Mistä hyvinvointi oikein lähtee?

Niin, jokaisella meillä tietenkin erilaisista asioista, mutta varmasti jos kirjoitan tänne omat lähteeni hyvään oloon, saattaapi moni teistä olla samaa mieltä. Pienistä ja arkisista asioista se ainakin omalla kohdallani on kiinni, eikä tarvitse nykään sen kummemmin asiaa miettiä, kun on paketti hyvin kasatuna ja pysyy myös koossa sen enempää ponnistelematta. Sitä on tottunut elämään tietyllä tavalla ja kroppa ja mieli pitää toisistaan huolta ja pääosin on kaikinpuolin hyvä olla. Oonkin jo pitkään tuntenut eläväni olosuhteissa, joissa oikeastaan mikään ei voi olla huonosti, tai ei ainakaan sillätavalla oikeasti huonosti. Ainahan löytyy päiviä, kun kiukkupussi Marissa on noussut väärällä jalalla tai ei ole saanut ruokaa ajoissa? ;) ja silloin on vaan paras pysyä hetki omissa oloissaan. Joskus kokonainen päivä. Näitä nyt ei kuitenkaan voi laskea siihen yleisen hyvinvoinnin laadun mittaamiseen, koska jokaisella meillä on joskus huono hetki tai paita väärinpäin päällä. Itselläni näitä hetkiä on onneksi melko vähän, sillä olen ottanut jo aikaa sitten asenteen, että vain itse voin määritellä oman hyvän oloni ja vain itseäni voin syyttää epäonnistumisista ja tottakai kiittää niistä onnistumisistakin. Olenkin siis itse oman hyvinvointini alku ja juuri. Lopputulos makaa omilla harteilla ja hyvin makaakin. ;)

Mistä se hyvinvointi itselläni sitten lähtee?

Ravinnosta. Terveellisestä ja monipuolisesta sellaisesta, joka pitää koko kropan kunnossa ja tällöin mielikin hymyilee aktiivisemmin. Ei joka päivän tarvitse olla herkuttelua ja luksusta, vaan kannattaa miettiä sitä hyvää oloa vähän pidemmälle kuin yhden tunnin verran. Tottakai hyvinvointi on myös nautintoja ja sääntöjen rikkomista, mutta sallituissa määrin ja niin, ettei tarvitse maata päivittäin itsesyytöksissä. Itsekin olen todellinen karkkimonsteri :D kun sille päälle satun, mutta kun tiedän lopputuloksen, en kovin usein makeita itselleni osta. Pieniä määriä ja sellaisia annoksia, joiden syömistä voin itse hallita. Kun tietää mikä itselleen ravinnosta sopii parhaiten, on helppo sitä ruokavaliota noudattaa. En ainakaan näe järkevänä syödä ruokia, jotka tekevät päivittäin huonon olon ja ekstrana vielä pahan mielen päälle. Näetkö sinä?

Siis, hyvää energiaa ja sellaista jolla jaksaa porskuttaa eteenpäin. Vatsa täynnä on aina parempi mieli, eikös vain?Heti aamulla hyvää energiaa napaan.

:D

Levosta ja unesta. Niin, niitäkin pitää olla ja paljon. Energiavarastot täyttyvät levossa ja unen aikana kaikki tieto vaan kasvaa ja samalla myöskin ne lihakset. Mitkä lihakset? Ilman unta huomaan olevani levoton ja täynnä huonoa energiaa. Kroppa alkaa käydä ylikierroksilla ja keskittymisestäni katoaa se vähäkin mitä minulle on siunattu. Minun kohdallani tosin tämä on isompikin ongelma, koska olen vain yksinkertaisesti todella huono nukkumaan. Jos joskus opin saamaan pitkät hyvät unet ja lepo alkaa sujua luonnollisesti, niin siinä vaiheessa hyvinvointini kaikki osaalueet ovat kunnossa. Levoton sieluni elää vielä vähän liikaa, mutta eiköhän se ajan kanssa nujerreta ;)

