Yksi päivä vain

Pidän itse päivityksistä, joissa on kuvia ja elämää. Pidän sellaisista teksteistä, joissa näen arkipäivää ja sitä tavallista elämää, johon on kiva tavallaan hypätä mukaan postauksien kautta. Kuvia aamuista ja puuhailuista päivän aikana, oli se sitten kotona tai vaikka töissä. Ruokailut usein ovat katseeni kohde, kun seuraan miten erilaisia ratkaisuja ihmisillä on syömisen suhteen. Toinen syö raskaammin kerralla ja valitsee vaihdellen sitä sun tätä. Toiset taas (kuten minäkin) syövät usein ja vähän kevyemmin. Usein huomaan nappaavani teiltä ideoita ja vinkkejä siitä miten arjesta saa sujuvampaa ja miten niitä tylsiä rutiineja saa muokattua kiinnostavammiksi. Tai no, enpä taida siihen iänikuiseen raejuustoon kyllästyä, enkä vaihda rahkaa pois mistään hinnasta, mutta ne lisukkeet onkin sitten eri juttu. Ehkä jollain on joku uusi vinkki mitä voin huomenna keksiä ostaa kaupasta rahkani joukkoon. Samatenkin on kiva huomata, miten erilailla moni hoitaa ruokailunsa kiireessä tai vaikka matkalla töistä kotiin. Syökö joku vaikka täytetyn leivän vai onko kädessä proteiinipatukka? Riittääkö pari hedelmää, että jaksaa treenata töiden jälkeen? Siinä sellaisia asioita, joita kaikki tekevät eritavalla, mutta kun huomioi muidenkin tavat, niin saattaa huomata, että niissähän on järkeä. Omissa valinnoisa kun se järki joskus vähän tuppaa unohtumaan ;)

Tästä syystä itsekin teen usein kirjoituksia, joihin laitan paljon kuvia ja näytän miten täällä päin elämä hurisee. Mitään kummallisuuksia en tosiaan tee kuten on varmaan huomattu ja sitä perus arkea täällä näytän ja siitä kerron. Mikäs onkaan parempaa, kun arkiset pienet nautinnot ja hetket, joihin voi itsekin samaistua, kun oma elämä ehkä on aika samanlaista. Varmaan joku muukin on yhtä kiinnostunut juuri niistä tavallistista asioista kun minäkin ja jaksaa lueskella höpinöitäni.. :)

Tässä yksi päiväni arjen puuhissa, tervetuloa seuraamaan…


Uusi paituli päällä töissä.
Eikö olekin kotoisan näköinen? :)
Lämmintä päälle, ettei ulkona jäädy :)
Juon usein ensimmäisen kupin kahvia kotosalla aamulla, kun laitan itseäni valmiiksi. Rakastan kahvin makua, tuoksua ja sitä hetkeä kun saan ensimmäisen kulauksen suuhuni. Voiko olla parempaa? Töissä sitten aloitan aamun sähköpostien kanssa ja keittelen kahvia, niin että vatsa saa lisää lämmintä hyvää. Tarvitsenkin siis heräämisestä lähes kaksi tuntia, että saan syötyä mitään, jonka jälkeen olenkin jo jonkun ruoan tarpeessa. Tässä aamussa söin rahkaa ja laitoin joukkoon toimistomme varastolta pähkinöitä ja kuivahedelmiä.. Nam. Makeaa heti aamusta. Aamuisin syön usein myös yhden omenan.

Gefilusta – ehkä siitä jotain hyöyä on vatsalle? :)


Lounaista olenkin täällä puhunut. Tulee syötyä joko eväitä tai sitten käydään porukalla jossain ”gourmet” lounaspaikassa syömässä. Aika vaihtelevia on ne ruoat ja tosi yksinkertaisista ruoista pyydetään hirmu hintoja. Siksi tosiaan usein on eväät, mutta tässä päivässä syötiin kaikki porukalla salaattia palaverissa. Itse valitsin vuohenjuustosalaatin, jossa oli sitten kuvissa näkyvät härpäkkeet mukana ja iso pala ruisleipää. Enpä nyt sanoisi, että kovin ravinteikas oli satsi, mutta ainakin juustoa oli mukavasti matkassa. Niin ja vihersalaattia. Siihen se sitten jäikin, vaikka kuva ehkä hämää, että olisi jotain tosi erikoista herkkua.. Ne on vaan ne mausteet, joita olen heittänyt päälle hämäykseksi.. ;) 


Päivän paras osuun on työpäivän jälkeen! Treeniä ja lisää treeniä. Taidan mä siellä salilla jotain tehdäkin, kun ihan hikikin välillä tulee. Apua. Tässä välissä taisin muuten syödä työmatkalla ruisleivän ja banaania. Hyvin jaksoin sen evästyksen voimin lähteä huhkimaan ja vatsa ei ollut liian täynnä eikä liian tyhjilläänkään. Sopivasti energiaa liikkumaan täysillä.


