Brunssi @ Alia

Sunnuntaina hymyilyttää pitkien unien jälkeen ja on hyvä olo kun ei ole kiire heti aamusta mihinkään. Ei ole tiedossa brunsseja tälle pyhälle, mutta kuvien muodossa voisin näyttää missä sellainen viime sunnuntaina vietettiin. Oltiin Mustikkamaalla, joka on Itä-Helsingissä siellä päin mistä itse olen kotoisin. Vanha talo, johon on tehty vähän fiinimpi ruokailupaikka ja suosio on ollut jo vuosia hyvä. Kylmä siellä kyllä oli tähän vuoden aikaan, kun oltiin ihan rannassa, mutta voin kuvitella miten heidän iso terassinsa täyttyy kesäaikaan nautiskeljoista. Sinne kannattaa suunnata ensi kesänä tai keväänä, kun alkaa aurinko paistaa ja pääsee pihalle istumaan. Korkeasaareen voi vaikka hilppasta siinä samalla, kun eläimet on ihan naapurissa ;) 

Tälläistä herkuttelua tällä kertaa…
Harmautta ja kolea ilma.
Vähän leipää..

Paljon herkkuja!

Silliä. Ei niin herkkua ;)
Fisuufisuu.

Rauhalline kattaus.

Lautanen nr. 1
Santsilla :)
 ,
Alia on paikkana hieno ja parasta oli se, että pöytään kannetaan puolestasi kaikki muu paitsi tietenkin buffetpöydän antimet. Kantaishan ne varmaan nekin, mutta ihan kiva päästä itse ihailemaan näitä ruokia ja valkkaamaan parhaat omalle lautaselle. Itse olin tosi nälkäinen siinä vaiheessa, kun päästiin pöytään ja olis tehnyt mieli lappaa lautaselle vaikka millä mitalla tavaraa sieltä pöydästä. Siellä kun oli mm. Savustettua siikaa, lämminsavulohta, riimihärkää, pateita, kolmea eri salaattia, punajuurta vuohenjuustolla ja hunajalla, perunapaistosta, rapuja mädin kanssa (rakastan mätiä!!) ja tähän päälle vielä muutakin paljon, mutta eihän pää muista enää kaikkea. Hirmu hyviä juttuja kylläkin ja ainoat mitä itse en innostunut syömään oli sillit joita en voi sietää ja leipää en tällä kertaa myöskään edes maistanut. Oli kuulema hyvää ja tuoretta. Tosi laaja valikoima syötävää ja olisin voinut tosiaan syödä useamma kierroksen jos vatsa olisi antanut periksi. Jälkkärin kohdalla sitten hissuttelin, koska olin hakenut jo täytelautasen alkuruokiakin.. ;)

Aliassa tarjoillaan myös pääruoka pöytään, jolloin saa valita syökä kalaa vai lihaa. Itse otin lohta ja muille taisi tulla poron filettä. Molemmat tosi hyviä, mutta kuvia en innostukseltani muistanut ottaa. Jälleen kerran alkuruokapöytä kuitenkin vei mauissaan voiton, kuten yleensäkin aina.

Tämän jälkeen olisi sitten ollut se jälkkäripöytä, mutta minulla se jäi lähinnä katseluksi.. Tarjolla oli kakkuja moussen ja kuivakakun muodossa, juustoja ja hedelmiä ja vielä pannacottaakin löytyi. Paljon herkkuja ja taidolla tehtyjä, mikäli mun makuaistiini on luottaminen. Pitihän niistä sentään lusikallista maistaa vaikka kuinka täys olis vatsa.. ;)

Jos kokoan yhteen ajatukseni tästä brunssista ja kaikista aikaisemmista, joilla olen käynyt, niin ehdottomasti parhaat ruoat ikinä. Ei tarvitse edes pitkään miettiä. Tähän tietenkin johtaa se tosiasia, että hintakin on korkeampi. 38 euroa/hlö on tällä hetkellä hinta, jonka joutuu tästä nautinnosta maksamaan. Juomapuoli oli myöskin kuulemani perusteella melko kallis ja esimerkiksi Shampanja jota joimme ( kyllä, minäkin otin puoli lasia, kun shampanjan mausta pidän yleensä, kuohuviinistä niin en ) oli melko kallista. Shamppanja nyt yleensäkin on, mutta yleiseen hintatasoon nähden täällä oli vielä kalliimpaa. Viinit pääsee samaan arvostelun piiriin, eli kallista ja vielä kerran kallista. Tai onko teistä hyvä hinta juoda 20 euroa maksava lasi maisteluviiniä? I think not.

Palvelusta voisin sanoa sen verran, että ei ole mitään muuta kun hyvää sanottavaa sen suhteen. Kaikki sujui loistavasti ja tarjoilijat oli tosi ammattilaisia ja osasivat esimerkiksi juuri niistä kalleista viineistä kertoa hirmu paljon. Hymyjä, katseita ja ystävällistä palvelua. Tätä harvoin näkee ihan perus brunssi ravintoloissa vaan tässä paikassa tosissaan on palkattu ammattitaitoiset tyypit. Tarjoilu pelasi ja heillä oli pelisilmää. Kiitos siis tästä. Olkohan tää muuten ensimmäinen kerta, kun vain kehun palvelua ;) hih.

Eipä tullut kovin paljon huonoa sanottavaa tästä paikasta, joten tälle paikalla antaisin 10- arvosanaksi. Johtuu siitä, että itse en edes alkoholijuomista välistä, joten eipä niden kalleudesta voi antaa kun sen miinuksen :D Ruokahan se on joka vatsaa täyttää ja palvelu tekee hyvän mielen. Niin ja katsokaan muuten mikä oli yksi brunssin väripilkku…


Mikä se siellä pilkottaa..?

Jep, siideritölkkihän se siellä nurkassa nököttää. Huomasin heti alkuun, että joku ihmeen ylläri on kasvin takana pöytämme vieressä. Ehkä jonkun piilopullo siellä ;) Hihi… En edes sanonut tarjoilijoille tästä mitään, kun oli niin hauska kehitellä kaikenlaisia tarinoita, että mistä se tölkki sinne oli joutunut. Tarjoilijoiden salapiilo tai sitten jonkun edellisillan piilopullo siellä unohtuneena.. :D Oli muuten hieno ravintola jossa istuttiin niin fiinisti ja sitten siellä nurkassa oli tuollainen yllätys. Hauska yhdistelmä. Onkohan ne jo tänä sunnuntaina ehkä siivonneet sen sieltä pois ;)


Nyt tää tyttö suuntaa keittiöön aamiaiselle ja päivällä onkin taas pumppailua sunnuntain kunniaksi. Mitäs siellä puuhataan?? :) Myöhemmin kuvia eilisen ostoksista Nikeltä, josta onneksi vielä löytyi omaa kokoa.. :)


puspus <3

2 vastausta artikkeliin “Brunssi @ Alia

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s