Päivänruokakirjailua

Torstai oli täynnä liiketta ja vauhtia, jotenka myös ruokaa tarvittiin paljon. Yritin kuvailla taas mahdollisimmat paljon syömisiä, jotka ei menneet ihan normaalin kaavan mukaan vaan tällä kertaa oli yllätyksiä mukana. Tiedossa ruokapäiväkirjaa ja samalla kooste treenistä, joka oli kahdessa osassa päivää.


Kuvanlaatu kymppi…


Aloitin aamun nousemalla sängystä kymmentä vailla seitsemän. Join lasin vettä, puin päälle ja kävelin Satsille. Tasan seitsemältä olinkin sopivasti paikalla, kun ovet aukesivat ja aloitin aamuni crosstrainerin kanssa. Vastukset melko matalalle ja kovalla vauhdilla eteenpäin. Jalat eivät olleet vielä ihan niin hereillä kun pää, joten vastuksen pidin siksi matalla. Tarkoitus oli nostaa vain lämpöä ja sykettä. Vartin jälkeen toteutin ensimmäisen aamun salitreenini ilman aamiaista. Olen monilta kuullut, että he tekevät näin useinkin ja olen epäillyt omaa kykyäni käyttää lihaksia kunnolla ilman poltettavaa ravintoa. No, epäilys oli ainakin tällä kertaa väärä. Johtui luultavasti runsaasta iltasyömisestä, josta oli vielä energiaa tallessa. Puolisen tuntia tein tehokkaasti selkää. Loppuun mahtuin vielä vartin reipas kävely matolla ja homma oli siinä. Onneksi.
Kotona suihku ja nopeasti pöydän ääreen. Join lasin maitoa kupin kahvia. Nykyään yksi kuppi kuuluu aamuun, ei kahta tai kolmea. Tein poikkeuksellisen aamiaisen kurnivan vatsan jo huudellessa ruokaa. Jälkiuunileipää, tuorejuustoa ja päälle lohta muutama paksu pala. Aamuihin yleensä kuuluu rahka jossain modossa, mutta tällä kertaa teki leipää mieli. Lohtakin oli sopivasti ostettu kaappiin. Maistui kyllä niin hyvältä. Tuorejuusto tekee vielä ihanan kermaisen maun leipään. Luksusta.
Join muuten ainakin litran vettä samalla kun tein lähtöä töihin. Jano oli hirmuinen.
Kuka uskoo että tämä on niiin hyvää!?
Työpaikalla välipalaa.

Työpaikalla meillä on tarjolla pähkinöitä ja hedelmiä. Tämä on mun mielestäni ihan loistava juttu ja usein nappailenkin päivän mittaan muutamat pähkinät pieneen mussutuksen nälkään. En siis nälkääni, vain pelkästään syömisen ilosta. Siinä kun niitä on esillä niin aika vaikea on välttää ottamasta yhtään. Niin ja tuossa kuvassa näkyy ne pähkinät, joita en syö :D Parhaat on siis jo viety päältä, eli jäljellä on rippeet pecan pähkinästä ja hasselpähkinästä. Manteli ja cashew eivät jostain syystä ole mun suurinta herkkuani. Näitä herkkuja popsimalla on muuten varmasti hyvät rasvat haalittuna varastoon, kun lähden kotiin. Hedelmiä syön myös usein, jos tulee pieni makeannälkä.

Lounas oli sitten tällä kertaa rahkamuodossa. Kun kerta jäi aamulla väliin, niin tein jo kotona valmiiksi evään jonka voi syödä työn ohella. Sekoitin tähän ”herkullisen” näköiseen annokseeni rahkaa, raejuustoa, chia siemeniä, puurohiutaleita, jogurttia, hermesetasta, macaa ja hamppuproteiniia. Vettä tietenkin myös. Aikamoinen lieju, mutta oma silmä on jo tottunu ja näyttää jopa hyvältä. Hah. Voin kertoa että näin ei ollut työkavereiden mielestä.  

