Kaakaota nassuun kaverit!

Heippahei kaikki. Täällä ollaan työntouhussa ja päivä on alkanut tosi energisesti. Takana hyvät yöunet ja aamulla kostin itselleni eilisen treenilaiskuuden aikaisella lenkillä. Kello puoli kuusi hiihtelin jo menemään eikä väsymystä näkynyt missään. Okei, no ihan vähän väsytti.. Päälle lämmin suihku ja iso kuppi kahvia. Voiko aamu taas paremmin alkaa? Selvästi on tulossa hieno torstai päivä, joka on täynnä voimaa ja vauhtia. Eihän tässä voi kuin hymyillä ja odottaa illan seuraavaa spurttia. Tiedossa intervallitreeni juosten ja pitkä coreharjoitus. Koska koska koska mä jo pääseeen..!!

Illalla lueskelin muutamia tekstejä urheiluun liittyen. Aiheeseen urheilujuomat tarrasin eniten kiinni, sillä viime aikoina on tullut mietittyä useinkin, että kannaattaako niitä juoda vai onko olemassa parempaa ratkaisua treenistä palautumiseen. Tiedän, että moni käyttää päivittäin erilaisia juomia ja jauheita, mutta itselleni ne ovat vasta vaihtoehto numero kaksi ellei jopa kolmas listalla. Olen aina vannonut ruoan ja puhtaan ravinnon nimeen, mutta viime aikoina mukaan on tulleet myös nämä lisäravinteet, joita kiireessä saatan napata mukaan matkaan. Ensin totuttelin syömään proteiinipatukoita (itse tehtyjä tai kaupan) joista on tullut oikeastaan jo suurta herkkua. Menee siis jopa pienen makeanhimon kadottamiseen, jos ei ole tarkoitus käyttää patukkaa treenin hyödyksi. Auttaahan se kyllä siinäkin. 

Pyrin yleensä treenin jälkeen syömään kiinteää ruokaa, jotta vatsa saa pyöriteltävää ja lihakset rakennukseensa aineksia. Proteiinijauheet ja juomat on aina vasta jälkimmäinen vaihtoehto, johon turvaudun kiireessä ja mahdollisesti myös todella rankan kulutuksen seurauksena. Usein saattaa tosin olla vaikea saada mitään kiinteää ruokaa alas, kun on takana rankka treeni, joten helpoin tapa on tankata nesteellä. Tähän sopii hyvin maitolasillinen tai sitten mukana on esimerkiksi Fastin recovery juoma, jossa on sopivassa suhteessa proteiinia ja hiilareita. Kaloreita yhdessä on kaksisataa, eli sopiva määrä kulutukseeni nähden.

Älkääpä kokeilko mansikkaa..


Luin eilen yhden tutkimuksen, joka pomppasi silmiin kun vertailin eri proteiinilähteitä. Suuressa maailmassa tehty tutkimus nimittäin vannoo maitokaakaon nimeen. Niin, kaakaon joka on tehty rasvattomaan maitoon. Mie kyllä tekisin saman, mutta täysmaitoon :D  Tutkimuksen mukaan rasvaton maitokaakao auttaa kehoa säilyttämään ja rakentamaan lihasta. Tähän oli ihan tehty todistetusti menetelmät ja ihmiset tosiaan kehittyi paremmin, kun joivat palautukseen kaakaota. Kuulostaapa hyvältä. Itsekin saatan usein hörppästä lasin kevytmaitoa mieluummin kuin että joisin energiarikkaan palautusjuoman, jossa sisältö on jotain mistä en tiedä mitään. E-aineita, lisäaineita ja turhia sokereita. Väriaineita. Maitokaakao kuulostaakin siis paljon paremmalta ja ajattelinpa alkaa käyttämään tätä keinoa omaankin treeniin. Tässä muuten Linkki lukemaani tekstiin. En ole varma näkyykö teksti kaikille, kun välillä näen sen kokonaan ja välillä sanoo, että pitää rekisteröityä?

