Tarjoushaukka täällä moi.

Tiedättekö tilanteen, kun kaupasta pitäisi ostaa muutama tietty tuota ja tulette lopulta kassalle korillisen kanssa? Viisi euroa on nopeasti viisikymmentä euroa tai ainakin jos on uskominen mun shoppailutyyliin. Vaikka olen aina sanonut, ettei mainokset tehoa muhun, niin ilmeisesti ainakin tarjousmainokset tehoaa. Paremmin kuin hyvin.

Eilen lähdin Prismaan ruokaosoksille ja tietämättömänä tulevasta kävelin sisälle kauppaan hyvillä mielin. Näin ensimmäisen tarjouskyltin ovella. ” Leaderin proteiinipatukat 1,60 euroa kpl. ” Siis mitä. Juuri kun olin ajatellut, että teen pian uuden satsin itse ja en tuhlaa turhuuksiin. Pyöritän mielessäni mahdollisuutta ostaa itse tarpeet patukoiden tekoon ja kävelen tyynesti eeenpäin. Huomaan pyörittäväni suussa niiden hyvien patukoiden makua, joita joskus ostan matkalla töistä kotiin. Jogurttia päällysteenä ja sisällä suussasulavaa proteiinitahnaa. Juuri mun makuuni ja maistuu itseasiassa paremmalta kuin suklaapatukat. Korvaavat jopa karkin. Oikeasti. Kun näin tarjouskyltin, en heti tiennyt mitä dottaa. Kuvittelin vältäväni tajouksen, mutta voivoi kun kylttejä alkoi ilmestyä lisää. Toinen kyltti meni ohi ja pohdin, että mitäs jos ostaisin pari halpaa patukkaa, niin olisi sitten eväitä valmiina kaapissa. Ihan siis vain pari, niin helpottaisi arjen ruokailuja. Kolmas kyltti tuli eteen ja siihen piti ihan pysähtyä. Hinta oli kyllä aika halpa. Melkein euro pois normi hinnasta tai no ainakin 80 senttiä. Huomasinkin pian, että seison patukkahyllyllä nappailemassa patukoita koriini. Pari patukkaako? Ei. Yhteensä 30 kpl. Luitte oikein, kolmekymmentä. Vadelmajogurttia tuli iso kasa ja piparkakun makua mukaan myös kun onhan sentään joulu. hih. Lisäksi otin tuplasuklaan makuista, jota vein ystävälleni, kun tiedän hänen olevan hulluna niihin. Voitte kuvitella miten mua nauratti, kun kotona kasasin ostokseni pöydälle….

Siinä on ne jotka jäi omaan kaappiin ;)


 
Mitäs te olisitte tehneet tälläisella kauppareissulla? Osaatteko välttää turhat ostokset vai myöntääkö joku että olisi tehnyt samoin?  ;)

Voisin tässä välissä kertoa, että olen yrittänyt itselleni iskostaa päähän, että turhat lisäaine hömpötykset ei nyt enää kelpaa vaan parempi olisi syödä puhdasta ja tuoretta ruokaa. On siis vähän ristiriitaista mussutella näitä lisäaineilla pumpattuja patukoita kun muuten uskoo tuoreeseen ruokaan. Tämän kanssa  mulla ei kyllä muuten olekaan ongelmaa, mutta nykyään on tullut lisättyä proteiinia jauheen ja patukoiden muodossa, joten pieni omatunnon ilkeä pisto on tuntunut sydämessä. Nyt joku varmasti taas ajattelee, että kauhea kun oon ankara itselleni kun asetan taas kaikenmaailman sääntöjä ja kiellän itseltäni asioita, mutta tähän mulla on ihan kunnon syy. En näe syytä syödä epäterveellisiä ruokia, enkä myöskään tahtoisi rasittaa kroppaani syömällä aineita, jotka eivät kroppaani kuulu. Lisäaineita on tottakai jokapaikassa eikä niitä aina edes voi täysin välttää normaalilla elämisellä, mutta jos katsoo mitä syö niin, kyllä aika paljon voi vaikuttaa asiaan. Tekee sitten vain enemmän itse ja katsoo mitä ruokapaketeissa lukee. Uskon kuitenkin, että saan tulosta aikaan treenissäni myös tavallisella ruoalla, eikä ole välttämätöntä nauttia lisäravinteita. Proteiinipatukat ovatkin itselleni enemmän herkuttelua ja maistuvia välipaloja. Helpotusta arkeen. Oma syyni kun olen niitä mennyt maistamaan, joten saan kärsiä nauttia? seurauksista. ;)

