Treenitavoitteita keväälle ja kesään

Tänään on hyvä päivä. Tai oikeasti tänään on loistava päivä, jos saan oikein hehkuttaa. Johtuu ehkä viikonlopusta, ehkä siitä että tiedän saavani tehdä tänään hyvän treenin. Tai ehkäpä se johtuu siitä, että huomenna tapaan ihmisiä, joiden kanssa en ole saanut viettää aikaa pitkään aikaan. Ihmisiä, joiden kanssa uskoisin saavani viettää illan joka hymyilyttää vielä ensi viikollakin. En malta odottaa.

Tänään oli hieman lyhyempi työpäivä ja aion käyttää ylimääräisen ajan päivässäni hyödyksi mitenkäs muutenkaan kuin urheillen. Suuntaan suoraan salille, jossa toivoisin olevan päiväsaikaan hiljaisempaa. En ole nimittäin vieläkään tottunut tekemään salitreeniä pahimpana ruuhka-aikana, vaan tarvitsen oman tilani pyöriä ympyrää. Kirjaimellisesti. En tiedä miksi, mutta se hauiksen treenaus tai kyykkäys ei tosiaankaan ole yhtä nautinnollista silloin kun on kaksikymmentä silmäparia vieressä katsomassa. Eiväthän ne muu siellä varmasti mitään katso, kun keskittyvät oman navan tuijotteluun, mutta fiilis on kuitenkin tämä. En ole kyllä muutenkaan koskaan nauttinut paikoista, joissa joudun kiivetä läpi väentungoksen tai hakea paikkani joukon keskeltä. Toivotaan siis että tänään on hiljaista ja saan hyvän treenin aikaan. Pitääkin juosta pian, ettei perjantain treenihirmut ehdi ensin. ;)
  
Olen tällä viikolla pohtinut tulevia tavoitteitani treeneissä. Juoksu on alkanut kulkemaan hyvin ja toisaalta taas  salitreenistäkin on tullut arkipäivää. Pidän jopa siitä, että lihakset kipeytyvät ja väkisin teen ne viimeiset nostot. Jopa odotan sitä kaikkea. Jee, kohta salille! Pidän siitä, että näen jonkinlaista lihaserottuvuutta kropassani, mutta vielä enemmän pidän siitä että juoksu kulkee hyvin. On monia monia muitakin juttuja, joita tahtoisin saada mahtumaan jokaiseen viikkoon, mutta vastaan tulee yksi pieni ongelma. Nimittäin aika. Se kun ei oikein pidä aina suunnitelmistani ja laittaa välillä kaiken aivan uusiksi. Jos siis saisin enemmän viikkooni tunteja, niin listani treeneistä olisi aivan erilainen, mutta juuri nyt se näyttää tältä.

Viikossa toivoisin saavani aikaan seuraavaa:

 • 2-3 x sali (ylävartalo)
 • 1 x sali (jalat)
 • 2 x aamunherättelyaerobinen 
 • 1 x intervalli lenkki
 • 1 x Combat
 • 1 x pitkä lenkki
 • 1 x Bodypump 
 • + paljon venyttelyä  


Aikaisemmin lista on ollut samanlainen, mutta lenkeistä on jäänyt intervallit aika vähäisiksi. Oikeastaan kaikki treeni on siirtynyt talven ajaksi sisätiloihin, sillä vilukissa kun olen, niin lenkit on jääneet kuvioista jo aikaa sitten. Kävelylenkkejä en laske mukaan, sillä ne ovat palauttavaa treeniä ja muutenkin eri juttu. Ne ovat aikaa ajatella ja nauttia aurinkoisista ilmoista rannassa. Treeni on sitten asia erikseen. Tässä kuvassa ei ole mitään järkeä.


Salitreeniä yritän pitää useamman kerran viikossa ja niin, että teen tunnin treenejä ja lisäksi päälle aerobista esimerkiksi crossaillen. Tuntimääräisesti kun katson listaani, niin siitä kertyy noin 11 tuntia harjoitusta. Päälle vielä venyttelyt, niin onhan siinä pientä sumplimista kalenterin ja työnkin kanssa. On siis erittäin paljon hyötyä siitä, että herään aamuisin todella aikasin ja muutoinkin tarvitsen vuorokaudessa unta vain 6-7 tuntia. Voi niitä parkoja, jotka joutuvat vetämään unta kaaliin lähes kymmenen tuntia vuorokaudessa. Siinähän häviää kamalan paljon hyvää aikaa tehdä vaikka ja mitä. Kuinka te selviätte?? 

Mitään tarkkoja aikoja ei koskaan kulu treeneihin. Jumppatunnit nyt on aina sen tunnin, mutta muutoin menen aina fiiliksen mukaan. Salille menee aina vähintään puolitoista tuntia, aamuisin aerobiset ovat  puolesta tunnista sinne tuntiin saakka. Lenkit ovat mitä tahansa puolesta tunnista kahteen ja puoleen tuntiin, riippuu fiiliksestä ja ilmasta. Aurinkoisella ilmalla en malta lopettaa lyhyeen vaan kun saan itseni liikkeelle, en pysty lopettaa ja siinähän se päivä sitten meneekin. Kohta aion suunnata salille ja veikkaan että energiat on korkealla ja kun on jalkojen treenistä kyse, niin saan helposti kulumaan aikaa lähes kaksi tuntia. Sinne se aika aina vain katoaa, eikä huomaa kun onkin jo ilta. Nyt kun on aurinkoista, niin treeni into on taas kasvanut, kun päivät on pidempiä, eikä tarvitse aina tulla kotiin pimeällä. Jää siis aikaa muuhunkin. 