Joskus on vaikea jaksaa lähteä liikeelle ja tuntuu, että liikkuminen on pakkopullaa. Tällöin pitääkin antaa itselleen vapaus jäädä kotiin ja nauttia vain olemisesta ja laiskottelusta. Se onkin sitä hyvinvointia, että antaa itselleen vapauksia ja nauttii myös siitä. Tässä minulla on vielä kehitettävää, sillä selvästi laitan itseni aika koville välillä ja pakotan jopa itseni liikkumaan. Toisaalta, en ole vielä kertaakaan joutunut katumaan lähtemistäni treenaamaan. Mistähän johtuu? No siitä olosta, joka siitä on seurannut :)
Joo, kuvaan itseäni nukkuessakin… ;)

Harrastuksista. Kaikilla on omat kiinnostuksen kohteensa, joita jokaisen pitäisi päästä harrastamaan ja tekemään. Omaa itseään pitäisi päästä kehittämään ja tekemään asioita, joista tulee hyvä olo. Minulla ne koskevat lähinnä urheilua ja tanssia, jota sitäkin tahtoisin alkaa harrastaa uudestaan vuosien tauon jälkeen. Siinä mukana kulkee myös ahkera kirjoittaminen omaksi iloksi, kirjoitankin myös paljon omaa tekstiä, joka ei millään tavalla liity näihin aiheisiin joita täällä kirjoitan. Pöytälaatikkokirjailija siis, erittäin salainen sellainen. ;) 

Urheilu on kuitenkin se ykkösjuttu itselleni (yllätys?) joka tuo niin mahdottoman hyvän olon, että ei mitään toista. Ilman liikuntaa olen harmaa ja apaattinen, enkä jaksa mitään. Unenkin määrä vähenee entisestään. Siksipä siis kannustan kaikkia liikkumaan enemmän, sillä vaikka se olisi välillä vaikeaa ja lähteminen ei houkuttaisi, niin olo sen jälkeen on kuitenkin enemmän kuin palkitseva.  Ei mikään ole toistaan parempi harrastus, vaan jokainen valitsee juuri sen omansa. Liikaa mennäänkin trendien mukana ja tehdään sitä mitä muutkin tekee. Kannattaa ehkä pysähtyä miettimään, että onko tämä minun juttuni, vai nauttisinko sittenkin tuosta toisesta jutusta enemmän? Se, mikä saa sinut hymyyn ja nauttimaan olostasi, on hyvinvoinnin kannalta juuri oikea paikka. Maalausta, lenkkeilyä, videopelejä ja ihan mitä vain juuri sinusta tuntuu parhaalta. Kunhan pääsee tekemään jotain mistä tulee hyvä olo ja ehkä siinä samassa myös hankkii muutaman ystävän. Eihän siitäkän haittaa olisi ;)


Minun lemppariharrastukseni, juoksu. Arvasitteko? ;D


Ihmiset ympärillä. Keiden kanssa aikaani vietän, ketkä tahtovat viettää aikaa juuri minun kanssani. Nuorempana tuli oltua aivan vääränlaisten ihmisten seurassa ja katsottua tottumuksesta huonoa käytöstä ja juoruilua, joka ei itseäni tee millään tavalla onnelliseksi. Nykyään olen oppinut, etten enää väkisin tahdo elämääni yhtäkään ihmistä, joka ei ole aidosti kiinnostunut juuri minusta ja jutuistani. Olen erikoinen persoona ja sanon asioita suoraan, jotenka tarvitsen kai hieman erilaisia ystäviä ympärilleni. En kuitenkaan roiku ihmisissä, jotka huomaan välinpitämättömiksi ja huomaamattomiksi, koska itse olen aivan päinvastainen. Tahdon antaa ystävilleni paljon, tahdon tehdä heistä hyvinvoivia ja näyttää sen heille. Ei mielestäni kannatakaan pitää yllä kulissisuhteita ihmisten kanssa, joiden kanssa vaan ”joutuu” olla tekemisissä. Mitä hyvää sillä tekee itselleen? Ei mitään. Pahaa mieltä ja ahdistuneen olon, kun ei saa olla oma itsensä. Mieluummin itse olenkin sitten yksin, kuin että kuuntelen ihmisiä, joille minulla ei ole merkitystä. Ja voinko sellaisissa tilanteissa hyvin? En. En tosiaan. Onneksi minulla onkin aina ihana perhe, joka ei katoa, eikä voi muuta kuin välittää ihan oikeasti <3

