Ansaitut lepopäiväni.

Viime viikon piti olla urheilujen puolesta lyhyempi kuin edeltäjänsä, mutta kuinkas sitten kävikään. Taisipa kuulkaas käydä niin, että koska en ilmeisesti keksi mitään järkevämpää tekemistä tylsiin päiviin ja lomailuun, niin löydän itseni salille tai lenkkipolulle. Kahden lepopäivän toteutus oli alkuviikosta vielä mielessä, mutta pian tajusin, että seuraavalla viikolla tulee olemaan niin paljon menoa ja meininkiä, että tulee väkisinkin taukoa. Päädyin siis liikkumaan kunnolla, kun oli aikaa ja energiaa. Eipä tarvitse sitten tällä viikolla pohtia ja harmitella, kun ei ehdi tai tahdo. 

Siinä siis selitys tulevaa listaukseen, johon kuitenkin joku fiksumpi sanoo, että ”sinä senkin hölmöläinen, antaisit lihaksillesi välillä lepoa ja jäisit kotiin.”  Mikä olisikin ihan oikea neuvo ja itsekin ajattelisin niin, jos näkisin, että joku vetäisi treeniä aina seitsemän päivää viikossa. Tarvitseehan sitä lepoakin, että kehittyy ja lihakset kasvaa. Jos kasvaa. Lupaan tällä viikolla siis levätä ja rauhoittua. On pakko, kun on niin paljon muuta hoidettavaa. Niin ja kyllä ne lihakset selvästi sitä nyt kaipaa, kun pari viikkoa on ollut niin tiivistä tahtia. Ensi viikon maanantain raportti tulee siis olemaan jotain aivan muuta kuin se mitä alla näette. Vannon, kautta kiven ja kannon. Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön… ;)


Jihuu. painotkin on jo tuttuja ;)Hullun Viikko 43: 

Ma – crost. 15 min. sali; rinta+hauis+vatsat 1 h.
         ilta: combat 55 min, lenkki 5 km / 35 min, venyttelyt.

Ti –  aamuhölkkä 5 km / 35 min, pitkät venyttelyt
        ilta: pumppi 55 min, cr 30 min loppuun

Ke – aamuhölkkä 5 km / 35 min , core 30 min, venyttelyt.
        ilta: sali; hauis+ojentaja 30 min, cr 30 min loppuun.

To – combat 55 min, cr 15 min, venyttelyt 
         ilta: cr 30 min, vatsa+ kyljet 30 min

Pe – cr 20 min, sali; selkä+hartiat+kahvakuulalla kyykkäilyä 1h, venyttelyt

La – cr 15 min, vatsat 20 min, combat 1 h 15 min, venyttelyt. (kuolema!! :D)

Su – pumppi 55 min, cr 15 min, stretching 30 min.


Sekametelisoppa koko lista. Ainakin siltä se näin kirjoitettuna näyttää, kun kaikenlaista mahtuu mukaan eikä oikein mitään suunnitelmaa taas mukana koko hommassa. Eikai mulla koskaan oo, aika fiiliksellä sitä mennään. :) Lenkkeily on kyllä nyt jäänyt tosi vähiin, kun ilmat alkaa olla kylmät ja sateiset, eikä aamusin himota samalla tavalla laittaa niitä lenkkareita jalkaan kun kesällä teki. Plus tietenkin pelkään jalkaani koko ajan huomaamattakin, etten vaan saa sitä uudestaan kipeäksi. Crostraineri kun on fiksu siitä, etten siinä saa rasitettua jalkaani samalla tavalla ja kuitenkin saan kunnon lämmön aikaan ja loppuun vielä hien pintaan. Yleensä mulla onkin tapana lämmitellä ihan lyhykäisesti ja sitten vielä esimerkiksi salitreenin jälkeen tehdä lyhyt tai pidempikin aerobinen loppuun. Uskon itse siihen, ettei ihan liikaa kannata niitä energiavarastoja tyhjennellä ennen lihasten käyttämistä salilla vaan parempi tehdä se sykkeily sen jälkeen. Slloin tiedän saavani parhaan tuloksen aikaan. Samasta syystä en käy pumppi tunneilla muiden tuntien jälkeen, kun en tosiaan saisi samaa tehoa irti ja kaikki paras voima on jo kulutettu loppuun. Tämä nyt vain on oma tapani toimia ja tottakai tiedän monen tekevän juuri toisinpäin. 