Niin ja tosiaan, onhan totta, että kun tekee rankkaa treeniä ja lihakset on kovassa rasituksessa niin tarvitaan kunnon palautusta. Ehkä tällöin on selvä, että bodauksessa on mukana lisäravinteet ja jauheet pitää nauttia treenin jälkeen jo pukkarissa, ettei mene harjoitus hukkaan. Tutkimuksessa taidettiin enemmänkin kyllä keskittyä kestävyysurheiluun ja sen tuomaan rasitukseen, kun taas epäselväksi jäi voimatreenin vaikutukset. Ehkä siihen tarvitaan vähän voimakkaampia palautustroppeja? Itse kuitenkin pienikokoisena ja pienen kulutuksen kanssa koen niin, että hyvin riittää ruoka ja muu puhdas ravinto. Välillä kummastuttaakin ihmiset, jotka syövät liikaa lisäravinteita ja unohtavat ruoan  ja kiinteän ravinnon kokonaan. Se kun kuitenkin pitäisi riittää meille perus pulliaisille ja amatööritreenareille. Hah, sellainenhan mä oon :D Niin ja eipä tarvitse syödä kahta protskupatukkaa ennen treeniä, jos menee kerran viikossa zumbailemaan tai venyttelemään. Nimimerkillä näitäkin on nähty viikoittain meidän salilla. Siellä ne tädit istuu patukka suussa ja ihmettelevät sitten kun lihovat tasaiseen tahtiin. Eihän ne patukat mitään ihmeaineita sisällä, vaan energiaa ja lisää energiaa. Jos ei siis tarvitse ekstraenergiaa, niin eipä sitä kannata liikaa mussuttaakaan. Siinä päivän avautuminen, olkaapa hyvä. En vaan joskus tajua, miten höppänöitä ihmiset voi olla. ;)

Onko joku muu ehkä törmännyt samaan huomioon? :)

Nam. Kermaa tietenkin kanssa ;)

 

No, joko on kaakao tulilla? ;) Tänään kun suuntaat treeniin, niin kaakaojauheet vaan purkin pohjalle ja päälle maitoa. Namnam. Sama tekniikka kun jauheissakin, jauhe vaan vaihtunut kaakaoon ja neste maitoon. Sitä saa muuten lämpimässäkin säilyvänä. En sitten tiedä, että minkälaista kaakaota sitä pitäisi syödä, mutta varmaan tosi sokerista… Vai eikö muka? ;)

Mitäs työ sanotte tähän? Onko ihan hölmö tutkimus? :) Vannon itse puhtaan ruoan nimeen, joten tämä uutinen oli tosi mieluisa. Jatkossakin taidan pysyä maidon juonnissa ja laukussa on usein myös banaani mukana, jos tarvitsee nopean evään. Täytyypä pyytää kaakaota saataville Satsin Kahvipöytään :)

Nyt takaisin työn pariin. Edessä vähän pidempi työpäivä ja sitten tosiaan matkaan suoraan salille. Jes. Mahtia torstaita kaveriiit! =)

puspus <3
 

29 vastausta artikkeliin “Kaakaota nassuun kaverit!

 1. Mä oon lukenut tästä samasta myös ja mielellään kyllä maitokaakaota treenin jälkeen vetäisin, jos se vaan ois mahdollista. Palautusjuomat on siitä iisejä, kun jauheen voi vaan laittaa sheikkeriin valmiiksi odottelemaan eikä se siinä mene miksikään. Ei se maitokaakao niin paljon varmaan enää hyödytä sitten kun oon treenin jälkeen vihdoin, n. tunnin päästä, kotona.. :/ :D

  Tykkää

  1. Niin, säilytys on varmasti se ongelma. Onneks kuitenkin on myös olemassa maitoa, joka säilyy lämpimässä eli voihan senkin sinne shakeriin laittaa ;) Mutta juu, tottumuskysymyshän tuo on myös :)

