Yksi viikko kasassa taas.

Tänään saatiin viikko kasaan ja viimeisetkin treenit heti päivällä hoidettua. Monet teistä ilmeisesti jättävät treenaamisen arkipäiviin ja lepäävät kunnolla viikonloppuisin, mutta itselläni homma menee vähän toisinpäin. Ideaali tilanne itselleni olisi, jos voisin viikolla pitää kaksi iltaa kokonaan vapaana ja sitten muut päivät tulisi tehtyä ja mentyä kunnolla. Eihän sitä töiden jälkeen illalla jaksa niin paljoa, joten siksipä odotankin viikonloppua aina ihan innoissani, kun pääsee pyhittämään monta tuntia vain sille hielle ja kärsimykselle salilla. Tai no nautintoahan se kyllä oikeasti on ja siksi sitä niin paljon odotankin. Viimeiset puoli vuotta nyt on mennyt vähän eri meiningillä, kun oon ollut niin paljon lomalla, eli jokainen päivä on ollut vapaata riistaa urheilua varten. Nyt on kuitenkin taas aika palata siihen omaan rytmiin, eli kahteen tai jopa kolmeen vapaapäivään viikossa ja sitten kunnolla vikonloppuisin hikea pintaan. 


Kyllä tällä jaksaa aamutreenin. :)


Mitäs minä tein tällä viikolla?

Maanantaina… lepäsin.

Tiistaina… lepäsin. 

Keskiviikkona… Lämmittelin crossailemalla. Salilla tein tunnin treenin, jossa vuorossa hauis, ojentajat ja vatsat. Vielä päälle tein tunnin aerobicin keskisykkeillä. 

Torstaina… Aamulenkki pitkästä aikaa. Hölköttelyä tunti, matkaa about 9 km. Venyttelyt.
Illalla kävelin vielä pikku lenkin ja tein staattisia pitoja telkkarin (dance!!!) ääressä.

Perjantaina… Crossailua 30 minuuttia ja punnerruksia. Ei huvittanut tehdä muuta.

Lauantaina… Crossailua lämmittelyksi. Salilla rintaa ja hartioita. Vatsat tietenkin myös kunnolla läpi. Kotona pitkät venyttelyt.

Sunnuntai… Crossailua lämpäksi. Bodypump 55 min ja vatsoja vielä päälle. 
Illalla lenkki rantaan, 6 km ja sellanen 40 minuuttia. 


+ Vielä voisi pitkät venyttelyt vetäistä tähän päälle niin olis loppuillaksikin pientä ohjelmaa. Alkaa olla paikat jumissa ja tuntuu siltä, että viikon uusi työ on ensinnäkin rasittanut mun kasaan kuivuneita aivojani :D mutta toiseksi myös fysisesti oon paljon väsyneempi, kun on niin paljon mietittävää ja stressattavaa tullut tälle viikolle. Niin ja kun töissä tulee taas käveltyä koko päivä, niin on aika selvä juttu, ettei enää jaksa samalla tavalla pomppia loppu iltaa siellä salilla. Vaikka kyllähän mä tahtoisin käydä viikossa vaikka millä tunneilla, mutta ei sitä vaan ehdi tai jaksa. Pitää välillä olla jotain muutakin elämää ja kotonakin on joskus ihan kiva olla enemmänkin kun nukkumassa. Tänään meinasin kyllä koko illan viettää sisällä kirjan ja blogien parissa, mutta kuitenkin päädyin juoksemaan vielä lyhyen lenkin. Ajattelin, että jää parempi mieli, jos sitten väsyttää ensi viikolla töiden jälkeen eikä tuu treeneistä mitään. Perjantaina ei esimerkiksi oikein napannut ja lähdin sitten kotiin melkeimpä heti kun salille pääsin. Väkisin puskin hetken crossilla, mutta oli sekin vähän yks turhan kanssa. Tosin olihan se perjantai mulla muutenkin vähän epäonnenpäivä eli luultavasti olisin rikkonut siellä salilla jonkun laitteen tai pudottanut painot jaloilleni tai jotain. :D

