Back to basics

Eli takaisin rahkan syönnin historiankirjoihin. Siihen aikaan, kun itsekin laitoin vain ja ainoastaan ananasta rahkan joukkoon, kun ei muutakaan keksinyt. Kaikkihan niin teki. Usein saan kuulla valitusta siitä, kuinka rahka on niin tylsän makuista ja kuinka kyllästyttää syödä sitä sen ananaksen kanssa. Okei, ensin mietin, että kukas sitä pakottaa syömään, mutta toiseksi mieleen tulee kaikki ne sekoitukset jota rahkasta voi omasta mielestäni tehdä. En voisi ikinä sanoa maitorahkaa tylsäksi välipalaksi. Siihenhän voi sekoittaa joukkoon mitä ikinä keksii ja kun käyttää mielikuvitustaan, niin siitä saa vaikka minkälaisen herkun aikaan. Hassuinta mitä olen kuullut on, että rahkan joukkoon laitetaan lohta, mutta voin kyllä tämänkin vision ehkä ymmärtää. Voihan siitä suolaisenkin välipalan tehdä. Olenhan itsekin tehnyt maitorahkasta dippiä porkkanan seuraksi, jolloinka siitä tulee suolaista. Niin ja olen myös kehittänyt esimerkiksi raejuustosta makean välipalan. Sekoitan teelusikallisen makeutusainetta raejuuston joukkoon ja vitsit kun tulee hyvää. Ensimmäisen kerran tein näin vahingossa, kun kulhon pohjalle oli jäänyt makeaa rahkaa jonka päälle kippasin raejuustoa sellaisenaan. Syödessäni sitten huomasin, että pieni makeutushan sopii raejuustoon tosi hyvin. Korostus kuitenkin sanalla pieni. Hunaja sopisi siihen varmasti myös. Kokeilemallahan kaikki siis selviää ja eri maut usein hassustikin sopii yhteen. Lohi ja rahka? Why not.

Takaisin aiheeseen, eli rahkaan. Huomasin tuossa yksi päivä, että jotain on unohtunut. Jokin mitä muut laittavat aina sinne rahkan joukkoon ja mitä itse en ikinä osta. Ananas. Naureskelin itselleni, kun tajusin, että paasaan aina muille siitä mitä kaikkea muuta rahkan joukkoon voi laittaa kun sitä ananasta ja itse olen unohtanut kyseisen tuotteen ihan kokonaan. Ei siinä muuta kun kauppaan ja peltipurkkihyllylle. Aamiainen olikin pitkästä aikaa sitä ainaista ja ihanaa ananasrahkaa. Enkä edes muistanut miten hyvältä se maistuu. Nam. 


Ekstrana puurohiutaleita mukaan.

Purkitettua ananasta
Olisi tietenkin voinut ostaa suoraan paloina?

Tosi herkullisen näköistä :D

Tein rahkaani kyllä pienen muutoksen. Lisäsin puurohiutaleita, jotta saisin vähän myös kuituja aamiaiseen mukaan. Tuorepuuroa anananaksella höystettynä. Annoin vaikuttaa koko sotkun puolisen tuntia ja hyväähän siitä tuli. En edes muistanut miten kivan makuista tämä on ja mukavan hapanta. Outoa tosiaan, että olen jo pitkään kehuskellut muille miten hyvää rahkasta saa monin eri tavoin ja itse sitten olen unohtanut tämän yleisimmän ihan kokonaan. Toisaalta, eihän tätä nyt Seppokaan syö päivittäin vuodesta toiseen. Vai syökö? Syötkö sinä? :) Mulle riitti ainakin tämä kerta ja ehkä sitten kuukauden päästä uudestaan. Voi mennä kaksikin.

En tosiaan tiedä mikä siinä on, että niin usein ihmiset valittavat tästä rahkan tylsyydestä. Itse kun voisin syödä sitä aamusta iltaan ja uudestaan taas aamuun. Jos siis on ongelmia tämän herkun kanssa tai joku valittaa aiheesta, niin eikun vaan soitto mulle niin ongelma on ratkaistu. Löydän aivan varmasti apua ja nopeasti. En kestä kuulla haukkuja mun rahkastani, kun se on vaan niiiiin hyvää ;) 

Tässä muutama vinkkin rahkan joukkoon laitettavaksi, eli mitä siis itse sinne laitan?

