Näin syödään puuro raejuustolla oikeaoppisesti!

Perjantaisen aamun kunniaksi syödään puuroa. Ihan tavallista kaurapuuroa, johon vakkarimausteena itselläni kuuluu raejuusto ja ripaus suolaa. Tämähän taitaa olla aika monenkin kodin perinteinen aamupala nykyään, eikä enää herätä kummastusta kumota raejuustoa puuron sekaan. Ennen se oli vähän hassua, nykyään jo normaali tapa. En siis suinkaan ole tarkka siitä miten ruokaa syödään, mutta nyt aion näyttää teille miten raejuustoa ihan oikeasti kuuluu syödä puuron kanssa. Niin ja miten sitä ei saa syödä, jos multa kysytään. Huomio viimeisiin sanoihin, eli tämä on tosiaan vain mun tapani, mutta tottakai se kaikkein paras. Hähää ;)

”Ei se oikeen maistu miltään, niin sekoitan siihen mukaan mehukeittoa tai marjoja” 

Raejuusto itsessään on maukasta. Puuron kanssa syöntiin parhaiten sopii se valion kahden prossan versio tai muut melko rakeiset ja vahvamakuiset raejuustot. Keso on muutoin raejuustoissa mun lempparini, mutta puuron kanssa se on aivan eri makuinen. On sekin hyvää, mutta ei yhtä hyvää kun valion kanssa syötynä. Miten susta raejuusto kuuluu syödä puurossa?  Sekoitatko raejuuston puuroon? Maistuuko se siellä sotkun joukossa miltään vai tuleeko siitä kumista ja mautonta? Niinpä. Ei maistu miltään ei, kun juusto sulaa lämpimän puuron joukkoon ja menee aivan mauttomaksi. Usein kuulee, että sen takia sinne lisätään mehukeittoa antamaan makua. Oikeasti kun sitä ei tarvittaisi, jos muistaa syödä puuron hieman eri tavoin. Näytänpä teille siis miten se puuro syödään, jos tahtoo saada makunystyrät nauttimaan.

Watch and learn! ;)

IMG_7002_2 IMG_7004

Katsos vaan, eihän siinä ollut kuin kaksi kuvaa. Se kuitenkin riittää. Näette pointin jonkan tahdon kertoa. Puuron päälle siis kipataan kasa raejuustoa ja syödään niin, että lusikan mennessä suuhun maistuu sekä puuro, että raejuusto itsenäisinä makuina. Ei sekoitettuna, vaan yhdessä parina. Raejuusto on kylmää, puuro lämmintä ja hieman suolaista. Yhdessä ne tekevät aivan loistavan combon ja kun niitä ei erehdy sekoittamaan, niin maku on todella todella hyvä. Hillokin tähän sopii varmasti joukkoon, jos kaipaa makeutta. Niin tai sitten lusikallinen kookosrasvaa mukaan, niin ainakin on aivan hullun hyvää. Nams.

Haha, naurattaako teitä että puhun vakavissani näinkin pienestä asiasta postauksen verran? Mutta kun se on tärkeää. Liian usein näen, että ihmiset kertovat raejuustopuuron olevan mautonta ja he syövät sitä vain tavan vuoksi. Syövät, jotta saavat proteiinia. Mutta kun….kun…..Se voi olla hyvääkin!

Kaikille tämä ei tuota eroa maussa, mutta minulle se tuottaa. Pari kaveria on kiittänyt mua tästä aika simppelistäkin vinkistä ja siksipä jaan sen nyt tännekin. Olen muutenkin aika tarkka mauista ja en tahdo ikinä syödä mautonta ruokaa. En tahdo, enkä näe syytä miksi, sillä itse pystyn valikoida ruokani. Teen kaiken lautaselleni makua ajatellen ja juuri tämäkin herkku on aivan ihanan makuinen kun siihen vain panostaa. Minuutin verran. Puuroon oikea määrä suolaa mukaan ja vaikkapa lusikallinen kookosrasvaa. Ylemmässä kuvassa näkyy väärä raejuusto, sillä silloin syödessä on ollut tarjolla vain valion sinistä. Se ei ole paras, mutta hyvää on sekin. Ihan vain selvennyksen vuoksi, jos joku tarkkasilmäinen bongaa purkin kuvasta ;)

Onko joku täällä samaa mieltä kuin minä ja ymmärtää mistä puhun? Olisi kiva kuulla, jos joku on huomannut saman? ;) Tai tiedätkö jonkun paremman ja maukkaamaan tavan syödä puuroa, kerro oma mielipiteesi? 

