Mikä saa minut liikkeelle?

Siinäpä tosiaan hyvä kysymys. Hullu ja kärsimätön luonne ainakin, joka ei vaan millään malta olla paikoillaan. Sitä ei niin vaan kadotetakaan, eikä se opi vaikka kuinka käskyttää. Hyvä kun pystyn näitäkään kirjoituksia tänne saada aikaan, kun muutaman minuutin välein löydän itseni hyörimästä ympäri asuntoa ja pian olen taas kuitenkin näppäimistön ääressä. Enköhän kohta taas keksi jotain tekemistä jossain muualla. 

Sain haasteen Body Gossipin Lindalta, joka on tehnyt mahtavan kirjoituksen aiheesta Mikä saa minut treenaamaan ja mikä taas jäämään sohvan pohjalle. Ei tule kovin usein mietittyä asiaa, mutta kyllä mulla ainakin on tähän aivan heti suorat sanat sanottavana. Ei ehkä ihan niin fiksuja sanoja, kuin itse haasteen antaja osasi kertoa, mutta mielipiteitä ainakin löytyy. Kuten aina. Tunnen itseni nimittäin nykyään jo melko hyvin, eikä ole uutta varmaan teillekään että olen kova liikkumaan ja tahdon aina olla sykkeet korkealla. Päivittäinen liikkuminen on kuulunut arkeen jo vaikka ties pitkät ajat, enkä osaa kuvitella toista tapaa elää. Vai voinko? Katsotaas..
Mikä saa minut liikkeelle? kolme asiaa kuulema saa kertoa ;)

Hyvä olo. Sepä se, ei oikeastaan mikään muu vedä vertoja tälle syylle. Se olo, joka on illalla, kun olen tehnyt treenin ja saanut itseni rääkättyä aivan loppuun, on jotain aivan parasta. Lepopäivät ovat siis rankkoja, etten saa tätä oloa ja silloin jouduin leikkiä laiskamatoa ja odottaa seuraavaa päivää kun on taas lupa. Lupa riehua. Olen siis täysin koukussa hyvään oloon ja urheilun tuomaan energiaan. Tottakai tähän liittyy myös tervellisyys ja että koko keho voi paremmin kun urheilen ja liikun paljon. Ruokavaliota unohtamatta. Ympärilläni on paljon ihmisiä jotka ovat kipeitä lähes kerran kuussa ja uskonpa että siihen on syynsä. Urheilemalla nimittäin saa paremman vastustuskyvyn ja syömällä hyvin voi vahvistaa vielä samaa seikkaa. Samaten ne ihmiset ovat väsyneitä, nuupahtaneita ja aina valittavat kipuja ja särkyjä. Mullapa ei paljoa kroppaan satu eikä niveliä kolota, vaan säntään innoissani aamulla töihin. Oon täynnä energiaa ja saan sitä lisää kun juoksen salilla ja kaikenmaailman jumpissa. Höpöjumpissa, kuten olen saanut kuulla liian monilta. Eivät kuulema ole oikeaa liikuntaa. Jaahas. Ei ne kuitenkaan pelkästään höpöä ole, koska saavat niin hyvän olon aikaan. Mahtavan olon. Niin ja kummasti niitä lihaksiakin on imestynyt vartaloon ja voimaakin on kuin pienessä kylässä. Tosi pienessä.

No se itse tekeminen. Juoksen kovaa ylämäkeen ja tunnen kuinka jalat menevät hapoille. Tanssin jalat pyörryksiin ja tahdon tanssia toisen tunnin putkeen. Nostan salilla yhä painavampia painoja, joita en vielä vuosi sitten olisi kuvitellut nostavani. Teen tämän kaiken siksi, että se on niin kivaa. Ympärillä on samanhenkisiä ihmisiä, jotka nauttivat urheilusta ja sen tuomasta olosta. Nauran tanssiessani ympyrää ja saan huomata että muutkin tekevät niin. On se vaan niin, että liikunta kaikissa muodoissaan on aivan mahtavaa ja vaikka se välillä vähän sattuu, niin sekin on vaan tosi kivaa kun tietää mitä tapahtuu ja sepä onkin mun kolmas syyni tehdä sitä treeni, nimittäin…

