Aamun intervallitreeni

Myöhäinen töihin lähtö kello kymmeneltä tarkoittaa sitä, että aamu on pientä luksusta. Ei sillä, että heräisin yhtään sen myöhemmin kuin normaalisti, vaan sepä tarkoittaa, että saan heti aamulla käydä treenailemassa ja oikein ajan kanssa. Ehtiihän sitä kello kahdeksan aamunakin käydä juoksemassa lyhyen lenkin, mutta se tehdään tyhjin vatsoin ja ilman supertehoja. Jos menen vasta aamupäivästä töihin, niin herään usein jo ennen seitsemään syömään aamiaisen (pienen, jottei vatsa täyty aivan liikaa) ja juon puoli kuppia kahvia. Tähän päälle on niin herättävää päästä tekemään joko lenkki tai salitreeni tyhjälle salille. Ah. Tyhjä sali. Ei sen parempaa.

Mutta niin, keskiviikkona oli yksi tälläinen aamu. Heräsin ilman kellon soittoa ennen puoli seitsemää. Ennen kuin silmät olivat edes auki, olin jo kahvinpurujen kanssa keittimellä ja lautasella oli rahkaa ja marjoja.  Puoli kahdeksalta olinkin jo matkalla ulos. 

No, oliko se hyvä aika treenata? Olihan se!

Tunnin intervallitreeni:

5 minuuttia kävelyä pikkuhiljaa vauhtia kiihdyttäen
10 minuuttia hölkkää/juoksua
5 x 30 täysiä juoksu/ 1 min. hölkkä väleihin
10 minuuttia hölkkää
5 x 1 min lähes täysiä juoksu/ 2 min hölkkä väleihin
10 minuuttia hölkkää
2 minuuttia täysiä juoksua
kävelyä muutama minuutti loppuun, hengityksen tasaus
Tämä ei ole oikeaoppinen treeni, eikä mistään tai keneltäkään opittu. Minuutitkaan ei välttämättä ole aivan oikein, mutta siinä pääpiirteittäin keskiviikko aamun kärsimystreeni. Tein oman fiiliksen mukaan ja muodostin tunnin harjoitukseni sen mukaan mikä silloin tuntui hyvältä. Tai no, hyvältä ja hyvältä. Aika kärsimystä nuo täysiä pinkoilut on, mutta helpotus on taivallinen kun treeni on ohi. Muodostan usein spurtit samalla kun teen ja ainut mikä toistuu, on tuo viimeinen spurtti loppuun. Tällä kertaa se oli 2 minuuttia täysiä juoksua ja loppuun hengityksen tasaaminen kävellen rauhakseen kotiin. Lopussa on kiva tehdä vielä yksi spurtti vasten omia voimia, sillä silloin tiedän oikeasti taistelleeni itseni maaliin asti. En olisi tälläkään kertaa milään jaksanut tehdä viimeistä taistoa, mutta kun tiesin voivani lopettaa siihen, oli helpompi lähteä kovaan juoksuun.En juossut ihan tässä asussa ulkona, ;)

Miksi juoksen intervalleja? Kehitys on nopea ja tiedän pian voivani juosta viime kesän tahdillani kaikki pidemmätkin lenkit. Tällä hetkellä tahtini normaalissa lenkissä on noin 10 km/h ja ehkäpä kuukauden päästä se on helposti 11 km/h ilman, että tunnen kuolevani jos juoksen samaa tahtia tunnin tai kaksi. 

Toinen syy miksi juoksen intervalleja on se, miten hyvä olo treenin jälkeen koko kropassa on. Jalat on väsyneet, hiki valuu tunnin treenin jälkeen ja olen niin väsynyt, että voisin kaatua suoraan sänkyyn. Toisaalta taas, kun käy suihkussa tämän jälkeen, niin päivä alkaa entistä kovemmalla teholla. En siis ole väsynyt, vaan saan voimia alkaa tehdä töitä ja tiedän, että ilta on vapaa muulle. Joko salille tai sitten aivan jollekkin muulle. Myönnettäköön, että usein salille tai päinvastoin lenkille, jos olen aamuni pyhittänyt salille.

Jei. Intervallit testiin vaan ja varsinkin niille, joille treenamiseen ei ole paljoa aikaa ja tahtoo kehitystä nopeasti. Näin sitä saa ja aivan varmasti. :)

Nyt perjantai-illan viettoon ja mustikkapiirakan leivonnan pariin. Huomenna tiedossa brunssia ystävien kera, johon on tarkoitus leipoa pala herkkua. ;)

Mahtavaa viikonloppua ihmiset ihanat! :)

puspus <3

6 vastausta artikkeliin “Aamun intervallitreeni

 1. Ooh ihanan oloinen treeni! Saisinkohan mäkin kaivettua treenikalenterista ajan kunnon hiit-intervallille… :) hiukoo ku tämmösiä lukee!!

  Tykkää

 2. oon itekin tutustunut noihin intervalleihin nyt lähiaikoina sillä tuntuu, että jos haluan kehitystä niin en voi vaan juosta sitä samaa pitkää lenkkiä aina :D pitää saada erilaista ärsykettä! sain sikankivan juoksuohjelman hommattua ja kaks kk ois aikaa ennen yhtä juoksutapahtumaa, ihanaa kun kerrankin on konkreettinen TAVOITE johon treenata. silloin sitä jaksaa paremmin. :) kiitos sulle intervallivinkistä <3 !

  Tykkää

  1. Niin juuripa ärsykettä, eikä aika sitä samaa 10 km/h tunnissa vauhtia ympäri ämpäri :D Sama ongelma siis täällä ja vasta tänä vuonna otin järjen mukaan treeniin :) hiih. Tsemppiä tavoitteeseen, ehkäpä munkin pitää keksiä sellainen niin sais vielä paremmat tehot!!

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s