23 vastausta artikkeliin “Näin syödään puuro raejuustolla oikeaoppisesti!

 1. Aamen. :D Juuri näin. Mä olen aina syönyt noin puuroni, enkä voi käsittää, että joku sekoittaa raejuuston joukkoon, haha. Mullakin oli ennen suola vakiomausteena. Mutta nykyään teen mantelimaitoon aamupuuron ja se on oikeesti taivaallista. Keson kanssa. :-)

  Tykkää

 2. mä en joo käsitä miksi jotkut SEKOITTAA sen sinne joukkoon. eihän se maku tule yhtään esille, vaan raisku vaan piiloutuu sinne sekaan :D mä laitan aina 100 g (n.puolet siitä pikkukesosta) siihen puurolautasen reunalle ja sitten marjoja toiselle reunalle. ja otan niitä kaikkia kolmea aina lusikalle! ja joskus teen niin, että jos kaapissa on vajaa keso niin otan aina joka lusikalliselta suoraan sieltä purkista raejuustoa :p

  mä ostin yks päivä taas sitä valion pehmeetä raejuustoa, mutta en yhäkään kauheesti tykkää :o vaikka se koostumus on kesomainen ja hyvä, niin se maku on jotenkin ”vahvempi” eikä niin mulle. mutta kakkosena menee silti, en voi sietää noita ”tavallisia” raejuustossa, joissa ei oo ollenkaan sitä keson ”tohnamaisuutta”

  ootko muuten huomannut, että kesokin on joskus erilaista?! tai siis välillä se on täydellisestä, sellaista tosi kiinteetä eikä se neste oo irronnut siitä erikseen. ja sit joskus seon ihan semmosta vetistä! se ei oo hyvää :( nykyään pidänkin kesot aina tossa jääkaapin kylmimmässä kohdassa että ne pysyy ”kiinteinä”.

  ahhaha me voitaisiin tehä joku kirja erilaisista raejuustoista :D naurattaa tää oma analysointikin.:DDD

  raejuusto on vaan niin hyvää<3

  Tykkää

  1. Senja, aamen! Tiesin, että suhun voi tässä(kin) asiassa luottaa! Pitäsikö meidän oikeastaan perustaa blogi ihan vain raejuusto analyyseille ja tarinoille? Se olis varmaan samantien luetuimpien kärjessä ;) ahah!

   Naureskelin itekki nkirjoittaessa, että voiko joku tosiaan miettiö näin tarkkaan sitä miten pitää syyä oikeasti raejuustoa ja missä suhteessa. Mutta kyllä voi! Ruoan pitää olla hyvää. Oon muuten huomannut saman laatueron kesoissa, mutta myös valion raiskuissa. Osittan ne on joskus kuivia ja paakkumaisia. Menee jotenkin kausittain ja välillä ottaa päähän, kun se avattu purkki on jotain ihan kuraa eikä sitä tuttua ja ihanaa kesoa :D

   Vitsit. ollaan me kyllä hauskoja! :D

   Tykkää

 3. Just tänään kerroin työkavereille, kuinka inhalta mun aamupuuron näyttää :D Sekotan luomuruispuuroon maapähkinävoita, raejuustoa ja marjoja + steviaa, voin kertoa että ulkonäkö on sen suuntainen, etten ihan heti menis sitä kellekään tarjoomaan :D Mutta se maku!! :)

  Tykkää

  1. Haha, ei ruoka aina voi näyttää niin hyvältä! Kunhan maistuu ihan hullun hyvältä niin ulkonäöllä ei oo mitään väliä :D

   Tykkää

 4. Hehee :D Sekottaako joku sen oikeesti sekaan??? :O Sehän menee ihan pilalle, päällä se olla pitää ja siitä lusikoida suuhun, nam nam :)

  Tykkää

 5. Moikka! Mä syön mun maailmanparhaan aamupuroni (;)) niin että kaurahiutaleista ei tehdä puuroa vaan ne on ihanan kokonaisina siellä lautasella :D ja lisäksi marjoja joista tulee nestettä, raujuustoa sekoitettuna sekaan ja macaa! Ja kaikki maistuu ihanasti! Välillä myös rahkaa ja acai-marjoja nii ai että! Ja kylmä aamiainen laittaa aineenvaihdunnanki paremmin liikkeelle ;)

