Brunssi kahdelle

Aamulla heräsin aikasin, tuttuun tapaan ennen kahdeksaa. Ensimmäisen kerran silmät aukesivat jo siinä seitesemän aikaan, mutta yritin väkisin painaa ne kiinni ja jatkaa kuorsausta. Tai tuhinaa, mitä musta nyt kuuluu kun nukun. Kahdeksalta oli kuitenkin pakko nousta ja jättää unikaveri nukkumaan. Arvatkaapa mitä tein? Keitin kahvia. Kyllä. Petin oman lupaukseni ja itseni, petin sanani jotka tännekin kirjoitin. Olin ajatellut, että jos täälä lupaan, niin se kyllä pitää. Mutta ei. Tämä tyttö ei kestänyt kahvin puutostilaa, kropan särkyä ja sitä että se ihana juoma on mielessäni aivan koko ajan. Kaksi päivää olen urheillut kivun ja säryn kanssa, kolmatta en enää kestäisi. Pahempi riippuvuus kuin karkkiin, josta pystyn helposti olla päiviä ilman. Melko yllättävä huomio, mutta näin siinä nyt kävi. Ehkä onkin fiksumpaa totuttautua kahviin yhdellä tai kahdella kupilla päivässä, kuin että lopettaisi juomisen kokonaan liian nopeasti. Kuten Senjakin mulle kommentoidessaan sanoi, niin olen ymmärtänyt että kahvin hyötyvaikutus on suurempi kuin sen haitat. Ja ilmeisesti tutkitusti pari kuppia päivässä on parasta keholle ja hyvinvoinnille. Hah. Se siitä kahvilakosta siis. Kaksi päivää on luettu nyt artikkeleita kahvin hyödyistä ja hypätty haittojen ohi. Riippuvuuttahan tässä yritin vähentää, mutta ehkäpä tyydyn siihen, että tosiaan tarvitsen sitä voidakseni olla energinen. Loppuipa siis lyhyeen. Huomaatteko miten vahva luonne olen? ;D

Kahvia join aamulla ison kupin, sellaisen kolmen desin satsin joka kuppeihini mahtuu. Yleensä niitä menee päivässä noin neljä. Maitoa sekaan ja lehden pariin. Tänä aamuna luin viimeisen kerran Hesaria sen oikeassa muodossaan, kun se tiistaina ilmestyy uudessa tabloidi koossa. Jännittävää. Oikeastaan aika mukavaa, kun jatkossa lehteä voi lukea missä tahansa eikä vain keittiönpöydän ääressä.. Mitäs te olette mieltä tästä muutoksesta? Moni on kuulema vastaan. En vain ymmärrä miksi.

Kymmeneltä aloin valmistaa aamiaista. Tai brunssi siitä oikeastaan muodostui, kun tahdoin ystävälleni laittaa pöydän valmiiksi ennen kuin hän herää. En koskaan tiedä miten pitkään pitäisi antaa ihmisten nukkua sunnuntaina, mutta ajatelin että puoli yhdentoista aikaan voisi jo alkaa herätellä nukkujaa. Kymmenen tunnin yöunet saa kyllä riittää. Sitäpaitsi mulla alkoi olla tylsää :D

Opettelin myös täydellisen kananmunan keittoa..Sellaisen hieman raa’an ja kostean. Onnistuinko?Kananmunat lusikalla kiehuvaan veteen.
Kylmän veden alle.
Melko hyvä lopputulos..
Ensimmäistä kertaa elämässäni googletin kananmunien keiton. Tuli hölmö olo. Vähän sama kuin kirjoittaisi googleen, että miten tehdään puuroa. Teen niitä harvoin ja tahdoin saada niistä juuri oikeanlaisia. Ohjeita oli monenlaisia ja minuutit muuttuivat jokaisessa, samoin mielipiteet siitä minkälainen on paras. Päädyin ohjeeseen, jossa munat laitetaan kiehuvaan veteen ja odotetaan seitsemän minuuttia (seiska on onnenlukuni) jonka jälkeen päälle valutetaan kylmää vettä. Lopputulos oli oikein hyvä, ehkä ihan hiukkasen liian raaka, mutta maistui tosi hyvältä. Ensi kerralla odotan puolisen minuuttia pidempään. En sen enempää.
 