Kotona yleensä onkin sitten jo nälkä. Teen itselleni nykyään heti pienen juoman proteeinijauheesta ja sekoitan sen veteen. Maidon kanssa se ei ilmeisesti imeydy niin nopeasti, mutta laitan sitä joskus myös siihen. Miksikö? Maistuu paremmalta :D Jos on vain lyhyt treeni, niin teen suoraan ruokaa, mutta muutoin käytän palautusjuomaa, ettei mene koko suoritus ihan hukkaan. Mulla kun saattaa kestää päästä sen ruokalautasen eteen, koska aina on jotain pientä puuhaa kun pääsee kotiin.. 

Yleensä käyn rauhassa suihkussa kun tulen kotiin ja puuhastelen noin tunnin ennen kun on kunnolla nälkä. Illalla on kiva rojahtaa ruokalautasen kanssa sänkyyn ja avata tietokone samalla kun siinä syö jotain herkkuruokaa. Joskus harvoin saatan katsella myös mitä telkkarista tulee, mutta harvemminpa siellä mitään ihmeellistä on. Uutiset joskus ja tänään esimerkiksi tulee netti tv:stä uusi Kimmo-sarjan jakso johon olen jäänyt koukkuun ja uskon että niin on käynyt muillekin. Se on niin huippu sarja :)
Tämän illan ruokalistalla raejuusto, avokadoa, real-täysjyväleipää, pinaattia ja salaattia sekoitettuna. Joukkoon hurautuan usein myös ruokalusikallisen rypsiöljyä ja paprikamaustetta. Kurpitsansiemenet on näköjään unohtuneet matkasta, mutta niitä menee myös paljon ja käytän niitä salaateissa lähes pävittäin. 


Sellainen menu tällä kertaa. Aika tavallinen päivä ruokailujen suhteen. Illalla napostelin vielä porkkanoita aikani kuluksi (ne on niin nam) ja join valkoista teetä pari kuppia. Karkit on illoista unohtuneet kummasti, mikä on edistystä viime ajoista. Taisipa siitä makean lakosta olla kuun alussa jotain hyötyäkin. Jes.


Nyt illan muihin juttuihin, eli pariksi tunniksi vielä töihin. Mukavaa tiistai-iltaaja laittakaas terveisiä tulemaan… :) How are you people? ;)

puspus <3

15 vastausta artikkeliin “Yksi päivä vain

 1. hei me ollaan samanlaisia: mulla ei uppoa aamulla mitään ja tungen väkisin joka aamu sen yhden omenan kitusistani alas :D eka ateria on vasta lounas, vasta sillon on oikeasti ruokahalua. kahvi taas; niin ihanaa. pakko saada heti aamulla kuppi ja toinen aamupäivälle. ehkä se herättää sitten sen ruokahaluni :Dtoinen juttu. toi leipä tolleen palasina näyttää hyvältä ! täältä saa niin ihania vinkkejä. mua harmittaa, että vieläkään en oo löytänyt sitä alpron mantelimaitoa, haluisin jo kokeilla sitä sun rahkasekoitusta.kolmas juttu. noi kuivahedelmät!!! mä haluun kokeilla myös. en oo ennen nähnyt kenenkään syövän rahkassa noita mutta voin uskoa, että sopii mainiosti!neljäs juttu. mä syön melkein joka ilta babyporkkanoita, ne on ihania !! melkeen kun karkki.ois ollut vielä viidet ja kuudeskin ja varmasti enemmän, mutta jätän nyt väliin, jumppa kutsuu oon jo myöhässä :D:D sun blogi on vaan niin ihana!!