Kokeilin talven ajan painottaa treeniäni salille ja kehitin yhteistyötäni lihasten kanssa. Nyt sekin on siis kokeiltu ja hyvin sujuu, joten voin hyvillä mielin tehdä sitä mikä hyvältä millekin päivälle tuntuu. Jos tahdon juosta, niin juoksen. Jos tuntuu, että kädet alkavat heiketä ja ojentajan harjoittamisesta on jo aikaa, treenaan sitä. Pyrin kuitenkin pitämään yllä viikkoaikataulua, jotta kaikkea tulisi tehtyä tasapuolisesti. Tahdon pitää yllä hyvän kunnon ja samalla nähdä kropassani oman jälkeni, eli sen mitä olen tehnyt harrastusten parissa. Parhaitenhan se näkyy, kun kunnolla hikoilee salilla ja muokkaa kehonsa muotoa. No, okei kovinkaan ei voi puhua kehon muokkauksesta mun rimpula kehoni kohdalla, mutta kyllä siellä pieniä muotoja näkyy ja tiedän itse että jotain on tehty. Olo on treenattu ja hyvinvoiva. Energinenkin. 

Niin ja tämä lista jonka tein, se on tosiaankin vain toiveeni siitä millaisena viikkoni näen. Ei ole mitenkään kummallista, jos lähes puoletkin jää suorittamatta ajan puutteen takia. Joskus myös väsyttää ja lihakset ei jaksa aivan niin paljoa ja silloin treenit siirtyvät. Ainahan on olemassa seuraava viikko, jolle voi siirtää tunnin jos toisenkin jos ei vain huvita. Pidän kuitenkin listojen tekemisestä ja suunnitelmallisuudesta, siksi on helpompi miettiä asiaa tältä kantilta. :)

Miltäs teidän treeni suunnitelmat näyttää? Onko muutoksia kesän tullen vai mennäänkö samalla kaavalla kuin ennenkin? Vai onko teillä edes mitään suunnitelmaa? :) 

Ihanaa, kevät. Pian on kesä. Uskon, että tästä vuodenajasta ja loppuvuodestakin tulee mahtavaa aikaa ja treeneistä tulee hyviä! Voisinkohan enää enempää olla innoissaan? Taidan olla välillä vähän ärsyttävän positiivinen, mutta nyt en jaksa esittää muutakaan. On vaan välillä niin tyytyväinen olo ja energiaa riittää liikaakin:)

Nyt tää menis salille ja kiduttais jalkansa niin kipeäksi, ettei tietoa kävelystä viikonloppuna. Ai niin ja vatsa sama homma! ;)

puspus <3

4 vastausta artikkeliin “Treenitavoitteita keväälle ja kesään

 1. He vitsi mikä kuva :D oot niin söpö! <3Hyvältä suunnitelmalta vaikuttaa. Mun on vähän hankala pitää suunnitelmista kiinni kun jos tulee noita jumppatuurauksia niin on sitten pakko sumplia omista treeneistä.. Mutta yritys on kova! ;)

  Tykkää

  1. haha, kiitti janna. kiva olla söpö ;DSulla onkin vähän vaikeempi tilanne ja tunteja tulee varmaan väkisinkin paljon ekstraa! Ainakin on monipuolista treeniä sulla :)

   Tykkää

 2. Liikuntaa kerrakseen ei voi muuta sanoa :) Voi kun itsekin ehtisi tuollaisiin määriin.. Mutta aamulla herätys töihin jo 6.15 ja työpäivän jälkeen kun seikkailee ratikalla salille, on kello jo melkein viisi… Melkein aina sitä tulee treenin jälkeen kotiuduttua vasta seiskan aikoihin, kun käy suihkussa ja syö, niin kello onkin jo sen verran että pitää mennä unille :DD Tämmöistä arkea tiedossa seuraavat kolmekuukautta vielä (olen nyt työharjoittelussa Helsingissä)Kokeilen pyrkiä siihen, että kävisin3 kertaa salilla (2 kertaa YV ja 1 jalkapäivä)+ salin ohessa 20-30 min juoksumattoa lämmittelyks1 BodyCombat1 Zumba/Sh’bam/intervallijuoksu1 BodyBalance/Jooga1 CXWorksTämmöistä ajattelin pitää semmoisena tavoitteena :)

  Tykkää

  1. Jeps, aikahan se on ainut este yleensä! Okei, voimat myös joskus, mutta kyllä se aika vaan laittaa kapuloita rattaisiin. Jos joudut noin aikasin mennä aina suoraan töihin, niin saattaisin mulla ainakin jäädä iltasali helposti väliin. Tsemppiä siis vaan sulle, kun jaksat aina käydä siltikin treenailemassa! =)Hyvältä ja monipuoliselta näyttää lista :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s