Hiusjuttuja

Pitkään on jo pitänyt kirjoittaa aiheesta, mutta ties mihin unholaan se ajatus jäi. Taitaa mennä pikkasen tiensivuun mun normaaleista aiheistani, mutta anti mennä. Joskus kyseltiin, että kuinka laitan hiuksiani, kun liikun niin paljon ja rasitteena (?) on pitkät hiukset. Alkuun ajattelin, että eihän tästä aiheesta saa kun kaksi sanaa aikaan, mutta kappas eipäs se niin ollutkaan. Hiuksista voisikin itseasiassa puhua aika paljonkin. Aiheen kiinnostavuudesta en sitten kyllä tiedä :D   

Normaalisti pidän hiuksiani aina auki. Hiukseni ylettyvät tällä hetkellä pitkälle alaselkään, eli pituutta tosiaan on aikamoisen paljon. Leikkaan nämä kerran vuodessa ja silloin yleensä saankin kauhistuneen katseen kampaajalta, joka ehkäpä toivoisi mun käyvän edes kaksi kertaa vuodessa. En vain koskaan raaski leikata pois, kun pitkät tuntuvat omilta. Tiedätte varmaan sen tunteen, kun otetaan parikin senttiä pituutta pois ja tuntuu olo ihan kaljulta. Ainakin melkein. ;) Värjännyt en ole koskaan myöskään hiuksiani, kun en sitä saanut nuorempana tehdä. Nyt kiitän kauniista fiksua äitiä, jonka päätös säästää multa satoja euroja vuodessa. On ne äidit niin mahtavia. 

Treenatessa hiukset on välillä hiukkasen hankalat. Tai no sanotaanpa suoraan, että nehän on suorastaan ärsyttävät ja kamalat :D Missään eivät pysy ja aina saa olla nykimässä ja kiristämässä ponnaria. Olenkin vuosia temppuilut eri tapojen kanssa laittaa ne kiinni. Mulla on senverta paksut hiukset, että paino vetää niitä alaspäin. Yritä siinä sitten pomppia ja hyppiä kun hiukset valahtaa naamalle. Juostessa joudun aina laittaa ponnarin niin kireälle että alkaa kaikki rypyt naamasta kiristyä. Kaks kärpästä yhdellä iskulla.? :D Onneksi viime aikoina olen keksinyt kivan tavan pitää hiukset kunnolla kiinni, kun opin tekemään ranskalaisen letin pään sivuun. Oho. Menihän siinä 24 vuotta. Hyvä minä. Tällä tavoin hiukset tosiaan pysyy kunnolla ylhäällä ja vihdoin oon voinut rauhassa treenailla ilman että ne hiukset sohii siellä ja täällä ja kohta tuollakin. Kuvaa itse letistä ei ole, mutta lopputuloksesta kylläkin. Plussana ranskalaisesta letistä tulee muuten aikas kivat kiharat… ;)

Kiuhkurat.
Kikkarapää :)

Kuulkaas hei,  on ne aika kivat kiharallakin. Ainakin omasta mielestä vaikka yleisimmin suoristan hiuksiani ja vasta nyt on tullut pitkästä aikaa tehtyä pientä muutosta ulkonäköön. Pienellä muutoksella koko pää muuttuu vaikka ainoastaan laitan yöksi letin päähän ja aamulla se näyttää tältä. Treenaamiseenhan tämä liittyy siis ainoastaan sen verran, että pystyn lettiä hyödyntämään siihen tarkoitukseen.

Sitten on tämä toinen tapa letittää hiukset. Usein laitan kutrini näin, jos olo päässä tuntuu yhtään likaiselta. Pesen kyllä pään yleensä päivittäin, mutta lepopäivinä se joskus jää tekemättä. Aina ei jaksa ruveta kuivattelemaan pitkää hiusta, kun siihen menee pieni ikuisuus. Kuivaajiakaan en tahdo paljoa käyttää, ettei kuivu kaikki pois. Oliskos sitten kiva. Niin ja ehkä ihan hyväkin pestä niitä hiuksia aina kun tulee hikoiltua, ei olis varmaan muuten kovin montaa työkaveria jotka viihtyis vieressä ;) Letti hiihtopolulle tehtynä.
Kyllä se aika sporttiselta näyttää. Kai. Velikin hyväksyi tämän kampauksen hiihtopolulle, kun vime kertainen kahden letin kampaus sai pientä naureskelua vastaansa. Ei kuulema ollut hyvä. Ei yhtään eikä koskaan. Hah. Mitä siitä opimme? Ei enää kahta lettiä päähän, yksi on paras.

