maata sisällä ja kuunnella ropinaa peltikattoa vasten ja lueskella jotakin tai sitten lähteä lenkille: mikään ei voita happirikasta keliä! Juoksu vaakasuorassa vesisateessa ei tietty ole se paras mahdollinen, mutta Suomifilmien mukainen romanttinen kesäsade virkistää mukavasti ;)

  Tykkää

  1. Se ropina on ihanin. Varsinkin mökille ollessa, kun makaa sisällä ja katselee ulos. Ah. Kesä tuli mieleen sun kommentistasi <3

   Tykkää

 9. Hihhihihi, ihana teksti! Ja joo, täältä löytyy yksi Marika, joka niistä sadekeleistä tykkää. Ei oo oikeesti mitään parempaa, kuin juosta lämpimässä kesäsateessa ulkona. Ah <3 Kuulostaa kyllä omaan korvaankin tosi hassulta, kun se juokseminen ei yleensä edes oo kivaa.. mutta jännästi tuo vesisade muuttaa sen juoksemisenkin ihanaksi asiaksi. Ja kyllä, se on just parasta kun naama kastuu ja vaatteet on litimärät. Miten siitä ei muka voisi tykätä? :D <3

  ps. ootpa kirjotellut ahkerasti! Mulla meni koko aamu, kun luin kaikki loman aikana kirjotetut tekstit :D En vaan kehdannut kommentoida kaikkiin taas, kun edellisellä lukukerralla spämmäsin kaikki kommenttiboksit, hahah. Teillä on kyllä ollut ihan mahtava reissu ja oli kiva lueskella reissukuulumisia, muista teksteistä nyt puhumattakaan. Nimim. toinen asiakaspalvelija ;)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s