Miten te keitätte kananmunanne? Minkälainen on paras? :)
 
 
100 grammaa pinaattia hörystymään
Kaksi isoa sientä
Pinaattikasa kutistunut kymmensosaksi entisestään.
Tuorejuusto, jota voisin mielläni syödä suoraan purkista ;)
 
 
Aamun menu:
 
Lähes täydellisiä kananmunia
Savulohta 
Salaattia ja tomaattia
Sieniä paistettuna öljyssä
Pinaattia höyryttettynä ja lopuksi paistettuna
Jälkiuunileipää (nomnom mikä sitkos!)
Tuorejuustoa 
Teetä ja kahvia
Porevitamiini juomaa
Jälkiruokana rahkaherkku
(maitorahka,raejuusto,hermesetas,luonnonjogurtti, chia- ja pellavansiemenet ja omena)
Vähän on tylsän näköistä. Maku oli kuitenkin eri :)
 
 
Yksinkertaista, helppoa ja terveellistä. 
 
 
Leipä nr. 1
Leipä nr. 2
Loppuun pieni makea. Nam.


Ja mikä on parasta kotona tehdyssä brunssissa? Ei tule syötyä aivan liikaa. Noutopöydässä pitää kuitenkin maistaa aivan kaikkea ja syödä koko rahan edestä. Enemmänkin. Tässä me nyt kuitenkin makoillaan sohvalla ja molemmilla on leveä hymy kasvoilla. Vatsat sopivasti täynnä ja ei ole kiirettä mihinkään. Toinen lukee hesaria ja toinen yrittää epätoivoisesti saada sanoja aikaan. Vähän kyllä takkuilee ulosanti ja mielikuvitus ei toimi. Johtuuko ehkä siitä, että kaikki energia on tällä hetkellä vatsan pohjalla sulattamassa kaikkea sitä määrää joka juuri mässäiltiin alas. Ei mikään järjetön määrä, mutta kerralla syötynä kuitenkin paljon. Yleensä kun syön vähän pienemmissä erissä ja mutustelen parin tunnin välein jotain pientä. This was a bit too much…

Tänään ohjelmassa lenkkeilyä ja toivottavasti myös hiihtoa. Veli ei jälleen kerran vastaa puhelimeen, kun luultavasti tietää, että yritän houkutella hiihtämään. Siellä olis vaan aina loistava hiihtokeli, kun sää on noin alle kymmenen miinusasteen ja luntakin pitäisi vielä riittää suksen alle sopivasti. Heräisipä se yksi sieltä, niin pääsisin sinne taas säheltämään suksieni kanssa Herääherääherää.


Mahtavaa sunnuntaita jokaiselle siellä. Onko paljon suunnitelmia sunnuntaille vai onko päivä pyhitetty levolle? :) Näyttäis olevan kaupat taas auki venäläisten turistien takia, joten eipä pääse kotona tylsistymään. 

puspus <3

19 vastausta artikkeliin “Brunssi kahdelle

 1. Ihania kuvia!Ps, pakko sanoa, että motivoi ehdottomasti takaisin treenaamisen pariin, kun lukee ja katsoo tätä blogia. Sulla on mainion positiivinen tapa ilmaista itseäs tänne ja vaikutat ihanan elämänmyönteiseltä ja iloselta persoonalta. Pistää itekin hymyilyttään.Pysyn jatkossakin uskollisena lukijana!

  Tykkää

  1. Vitsit, tulipas kiva mieli taas. Ihana lukea kommenteja joita jaksatte kirjoittaa ja tälläisiä kehuja tietenkin on kivoin lukea. hih. Hienoa jos asenne välittyy sanoista, se on tarkoitus ja tahtoisinkin voida jakaa kaikkea tätä energiaa mitä löytyy :) Jatka hymyilyä ja tuleppas käymään jatkossakin. kiitos sanoista <3

   Tykkää

  1. Ihan koska vaan! Vähän varotusta etukäteen niin ehdin käydä kaupassa ;) hii. Eikun oikeesti, jos eksytte näille suunnille niin mun seuraan saa tulla treenailemaan ja kyllä täällä sapuskat aina tarjoillaan. Onkin kiva kun saa välillä vieraita, niin tulee syötyä vähän monipuolisemmin eikä pelkkää raejuustoa ja rahkaa :DTeretulemast ;)