Kaksi lepopäivää tällä viikolla. Aika hienoa! Ette varmaan kukaan uskonut kun sanoin lepääväni kunnolla, mutta niin tein. Yllätin kyllä itsenikin, jos rehellisiä ollaan. Olin päättänyt, että vaikka tekisi mieli lähteä johonkin, niin minähän pysyn kotona. Tiistaina teki kauheasti mieli päästä treenaamaan, mutta huomasin, että on parempi nyt vaan kerätä sitä energiaa ja ladata sitten kunnolla keskiviikkona. Kiitoksen sain keskiviikkona, kun laitoin kaiken voimani treeniin. Sali ja aerobikki yhtälö oli ihan loistava. Jäi tosi hyvä mieli ja torstaina oli energiaa vielä aamun lenkille, kun töihin lähtö oli vähän myöhemmin aamusta. Siellä mää juoksin pimeässä metikössä ja hymyilin, kun oli niin kiva päästä pitkästä aikaa heti aamusta liikkeelle. Läskeille kyytiä :D Toivoisinkin muutenkin jatkossa, että voisin mennä töihin yhtenä päivänä viikosta vähän myöhemmin, niin saisin rutiiniksi mennä edes yhdelle aamulenkille viikossa. Siitä jää niin hyvä mieli ja ilta jää kokonaan vapaaksi. Jos vaan malttaa olla illan paikoilaan ;)

Ideaali suunnitelma olisi, että pitäisin tämän kaksi lepopäivää viikossa ja joskus jopa kolme. Jaksaisi tehdä pidempiä treenejä ja olisi aikaa muihin juttuihin, kun ei aina tarvitse kuluttaa koko iltaa siellä salilla. Ensi viikolla taitaa olla ainakin se kaksi vapaapäivää ja sitten taas viikonlopulle olen suunnitellut combattia ja salia pitkän kaavan kautta. Muuten olen mietinyt, että nyt alkuviikko menisi aikalailla aerobisella ja sitten keskiviikosta eteenpäin mietin salin puolella puuhailua.. Ei en yhtään odota jo ensi viikonloppua, kun teen näitä suunnitelmiani jo ennen kun koko viikko on alkanut ;)

Onko täällä joku muu, joka tykkää merkkailla treenejä kalenteriin jo koko viikolle tai vaikka seuraavallekkin? ;) Sitten niitä sieltä pyhitään yli, kun suunnitelmat muuttuu päivittäin moneen kertaan :D


Kesän juhlamekkoilua. :)

Miksei  vosi olla jo kesä taas?

Edelliset kuvat ei tainneet olla ihan tältä päivältä. Eikä kyllä eiliseltäkään.. Tein sen virheen, että menin katselemaan vanhoja kuvia ja samalla tottakai jouduin ikävöidä kesää. On se vaan niin ihanaa aikaa ja lämpö jää mieleen niin vahvasti. Varsinkin nyt kun on pimeää lähes koko päivän ja töistä päästessäkin saa naamalle lähinnä kuraa ja lampun valaiseman kadun. Vinkkinä teille muille, että älkää katsoko kesäkuvia juurin nyt….Muuten löytää itsensä katselemasta rantapallon sivuja ja haaveilemasta matkoista etelään :D

Nyt taidan siirtyä kirjoittamaan muita juttuja, joita olen taas viime aikoina innostunut kirjoittamaan enemmänkin. Olen tosiaan jo ihan nuoresta saakka kirjoitellut paljon omasta elämästäni ja kaikesta mitä ympärilläni tapahtuu. Sellaista turhaa höpinää, mutta aika terapeuttista hommaa, kun saa sanoja hyvällä sykkeellä ulos. Nyt on taas hyvä inspis ollut päällä monta iltaa. Johtunee varmaan tästä uuden työn tuomasta innosta ja hyvästä energiasta. :) 

Ainiin ja pitäisi myös löytää joku hyvä proteiinipatukoiden ohje, kun tänään teki ihan kauheasti mieli jotain itsetehtyä protskuherkkua. Löysin muutaman ohjeen, mutten vielä ole valinnut omaa suosikkiani. En tahdo, että niihin tulee mitään sen kummempia tilpehöörejä sisälle ja maku voisi olla hieman pähkinäinen, elikkäs varmaan maapähkinätahnaa tulee mukaan ainakin. Heraa nyt tietenkin myös, mutta sitten se hiilariosuus on vähän vielä auki. Kaurahiutaleita on monissa ohjeissa, mutta onko jollain muita ideoita? Nyt saa laittaa tänne linkkiä mielellään jos tietää jonkun hyvän ohjeen ja on tehnyt ennenkin. Kuorrutuksen saatan itse jättää pois, kun tykkään lähinnä vaan jogurttikuorrutteista, enkä tiedä miten sellaista tehtäisiin. Ehkä joku fiksumpi sieltä nyt mua keksii neuvoa, mutta ainakaan mistään en osannut löytää siihen ohjetta :)


Ihanaa sunnuntai iltaa ja vielä ihanampaa alkavaa viikkoa! <3

puspus.16 vastausta artikkeliin “Yksi viikko kasassa taas.