Tiesin, että on tarve saada iso energiamäärä päivän aikana, että jaksaa kunnolla päivän treenit ja lihaskin vielä kasvaisi, niin laskin oikein kalorilaskurilla tämän annoksen energiat. Niitähän tuli 570, eli aikas paljon yhdestä annoksesta. Ei ihme että nälkää ei näkynyt seuraavaan viiteen tuntiin…


Näyttääpä hyvältä.. ;)


Töistä pääsin lähtemään hyvissä ajoin. Ruoakailusta oli tosiaan tässä vaiheessa jo viitisen tuntia aikaa, eikä nälkä ollut vieläkään. Ravintorikastahan tuo aamun syöminen oli ollut lounaan ja pähkinöiden täydentämänä. Nappasin siis vain banaanin matkaevääksi ja suuntasin taas takaisin Satsille. Perus nolife Marissa, aamu alkaa salilla ja sinnehän sen voi päättääkin. Kivaa. Olin suunnitellut, että juoksen jonkin lyhyen spurtin ja siitä suuntaan bodybalance tunnille. Alkuperäinen suunnitelmia olisi ollut myös pumppi tähän päälle, mutta järki taisi tulla jossain vaiheessa mukaan ja jätin sen suunnitelmaan pois. Ties miten fiksua sekin olisi taas ollut. 

Salilla ilta: Juoksua matolla 35 minuuttia, keskivauhti 9,5/ km tunnissa. Kunto selvästi muuten huonontunut ja nyt on pakko alkaa kiihdyttää tahtia askelten kanssa. Kevät tulee vauhdilla ja kun pääsee pihalle juoksemaan, niin enpä tyydy alle 10 kilsan tuntivauhtiin. En varmasti tyydy. Juoksutreenit siis käyntiin.

Niin ja sitten oli se bodybalance. Venymistä ja pitkiä pitoja. Mukava hengittelytunti ja kipeät reidet ja selkä tekivät töitä, että aukesivat. Hienoa. Lopussa niin rentoutunut olo, että mikään muu kuin kotiin pääsy ei ollut mielessä. Ja tähänkö perään olisin tehnyt vielä pumpin? Voi että näitä mun ideoita… :D

Kotona helppo ruoka, eli pinaattikeittoa. En muista koska viimeksi olen syönyt ns. valmisruokaa, mutta tässäpä sitä on kaikessa komeudessaan. Mukana tietenkin omat höystökset, eli sieniä ja kananmuna. Jälkiuunileipää meni myös nassuun  pari palaa ennen kuin ehdin kuvata. Nomnom. Oli parempaa kuin muistin. 


Täydellisiä kanamunia

Miksi nää ruokakuvat näyttää aina niin hyvältä ja tulee heti nälkä??

Joukoon eksyi muuten leipääkin pari palaa.. 

Tämän satsin jälkeen olin aivan loppu. En voi edes kertoa miten väsynyt olo oli ja samalla kiitollinen vauhdikkaasta päivästä. Ihan mahtava torstai. Saatoinpa siinä muuten syödä illalla vielä pari porkkanaa sängyssä makoillessani. Uni tuli mukaan kuvioihin kuitenkin jo aikasin, joten enemmän syömiset loppuivat lyhyeen. Muuten olisin luultavasti käynyt nälissäni jääkaapilla kello yhteentoista saakka. Kymmeneltä olin kuitenkin jo ihan kanttuvei, eli uni maistui väsyneelle paremmin kuin hyvin. (aamulla oli muuten kauuuhea nälkä kun heräsin. Taisi jäädä keho jylläämään unien ajaksi ;)

Vitsit mikä päivä. Olispa ens torstai yhtä mahtava! :) 

Minkäaslaisella aamiaisella siellä on aloitettu aamu? Onko treenipäivä tiedossa? Tää täällä veti rahkaa purkista nopeasti, kun pian pitäis lähteä jo salille, kun ovet aukeaa yhdeksältä. Lenkkiä ja pitkä vatsatreeni tiedossa, jos pysyn suunnitelmissa. 

