Oli talvi tai kesä, lenkki rantaan on aina hyvä idea

Olen aina ollut sataprosenttisesti kesän tyttö. Aurinko ja minä tullaan paremmin kuin hyvin toimeen, eikä lämpöä ole koskaan liikaa. Ainakaan en siitä ikinä valittaisi. Kylmää sen sijaa vihaan yli kaiken ja siksi olen oppinut nykyään pukeutumaan mieluiten liikaa kuin liian vähän. Ennen en myöskään osannut nauttia talvesta yhtään. Aina sitä odotti kesää ja haaveili siitä miten lämmin sitten olisi. Samaten Rantapallon matkailusivu on ollut tuttu näky selaimellani. Kesän jälkeen kaikki se pimeys ja kylmyyden määrä on tuntunut tosi raskaalta ja herääminen on ollut vaikeaa. Täytyy kuitenkin sanoa, että tänä vuonna asia on toisin. Syytä en tiedä, mutta tuntuu siltä kuin olisin löytänyt itsestäni Talvi-Marissan ja se tyttö tahtoo talvea vain lisää ja lisää. Ihmeellistä. Koskaan ei näköjään voi sanoa ei koskaan. Miksi en ennen ole huomannut miten ihanaa aikaa talvi voi olla?

Otetaanpa tähän fiilikseen esimerkiksi viime sunnuntai. Vietin aamuni ensimmäiset tunnit ulkona ja nautiskelin kylmästä ja pirtsakasta pakkasesta. Ei ollut tuulta, eikä se päässyt siksi iskemään luihin eikä ytimiin. Nyt oli aivan mahtava ilma käppäillä ulkona ja nauttia rannan läheisyydestä. Tajusinkin ensi kertaa, että ei ole väliä onko kesä vai talvi, on ihanaa asua rannan läheisyydessä. Kaupunkiin muuttoa en voisi enää edes harkita…Ensimmäinen mäki alas…

Ranta on jäässä, mutta niin silti kaunis.
 
Ei saa mennä uimaan? Why o why? ;)

Välillä keskelle metsää..

Rauha.

Lunta, narskuvaa ihanaa lunta jalkojeni alla. Ei ihmisiä missään ja aivan hiljaista kävellä yksin pitkin rannan teitä. Kummallista, mutta tosiaan nautin tästä ajasta ja tuntuu etten millään saa tarpeekseni tästä kylmyydestä ja valkoisesta hunnusta joka on jokapuolella. Tilannetta varmasti parantaa se, että loskaa ei ole tänä vuonna lähes ollenkaan ja pakkanenkin on vielä ollut hyvien rajojen sisällä. Siinä vaiheessa kun mittari laskee yli 20 pakkasasteen ja tuuli puhaltaa useita metrejä sekunnissa, niin saattaapa olla niin, että ei näy talvi-Marissaa missään. Se on peiton alla piilossa ja villapaita korvissa :D

Ei siis haittaa, että talvi vielä vähän kestää ja kesäkin tulee sitten kun tulee. Sitten nautitaan taas siitä ajasta täysillä, kuten joka vuosi sitä ennenkin. 

Onko täällä muita talven kavereita? 

Tällä viikolla tahdon hiihtää, samoin ensi viikolla. Helmi ja maaliskuu onkin sitten pyhitetty laskettelulle useammalle reissulle niin Himokselle, Leville kuin Itävaltaan alpeille. En jaksaisi enää odottaa, unissakin jo laskettelen ja istun rinteessä uudet hienot laskuvermeet päällä. Tule jo helmikuu, tule. :)

puspus.

15 vastausta artikkeliin “Oli talvi tai kesä, lenkki rantaan on aina hyvä idea

 1. Talvi-ihminen ilmoittautuu! Syksyllä minut aina valtaa joku pimeysmasennus, mutta lumi, kylmyys ja aurinko herättää eloon ihan ihmeellisellä tavalla. Rakastan kävellä (kohtuu)kylmänä talvipäivänä toppavaatteet päällä ulkona, samoin hiihto ja lumilautailu on minun juttuja :) Ihanaa ku on talvi, ja sitten taas kesä!