   Tykkää

 2. Kaakao kuulostaa huipulta ja olenkin sitä jotkut kerrat treenin päälle vetäissyt! Mutta kylmänä tietenkin ja kevytmaitoon (rasvaton on kauheaa kuraa…) :)Mä yritän myös pärjätä (ja siis pärjäänkin) ilman lisäravinteita (pl. omega-kapselit ja d-vitskut) eli siis mitään teollisesti tuotettua protsku- /latari- mömmöä en suostu kehooni tunkemaan. Koen, että nykyään nuoret naiset käyttää ihan liikaa lisäravinteita, varsinkin proteiinijuomia treenin jälkeen. Luonnollisella ruoalla pärjää jokainen meistä nimenomaan amatööritreenaajista ihan varmasti. Mä jätän nyt kommentoimatta ”oikeiden” kehonrakentajien lisäravinteen tarpeen (samoin kuin sen, että riittääkö semmoisiin supermuskeleihin pelkät lailliset lisäravinteet). Tosi monet perustelee lisäravinteiden käyttöä sillä, että se on helppoa ja että palautusjuoma on saatava per heti. Mietityttää välillä, onko niiden treeni sitten todella NIIN rankkaa, että ei ilman pärjää? Ymmärrän satunnaisen käytön kyllä, kun tehdään ns.supersuorituksia, maratoneja yms, mutta en päivittäistä/viikottaista käyttöä. Jos todella palauttavaa ravintoa ei pysty odottamaan kotiin asti (kaikilla on nykyisin ihan kauhea paniikki nykyajan hypetermistä: lihaskataboliasta) niin eikö sitä raikkaripurkkia tai rahkapurkkia (missä on todella paljon paremmat ravintosisällöt) voi vetäistä napaan pukkarissa? Ja älkää väittäkö, ettei se säily! Kyllä nimittäin säilyy sen aikaa kun treeni kestää….järki käteen näissäkin. Toinen perustelu esim.palautusjuomille on se, että nestemäinen imeytyy paremmin heti treenin jälkeen (taas sama paniikki, että heti saatava ne protskut naamaan), mutta onko tästä oikeasti luotettavia tutkimustuloksia? Verraten esim. rahkapurkki + runsaasti vettä päälle?? No, tästä tuli aika paatoksellinen kommentti (anonyymina tottakai ;)) ja on toki jokaisen OMA ASIA, mitä suustansa kaataa/pistää alas :) mutta kun samat tyypit kehuu syövänsä ”puhdasta ruokaa” (jota ei muuten oikeesti ole kuin luomutuotteet) ja miten hyvä olo siitä tulee, niin kannattaisi miettiä mitä lisäravinteet pitää sisällään ja mitkä valmistusprosessit ne ovat käyneet läpi. Ja jos ei usko, että ilmankin lisäravinteita pärjää, niin kannattaa käydä tsekkaamassa Kati Alanderin blogi, tuloksia ilman lisäravinteita!-Maria

  Tykkää

  1. Juu, ei mitääs rasvatonta maitoa! Siinä varmaan vaan oli joku idea, että rasvaton on parempi tarkoitukseen, mutta tuskinpa se kevytmaito on yhtään huonompaa. Maistuukin paremmalta.Hyviä pohdintoja, oon ihan samoilla linjoilla sun kanssasi. Imeytyminen nestemäisessä palarissa on totta, mutta eiköhän siihen toimi ihan perus nestemäinen rahka tms. Kati Alanderia on kurkittu ja hyvä ajatuksia on sielläkin. Onneks meistä tosiaan on moneks ja kaikilla on omat tyylinsä palautua. Itse vähän liikaa ajattelen kaiken sen sisältöä mitä suustani alas laitan, joten helposti jää turhat aineet nauttimatta. En sano, ettenkö niitä myös syö, mutta jos voi valita niin mieluummin ilman. Siksi tämä kaakaojuttu pisti silmään kun ajatus oli niin helppo toteuttaa :)

   Tykkää

 3. Mä oon samoilla linjoilla. Vaikka treenaan 10-12 tuntia viikossa niin en käytä proteiinijuomia kun ainoastaan palarina. Ja senkin teen vastahakoisesti. Paljon mielummin pureskelen ja syön kaiken energian minkä vaan voin :-)

  Tykkää

 4. Mä oon nyt ihan hiljattain vasta alkanut käyttää tuota palkkaria joten en uskalla mitään hirveitä kommentoida sen tehosta tai tehottomuudesta. Pitäisi ottaa asioista ite paremmin selvää, että uskaltaisi kommentoida tähän mitään järkevää :D Mun ainoa pointti tuolle palkkarin juomiselle on nimenomaan tuo, että jotain ravintoa on saatava heti treenin jälkeen, kun ruoan saamiseen kuitenkin menee oma aikansa. Tosin ihan mukavia tuloksia oon saanut myös ilman tuota palkkaria, että niin… Asioilla on monta puolta :) Muuten en noita proteiinijauheita käytä, paitsi tosiaan palkkarina ja itsetehtyihin protskupatukoihin. Mutta en smoothien sekaan tms. Ja mielenkiintoinen toi kaakaojuttu, pitää ehkä testata ;)

