Tipaton tammikuu – no more coffee for me

Perinteinen tipaton taitaa olla jotain aivan muuta, kuin mitä tällä kertaa on suunnitelmissa tehdä. Tipat on mun kohdallani kahvia ja tammikuu tarkoittaa tästä eteenpäinvievää aikaa. Nyt loppui siis kahvin lipitys. Toiveena alkuun olla kaksi viikkoa ilman ja siitä katsotaan sitten toiveikkaasti vieläkin eteenpäin. Litroittain sitä kahvia taitaa mennä, eikä riitä pelkät tipat, joten taitaa olla ihan hyvä aika kokeilla olla ilman. Lakon piti alkaa jo tiistaina, mutta kummasti löysin itseni istumassa aamukahvilta samana aamuna. Tottumus ei antanut periksi. Sama toistui keskiviikkona jolloin sitten päätin, että perjantaina olisi vihdoin aloitettava teastaus. Ja sepä onkin tänään. Apua.

Mitkä on oletukseni kahvin lopettamisen alkuun? Veikkaan, että päänsäryltä en välty. Mulla ei yleensä ikinä satu päähän, joten toivotaan että niin ei käy nytkään. Nuorempana kärsin kamalista migreeneistä, joten sormet on ristissä sen puolesta, ettei sellaisia tulisi. Niilläkin on kyllä peloteltu. Muita vaikutteita en niin odota vaan katson rauhassa, että mitäs sieltä tulee. Jännittää, että pystyyköhän tähän ollenkaan. On se kuitenkin niin ihanaa istua aamuisin lehden kanssa ja juoda pari kuppia kahvia. Maku on mulle melkeinpä se ykkösasia kahvissa ja en osaa vielä kuvitella aamua ilman maitokahvia. Tai no, tässähän sitä parhaillaan elellään ilman ja ihan hyvin vielä menee. Kiinnostaa kuitenkin tietää, että olenko muustakin riippuvainen, kuin vain mausta. Piristääkö se mua? Pääseekö tästä tavasta enää eroon? 


 
Se miksi aloitan tämän on riippuvuusushteen katkaisu. En tiedä onko asialla paljon hyötyävaikutteita, mutta ainakin uskon niin. Olen kuullut, että lopettaminen toisi energisemmän olon, eikä tarvitsisi miettiä edes kahvin juontia väsyneenä, kun sellaista ei tulisi. Sitä himoa siihen siis. Saa nähdä kuinka käy. Tänään se lakko kuitenkin alkoi heti aamusta ja ainakin vielä tuntuu ihan normaalilta… Katsotaan miten iltapäivää kohti olo muuttuu. Päänsärkyä? Heikotusta? Käsien tarinaa? Täällä mä odottelen ja ihmettelen. Wish me luck ;)

Onko joku muu joskus kokeillut tätä? Kuinka kävi? :)

Mukavaa perjantaita!

puspus <3

25 vastausta artikkeliin “Tipaton tammikuu – no more coffee for me

 1. Me kerran ihmeteltiin kahden päivän ajan yltyvää päänsärkyä, molemmilla sama juttu. Noihin aikoihin oltiin hiljattain muutettu Saksaan. Jossain kohtaa heitettiin vitsinä, että ehkä meidän kahvi onkin kofeiinitonta. HAHAHAAHAA niin varmaan! Ja sitten opittiinkin uusi saksalainen sana; entkoffeiniert. Kofeiiniton. Ei naurattanut enää ja kauppaan tuli kiire. Samalla selittyi väsymykset illalla jo aikaisin, kun ei enää vaan meinannut pysyä hereillä niin kuin normaalisti. No, samaa virhettä ei tehty kyllä koskaan enää uudestaan. Kofeiiniton kahvi on s**tanasta. :DTsemppiä siis kahvittomaan! Itse en tahtoisi edes kokeilla. :’) Kahvi on jotain suurta rakkautta ja luksusta elämässä. <3

  Tykkää

  1. Hah, voin hyvin kuvitella ton tilanteen. Meilläkin on cofeiinitonta teetä töissä ja monet on miettinyt, että miten sitä on niin väsynyt, kunnes paljastuu, että oho täähän on tällästä… En tosin edes lähtis vertaamaan kahvia teehen, kun niiden vaikutus on niin eri. Kahviin oon hulluna ja sen makua ikävöin jo ihan kauheasti. Oi miksi lähdin näin hölmöön hommaan.. Kahvi on tosiaan suuri rakkaus ja nyt meidän rakkaustarina on katkolla ;)

   Tykkää

 2. Mä en oo kokeillut muuta kun vähennystä joskus, mutta ei sitä mulla loppujen lopuksi kulu kuin 3-4 kuppia päivässä niin se on ihan siedettävä määrä :) Joskus kun ei oo aamusta saanu kahvia niin oon kyllä saanu päänsärkyä ja on aivan takkuinen olo. Niinkun vähän aikaa sitten kun piti olla aamulla syömättä ja juomatta kun menin verikokeisiin niin hain heti sairaalan kahviosta sen jälkeen kahvin kun teki jo niin kovaa mieli :D

  Tykkää

  1. Mulle tuo 3-4 kuppia on paljon, koska siitä tulee jo litra tai enemmänkin. Varmaan riippuu kupin koostakin ;) kuitenkin ajattelin, että jos pystyis olla ilman niin myöhemmin sit juo vaan vähemmän. Sitten se piristäis paremmin jos tarve tulee ja maistuis ekstrahyvältä :)

   Tykkää

 3. Tsemppiä koitokseen, voi kyllä aluksi olla hankalaa jos on tottunut paljon kahvia juomaan. Ite en juo kun satunnaisesti max 2 kuppia päivässä, harvoin menee senkään vertaa :) Mutta kun on kiireetön aamu, on se aamukahvi vaan niin hyvää <3

  Tykkää

  1. Kiitos, eiköhän tää tästä ala. Vähän tuntuu päässä, mutta kyllä me vahvat tyttöset selvitään ;D Aamukahvi on kyllä se pahin.. viikonloppuaamu vielä :O kääk.