Kehitys. Niin, sitäkin kai on olemassa. Bodypumpissa painot kehittyy, nostan enemmän kuin pari kuukautta sitten. Combatissa nyrkkeilen tehokkaammin ja potkaisen korkeammalle. Lenkillä kehitys on mennyt toiseen suuntaan, eli vauhtini on hidastunut, mutta siitäkin on suunta vain ja ainoataan ylöspäin. Kehittyessä into kasvaa ja saan taas lisää syitä jatkaa. On kiva katsoa peiliin ja huomata, että hei mun vatsasassani on jotain enemmän kun eilen. Lihaksesta puhun, en rasvakasan kasvusta vyötärölle. ;) Tiedän, etten ole saanut kehitystä aikaan yhtän nopeasti kuin monet teistä joita täällä seurailen, mutta yritän koko ajan kovasti pysyä perässä. Onkin motivoivaa huomata miten hyvä kehitys teillä siellä on ja miten se haba kasvaa kun jaksaa tankata. Täytyy siis vaan lisätä sitä ruokaa ja hankkia enemmän massaa.. Se ei vaan ole helppoa ja tavallaan vastustan omaa kehitystäni sillä etten saa syötyä tarpeeksi. Siellä se peikko pään sisällä nimittäin vielä sanoo joskus, että liika ruoka on liikaa. En siis pysty aina syömään samalla tahdilla kuin pitäisi lihasten kehittymisen vuoksi, mutta olenpa kehittynyt siinäkin huomattavasti. Ja koko ajan lisää. 


Mikä sitten saa mut jäämään kotiin?

Huono fiilis. Jos ei huvita, niin sitten en lähde yhtään mihinkään. Energiatasot on sillon nimittäin niin minimissä, että ei siellä salilla olosta tuu yhtään mitään. On eri asia, jos väsyttää eikä tekisi mieli lähteä, koska silloin se tekeminen vaan piristää. Huonolla fiiliksellä homma ei mene aivan niin ja yleensä tulen häntä koipien välissä takaisin kotiin ennen kuin on kulut puolta tuntiakaan. En siis turhaan lähde tarpomaan salille, jos ei homma maistu. Tänään on juuri sellainen päivä. Sain huonoja uutisia ja oli pieni suru puserossa. En pääse olosta eroon, joten päätin että turhaan lähden sinne ähisemään kun ei siitä hommasta kuitenkaan tuu mitään. Mieli maassa ei hommasta tuu itsellä mitään ja se on varma. Kotona on nyt parempi :)

Työ. Mulle työ on hirmu tärkeää ja se tulee aina ensin. Olen valinnut työpaikkani tosin niin, että tiedän voivani harrastaa sen ohella paljon ja usein on mahdollista joustaa työajoissa, jotta pääsen liikkumaan. Useissa paikoissa ei ole näin eikä firmoissa tajuta miten tärkeää liikkuminen on. Meillä kuitenkin kannustetaan jokaista harrastamaan paljon, jotta mieli pysyy hyvänä ja kroppa terveenä. Jos kuitenkin tulee tilanne, että työpäivä venyisi ja sen takia treeni jäisi väliin, olisin valmis sen tekemään. Ainahan sitä voi mennä seuraavana päivänä. Huomenna muuten varmasti menen ;)

Ystävät/perhe. Jos pyydetään johonkin tai on joku tärkeä meno, niin kyllä mut saa jättämään treenin väliin. Mun harrastukset on kuitenkin sen verta joustavia, että niitä voi tehdä aamu viidestä ilta kymppiin, joten eipä oo väliä jos vähän siirtää menoa. Pitäähän sitä kuitenkin myös muutakin elämää olla. Edes vähän. ;) Kokonaisuus on tärkein elämässä, eli perhe on lähellä ja samoin ystävät. Siihen päälle hyvä työ ja sujuva arki, eli harrastukset kuntoon. Siinäpä se onkin ja kaikki on kunnossa :)

Siinä nyt ne isoimmat jutut jotka on mielessä. Kyllähän tähän voi vielä sanoa, että juu tahdon näyttää hyvältä ja pitää kropan muutenkin kunnossa. Niin ja treenivaatteitakin on kiva ostaa uusia ja päästä niitä käyttämään, joten parempi vaan treenailla paljon ettei ne homehdu kaapissa. :) 

Tämä haaste on kaikille avoin ja toivoisin, että sen tekee Janna joka pyysi haasteita viimeisessä kirjotuksessaan ;) hhiiih. Muille kanssa lupa tarttua aiheeseen, joka varmasti saa paljon vastauksia aikaan. Luulen että aika samoilla linjoilla mennään, vai mitäs sanotte? Tuleeko samoja syitä laittaa luut ja lihakset liikkeelle kun mullakin? :)

Ihanaa itsenäisyyspäivän viettoa. Tää siirtyy kaakaon ja pipareiden pariin sohvalle :)

puspus <3

4 vastausta artikkeliin “Mikä saa minut liikkeelle?

  1. Kiitos haasteesta, tää taitaaki olla ainut mitä tuli!! ;DDKehittyminen on kyllä yksi asia joka motivoi niiiin mielettömästi liikkumaan :)

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s