Nähräään!

puspus <3 

16 vastausta artikkeliin “Päivänruokakirjailua

 1. Huhhuh, no on kyllä aktiivinen päivä! :) Itse kykenen aamu+iltatreeniin vaan silloin kun on totaalinen vapaa päivä koulusta JA töistä. Tai sitten niin, että koulua on vain pari tuntia keskipäivällä :DOnks sulla työpäivät yleensä miten pitkiä? Vai vaihtelevatko ne pituudeltaan?Itse en ole vielä kertaakaan uskaltautunut treenille tyhjällä mahalla :) Aamulenkille kyllä, mutta tuntuu että puntti ei kyllä taivu vielä ilman aamiaista. Vielä kun olen sellainen aamupala-ihminen, että päivä ei vain yksinkertaisesti lähde käyntiin jos ei saa aamupalaa ja kahvia :))… ja kiitos kysymästä, ihan hyvää kuuluu :) On kyllä poltellut tosiaan postailla. Eilenkin teki mieli niin hehkuttaa Crosstrainerin ihanuutta. PITKÄSTÄ AIKAA kun satuin eksymään alkulämpän merkeissä crossin kyytiin torstaina niin se tuntui niin mukavalta! Eilen piti sitten hirveässä crossipolttelussa mennä tekemään tunnin mäki-intervallit crossaillen ja siihen perään sitten vartin verran vatsoja ja rintaa. Ai että oli hyvä fiilis! <3 Rupesin jopa harkitsemaan, jos sitä joku päivä ostaisi itselleen sen crosstrainerin tuonne olohuoneen nurkkaan… :)

  Tykkää

  1. Riippuu varmasti myös työstä ja aktiivisuustasosta, että mitä jaksaa tehdä ennen päivää tai sen jälkeen. Ennen olin ravintolatöissä pitkään ja kun tuli 8 tuntia käveltyä koko päivä, niin ei luuloakaan että olisin urheillut 2-3 tuntia sen lisäksi. Joskus varmaan teinkin niin, mutta väkisin :D Tällä hetkellä työ on suht helppoa ja kävelen töissä kyllä, mutta rauhallisesti ja pieniä matkoja. Päivät on mulla se perus 8 tuntia, mutta tuo torstai oli lyhyempi kun tiesin että perjantaista tulee ihan överipitkä :) Ja sehän passas mulle, koska tiesin, että sillä tavalla ehdin urheilla heti aamusta ;)Kaikille ei muuten sovi tyhjällä mahalla treeni. Lähdetkö muuten aamuisin aina liikkeelle vasta aamiaisen jälkeen? Koska jos tarviit tosiaan heti sen aamupuuron ja kahvin, niin tuskinpa lenkille lähdöstäkään tulis mitään. Eikä pidäkään väkisin. Itse kun usein syön vasta töissä, joten mulle on helppo liikkua ilman aamiaista jonkin aikaa. Toisille tulee paha olo tästä ja siks ei varmaan ne aamaerobisetkaan ehkä sovi. Jee, crossailusta on tullu mullekkin jo tapa! SE on niin helppoa ja vastusten kanssa saa kyllä hien kunnolla aikaan :) Eikun vaan kirjottelemaan, tahdot kuitenkin jo postailla ;) hihih. Crosstrainer kotona ei kyllä olis paha. Eikä kokonainen kuntosalikaan… :D Voi kun oliskin sellanen joku kaunis päivä…

   Tykkää

 2. Heh, ei nyt millään pahalla, mutta oon samaa mieltä sun työkavereiden kanssa tosta ”lounaastasi” ;) Oi, kunpa mäkin ehtisin treenata kaksi kertaa päivissä… Näillä työtunneilla ja kotimatkoilla on haastavaa jopa ujuttaa se yksi treeni päivään. Nautipa siis vapaudestasi :)Ihanaa ja urheilullista viikonloppua, Marissa! <3