   Tykkää

 4. Mullakin kahviton tammikuu menossa! Mua ei yks kuppi aamulla haittaa, mutta viime aikoina on ollut vahan stressin poikasta ilmassa, niin kahvia tullu juotua ihan liikaa… Parempi jattaa kokonaan vahaks aikaa! Vieroitusoireita ei ole ollut! :) Saa nahda miten kay, kun oon tulossa Suomeen visiitille… Siella kun aina tapana kahvitella…Tsemppia sullekin!

  Tykkää

  1. Jes, joku muukin samassa jamassa. Ajattelin tosiaan, että jos jatkossa vois myös siirtyä sellaiseen 1-2 kuppia päivässä, kun tällä hetkellä on tuplat tai enempi. Siitä vähän katoaa se positiivinen vaikutus kun sitä litkii mielin määrin.. Aika hyvä jos ei ole ollut vierotusoireita, toivotaan mulle samaa! :)

   Tykkää

 5. Olin liki 2 vuotta juomatta kahvia ja seurauksena ei ollut päänsäryt vaan totaalisesti sanojen unohtaminen. Ihan yksinkertaiset asiat unohtuivat. En muistanut miten sanoja kirjoitetaan ja kirjaimet menivät ihan sekaisin. Ennen join useita kuppeja kahvia päivässä, joskus koko pannullisen. Nyt juon 1-3 kuppia päivässä. Muistihäiriöitä on harvoin ja yleensä oireita ilmenee silloin kun on monta päivää peräkkäin juonut vain pelkkää teetä.

  Tykkää

  1. Ounou… mitäköhän tässä nyt käy. Alko jo pelottaaa ;) En luultavasti lopeta koskaan, sillä se on niin suuri nautinto, mutta luulen tän tekevän ihan hyvää. näkeepähän myös miten riippuvainen voi jostain olla:)

   Tykkää

 6. Mie tunnen piston sydämessäni nyt, koska oon vasta tässä opetellut kahvinjuontiin ja alkanut tykätä sen mausta :D No mutta määrät ovat onneksi kohtuudessa, yleensä menee kuppi per päivä eikä välttämättä sitäkään :)

  Tykkää

  1. Hiihi, meillähän menee just sitten päinvastoin. Rakastan kahvia ja sen makua, voisin aamulla juoda kauheaan tärinään asti sitä :D Sulla on määrät kohdillaan ja tota ei mun mielestä tarvi lähteä muuttamaan. Aloitko juomaan ihan energiaboostin takia vai miksi? :)

   Tykkää

  2. En oikeastaan edes tiiä miks aloitin juoda kahvia, ihan huvin vuoksi varmaan?! :D En nimittäin koe saavani siitä energiaboosteja – varmaan kun käytän latareita niin ei se kofeiinikaan niin enää tunnu.

   Tykkää

 7. Mulla on just toistepäin.. viime toukokuussa jätin kahvin pois, koska asuin islannissa eikä mulla ollut omaa kahvinkeitintä. Alkuun siinä puolenpäivän aikoihin ja iltapäivästä iski aivan järkyttävä päänsärky.. mullakaan ei siis muuten säre ikinä. Suomeen palattuani join tosi harvoin kahvia.. se tuoksui ihanalle, mutta ei maistunut hyvältä. (Juon siis aina mustana.)No nyt joulunlomilla porukoilla ollessa oppi siihen, että aamulla herättiin kahvin tuoksuun ja ensimmäisenä nautittiin siitä. Oli se niin hyvää, että aloin keittämään nyt yksinäänkin :p Hehe.

  Tykkää

 8. Annihan se juo siis kahvit munkin puolesta :D ei mee hukkaan. heh. Voi siinä noinkin käydä kun pääsee jonkun hyvän makuun uudestaan. Saa nähdä unohtuuko mullakin se maku kun totuttelee olemaan ilman.. en kyllä usko ;)

  Tykkää

 9. mä juon kahvia just kun uskon sen olevan terveellistä :D monissa tutkimuksissa on tullut selville, että 2-4 kuppia kahvia päivässä säännöllisesti auttaa vaikka mihin ;) jos juo enemmän, niin on jo negatiivista ja jos vähemmän, niin plusmiinusnolla. toisaalta eihän se ole kiva olla koukussa mihinkään, eli ymmärrän hyvin ton sun tipattoman, on kiva testata itseään :) kerro sitten miten sujuu! :D

  Tykkää

  1. Juu, no arvaa oonko lukenut juuri näistä samoja tekstejä nyt kun huomaan kärsiväni ilman sitä kahvia? Ei mee kuule kauaa kun kerron täällä, että pieleenhän se meni… :D Ootas vaan…

   Tykkää

 10. Mä juon nykyään teetä, enkä ollenkaan kahvia. Korvaan usein kofeiinin sitten energiajuomalla – mikä on vielä pahempi… Nyt koita luovuttaa sen suhteen ja olla ilman niitä. Tai ainakin vähentää :D

  Tykkää

  1. Juu energia juomat on varmaan vähän pahempi, tosin ne korvaa myös limpparit, jos niitä sattuu muuten juomaan. Kyllä sitä kofeiinia aina tarvitsee, jos siihen on päässy totuttautumaan. Itse yritin pärjätä teellä, mutta kahvinmakua tuli kauhea ikävä. Eihän se vihreä tee oo ihan sama asia. Ei läheskään :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s