-Mysliä
-Puurohiutaleita kaikissa muodoissaan (anna hautua hetki ja laita enempi nestessä niin tuorepuuro on pian valmis)
-Macaa tai hamppuproteiinia (itse laitan joskus molempia mutta olenkin vähän hullu)
-Chia siemeniä
-Hunajaa tai makeutusainetta, ehkäpä sokeria suuren makean ystävälle
-Pähkinöitä
-Pellavarouhetta (antaa ihanan pähkinäisen maun)
-Mantelimaitoa  (edellisen kanssa käytettynä aivan loistavaa, kun lisää makeutusta)
-Marjoja ja hedelmiä
-Kookosrouhetta
-Mango- tai muita marjasoseita (nam!)
-no sitä ananasta… :)
-mehukeittoa (haaaarvoin)


Karkeimmillaan se mitä rahkaani usein laitan.

Nam. Omena on tähän loistava.

Makeutuksena hermesetasta.

Siinä muutama esimerkki omista kuva-arkistoista. Aika arkisia sekoitteluita ja noita marjoja eniten käytän kesäaikaan. Pensasmustikoita onkin jo ikävä, kun kesästä on pieni ikuisuus. Voihan sinne rahkan joukkoon laittaa ihan mitä vain, mielikuvitus on rajana. Smoothiekin syntyy näistä aineksista helposti, jos mieluummin juo sotkunsa kun lappaa lautaselta. Itse syön kaiken mieluiten purtavassa muodossa, niin saa hampaat vastusta ja tuntumaa. Sama juttu on ruisleivän kanssa, jonka tahdon olevan jälkiuunileipää, niin on hampaille työtä. Ei mitään höttöleipiä kiitos, kun nehän katoaa mahaan ennen kun suu tai pää edes ehtii tajuta. :)

Olen varmasti jo ennenkin kysynyt, että mitäs te ihmiset laitatte rahkan joukkoon, mutta kysytään nyt uudestaan. Onko ehkä joku muu kokeillut jo raejuuston sekoittamista siihen? Entä syöttekö pelkästään rahkaa mielellään? Mulle se maitorahka maistuu sellaisenaankin aamuisin, kun ei välttämättä kaipaa mitään suurempia makuja kielen päälle vaan pelkkä happamuus on juuri oikea siihen hetkeen. Pelkkä rahkakin siis on mun herkkuani sillointällöin.

Nyt tämä salilta saapunut nainen lähtee töihin ja illalla sitten taas takaisin salille. Bodybalancea tiedossa ja ehkäpä pumppi päälle, jos oikein innostun. Lihakset kaipaa pitkiä vinytyksiä ja pumpissa tekisi mieli tehdä sellainen kevyempien painojen treeni. Vaihtelua lihaksille. 

Heeellurrei ja kivaa torstaita! =)

puspus. 
11 vastausta artikkeliin “Back to basics

 1. Eilen just iltapalarahkaani syödessä selitin poikaystävälle miten ihanaa rahka on ja miten sitä voisin syödä aina vaan:D. Se happamuus <3 syön useimmiten vadelmien ja vattukeiton kanssa,nam<3 itseasiassa nytkin;d

  Tykkää

 2. Mulla kesti kyllä aika kauan tottua rahkan makuun, mutta nyt pidemmän aikaa mulla on tehny jo mieli rahkaa. Aamuisin syön puuron rahkalla ja sokerittomalla mehukeitolla (nam, vaikka näyttääkin aika pahalle) ja iltaisin yleensä marjojen tai sen mehukeiton kanssa! Tumma soijarouhe on myös mainio kaveri rahkan kanssa, kuhan sekaan lisää jotain makeaa :) Ehdoton lemppari on kyllä rahka, omena ja kaneli, nam!