 1. Voih oot kyllä niin upea!! :) PS mä en kyllä jaksais tolla aamureeniä, pitäis saada vielä iiiiiso puurolautanen tuoho lisäks! ;)

  Tykkää

  1. hihi, riippuu treenistä :D joo siis jos on kunnon sali ja kaikki ni kyllä sit tarvii lisäks tuplat ja banskua matkaan :)) Mutta aerobinen menee tolla :)

   Tykkää

 2. mulla on samanlainen rytmi sun kanssa; parhaiten sopii liikunta viikonloppuisin. varsinkin sunnuntait pyhitän melkein kokonaan liikunnalle. aamu alkaa usein pitkällä kävelylenkillä, iltapäivällä pumppia ja salia ja illalla vielä pitkät venyttelyt. siitä saa hyvin fiiliksen alkavalle viikolle :) arkisin sitten pitää pitkien koulupäivien takia pitää lepopäiviä ja se on ihan jees, en halua urheilla kiireessä! joskus kun lukee muita liikuntablogeja joissa bloggarit kuntoilee lähes joka ikinen päivä alkaa omatunto kolkuttamaan mutta tärkeintä on löytää oma rytmi mikä sopii omaan elämäntilanteeseen, toisilla on kiireisempää kun toisilla ja sen mukaan mennään!:)ihanan pirteä postaus!!

  Tykkää

  1. Juu ihan samalla tavalla ajattelen :) On kivempi treenata ajan kanssa ja tietää ettei oo kiire mihinkään. Hyvien unien jälkeen on kaikista kivoin reenailla :) Kuten tänään! Ja mietin tossa, että oon ilmassu itseäni aikasemmin tänne vähän huonosti, kun välttämättä kaikki ei oo tiennyt, että oon lomalla ja siksi voin uhreilla niin paljon :D Tottakai se ihmetyttää jos käy töissä ja siihen päälle vielä treenaa sata tuntia viikossa.. ei se oikein oo normaalia :)Ja hyvä jos positiivisuus välittyi :)

   Tykkää

 3. Siis mä aina suunnittelen seuraavan viikon reenit valmiiks, viikon mittaan ne sit muuttuu ja joudun poistelemaan varauksia tunneilta. Mutta se suunnittelu osuus on just parasta, tulee jo pelkästään ajatuksesta liikkumisesta hyvälle tuulelle :D

  Tykkää

  1. ahah, joo mulla on rasteja tuolla kalenterissa ja miljoona merkintää :D Salilla pitääkin varaa monia tuntia jo kaks viikkoa ennen, kun muuten ei vältämättä pääse. Tuleehan niitäkin välillä peruttua.. hupsis.. ;)

   Tykkää

 4. Sun päivitykset on kyllä aina niin hupaisia! :D siis oikeita päivän piristyksiä!Mäkin aina merkkailen ja suunnittelen treenejä etukäteen ja helposti menee kaikki treenit loppujen lopuksi uusiksi (vaikka määrä yleensä pysyykin samana)…tavoitteellista urheilua jne ;)

  Tykkää

  1. haha,vai niin! piti ihan lukasta läpi, että mitäs oon oikee hölötelly :P se merkkaiu kalenteriin on kyllä kivaa.. ja olispa ees yks viikko, että kaikki menis suunnitelman mukaan ;)

   Tykkää

 5. Yksi treenisuunnittelija täälläkin! :) Sunnuntain lepopäiväpuuhastelua parhaimmillaan: kun ei treenaa, niin sitten mietitään ja kirjoitellaan valmiiksi ylös seuraavan viikon aikataulut ;)

  Tykkää

 6. Mäkin tykkään suunnitella aina alkavan viikon liikunnat valmiiksi kalenteriin :) Silloin niistä tulee pidettyä paremmin kiinni ja tulee ainakin liikuttua monipuolisesti. Yleensä mulla on kyllä melkein samanlaisia viikkoja liikunnan suhteen, että siinä mielessä suunnittelu on aika helppoa :)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s