Onko joku muu tässä asiassa samoilla linjoilla tai kenties iiiihan eri mieltä? Meitä kun on niin moneksi? :)Moi, oon Marissa 12 v. 

Nyt lepoa ja kirjan parissa loikoilua loppuilta. Saunassa kävin hetki sitten rentouttamassa lihakset ja ajattelin vielä hetken venytellä olohuoneen lattialla. Nyt saa taas nauttia kynttilänvalosta, kun on pimeitä iltoja ja synkkää, eikä loppua näy. On tässä syksyssä ja talvessa siis jokin positiivinen puoli, kun saa tunnelmavalaistusta ja fiilistellä kauniista valoista iltaisin. Kyllähän se aika synkältä tällä hetkellä tuntuu, että vielä monta kuukautta on edessä. Onneksi aina löytyy niitä positiivisiakin puolia, kuten juuri nyt ne kynttiläillalliset ja luvallinen sisällä lorviminen, kun ulkona sataa, sataa ja sataa vähän lisää. Ulos ei kyllä huvita vapaaehtoisesti illalla enää lähteä, varsinkin, kun viimeinenkin sateenvarjo katosi taas eilen. Kuinkahan monta niitä olen jo johonkin jättänyt? :D 

Mitenkäs siellä sateenvarjot jakselee, onko jo monta unohdettu johonkin tänä vuonna? ;) 


Mukavaa maanantai iltaa ja laittakaas niitä kynttilöitä palamaan. :)

puspus <36 vastausta artikkeliin “Ansaitut lepopäiväni.

 1. Sateenvarjoja en oo hukannut mutta kahdet nahkahanskat kylläkin! :( on muuten ihan hullu tuo sun viikkos, tulee huono omatunto kun ite pääsin ehkä kerran salille :D

  Tykkää

  1. haha, joo siis noi nahkahanskathan on toinen löytötavaratoimistojen lemppari :D Miten ne voikaan kaikki aina kadota? Ja hei, mulla oli lomailua koko viikkoa, joten eiköhän siinä ehtiny hyppiä ja pomppia ihan kunnolla, kun eihän mulla muutakaan elämää oo ;)

   Tykkää

 2. Siis sehän pitääkin just tehdä niin päin, että ensin voimatreeni ja aerobinen mielummin perään. Sillon saa ensin lihaskunnosta kaiken irti. Meillä suositellaan siksi esim pumppi vetämään ennen, eik jälkeen combatia tai attackia yms muuta aerobista :)

  Tykkää

  1. Just niin oon aina ite ajatellut ja pitänyt fiksumpana tapana, samoin oikeaoppisena. Moni vaan on usein eri mieltä, joten siksi oli se tohon pakko kirjottaa vähän hienovarasemmin ;)

   Tykkää

 3. oi että oot kyllä superliikkuja! täältä löytyy kyllä ispiraatiota :) harmittaa kauheesti kun kipeenä pitää jo kolmatta päivää maata, meni kaikki urheilusuunitelmat ihan plörinäksi. no, ehkä välillä lepo tekee hyvää ja kun flunssa on ohi niin jaksaa entistä enemmän=)

  Tykkää

  1. Joo ja pitää muistaa, että kunnolla parantelee! Muuten se kaikki vaan pitkittyy tuplana ja sitten sitä ollaan ikuisesti erossa kunnon treeneistä..Koita jaksaa sairastaa, vaikka se on kyllä toooosi tylsää :(

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s