  Tykkää

 3. Joka aamu ja ilta sama rahka-annos:250g Rainbow-rahkaa (tykkään, että on paksua)100g Marjoja1/2dl Kaloritonta mehukeittoa8g Lesitiiniä (tuo ihanaa pehmeyttä ja samalla saa hyviä rasvoja)5g Vehnänleseitä + SteviaaKaikki vaan sekaisin ja on maailman parasta ruokaa. Voisin elää pelkästään tolla :-)

  Tykkää

 4. Oih miten herkullinen rahkapostaus :P Raejuuston makeuttamista en vois kuvitellakaan, mutta lohi&rahka combo kuulostaa kivalta. Raejuustorahkaa kyl on tullut koitettuu ja se oli hyvää… Tämän hetkinen iltapalarahka saa kaveriks marjoja, mehukeittoa, siemeniä, ja kaurarouhetta :)

  Tykkää

 5. Mulle maistuu rahkan kanssa puolukat, Coco Vin trail mix (gojeja, mulpereita, hamppua, kaakaonibseja ja manteleita) ja pikku loraus hunajaa tai agavea! nam nam

  Tykkää

 6. Mä oon sekottanut raejuustoa kyllä maustamattoman jugurtin kanssa, mutta en rahkan. Ainakaan vielä :) Mutta mun mielestä se sopii sinne kyllä vallan mainiosti!Yks mikä tosta listasta puuttui, mitä ite joskus käytän on soijarouhe :D Kuulostaa ällöltä, mutta on ainakin mun mielestä oikeasti ihan hyvää. Sellasenaan vaan rahkan sekaan ja ääntä kohti! Namnam :D

  Tykkää

 7. Raejuustohan sopii rahkan kanssa vallanmainiosti, kokeiltu on! Vielä kun sekaan heittää jotain makeutta antavaa, niin kasassa on ’cottifrutti’ – vai miten se kirjotetaan? Mihinhän raejuusto ei sopisi?? Hmmm :DJos haluaa hapanta, niin maitorahka ja omena palasina. (Nään jo joidenki kauhistuneet ilmeet, että eihän noin voi syödä :D).Jos haluaa makeampaa niin esimerkiksi bonan paratiisisose rahkan kanssa sekasin ja päälle itsetehtyä mysliä. Nom nom. Olis jo ilta! ;)

  Tykkää

 8. Meni pitkään ennen kuin ”opin” laittamaan rahkan joukkoon yhtään mitään, se kun oli hyvää ihan valkoisenaan! Nykyään tiettyjen merkkien rahkaan on kiva ripotella esim kaakaonibsejä/lorauttaa hunajaa ja rouhia saksanpähkinöitä/mysliä jossa hyviä hedelmä- tai pähkinäpaloja; tiettyihin stydinpiin rahkoihin sopii nestemäisemmät lisukkeet kuten hedelmäsoseet/smoothiet.Ja raejuustorahka on kyllä varsinainen proteiinierkku!Pienenä yhdistin raejuuston lähinnä makeisiin herkkuihin, sillä äidilläni oli tapana tarjota hedelmäsalaattia raejuuston tai kermavaahdon kanssa (ja sitten itse pystyi sotkemaan ne kaikki keskenään…). Vasta nuorisoikään tullessa tuli raejuustosta ”suolaista”. Eli itselläni ananas on yhditynyt enemmänkin raejuustoon kuin rahkaan – olenkohan koskaan syänyt ananasrahkaa! :o Täytyy varmaan kokeilla tuota yhdistelmää… ;)

  Tykkää

 9. rahka+ oikea kaakaojauhe +makeutusjauhe/sokeri->suklaarahka! <3 nams!Suosittelen kokeilla :)Tänään aamulla meni pelkkä rahka oli hyvää pitkästä aikaa !

  Tykkää

 10. Jess mikä postaus. Piti heti tehdä itselleen rahkailtapala Lindan vinkkiä mukaillen eli rahkaa, ananasta ja kanelia, nam. Usein ite sekoittelen erilaisia marjoja ja hedelmiä rahkaan ja jatkossa tulee varmaan heitettyä myös tuota Valo24h:n pellavansiemenrouhetta + mustikkaa, josta oon kovasti innostunut. :)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s