  Tykkää

  1. No onko jo kaakaot testattu? ;)Ymmärrän, että usein voi kestää saada ruokaa ja itsekin usein jään esimerkiksi saunomaan salille. Silloin pitääkin olla jotain pientä suuhun laitettavaa, mutta tähän toimii kyllä banaanikin. Ellen tee tosi rankkaa voimatreeniä, mutta sitä tapahtuu harvoin mun kukkakepeilläni :P

   Tykkää

 5. Itse käytän palaria vaan salitreenin jälkeen ja silloin jos on monta tuntia tulossa liikuntaa putkeen niin saatan vetää välissä, esim. pelireissuilla. Palarin tarkoitushan on korjata lihasvaurioita mitä LIHASKUNTOtreeni aiheuttaa ja silloin on tärkeää, että sen palarin nauttii heti pukkarissa ja lihakset pääsee kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla. Mitä pidempään lihakset on rasittuneet, sitä hitaammin ne kehittyy. Lihashan kasvaa levossa. Silti se ruokakin pitäisi syödä viimeistään tunnin päästä treenistä. Tuo kaakaohomma perustuu varmaan siihen, että maito sisältää runsaasti proteiinia ja kaakaojauhe taas ne hiilarit mitä tarvitaan myös palautumiseen. Ei siis varmaan mikään ihan huono vaihtoehto sekään, mutta ei kyllä riitä tavoitteellisessa salitreenaamisessa mun mielestä palariksi. Ihan perusjumppailijalle ehkä kylläkin normaalin ruoan lisäksi :) Ite sekoittelen nykyään palarin aina maitoon niin sitäkin kautta saa lisää protskua. Ja oon kokenut kyllä, että palautuminen on nopeempaa kun nautin sen juomani heti treenin päälle.

  Tykkää

  1. Niin, lihasvaurioitahan se palari korjaa. Tässä tutkimuksessa vaan testattiin ja todettiin, että kaakao tekee aivan saman ja vielä paremmin. En sitten tiedä isosta lihaskavatuksesta ja voimatreenistä, että miten toimii mutta uskoisin että siihenkin. Tuskinpa palarin e-koodit paranta yhtään tehoa :) Mutta, kaikki omalla maulla ja tyylillä. Palaria kandeekin käyttää jos on tottunut, ja kun sullakin niin iso edistys on kropan kanssa, että ehkäpä sillä palarilla on tähän oma panoksensa ;)

   Tykkää

 6. Hih oon just menos kamun kans kahvilaan ja ajattelin tilata kaakaon! Itse käytän palarijuomaa kun se on niin kätsy vaan kietasta huiviin treenin päätteeksi ja neste imeytyykin nopeammin -> palautuu nopeammin.Hyvä kirjoitus taas Marissa! :)

  Tykkää

 7. Mulla oikeestaan ainoo ”ylimääränen mömmö” mitä syön on just palkkari :) Ja jos joku (teko)syy sen käytölle pitää keksiä, niin siitä saa helposti kaloreita paikkaamaan liikunnasta tulevaa vajetta. Ruuan ääreen pääsen vasta niin myöhään treenin jälkeen, että mun on pakko saada jotain sisään jo ennen sitä. En sitten tiedä, miten hyödyllistä tai hyödytöntä noiden vetäminen on :D En oo kovin fanaattinen mihinkään suuntaan :DJos käyn kaks jumppaa, niin yleensä syön välissä just tuollaisen mansikkajuoman ku sulla kuvissa. Ja siis sehän on ihan parasta! ;D Mun on nykyään niin helposti nälkä, että mieluummin naukkailen jotain tuntien välissä kuin kärsin nälästä. Ja juomat on helpompi saada alas kuin kiintee siinä kohtaa.