   Tykkää

 2. toi brunssi näyttää ihanalta, varsinkin toi sienipinaattipaistos. ensi kerralla ostan kaupasta ehdottomasti tuoretta pinaattia, näyttää niin hyvältä aina sun valmistamana!heh ja kiva että mun sanat jäi sun mieleen ;D itekin oon nimittäin joskus mietiskellyt kovastikin juttuja kahviin liittyen ja monia tutkimuksia luettuani tulin johtopäätökseen että säännöllinen kohtuukäyttö on vaan hyvästä ;) ja se on ainakin mun elämän niitä pieniä iloja ja sellaisena saa pysyäkin :) säkin elät niin terveellisesti niin kyllähän jotain ”herkkuja” pitää päivittäin saada ;D ps keitän juuri toista kupillistani, aika myöhään meni mutta tekee mieli aiai varsinkin kun jouluna saatiin lahjaksi kaikkia makukahveja. kun laittaa lusikallisen esim minttukahvia tavallisen sekaan tulee sellaista herkkua;)

  Tykkää

  1. Pinaatti on kyllä hyvää, suosittelen. Se sopii tosi moneen proteiiniin lisukkeeksi :)Se on kyllä totta, että syön terveellisesti eikä pitäis miettiä kaikkea liikaa. Jotenkin vain tahdoin kokeilla, että osaisko sitä olla ilman kahvia. Näköjään se on mun päivieni suurin nautinto, joten ehkä pysyttäydyn kahvikupin kanssa kaverina :) Pitäiskin ostaa jotain herkkukahvia pitkästä aikaa, ne on ihania!

   Tykkää

 3. Onpa kiva idea järkätä brunssi kotona! Ja hyvältä näytti :) Ite en pidä keltuaisesta, joten keitän kananmunia aina niin ylipitkään, että keltuainen on varmasti kova ja saan ronkittua sen siististi pois valkuaisestani :D Saan kyllä outoja katseita, kun jätän keltuaiset lautasen reunalle, koska se on kuulemma paras osa kananmunaa? Ja hei…älä murehdi tota kahvinjuomista. Sun kirjotuksista välittyy, miten paljon rakastat kahvia ja miten tärkeä osa aamua se sulle on. Kahvi ei oo niiiiiin epäterveellistä, ettetkö voisi nauttia elämästäsi sen verran, että saat juoda kahvia :) Syöt muuten niin terveellisesti, ettei se kahvi elämää kaada. Kyllä sun teksteistä huomasi, miten sä kärsit kahvilakostasi…ihan turhaa itsensä kiduttamista! Don’t worry! Keep calm and drink coffee <3

  Tykkää

  1. haha, tiedän moni muitakin joille ei keltuaiset maistu. Kuskaappa ne mulle vaan.. :D paras osahan se on.Kahvi on niin naaaam. täytyy nyt unohtaa tollaset turhanpäiväset testailut:D

   Tykkää

 4. Oijoi nam tuota brunssia! Pääsitkö hiihtämään? Oon ehkä vähän kateellinen siitä, täällä rannikolla kun on lumet vähissä. :( Onneksi ihana bodypump ja lempiohjaaja korvasi tätä surua. :D

  Tykkää

  1. Pääsin hiihtämään :)) Jeee. oli niin huippua taas. Meillä on espoossa tosi hyvät ladut ja jos ei enää tuu sateita, niin varmasti voi hiihtää. Että tänne vaan suksies kanssa :D

   Tykkää

  2. Ei saa yllyttää, pian tuunkin. ;) Varsinkin nyt, kun näin nuo sun ihanat hiihtokuvat uudes postaukses. :D Menitkö perinteistä vai luisteluhiihtoa?

   Tykkää

 5. Mä nostan hattua, että olit näinkin kauan ilman kahvia. Ite en pystys.. Päivässä menee keposasti just jotain 4-6 3dl kuppia :D Kahvi on ihan ok, kunhan vaan älyis tankata sit tarpeeks vettä. Aina pari lasia tollasta kupillista kohden.Ps. Ihana mikä brunssi!

  Tykkää

  1. Kjeh, oikein! Kyllä mäkin nyt meinaan sen kupin aamussa juoda. Maistuu niin namilta. :) Ihan hyvät on sullakin näköjään määrät ;)

   Tykkää

 6. Ei hitsit miten petollista luettavaa/katseltavaa kun on nukkumaanmenoaika ja päivän safkat jo syöty.. Yyh näyttää niin namilta! :DPs mä keitän kananmunat vaan laittamalla vettä ja sinne sekaan ja sit muistan ehkä puolentunnin päästä että ne on siellä edelleen ;D

  Tykkää

  1. No kuule noin mullekin yleensä käy kun harvoin niitä kananmunia teen. Nyt oikein keskityin hommaan ja siksi sain niistä erilaisia :) Aina ei vaan kerkiä. :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s