Tämänkin kirjoitin aika suoraan ja saatoin kuulostaa tylyltä. Tarkoitan kuitenkin vain sitä, että maailmassa on miljoonittain ihmisiä ja varmasti meille kaikille löytyy samanhenkistä seuraa. Olen itse joutunut kohtaamaan niin usein kylmän kohtelun ja pahat sanat, että mieluiten annan suuren sydämeni niille jotka sen tosissaan tarhtovat ottaa vastaan. Onneksi niitäkin kuitenkin on ja juuri heistä olen mahdottoman onnellinen, enkä muuta edes kaipaa. 

Pidä siis lähelläsi ihmisiä jotka saavat sinut hymyyn ja jotka myös kertovat sinulle kun jokin on pielessä. Pidä lähelläsi juuri ne, jotka tahtovat kuunnella sinua ja kysyvät että onko kaikki hyvin. Ystävät ja perhe, tarvitseeko sitä oikeastaan muuta?Sisko ja sen sisko. <3


Ympäristö. Missä vietän aikani, onko minulla kotona omat tavarat ja oma paikka jossa rentoutua? Koti on itselleni suuressa osassa hyvinvointia, tänne tulen joka päivä ja juuri tänne tahdonkin tulla. Oma koti ja kaikki laitettu juuri niin, että nautin olostani. Esteettisyys on minulle tärkeä asia ja se, että saan tehdä ympäristöstäni kauniin. Kotona voin aina hyvin ja täällä olen turvassa kaikelta maailman pahuudelta ja omaa sänky on aina oma sänky. 

Siinä varmaankin ne suurimmat ja tärkeimmät jutut. Tai ainakin sellaiset asiat, jotka juuri mun arkeeni ovat päässeet vaikuttamaan. Kuten sanoin, olen jo pidempään ollut tyytyväinen tilanteeseeni ja elämääni. Kaikki on valinnoista kiinni ja onneksi olen onnistunut tekemään niitä paljon oikein.

Hei! Meinasin ihan unohtaa yhden tärkeän asian…Nimittäin huumorin! Katsokaas nyt minuakin tuossa kuvassa.. Enkö olekin kaunis? :D Itselleen pitää tosiaan osata nauraa ja asioista pitää osata myös löytää se hauska puoli. Nauru pidentää ikää, vai miten se oli? ;)


Mites tää? :D


Mitä mieltä olette muuten näistä tämän hetken hyvinvointi-kouluttajista ja Lifecoacheista, kuten Herbalifesta? Omat mielipiteeni ovat ristiriitasia, sillä olen nähnyt niin monenelaista piipertäjää, että eihän niihin nyt voi ihan täysillä uskoa. On varmasti monia, jotka osaavat tehdä hyvin työnsä ja saavat yhä useampia ihmisiä muuttamaan tapojaan ja hyvinvointi ihmisten arjessa paranee. Kääntöpuolella onkin sitten ne rahastajat, jotka mielestäni tekevät työtä aivan väärin perustein.

