Heja Sverige!

Kuten jo kerroinkin, niin perjantaina aloitin pääsiäisen vapaat mukavasti risteillen. En nyt sano, että kovinkaan paljon nauttisin siitä itse risteily osuudesta (alkaa olla aika kuolleessa kunnossa ne laivat..) mutta kyllä Tukholmassa on aina kiva käydä. Yleensä reissuun kuuluu hyvää ruokaa ja pientä shoppailua keskustan kaduilla. Kävi vielä hyvä tuuri tällä kertaa, sillä vaikka Suomessa kaikki on pääsiäisen kiinni, niin ai että miten kiva oli karata Tukholmaan, jossa kaupat oli iloisesti ovet avoimena. 

Lähtöaamuna heräsin ajoissa, kun ei jälleen kerran uni maistunut kello viittä pidemmälle. Tein pienen lenkin aamuun ja kuten voi huomata kuvasta, niin ei tainnut tämän tytön silmät olla hereillä vielä töihin lähtiessä. 


Ensin suunta töihin..
Pääsiäispupu oli käynyt työpaikalla ;)
Ensin työpäivä ja pääsiäisfiilistelyä töissä. Yön aikana oli joku kumma pääsiäiskaveri käynyt vuoraamassa pöydät munilla, joten niitä löytyi vaikka ja mistä. Onneksi päivä meni nopeasti, sillä tuntui jo aamusta siltä, että olisi ihana päästä pienelle vapaalle ja levon pariin. Väsymys toisinsanoen painoi päälle ja vapaat tulivat juuri sopivasti.

Laivalle saavuttiin nipin napin ajoissa ja olihan se suoraan päästävä syömään. Kaikilla pitkä päivä takana ja väsytti äreyteen asti. Pienen kinastelun ja sananvaihdon lopputuloksena ruokapaikaksi valittiin Happy Lobster, jossa ei olla koskaan vielä syöty. Eikä ollut muuten huono valinta, ei yhtään. Pääsiäisen keltainen paita oli valikoitunut päälle :)

Nom nom..

Tuppaa olemaan melko äyriäispainotteisia reissuja nää laivailut. Illalla syötiin äyriäisiä vadeittain ja napa täyteen. Täytyy kehua, että kerrankin oli tuoreita ja hyvänmakuisia rapuja tarjolla, enkä jättänyt yhtäkään syömättä. Suomessa ei aina ole saatavilla niin tuoreita äyriäisiä, mutta tämä vati kyllä yllätti. Maistui enemmän kuin hyvältä. Aamiaisella jatkettiin vielä samaa kaavaa ja lautaselle valikoitua mm. mätiä, lohta ja vielä vähän lisää mätiä. Ei myöskään ollut kiire nousta aamupalapöydästä mihinkään, kun Tukholmassa paikat aukesivat vasta vähän ennen puoltapäivää. Oli siis hyvin aikaa köpötellä keskustaan etananvauhtia. Taisin istua aamiaispöytään jo puoli yhdeksän aikaan, kun muut vasta tunnin päästä kömpivät ulos hyteistään. Ehdinpähän juoda kunnolla kahvia (sitä huonoa kahvia ;)) ennenkuin muut keksivät saapua seuraksi. :)

Ai että hyvää vai!
Raejuusto korvaa levitteet 

Melko lihaisaa.
Sittenpän suunnattiin keskustaa kohti.. Rauhallista kävelyä ja auringon paisteesta nauttimista. Taisi siellä linnutkin laulaa kovasti kaduilla, mutta muuten en kyllä kevättä sielläkään päässä huomannut saapuneeksi. Harmi. Yleensä siellä on oltu jo pitkällä edellä Helsingin maisemista, mutta tällä kertaa oli aivan yhtä harmaa ja kylmä meininki kuin kotonakin. 

No mutta, ainakin oli eri maisemat ja kauniit sellaiset. Kyllä ne ruottalaiset vaan pitää katunsa siisteinä! :)Vähän lihaisampi lounas ;)

Tuli pyörittyä Nk:lla keskustassa ja myöskin Galleriassa käytiin pari kauppaa katsastamassa. Ei oikein innostanut shoppailu, joten lähinnä laahustin perässä. Haaveilin hyvästä kahvista. Etsin silmiini liikkeitä jotka kiinnostaisivat, mutta niitä ei oikein näkynyt. Ajattelin, että ostan sitten jotain jos eteen sattuu. Housut oli tarkoitus löytää, mutta ajatuskin sovittamisesta kammotti. Se kun ei ole mitään kovin kivaa hommaa ahtaa housuja ylös alas ja vielä ähkiä siellä kuumassa sovituskopissa :D No, en löytänyt housuja, mutta ostin yhdet paksummat legginsit ja limen värisen neuleen odottamaan kevättä. Ainakin jotain pientä siis kotiin tuliaisiksi.