  Tykkää

  1. Jaahas, olin sitten hypännyt sun kommentin ohi lukiessa. Kuinka kivasti tehty ;) Mulla on ihan sama syy syödä joskus palkkaria, kun kulutus on kova ja pakko saada kunnolla energiaa. Muuten jää helposti vähiin ja sit sitä ei kehity. Ehkä pohdinkin vaan tällä tekstillä just sitä, että riittäiskö siihen tosiaan pelkkä maito tai siihen tuo kaakao lisättynä. Eihän noi juomat nyt oo niin paha e-koodi panos, kun muuten on ruokavaio kunnossa :)Hahaha, mansikka on kamalaa :D niin makeaa, että hirvittää. Onneks sää juot sitten ne niin mulle jää enempi suklaata ;) Tuntien välissä onkin pakko juoda jotain koska syöminen ei olis kovin fiksu idea. Eihän siellä pystyis enää pomppia yhtään jos joku ruisleipä pomppis vatsan pohjalla :D

   Tykkää

 8. Itse olen ihan samoilla linjoilla… Protskujauheisiin ei ole tullut otettua tuttavuutta… Treeni jälkeen esim. juon lasin mehua/maitoa tai syön hedelmää, ja kokeilen saada tukevampaa ateriaa sitten heti nassuun suihkun jälkeen, mutta ennen suihkua tuntuu, että pitää vain huitaista alas jotain nopeaa.. :) En voi keskittyä mihinkään ennenkuin saa itsensä pestyä hiestä :DAinoat ”proteiinivalmisteet” joita käytän, ovat Valion ProFeel juomat (hyviääää!!) ja proteiinipatukat. Protskupatukat on munkin mielestä oikeata herrrrkkua. Syön niitä esim. välipalaksi ennen treeniä tai sitten treenin jälkeen.. tai joskus kannan koulussa mukana, jos nälkä yllättää :)Mutta vaikka proteiinijauheita en käytäkään, niin en näe niitä hirvittävän pahoina lisäravinteina, toisinkuin latarit. Niitä en ymmärrä, enkä varmasti ikinä tule käyttämään… Tämä on oma mielipiteeni.

  Tykkää

  1. Hyviä ajatuksia ja kuulostaapa paljon omiltani. Hedelmät on hyvä juttu ja samatenkin tuttu ja turvallinen maito. Mullakin on usein vaan ekana mielessä suihku, joten pakko ensin syödä jotain pientä ennen kuin voi edes miettiiä ruokaa. Vaikka välillä kyllä meinaa mennä jalat alta kun on takana rankka treeni :DNuo Valion juomat on hyviä, muistaakseni kahvinmakuista oon maistanut? Nam.

   Tykkää

 9. Itse uskon kanssa puhtaan ruoan voimaan ja korkeintaan herkuttelen proteiinipatukoilla tai vastaavilla. Mitä tuohon kaakaoon tulee niin perhetuttuni on juossut elämässään kymmenittäin maratoneja ympäri maailmaa ja vannoo maitokaakaoon palautusjuomana :) eli kai se sitten toimii! Itse olen maitolasia käyttänyt palautukseen ja tällaiselle toiselle ”amatööri” treenajalle ihan sopiva :)

  Tykkää

  1. Puhdas ruoka, hyvä mieli ja parempi olo kropallakin. Näin miekin ajattelen :) Ehkä me amatöörit pärjäillään sillä ruokaruooalla hyvin ja ne jotka sitten tavoitteellisesti tekee lihaksia itselleen voi juoda niitä parempia aineksia. :)

   Tykkää

 10. Tervehdys! Halusin tuoda oman joltain osin eriävän näkemykseni esille. :) Suhtaudun esim palautumisjuomajauheisiin treenin jälkeen ihan myönteisesti. En ainakaan ajattele käyttäväni mömmöjä vaan tekeväni kovan rasituksen jälkeen lihaksille palveluksen. Eihän niissä nyt niin paljoa lisäaineita ole (riippuu varmaan tuotteestakin tosin). Oli ihan pakko kaivaa herapussi esille ja se näyttäisi sisältävän maidosta peräisin olevaa heraproteiinia, kaakaojauhetta, suklaroosia (makeutusaine), aromeja ja soijalesitiiniä. Uskallan juoda:)Pyrin kyllä syömään puhtaasti ja terveellisesti ja uskon, että ihminen on sitä mitä syö.. Mielestäni protskujauheet ovat käteviä mukana, mun suosikkeja ovat yleensä kaakaon makuiset. Oon kyllä törmännyt sellaisiinkin makuihin, jotka ei vaan maistu. Siis tietysti oon myös sitä mieltä, että vaikkapa rahka&banaani toimii myös loistavasti treenin jälkeen.

