Helppo ja nopea lounas – siltikin niin herkullinen

Tunsin sen jo aamulla kun heräsin. Sen, että tästä päivästä tulee kiireinen ja huolimatta omasta työtahdistani, en voisi asiaan vaikuttaa. Tehtävää oli paljon ja nykyään tiedän jo entuudestaan, että keskiviikot tuppaavat usein olemaan aikas haipakkaa menoa. Tähän saattoi vaikuttaa oma aamun hektinen meno, sillä juoksin heti aamusta intervallitreenin. Töihin saapuessa olin jo kauhea vauhtia päällä. Jalat ja kädet kulki minne sattui, sydän pamppaili omaan tahtiin ja suu kävi tuplavauhtia. Kuten yleensäkin, mutta tilanne oli vieläkin pahempi tällä kertaa. No, onneksi ollaan jo iltapäivässä ja kiire helpottaa iltaa kohti. Pitäisiköhän jo rauhoittua? ;)

Tässä päivässä paras hetki on ollut lounas. Nappasin sen mukaan kotoa lähtiessä ja tiesin, ettei valmistukseen ole aikaa, joten kaiken piti olla ”kumoa lautaselle ja syö” – meiningillä valmiina. Ja näinhän se oli.


Raejuusto (tietenkin) avokado ja pavut

Kiireisen päivän pelastuksenani toimikin siis purkki raejuustoa, avokado, salaattikerä ja pussi papuja. Kumosin kaiken lautaselle ja annos oli valmis. Aikaa tähän kului puoli minuuttia, jos edes sitäkään. Yleensä, jos on enemmän aikaa, niin haudutan papuja pitkään pannulla ja maustan ne kunnolla. Tällöin ne ovat parhaimmillaan, enkä voi ampua yli jos sanon, että ne ovat syömishetkellä parasta mitä tiedän. Nyt kuitenkin aika oli kortilla, joten maustamisena toimi rypsiöljy, soija ja pippuri, eikä hauduttamisesta ollut tietoakaan. Kylmänä lautaselle ja menoksi.

Maistuipa kuulkaas hyvältä. Simppelit maut ja enemmänkin simppelit ainekset. Kaikki nämä yhdessä tekivät suuhun pehmeän yhdistelmän ja tyytyväinen mussutus kuului samalla kun näpytin koneella työjuttuja valmiiksi. 

En tiedä mikä siinä on, kun kaikista eniten tunnun nauttivan arkisista ruoista ja juuri niistä aivan tavallisista mauista. Tottakai rakastan erilaisia ruokia ja maistan kaikkea mitä eteen kannetaan (paitsi maksaa, kääk!) mutta huomaan olevani aivan onneni kukkuloilla kun saan tämänlaisen annoksen eteeni. Toivon jo ensimmäisen haarukan kohdalla, että ruoka ei loppuisi pian ja sitten se kuitenkin loppuu aivan liian aikaisin. Vaikka kuinka yritän nauttia joka suupalasta ja hidastaa tahtia. Kauheaa olla tälläinen nautiskelija, tekisi aina vain mieli syödä pohjattomia lautasia pohjattomaan vatsaan.. :D


Tähän mennessä tämä on ollut päiväni kohokohta ruoan parissa. Illalla pitäisi taas keksiä jotain kokkailtavaa, mutta ei vielä tietoa koska pääsee kotiin hellan ääreen. Jääkaappikin on muistaakseni melko tyhjä. 

Kuinka siellä toteutetaan nopea lounas ja kuuluuko siihen joku vakkari varustus? Vai tarvitaanko niitä edes koskaan? :) 

Nautinnolista keskiviikkoa ja toivotaanpa, että loppuviikolla olisi hieman enemmän aikaa lounaalla. Ehtisi hengähtää muutaman minuutin ja juoda ehkäpä kahvin rauhassa jälkiruoaksi. :)

puspus <3

4 vastausta artikkeliin “Helppo ja nopea lounas – siltikin niin herkullinen

 1. Haa, söin just itsekin vihreitä papuja tänään. Ne on vaan niin parhaita! Ja nopeita. Omat ”pikaruoat” noudattelee aikalailla sun linjoja. Pussi pakastewokkia (hätätapauksessa mikron kautta, vaikka normaalisti vältän mikroa) ja sekaan jotain tuoreita vihanneksia, mausteita, öljyä ja raejuustoa tai aiemmin keitettyjä kananmunia.Ja tiedän niin tuon tunteen, kun on oikein hyvää ruokaa ja vaan toivoo, että ruoka ei loppuis ikinä ja ois loputon vatsa. Mutta eihän se niin mene. Onneksi päivään kuuluu monta ateriaa, niin nauttia hyvistä mauista monta kertaa. Itsekin tykkään eniten juuri perusmauista, suola ja pippuri riittävät usein mausteeksi. Tosin erikoisempikin ruoka maistuu kyllä erittäin hyvin ja tuo kivaa vaihtelua.

  Tykkää

 2. haha mä oon ihan samanlainen: mulla on ne tietyt jutut mitä päivittäin syön ja nautin niistä joka kerta niin hemmetisti:D asia erikseen on tietenkin kivat ravintolaillalliset ja muut, nekin ihania, mutta arjen herkut aivan yhtä kivoja sanoisin!;)keso keso kesoooo. voisin syyä varmaan sen isomman purkin kerralla. ja sitten rahka. pakko saada aina aamulla, illalla. vadelmat. mm, mitä muuta. näkkäri aamupalajuustolla! sienet pannulla ja kurpitsaa sekaan, ketsuppia päälle. hahaa. :p siinä niitä oli jotain suosikkeja.kamalaa kun oon nyt äitillä pari viikkoa ja pitää syyä sen pöperöitä :D no joo, välillä ihan kivaa mutta ikävä niitä omia juttui:(( :p

  Tykkää

  1. Me ollaankin tälläsiä keso neitejä sun kanssa. Vähän muitakin neitejä kyllä. Meillä on vaan ksinkertaisesti tosi hyvät ruokailutavat :) Toivottavasti äiti tekee hyvää pöperöä, tai sitten sun täytyy alkaa kokkailla niille omias! Miltäs se kuulostaa. Ota keittiö haltuun ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s