Sokerilakko here I come!

Marraskuun ensimmäinen päivä ja samalla myös eka päiväni ilman sokeria. Lueskelin Monnan blogia ja sielläpä on tänään hänellä alkanut haaste, jossa hän on ilman sokeria kuukauden. Itsekin innoistuin ideasta, vaikka en sokeria niin paljon kulutakkaan, mutta totaalikieltäytyminen voisi toimia, jotta pääsisi siitä pienestä mussuttamisesta iltaisin eroon. Toivoisin pääseväni yhteen herkuttelupäivään viikossa, joten tämä voisi edistää tavoitetta. Minä kun syön lähes joka päivä muutamia karkkeja, joskus enemmänkin, joten siitä tavasta voisi edes hetkeksi irtautua ihan mielellään. Kuukausi kuulostaa omaan korvaan vaan aika mahdottomalta tekijältä juuri nyt, kun on pimeää ja synkkää, joten siksi oma aikani on kaksi viikkoa.

Säännät minulle? Ei karkkia, eikä oikeastaan mitään missä on lisättyä sokeria. Tässä nyt mennään aika selvillä vesillä, kun omassa ruokavaliossa taitaa ainut onkelma olla ne pirulaisen karkit. Niin ja taitaapi muuten olla niissä prodepatukoissakin sokeria, joista  kerroin löytäneeni uuden herkun. Eli ei sitten niitäkään. Voihan nakki.


Ihan perus iltapala…

Kaksi viikkoa, lyhyt aika, mutta tiedän, että itselle ainakin jo viikonloppu tuo pienen haasteen.  Ja jos kaikki menee hienosti, niin saattapi kuulkaas olla että tämä jatkuu koko kuukauden. Vaikka siis mut tuntevat tietää, että se voi olla vähän mahotonta, kun saatan unissaankin herätä turkinpippuri suussa, eli… Katsotaan ensin se kaksi viikkoa ;)


Lähteekö joku muu mukaan haasteeseen? Ei oo paha.. tulkaa ny t vaan? ;)

Wish me luck ;)


puspus <3


ps. nyt myös anonyymit käyttäjät voivat kommentoida blogiani. Enpäs ole tajunnut tehneeni siihen aikaisemmin estoa… Eli tervetuloa kommentoimaan :))

22 vastausta artikkeliin “Sokerilakko here I come!

 1. Mää aloitin herkkulakon edellispäivänä…Ei karkkia, keksejä, pullaa jne. Vaikeeta tulee olemaan, olen niin sokeriaddiktoitunut. :D Tsemppiä kuitenkin sulle, oot niin päättäväisen oloinen luonne, että onnistut varmasti! :)

  Tykkää

  1. haha, ymmärrän täysin! Nyt pitää tsempata toisiamme, eli toivon sullekkin ihan hiiiiirmu paljon voimia siihen yrittämiseen! Pitää vaan nakertaa sitä porkkanaa hetken aikaa.. :D

   Tykkää

 2. Kiva, kun kommentointi onnistuu nyt myös anonyymina. Olen odottanut tätä. Blogisi on ehdottomasti yksi suosikeistani ja vaikutat todella mukavalta ihmiseltä.Tsemppiä sokerilakkoon! Itse en käytä oikeastaan mitään missä on lisättyä sokeria. Tarvittaessa makeutan stevialla. Tosin onhan sekin makeutusaine, mutta ainakin luonnollisimmasta päästä. Onneksi marjat kja hedelmät ovat ihan luonnostaan makeita.

  Tykkää

  1. Juu, olinpa ollut hölmö, kun vasta nyt tajusin, että kommentointi ei onnistu. Kiito kauniista sanoista, tuli hyvä mieli :) Ja kiva kun heti kommentoit huomattuasi :)) Se onkin hyäv jos on jo valmiiksi elämäntavat niin kohdillaan, ettei edes tarvitse yrittää lakkoilua. Kerro miten 24 vuoden karkkihimo kadotetaan??? ;)

   Tykkää

 3. mun herkkulakko on kestänyt nyt 24 päivää, ja vielä pitäisi joulukuun ensimmäiseen kestää. on tullut jo vastaan muutama herkkulakon tai sokerittoman aloittava bloggari, joten näitä herkkujen ja kakkujen kuvia pomppaa ruudulle aivan liikaa…. vesi tulee kielelle jo pelkistä kuvista. :D tsemppiä koitokseen!