Sittenpä tulee avonaisten hiuksien jälkeen toiseksi yleisin tapa laittaa hiuksia. Perusponnari. Tämähän on aina paikallaan ja esimerkiksi eilen sattui olemaan kampaus sidottuna ylös mukavan korkealle. Ponnarin paikka on siellä ylhäällä keskellä, eikä missään muualla. Alhaalla se häiritsee, ylempänä se taas tekee musta jonkun teiniflikan näköisen. Keskellä on siis hyvä. Ei mikään ongelmallisin tapa pitää hiuksia, kun nekin sieltä usein meinaa valahtaa alas, mutta sinne ne usein päätyy. Lenkkipolulle ei, mutta muuten.Ei häiritse hiukset ei.
:D

Viimeisenä saa vuoronsa melko yleinen tapa laittaa hiukset treeniin. Jos en niitä laita ranskalaiselle tai puolikkaalle sellaiselle, niin ne pääset kiinnittymään kahden ponnarin voimin..Hiukset on jokaisen aika henkilökohtainen juttu ja musta tuntuu että on miljoonia tapoja niitä laittaa. Ihmettelen aina, että miten te saatte siellä salilla ne hiukset niin hyvin pysymään paikoillaan ja kuinka kukaan muu ei nyi niitä hiuksia kesken treenin. Mulla on sitten kai niin sileä ja paksu hius, ettei se pysy missään millään. Sille ei kai voi muuta kun yrittää kiepautella niitä ponnareita sinne ja tänne. Tää viimesin on ehkä helpoin, kun sillon hiukset ei häiritse silmillä ja ne pysyy hyvin tuolla paikoillaan. :)

Tuntuipa hassulta aiheelta, kun en ole mikään hiusten laittaja eikä tämä tunnu aiheeseen sopivalta, mutta tässä se nyt kuitenkin on. Mites siellä laitetaan hiuksia treeniin? Lyhythiuksisilla ehkä kaikista helpoin, mutta onko muita joilla on super pitkät hiukset ja ongelmia niiden paikoillaanpysymisen kanssa? 

Tänään tiedossa työpäivän jälkeinen salipäivä, jossa hiukset on luultavasti perusponnarilla, kun lähden tavoittelemaan kunnon saunaa selkäni kanssa. Juoksumatto sai eilen käyttöä tunnin verran, joten tänään tuskin nautitaan siitä tylsyydestä. Crossailusta ehkä joo.

Ihanaa keskiviikon treenailua juuri sinulle siellä! 

puspus <3

16 vastausta artikkeliin “Hiusjuttuja

 1. Mulla on tälläset olkapäille ulottuvat hiukset ja kyllä niidenkin kanssa saa välillä tuskailla :D Kaikki kun ei ylety samaan ponnariin, niin sitten on hiuspantaa siellä ja pinniä tuolla ja toista pinniä täällä :D Mä en tykkää yhtään jos hiukset on treenatessa tiellä niin senpä takia nuo viritykset on aina tehtävä :D

  Tykkää

  1. Kiitos :)) Voin itseasiassa kuvitella miten vaikeat puolipität hiukset on, kun niitä ei saa ylettymään kunnolla mihinkään. Pinnejä kehiin vaan ja niitäkös varmaan häviää koko ajan :D

   Tykkää

 2. Mulla on ihan sama ongelma tukan kanssa:se ei oikein pysy kunnolla ponnarilla ! Kai se on kun raskaat on hiukset..pidän myös usein hiukset kiinni tolleen kahella ponnarilla ja sitten toi toka letti on myös tuttu.haluisin osata tehdä ranskalaisen mutta oon laiska opettelemaan..aina luksusta jos joku toinen tekee:)Yks hyvä on myös sockbun! Onko tuttu? Sillä saa paksunkin tukan tosi tiukalle nutturalle ja hiukset pysyy ja pysyy;) esim hm stä saa niitä donitseja:)) kiitos tästä postauksesta!

  Tykkää

  1. hihi,joo en tiedä mistä sen ranskalaisen opin. kerran tein kai vahingossa ajatuksissani ja nyt se sujuu.. Ehkä sullekkin käy niin. Opit yön aikana :DSockbun, ei oo tuttu! Täytyy heti selvittää koska tahdon tietää kaikki mahdolliset tavat laittaa hiuksia. Juostessa on isoin ongelma, kun lettikin painaa niin paljon ja se osuu kasvoihin heiluessaan niin että sattuu. Ponnari taas valahtaa alas. Täytyypä alkaa taas opetela uusia tapoja :)Ja oleppa hyvä, kiva jos kiinnosti :)

   Tykkää

 3. Kiva postaus. Ai että noita sun hiuksia, ihanat. <3 Ei noin kauniinväristä tukkaa kyllä edes tarvitsisi värjätä. Susta tuli just mun hiusidoli, ite kun tässä just kasvattelen paitsi pituutta myös omaa väriä takaisin (vaikkei se ihan ookaan noin upea). ;) Oma hiusten pituus on tällä hetkellä vain johonkin lapojen yläosaan ylettyvä, joten ponnarilla ja letillä mennään, kun lähdetään treenailemaan. Kalanruotoletti on muuten myös huippu ja näyttää kivalta. :)