  Tykkää

  1. ahhaha, ymmärrän että oot sitä mieltä! Oon vähän kummallinen näissä mun ruoissa. Ehkä vielä joku päivä munkin lounaat on jotain erilaista, mutta ainakin nyt ne usein koostuu mun valitsemista herkuista, joista muut ei näköjään oikein ymmärrä ;) Kiitos Petra. Eiköhän se yks treeni päivässä yleensä riitäkin hyvin. En itsekään käy usein noin pitkään treenaamassa, mutta yli pitkiäpäiviä on hyvä kompensoida lyhyillä ja käyttää ektra vapaa-aika urheiluun. Mihinkäs muuhunkaan.. ;) Niin ja koitappas saada itses terveeks, kun lueskelin muistaakseni että joku inhottava pöpö on tullut kylään :/

   Tykkää

 3. en tiiä aamusalista tyhjään vatsaan, mutta aamulenkki ei ainakaan onnistu! ellei sitten ole just niitä energioita edelliseltä illalta jotenkin jäännyt.sä oot kyllä aika supermimmi<3

  Tykkää

  1. Hehee, kiitti toinen supermimmi :)) Kaikilla ei aamunlenkit suju, eikä väkisin pidäkään niin tehdä. Tekee sitten kun parhaalta tuntuun :)

   Tykkää

 4. Miusta on aina niin lohduttavaa nähdä muidenkin liejuja, että tiiän etten oo ainut, jonka annokset näyttää suunnilleen tuolta ;) Ja makuhan se on tärkein!

  Tykkää

  1. Kiva, että sain lohdutusta aikaan :D Maku on tosiaan tärkein, ei ulkonäkö. Onhan se ihmistenkin kanssa niin, että kun on kaunis ihminen sisältä niin se alkaa ulkoakin näyttää siltä. Sama pätee näköjään ruoassa ;)

   Tykkää

 5. Pekaanipähkinät on musta niin hyviä :P mutta tuo sun rahkaliejus ei kyllä järin houkuttelevalta näytä, hah :D Mullakin on muuten pakkases yks pinaattikeitto ostettuna, kun yks päivä mietin, että sitä vois taas pitkästä aikaa syödä kananmunien kans, mutta oon unohtanut sen kokonaan.

  Tykkää

  1. Joo, pekaanit on niin parhautta! Voisin syödä niitä ihan liikaa. Syönkin joskus. Onneks sun ei tarvitse syödä mun rahkaliejua, vaan voit vaikka tehdä sieltä pakkasesta sen pinaatikeiton! Itekin söin tosi pitkätä aikaa ja maistupas hyvältä. :)) Pistäs tulemaan!

   Tykkää

 6. Ei ollu treenipäivä tänäänkään. Oon joutunut pitämään nyt useamman päivän vapaata kurjan flunssan takia. Onneks nyt tuntuu alkavan helpottaa eli ens viikolla mä niin meen lemppaohjaajan spinningeihin! Raukkahan luulee kohta, et oon hylänny sen, kun en oo viikkoon käyny. ;) Arkiliikuntaa tosin tuli, kun kävelin ristiin rastiin Helsingin keskustassa. :D

  Tykkää

  1. Voi ei! Miten tylsää että sullakin on flunssa. Tuntuu että liian moni sanoo samaa. Munkin pitäis innostua spiningistä kun kaikki aina hehkuttaa sitä… Ehkä joku päivä uskaltaudun mennä sinne polkemaan amatöörinä ;) Kuulema hiki ainakin lentää, jos ei muuta :DKoitappa parantua!! <3

   Tykkää

 7. Kaikki ruoat näyttää ihanilta, mutta toi lounas-lieju on kyllä ihan omaa luokkaansa :D haha. Multakin löytyy kyllä vaikka mitä viritelmiä, mutta tuo… :D kivan oloinen päivä sulla oli! :)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s