  Tykkää

 11. Tervehdys! Halusin tuoda oman joltain osin eriävän näkemykseni esille. :) Suhtaudun esim palautumisjuomajauheisiin treenin jälkeen ihan myönteisesti. En ainakaan ajattele käyttäväni mömmöjä vaan tekeväni kovan rasituksen jälkeen lihaksille palveluksen. Eihän niissä nyt niin paljoa lisäaineita ole (riippuu varmaan tuotteestakin tosin). Oli ihan pakko kaivaa herapussi esille ja se näyttäisi sisältävän maidosta peräisin olevaa heraproteiinia, kaakaojauhetta, suklaroosia (makeutusaine), aromeja ja soijalesitiiniä. Uskallan juoda:)Pyrin kyllä syömään puhtaasti ja terveellisesti ja uskon, että ihminen on sitä mitä syö.. Mielestäni protskujauheet ovat käteviä mukana, mun suosikkeja ovat yleensä kaakaon makuiset. Oon kyllä törmännyt sellaisiinkin makuihin, jotka ei vaan maistu. Siis tietysti oon myös sitä mieltä, että vaikkapa rahka&banaani toimii myös loistavasti treenin jälkeen.

  Tykkää

  1. Kiitos siun eriävästä näkemyksestä ja oikein vieä tuplasti ;) Oon kyllä samaa mieltä mitä sanot itsekin, eihän ne palkkarit nyt niin epäterveellisiä ole jos on ravinto muuten kunnossa ja syö pääsosin puhtaasti. Kunhan vaan asiaa lähdin pohtimaan, kun en niin mielelläni syö mitään turhia juttuja. Suklaa on yleensä myös miun mielestä parhaan ja luonnollisimman makuinen, muissa maistuu läpi jotenkin ne ”epäaineet”… :)

   Tykkää

  2. Hehe, hups, olis varmaan yksikin kommentti riittänyt!:) Toivottavasti tämä ei näy taas kahtena:) Niin, suklaa käsittääkseni onkin ihan sitä itseään eli kaakaota kun taas muut maut enemmän tai vähemmän keinotekoisia. Oon miettinyt, että keinotekoisiin tuotteisiin kyllästyy nopeasti ja siitä usein huomaakin niiden keinotekoisuusasteen. Aspartaamilla makeutetut mehut hyvänä esimerkkinä (tai huonona!). Oon siis aivan samaa mieltä, että on tosi viisasta vältellä ylimääräisiä lisäaineita ja teollisesti paljon käsiteltyjä tuotteita ja sokrua ja valkoisia jauhoja (joita on tarjolla mun mielestä aivan liikaa). Toivotaan lisää puhtaita, hyvänmakuisia, ravintoainekoostumukseltaan sopivia tuotteita kaupan hyllyihin!:)

   Tykkää

  3. hehee, no nyt tuli yksi kommentti. ;) Toivotaan tosiaan lisää vaihtoehtoja kauppaan myös meille valikoiville ja krantuille ihmisille. Onneks ne lisääntyy kokoajan ja ravintotietämys myöskin :)))

   Tykkää

 12. Mä oon samoilla linjoilla, en myöskään ole koskaan käyttänyt proteiinijauheita, vaan ihan ruoasta koitan ne saada. Kaakaon ystävälle tuo linkkaamasi uutinen puolestaan oli varsin mieleinen. ;) Vois juoda kupillisen vielä ennen nukkumaanmenoa, viimeistään huomenna hiihdon jälkeen, hih.

  Tykkää

 13. Mäkin käytin enne proteiinijauheita mutta sitte tajusin että riittää ihan hyvin jos vaikka syön treenin jälkeen hedelmän tai pari. Nykyään käytän lisäprotskuja ainoastaan jos on ollut tosi rankka treenipäivä. Musta on ainaki kivempi syödä jotain oikeeta ravintoa, ASIAA! :)Löysin tän sun blogin vasta tänää mutta onneks löysin, onpahan taas yks hyvä blogi jonka päivityksiä odotella :)

  Tykkää

  1. Oi, kiva kun löysit ja tervetuloa seurailemaan. Sullakin näyttäis olevan siellä jotain omaa kirjottelua, täytyy tulla katsomaan :)Oikee ravinto on aina parempi juttu ja musta on turha juoda ylimääräisiä kaloreita jos niitä ei tarvitse. Joskus sitten tarvitsee niin silloinhan palarit toimii hyvin :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s