  Tykkää

  1. Kiitos ja kiitos :)) Tiedän ettei kande värjätä ja ainoastaan välillä näin keskitalvella kun kesän tuomat raidat alkaa kadota, niin tuntuu että väri tekisi hyvää. ei se kuitenkaan kannata. Luulenpa, että sullakin pian tulee sieltä kaunis väri kun vaan annat kunnolla kasvaa oman alta. Alkuun se tuntuu harmaalta ja sieltä varmasti palaa se oma väri, joka aivan varmasti on kaunis :)Kalanruotoletti tosiaan, miksen keksinyt sitä sanaa. Kuulostaapa hauskalta :P

   Tykkää

 4. Mulla on aina ponnarrilla mutta paan kaks päällekäin ettei valu niin helposti, lisäksi molemmin puolin pinneillä lyhimmät kiinni. Mutta eipä ne silti ikinä loppuun asti pysy ja jossain vaihees on kyllä niin törkee letti että :D joskus panin nutturalle mutta kovis pomppujumpis ne aina valahti ja oli niin kauhees takus etten saanu ees korjattua kampausta kesken jumpan, sit se takkukasa roikku siinä vaan :D

  Tykkää

  1. hei juu, oon myös kokeillut jotain nutturasysteemejä mutta eihän ne toiminut sitten yhtään. Hiuksia niin paljon, etä ne sojottaa ja pomppii sieltä joka suuntaan.. Ja jos laittaa tuhat pinniä, niin eikös se ala olla jo vaarallista kun niitä lentelee muiden päälle?? :D

   Tykkää

 5. Ihanat hiukset kyllä sulla! :)) Mulla on ollut koko kohta viisivuotisen jumppahistoriani aikana aina hiukset letillä. Siitä on melkeempä tullut mun tavaramerkkini salilla :D Etuhiukset ylös pinneillä ja letit sivuille. Tosiaan syynä on se, että mä hikoan niin hulluna (jopa pelkästä venyttelystä) että ponnaria en voi laittaa. Näyttäisin muuten siltä kun suihkun alla oisin seissyt :D Leteissä se ei niin häiritse ja haittaa :D:D Joskus jos teen ihan kevyen salitreenin laitan ponnarin ja pannan, joka riittää siinä hommassa. Nuo letit on musta kyllä kaikkein kätevimmät, ja osaankin tehä ne nykyään vaikka silmät kiinni ;DD!

  Tykkää

  1. Kiitos Laura. Arvaa ketä mietin, kun kirjoittelin loppuun että onko jollain pitkät ja ongelmalliset hiukset? :D Näin siun pitkät ja vaaleat hiukset edessä ja mietin, että sulla kyllä on varmasti niissä laittamista. Toisaalta sulla on ehkä vähän ohuemmat hiukset, jos kuvista näkee, niin ehkä pysyy paremmin? Saatan kyllä nähdä ihan väärinkin. :) Mulla jos on kaksi lettiä, niin ne heiluu naamaan ja sattuu :D Outoa. Painaa kai niin paljon. Niin ja korvien päällä ei saa olla hiuksia.. se tuntuu hassulta.Sulla on kyllä tosi kauniit hiukset :))

   Tykkää

 6. Sulla on kyllä aivan ihanat hiukset, pitkät, paksut ja taipusat!! Tommoset mäki yritän just kasvattaa.. mutta ei tästä tunnu mitään tulevan. Sillon ku oli etuhiukset, niin treenikampaukset oli tosi iso ongelma.. tuppaan ryhmätunneilla pomppimaan niin kovin, että pannat lentelee. :D

  Tykkää

  1. Voi kiitos Anni, itse ei aina tunnu siltä, mutta hyvä jos oon saanut huijattua kuvissa ;) Pomppiminen ei selvästi sovi yhteen pitkien hiusten kanssa. Lentelee minne sattuu pinnit ja hiukset ja pannatkin näköjään. Voi meitä :D

   Tykkää

 7. Aivan ihanat hiukset sulla! Voi kun olis itellakin noin paksut! Kavasin tanaan muuten aamulenkilla ennen kuutta (oon nyt Suomessa!) ja oli niin hiljaista, ei ristinsielua missaan! Sit sa tulit mun mieleen ja ajattelin,ett ehka ma en ookaan ihan yksin, vaan sa kans jossain pain holkkailet :) heh

  Tykkää

  1. Hipheiii, mahtava aamun aloitus sulla! Olin itsekin kuule lenkkeilemässä ja salilla heti aamusta, mutta en ihan vielä kuudelta :) Mutta olipas hauska kun sanoit noin. Me ollaan ilmeisesti ne harvat jotka jaksaa näin talvellakin herätä aamu aikaisin treenailemaan ja juoksemaan :))kiitos vaan, kumpa itsekin olisi useammin tyytyväinen omiin hiuksiin :)Kivaa päivää Suomessa Hellu! =)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s