  Tykkää

  1. Juu, lumi on se juttu. Loskan keskellä alkuun masentaa, mutta kynttilät ja lumi tekee kaikesta ihanaa. Ulkona on kiva käppäillä kun on kaunista :) Ja joo.. onneks kuitenkin tulee taas se kesä ;)

   Tykkää

 2. Upeita talvikuvia! Ite oon henkeen ja vereen kesänlapsi, mutta jostain syystä oon tänä vuonna oppinut pitämään myös talvesta aiempaa enemmän. Tai no, ainakin sietämään sitä paremmin.:D Uskoisin, että tähän mun talvi-inhoon on liittynyt se, etten oo aiemmin oikein panostanut esim. talviliikuntaan soveltuviin vaatteisiin. Mutta nyt kun sellasia löytyy kaapista, niin johan on kivempi lähtee hölkällekin.:)

  Tykkää

  1. Kiitos. Vähän on harmaita, mutta kaunista siellä ulkona on silti :) Hyvä, että sullekkin on löytynyt keinot tykätä talvesta, vaatteistahan se on paljon kiinni. Siinä onkin hyvä syy shoppailla lisää, niin voi käydä vielä enempi ulkona ;)

   Tykkää

 3. Täällä yksi talvi-ihminen myös! Tai oikeastaan tykkään nykyään ihan jokaisesta vuodenajasta. Keväällä on ihanaa, kun luonto alkaa ”heräämään” ja aurinko alkaa paistaa. Kesällä taas tietysti lämpö ja aurinko ovat ihan parhaita asioita (kunhan niitä vaan riittäisi aina!). Syksyllä luonnossa on niin kauniit värit.. Ja on kivaa lenkkeillä viilenevässä syyssäässä ja alkaa polttaa kynttilöitä. :) Talvella taas rakastan lunta ja pakkasta. Jos lunta tulee hyvissä ajoin ja siihen lisäksi pikku pakkanen, niin olen supertyytyväinen ja jaksan talvea kyllä monta kuukautta. :) Hiihtäminen on kivaa ja tehokasta liikuntaa, en vain ole tänä talvena saanut vielä kaivettua suksia esiin.. Mutta onhan tätä talvea vielä jäljellä (toivottavasti)!

  Tykkää

  1. Toi on ihana asenne, kaikesta pitää löytää ne hyvät puolet. Ei oo huonoa vuodenaikaa vaan kaikki on tosi erilaisia. Kevätkin on niin ihanaa, kun odotusta ilmassa :) Koskas kaivat sukset esille? Nyt hiihtämään ;) Se on niin kivaa!! Ehdit hyvin vielä, ehkä tää talvi kestää toukokuulle saakka.. :o hihi.

   Tykkää

 4. Kauniita talvimaisemia. Missä päin Helsigissä asut?Mulla on ihan samanlainen olo talven suhteen. Tuntuu, että ”eihän tämä talvi nyt niin paha ole”. Jotenkin odotan koko ajan, että koska se kauhea osuus alkaa, mutta eipä oo näkynyt. ;) Eilen kävin myös luistemassa monen vuoden tauon jälkeen ja vain kerran vetäisin itseni pitkin pituuttani jäälle :D

  Tykkää

  1. Kiitos Linda :) Asun itseasiassa Espoossa, täällä ihan lähellä Helsinkiä. :)Luistelu on ihanaa! Pitäis pitkästä aikaa sekin aloittaa.. Mistä sitä repii aikaa kaikkeen mahdolliseen urheiluun? Tarvis vähän tunteja päivään lisää..Tai oikeestaan päiviä viikkoon :D

   Tykkää

  2. Ainiinjoo. Rupesin ton kommentin jälkeen miettimäänkin, että taisit asua Espoossa. No nytpähän muistan ;)Ja tarvitsisi todellakin lisää tunteja päiviin tai päiviä viikkoon. Tuntuu, että jos urheilee niin on ihan no life, jossei ole sellaisiä ystäviä, jotka pitävät urheilusta. Yritä nyt sitten revetä joka paikkaan :D

   Tykkää

 5. Mä oon kaikkien vuodenaikojen kaveri, mutta tosiaan talvella pitää olla lunta ja kohtuullisissa määrin pakkasta! Inhoan jotain plussakelejä ja loskaa tyyliin tammikussa. Saati sitten lumeton maa jouluna, hyrrrr. Mielestäni talvi on aina ollut kaunis vuodenaika puhumattakaan tietysti rakkaudestani hiihtoon. Vai Himokselle, cool. Lapsuudenkotini (eli missä vanhemmat asuu edelleen) on ihan siinä lähellä. :)

  Tykkää

  1. Plussakelit hyi, niitä me ei toivota. Sillon on niin loskasta että hui kauhee. Pakkanen on paras ja sellanen sopiva :) En oo käynyt Himoksella ikinä, eli sun kotideudut on vielä epätuttuja. Saas nähä miten kivaa siellä on :)) Jee.

   Tykkää

 6. Mäki fanitan talvea! Ja tapaan kans useimmiten suunnata rantaan kun oon kävelyllä, ja täällä Vaasassahan sitä on riittämiin :P

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s