Tänään taidan palkita itseni yhdellä jogurttiapatukalla ja huomenna maistan piparkakun makua. Ihan vain joulun kunniaksi!

Loppuun tahdon vielä sanoa, että iso kiitos kommenteista, joita olette laittaneet edelliseen kirjoitukseeni. Aihe on todella henkilökohtainen ja nyt jälkikäteen luettuna hyvä, etten sitä lukenut useampaan kertaan, koska olisi varmasti jäänyt julkaisematta. Syöminen ja ulkonäkö on vaikeita asioita monelle meistä ja onkin pelottavaa kuinka moni pystyi samaistumaan tekstiini. Toisaalta onkin taas helpottava huomata, ettei sitä ole yksin niiden ajatustensa kanssa vaan muillakin on samoja mietteitä ja välillä se peili tappelee teitä muitakin vastaan. Voin kuitenkin kertoa, että tänään olen tuntenut itseni oikein onnelliseksi ja jopa peili on näyttänyt ehjän kuvan. Yhdessä aamulla hymyiltiin peilin kanssa kilpaa ja olin tyytyväinen olooni siinä seisoessani. Kuulostaapa karulta ja omahyväiseltä, mutta siltä musta tuntui. Vaa’an lukemaa edes en katsonut, koska eipä sen ilmoitukset mua sen onnellisemmaksi tee. Ehkäpä sain voimaa siitä, että uskaltauduin avaamaan täällä suuni ja sain niin paljon positiivisia viestejä. Kiitos teille aivan jokaisesta sanasta <3

Elän elämäni onnellisinta aikaa ja on kiva kuulla, että se näkyy musta myös ulospäin. Life is pretty good, isn’t it?

Ihanaa tiistaita lumipyryn keskelle, olette aivan mahtavia lukijoita! =)

puspus <3

8 vastausta artikkeliin “Tarjoushaukka täällä moi.

 1. Apua, saattaisin löytää itseni tekemästä jotain vastaavaa :D Se piparipatukka maistuu hämmästyttävän paljon oikeelta piparkakulta, nam!

  Tykkää

 2. Jeah, onneksi meitä tarjoushaukkoja on muitakin! ;) Esim. useempikin kilo -30%-laputettuja broilerin fileepihvejä miun kärryssä ei oo ollenkaan harvinainen näky ;) Säästöä se on pienikin säästö! :D

  Tykkää

  1. Juu, on meitä! Itseasiassa sun ostoskoreja oonkin katsonut innostuneena kun sieki osaat aina katsoa fiksusti hintoja ;) fiksuahan se on. ongelma vaan, että mulle oikee kiusaks sattuu kaikkia alejuttuja eteen ja sit väkisin ostaa :D

   Tykkää

 3. haha aikamoisen kasan päätit ostaa :D ite oon kyllä ihan hullu plussakorttitarjoushiiri, aina jos jokin on kortilla alessa niin pitää ostaa vaikka muuten en varmasti ikinä tuotetta edes vilkaisisi:D

  Tykkää

  1. No niinpä! tulee ostettua ihan turhia juttuja ja plussa tarjouksetkaan ei vissiin oo kun parikyt senttiä usein ja sitten saan nauraa kassalla kun nään miten vähän oikeesti tuli säästöä..raahaan sata purkkia rahkaa ja lopulta säästän 5 senttiä :D

   Tykkää

 4. Jep mä niiiin tunnistan itseni tarjoushaukkana :D Jotenkin aina tarttuu jotain ihan turhaa härpäkettä messiin, mutta hei jos halpaa on niin pitäähän sit mukaan ottaa! ;)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s