  Tykkää

  1. Ounou, kuukaus siis edessä. Mutta sit saat ahtaa joulupipareita ja sokerigölegä vaikka kyllsätymiseen asti ;D VAikka joo, se ei varmaan oo tarkotus. On muuten hyvä, että niin moni on sokerilakossa, kun siitä saa itekkin tsemppiä :))

   Tykkää

 4. Hehe minäkin olen eurannut blogiasi jo pitemmän aika mutta nyt vasta kommentoin kun vihdoin pystyn! :)Oon ollut herkkulakossa syyskuun alusta sellasella helpotuksella että kerran viikossa saa syödä yhen vapaavalintaisen herkun (ei siis kokonaista herkkupäivää), ja yllättävän kivuttomasti on mennyt! Alottaessani pidin pari viikkoa ruokapäiväkirjaa niin se ”oikeiden” ruokien välissä herkuttelu loppu helpommin kun niitä ei millään halua joutua kirjottamaan ylös :D Mutta tsemppiä sulle ja mä jatkan tällä linjalla myös aina jouluun asti! Siihen tottuu tosi hyvin parin viikon jälkeen :) Tähän loppuun voisin ylistää vielä ihanan positiivista ja piristävää blogiasi, jatka samaan malliin!-Sara

  Tykkää

  1. Kiitoksi Sara! <3 Ja myös sulle heti sanon, että ihanaa kun tulit heti kommentoimaan kun pystyi. Enhän mie tampio oo tajunnut tällästä asetusta täällä :POOt kyllä ollu pitkään lakossa! En varmaan pystyis, tosin mullakin on toi tavote, että sitten aina kerran viikossa herkuttelis, niin pysyis järki mukana tässä hommassa :) Ja oon tuota ruokapäiväkirjaa kirjotellu jo vuosia, eli.. se ei taida toimia mulla, kun kehtaan hyvin kirjottaa sinne ne herkutkin :D

   Tykkää

 5. Mä aloitin herkkulakkoni (kaikki sokeriset/suolaiset/rasvaiset) huhtikuussa 2011 ja sillä tiellä ollaan edelleen. ;DMä en voi osallistua. :( Monnakin jo kielsi!

  Tykkää

  1. hahaha :D EIku mitä jos sun haaste olisi, että kaks viikkoa pelkkää sokeria?? ;) Noeiii. kauheeta. Siinähän kuolis varmaan jos joutuisit sellaseen :D Ja huomaahan sen, että ei nuo sun lihakset oo sokerista tehty.. ;)

   Tykkää

  2. Hahaha! :D Bobby Jean, ”Monnakin jo kielsi”! ;D No niin kyllä kielsinkin! :D Toi käänteishaaste ois kyllä aika paha. Hui! No onneks ei tosiaan tartte!

   Tykkää

 6. Tsemppiä! :) Muutama eka päivä voi tehdä tiukkaa, mutta sitten varmasti helpottaa :) Omalta osaltani komppaan Bobby Jeania, eli luultavasti miutakaan ei tähän haasteeseen hyväksyttäisi :D

  Tykkää

  1. Teille joku oma haaste.. En kyllä itsekkään keksi, että mitä tuollasille liian fiksuille ja terveellisille ihmisille voi millään keksiä, jos ei mun sokeriviikot kelpaa ;)

   Tykkää

 7. Alotin saman!! :D Ei mulla muuten tekis tiukkaa, mutta ravintolassa joka päivä tehään myös jälkiruokaa ja jostain syystä mä oon yleensä se joka ne joutuu tekemään. Mutta i can do it :)

  Tykkää

 8. Jee!! Tsemppiä kaikille osallistuville! <3Eka päivä takana! :) Ja kyllä sä Marinen pystyt kuule siihen kuukauteenkin! Ekat kaks viikko on ne pahimmat, tai no oikeestaan eka viikko. Ja niin kun sanoit, nii pahin on se viikonloppu. :( Mut kyllä me kaikki yhteistsempillä tästä selvitään! :)

  Tykkää

  1. Jee, kiitos :)) Ja siis mulla on vaikee heti eka päivä, kun heti meinasin mokata, kun tarjottiin karkkia :D Mutta.. Täytyy nyt yrittää eka kaks viikkoa ja sit se kuukaus, jos vaan mahdollista: )

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s