  Tykkää

  1. Heii, kuulostaaa hauskalta! Tykkään itekkin syödä kylmempiä aamiaisia ja siksi on tullut syötyäkin enempi rahkasekoituksia. Täytyy kokeilla tätä sun sotkua! ;)

   Tykkää

 6. Heh, minä oon se joka sekoittaa raikun puuroon ;) kamala yhdistelmä jos ois kuumaa puuroa ja kylmää raejuustoa samalla lusikallisella. 0, 3 % raejuustoa, sekava setti marjoja sekoitettuna puuron joukkoon nam ! En tykkää yhtään kuumasta puurosta niin näin sitä saa heti syödä :) eikä raejuusto sinne sula tai ainakaan ehdi minun hotkiessa herkkua ;)

  Tykkää

  1. Noniin, odottelinkin, että joku toisen tavan puolestapuhuja tulee kertomaan oman tapansa! En voi kyllä yhtään ymmärtää, miten tykkäät syödä puurosi eri tavalla kun minä, mutta siinähän syöt! :D eheh.

   Tykkää

 7. Juu, ei mitään sekoituksia tännekään. Kasa raejuustoa keskelle puurolautasta ja lusikalla ääntä kohti, nam! :D

  Mä tykkään, että puuro on sellasta löysähköä, se ei saa olla liian kiinteetä jankkia. Raejuustosta mun suosikki on Valion pehmeä raejuusto, vaikka siinä on kyllä pikkasen enemmän rasvaa.

  Jos laitan lisäksi vielä marjoja tai pähkinöitä, niin ne rippottelen sitten sinne reunalle. Tarkkaa puuhaa ;)

  Tykkää

  1. Se on tarkkaa puuhaa, eikä mikään leikin asia :D Syöminen on tärkeää ja se miten lusikalle laittaa mitäkin on tosi hifistelyä :D hihi. Kiva kun muutkin ajattelee samoin!

   Tykkää

 8. Mitä ihmettä, ei mulla oo tullu koskaan mieleenkään sekottaa raejuustoa sinne puuron sekaan! Aina se on kekona siinä puuron päällä, ja kaverina tietysti maapähkinävoita ;–) Namnam!

  Tykkää

  1. Hehee, mutta moni muu sekoittaa! Lähes kaikki muut :D Maapähkinävoita pitäskin kokeilla, kun niin moni on siitä sanonut. Kiitos vinkistä!

   Tykkää

 9. Moi! Olen paljon kuullut puhuttavan kaurapuurosta ja raejuustosta. Nyt molempia oli ja ajattelin kokeilla. Toki piti KVG ennen suoritusta ja tämä blogi löytyi. On muuten hauska yhdistelmä, raejuusto ja kaurapuuro, kuulostaa pahalta, maistuu hyvältä.

  Tykkää

 10. Hyvä ohje, mutta otsikossa on kirjoitusvirhe. ”Säin syödään” vai onko tämä jotain murretta ;)

  Tykkää

  1. Oho, mitäs ihmettä. En tiedä miten sinne on tuo S-joutunut, kun tuohan on ihan selvä virhe. Onkohan voinut blogin vaihtuessa sivustolle tapahtua jotain? veikkaan nimittäin että joku kielipoliisi olisi sen heti julkaistessa huomannut :D

   Hih, kiitos huomiosta! :)

   Tykkää

 11. Pakko nyt kommentoida!!! Mua alkoi ihan naurattaa, sillä mä syön kaurapuuron just noin, Valion arkiraejuustolla, päälle vielä marjoja, mieluiten mustikoita. Kesällä parasta on tuoreet kotimaiset mansikat, mutta näin talvella pakastemustikat on parempia, kuin pakastemansikat. On kyllä hyvää, nam! Oon hetken seurannut sun blogia ja löysin tän postauksen uusimman päivityksen linkistä.

  Tykkää

  1. Hehe, hauskaa kuulla! Mulle maistuu kanssa pakastemustikat muuten tosi hyvin, ne on melkein parempia pelkilteen. Onneski kohta on kesä ja niitä saa taas hyviä torilta! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s