Ulkona käveltiin pitkään ja nautiskeltiin kiireettömästä olosta. Lounaalle mentiin Italiailaiseen ravintolaan, jota en ainakaan itse ole ennen nähnyt. Cafe Milano nimeltään. Siisti pieni paikka ja pöytä meille sopivasti vapaana.  Tarjolla oli loistoruokaa ja päädyin tuollaiseen pieneen kevyeen pihviin kuten kuvasta näette. Ei ollut yhtään väsy tämän annoksen jälkeen ei…. ;) Vatsa taisi täyttyä jo puolessa välissä annosta, mutta hyvää ruokaahan ei jätetä lautaselle. Eihän?

Ilta meni laivalla nopeasti. Laittauduttiin hyteissä syömistä (taas!) varten ja käytiin tyhjentämässä Tax Free karkeista. Ostettiin pari leffaakin mukaan Pääsiäisen aikaan katsottaviksi. Ruokailu tapahtui Bon Vivantissa, joka on ehkä paras laivan ravintoloista. Näin sanoo ainakin oma Gallup jonka olen vuosien aikana tehnyt. Pienet annokset  ja pitkiä menuita valittavina. Monta tuntia siis jälleen kerran syömistä ja lopputuloksena oli täysi vatsa ja uninen Marissa, joka painui nukkumaan jo ennen kahtatoista. Siinä se reissu tällä kertaa. Seuraava onkin sitten toukokuun matka Milanoon. Aiai. Voi niitä ruokia, mitä sieltä löytyy. Voisin vaikka syödä koko kaupungin…

Nyt pääsiäisruokia perheen parissa ja ehkäpä vähän suklaamunia jälkkäriksi. Kindereitä nyt ainakin! Ihanaa iltaa ystävät hyvät.

puspus <3


ps. osaisinkohan mä joskus puhua jostain muustakin kuin ruoasta?

16 vastausta artikkeliin “Heja Sverige!

 1. Ihana postaus, ruokajutut on aina kivoja. Ja Tukholma on niin kaunis. Hyvää pääsiäistä! (Nyt Kindereiden kimppuun!)

  Tykkää

 2. Munkin tekis niin mieli päästä taas Tukholmaan. Viime reissun sinne tein lokakuussa.. Kun oisin tiennyt etukäteen että oot menossa, oisin niin laittanu sut tuomaan Hollisteria mulle.. <3 ;) Viimeksi pelkästään ko. kaupassa taisin köyhtyä parilla sadalla..hups. :D Miksi BikBok sun muut jo Suomesta löytyy mutta sitä ei?!

  Tykkää

  1. Ounou, kun oliskin tiennyt! Oisin raahannu vaikka ja mitä, koska itselleni ei oikeen innostanut shoppailla. Ens kerralla sitten ;) Tai ehkäpä siihen mennessä jo pääset sinne. Ja hei, ehkäpä samasta syystä se kauppa puuttuu suomesta kun moni muukin. Koska kukaan ei oo tuonut niitä tänne :D Eli siinä sulle bisnesidea :)

   Tykkää

 3. Noi sun lyhyemmät hiukset on ihan superihanat, hei! Toi pituus on musta paljon kivempi sulla ku se tosi pitkä, joka sekin tosin sopii sulle. Noi näyttää vaan vähän raikkaammilta. :>

  Tykkää

  1. Jeii, kiitos! Tuli kehut oikeeseen paikkaan kun juuri tuskailin niiden lyhyyttä ja kaipailin vanhaa päätä takaisin. Kiva jos nämäkin on nätit :))

   Tykkää

 4. Lomalla voi aina herkutella hyvällä tekosyyllä ;)Kävit mun tämänhetkisillä kotinurkilla :) aurinko täällä on kyllä nyt onneksi paistanut, mutta kylmä on, eli kevättä odotellessa..Mukavaa pääsiäistä Marissa!

  Tykkää

  1. Oi, sulla on oikeen kivat kotinurkat. Ainakin hitusen lämpimämmät jo ja ehkäpä myös aurinkoisemmat :)Kiitos, toivottavasti siellä oli mahtava pääsiäinen! :)

   Tykkää

 5. Kivalle kuulostaa tuo reissu! Voi ku itteki sais lähdettyä jollekin pikkumatkalle.. Ja voi Marissa nuo ruokakuvat!! :D:D <3

  Tykkää

 6. Oot kyllä niin ihanan pirtsakka!:) Ja täälläkin korvataan raejuustolla levitteet.. se on niin parasta ruisleivän päällä <3

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s