Kun kävin ILoveMe messuilla, niin siellä oli Herbalifen osasto, jossa nämä neidit mainostivat omia palveluitaan ja tekivät rasvaprosentin mittauksia. Kävin huvin vuoksi äitini kanssa kokeilemassa ja halusin tietää A. minkä prosentin saan siinä mittauksessa, joka tehdään pelkällä kädestä mitattavalla laitteella ja B. mitä tämä tyttö meille selittää ammatistaan, joka minuakin suuresti kiinnostaisi. Tapani mukaan kyselinkin paljon ;) Rasvaprosentiksi sain 20,1, mikä voi kyllä pitää aikalailla paikkansa ja toivoisinkin sen hieman nousseen, mutta oikea tulos lienee siinä 17-18 hujakoilla, mikä se on ollut Inbodylla mitattuna. Tanitalla minulle on myös kahdesti tehty mittaus ja siellä tulos on heittänyt molemmilla kerroilla yli 7 prosentilla :D Aika uskottavia nuo laitteet siis, mutta oma luottamukseni menee InBodyn piikkiin. 

Hauskinta koko mittauksessä tällä kertaa oli se, että tyttö joka teki mittauksen, otti tuloksen ylös ja alkoi lukemaan kaaviota jossa nämä prosentit on mitattuna. Ei niin, että hän olisi omasta muististaan kertonut jotain, vaan hän luki kirjasta, että ”juu ihan normaali on pronsenttisi”, ja sama lause tuli äidillenikin. Yritin sitten vähän kysyä, että no mikäs on tälläinen normaali urheilijan rasvaprosentti ja näetkö onko minulla huononlaatuista rasvaa, niin tyttö ei oikein osannut vastata mitään. Sanoi vain, että täytyy katsella noista taulukoista ja huonosta rasvasta hän ei osannut sanoa mitään, kun ei siitä tiennyt. Ehdotti kuitenkin, että voisi pitää meille kotona joskus luennon hyvinvoinnista ja mitata meitä tarkemmin. Mietin vain tuossa tilanteessa, että en viitsi kysyä enempää, kun tiedän, ettei noin heppoisella laitteella voi sellaisia arvoja mitata, enkä vastausta odottanut siis saavanikaan. Kunhan testasin ;) Jäipä siis oikein ammattimainen kuva kyseisestä firmasta, enkä oikein ymmärtänyt, että mikä virka näillä hyvinvointi valmentajilla on? Tietääkö joku?

Anteeksi kritiikki, tuli vain mieleen aihe kun nykyään on kasvamassa koko ajan tämä innostus hyvinvoinnista ja sen kouluttamisesta. Tuntuu, että jokainen tahtoo tehdä töitä alalla ja tekeekin sitä myös ilman minkäänlaista koulutusta. Kuten tämäkin tyttö ilmeisesti teki. Itsekin tahtoisin joskus tehdä työtä siihen liittyen, mutta en ennen kuin oikeasti osaisin auttaa ihmisiä ja kertoa jotain todellisia faktoja. Sitten siis, kun osaisin vastata kysymykseen tiedolla ja ammattitaidolla.

Mutta se siitä, jopas oli sepostus aiheesta, josta piti ihan vain muutamalla sanalla mainita. Hyvinvointi on kuitenkin tärkeintä tässä meidän pikkuruisessa elämässämme, josta kuuluisi nauttia joka hetkestä. Hyvää ravintoa, mukava ympäristö, naurun aiheita ja ihania ihmisiä ympärilläni. Silloin minä ainakin voin hyvin, eli juuri nyt. 


Mitä sinä lisäisit tähän listaan? :)


Nyt Jyrki Sukulan pariin katsomaan, että miten se hoitaa Gordon Ramseyn hommat suomalaisittain. Varmaan vähän vaisumpi meininki tiedossa;)


puspus <3


3 vastausta artikkeliin “Mistä hyvinvointi oikein lähtee?

  1. Vaikutatpa mukavalta ihmiseltä :) en voisi enempää olla samaa mieltä, että maailmasta kun löytyy niitä kivojakin ihmisiä niin miksi tuhlata energiaa sellaisiin ihmisiin ketkä eivät sitä arvosta. Ei se ystävien määrä, vaan se laatu :)

    Tykkää

    1. Onpa kiva jos oot saanut sellasen kuvan musta. Ja sitäpä taidat olla itsekin, kun teet sellasen huomion ;) Ja ei määrä, vaan juurikin se laatu! :))

      Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s