  Tykkää

  1. Kivaa lukea sun sanoja, kun tulee niin super hyvä mieli :) Oon itekin huomannut, että löytyy aika paljon yhtäläisyyksiä ja varmasti siks aloin itsekin sua seuraamaan. Plus että sulla on mahtava tapa kirjoittaa! Oot siinä tosi lahjakas. Sulla on muuten hyvä maku näissä kaikissa ruokajutuissa.. eli siis mullakin ;DTässä just vedän kuule porkkanaa ja itseasiassa mietin, että pitää ostaa aamukahvia, ettei aamulla tuu suru puseroon kun se on loppu :)Kiitos kehuista Senja! <3 Toivotaan, että teidän kaupan hyllyyn tulee pian täytettä :)

   Tykkää

  2. Pakko muuten lisätä vielä mantelimaidosta puhuttaessa, että ajattelin kokeilla tehdä tänä vuonna joulupuuron mantelimaitoon. Toivottavasti toimii. Täytyy ehkä ehkä tehdä testierä ennen joulua, että ei tule mitään kamalia pettymyksiä jouluaattona.

   Tykkää

  3. kiitos marissa, oot ihana <3ja hei, tänään tärppäsi! wiklundin hyllyt oli kerrankin täynnä ja sain kun sain mantelimaidon! no, sekoitin sitä äsken rahkaan ja pääsin maistelemaan :D on se ihan hyvää, parempaa kuin tavismaito, mutta ehkä vähän laimea maku? mutta siis jää kyllä ruokavalioon, kiva pehmennyt rahkalle :) ja banaania ja chiaa laitoin sekaan myös ;)

   Tykkää

 2. Olipa kiva päivä siun kanssa! ;) Tykkään tällaisista postauksista, mutta oon ihan luvattoman laiska tekemään itse vastaavia.ps. Noi siun ruokakuvat on aina niin herkullisen näköisiä!! Nam! (Ehkä jo miljoonas kerta kun kommentoin näin, mutta mitäs kokkailet kaikkea tuollaista liian ihanaa! :D)

  Tykkää

  1. Hih, kiva kun viihdyit matkassa. Nyt keräät kuvia joku päivä ja laitat itsekin samanlaisen, niitä on kiva lukea. Vaikka tykkään kyllä kun laitat nykyään niin paljon salitus kuvia :) Näkee edistystä ja saaa motivaatiota!Taidan tästä lähteä ottamaan vähän lisää ruokakuvia… ;)

   Tykkää

 3. Hei aika jännä toi kuivahedelmät rahkassa, pitäs varmaan itekki kokeilla sit kun sokeriton kuu on ohi :) …Yummy mitä ruokakuvia! Itekkin tykkään kyttäillä muiden ruokavalioita ja saada niistä inspiksiä omaan. Ootko ajatellu korvata rypsiöljyn korvaamista esim. oliiviöljyllä? Siitä ei tule niin paljon monityydyttymättömiä rasvoja :)Toinen porkkanafani ilmottautuu kans!

  Tykkää

  1. Heii, ollaankohan me ihan oransseja ens kesänä kun syödään hulluna porkkanaa?? ;)Rypsiöljy on itseasiassa tietonen valinta, kun ennen käytin aina öljyä ja sain vähän uutta tietoa ja vaihdoin siks toiseen. Mulla on mielikuva, että rypsiöljy olis terveellisempää ja siksi käytän sitä. Plus että maku on parempi, kun siihen olen nyt tottunut :) Tästä on tietenkin monia mielipiteitä ja uskon, ettei se öljykään huono valinta ole. Ne monityydyttämättömät muuten alentavat esimerkiksi kai kolesterolia.. ;)

   Tykkää

  2. Parasta on käyttää öljyjä monipuolisesti, niin saa kaikkea tarpeeksi. Oliivi- ja rypsiöljyllä on molemmilla puolensa.

   Tykkää

 4. IHANA toi sun raitapaituli! <3 Mistä?! :)Ja kivan olonen päivä sulla ollut! :) Hih. Mä just sain vähän palautetta, yhdeltä körmyniska äijältä, että blogeissa ei sais olla niin paljon kuvia. PÖH vaan sille!! Mä tykkään katsoa kuvia tekstin lukemisen ohessa! :) Ja varsinkin tällaisia ihania ja iloisia kuvia plus herkullisia ruokakuvia.

  Tykkää

  1. Oi kiitos:) Löysin sen Stokkalta, olisiko Vilan muistaakseni :) Kuvia olla pitää! Juuri niin kun sullakin on paljon kuvia, niin niistä on kiva katsoa miltä siellä toisen elämässä näyttää. Eli körmyniska hiiteen :D hihi..

   Tykkää

 5. Ihana raitapaituli :) ja kiva lukee ja kattoo myös sun arkitouhuja. Pitäis itsekin yrittää ahkerammin muistaa ottaa kuvia, kun välillä jää niin tylsiksi postaukset ilman niitä.

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s