BodyCombat 53

Lauantai oli Leppävaaran Satsissa uusien Les Mills-tuntien lanseerauspäivä, jossa itsekin olin heti kokeilemassa uutta Combattia. Tietenkin, olihan sitä jo odotettu innolla koko viikko. Ehkä jopa kaksi. Olen pitänyt kahdesta edellisestä sarjasta tosi paljon ja tämä viimeisin olisi voinut omasta mielestäni jatkua pidempäänkin, mutta kyllähän se vaihtelu aina virkistää. Lihakset saavat lisäpotkua, kun vaihdetaan kaavaa ja saadaan eri lihasryhmät käyttöön. Combatissa tottakai toistuu ne samat iskut ja potkut joita kierrätetään tunnista toiseen, mutta kyllä siellä aina vaihteluakin näkyy. Pienikin muutos iskuissa tuntuu heti. Onkin siis kiva, kun ohjaaja miksailee tunnilla, niin lihaksetkin reagoi heti tehokkaammin. Kivulla nimittäin. Ja sanotaan nyt tuosta eilisen tunnista, että kipuhan se sieltä tuli isona sanana esiin, eikä hien määrää katsoessa ainakaan tehoja puuttunut. Mites nää mun kädet muuten? Mistä saisin vaihto-olkapäät? Sattuu….. 

1b: Are You Ready For This – Friday Night Posse

2: Rock N Roll All Night – Kicking Import

3: Shine On (Hixxy Remix) – R.I.O.

4: Sweet Dreams – Mislead Lizard

6: Swagger Jagger – Cher Lloyd

7: Blade (Re Con Remix) – Ali Payami vs. Aquagen & Warp Brothers

8: Summer Rain – Breeze vs. Brad Sure Feat Katie Halliday

9: Bangarang – Skrillex feat. Sirah

10: Is Anybody Out There? – Soldier TV 


Näin alkuun voisin tunnista sanoa, että musiikit eivät oikein kolahtaneet omaan makuun, eikä niistä siis ainakaan saanut lisäpotkua jota olisi heti alussa tarvittu. Biiseistä ensimmäinen ja viides olivat mieleeni (eivät nyt mitään loistavia, mutta ihan ok)  ja sanomattakin selvää että Bangarang Skrillexiltä oli aivan loistava valinta! Voi sitä innon määrää, kun biisi saatiin käyntiin ja sydänkin alkoi pamppailla kaksinkerroin. Siinä taas huomasi mikä merkitys musiikilla on voimien lisääntyessä heti tuplaten kun saadaan hyvä tahti alle. Taisivat muutkin muuten tykätä, kun yhtäkkiä kaikille ilmestyi iskuihin uskomatonta voimaa, vaikka juuri hetki sitten jokainen puuskutti ja hiki valui niin, että moni näytti tahtovan lopettaa siihen paikkaan. Olisivat voineet laittaa tälläisen musiikin heti alusta soimaan, niin eipä olisi voimia tänään liikkua yhtään mihinkään. Koska jos sillä tahdilla oltaisiin menty koko tunti, niin kyllä nyt tuntuisi ja aivan varmasti. Kiitos siis edes yhdestä aivan loistavasta biisistä, kyllähän sitä odotellessa menee se alkutuntikin kuin siivillä ;)

Sitten kun olen käynyt tunnilla toiseen kertaan, eli mahdollisesti jo heti huomenna, niin on helpompi tehdä jokaisesta biisistä kattava arvio. Ajatuksena oli tehdä se jo nyt, mutta tällä hetkellä mielessä on vain ne parhaat biisit ja tuntemukset hetkistä, kun ei nyt vain oikein napannut. Muistan jopa miettineeni alkulämmittelyjen kakkososiossa, että tätäkö tämä nyt sitten on seuraavat kolme kuukautta? Boring. En tahdo. Voidaanko vaihtaa jo seuraavaan? Sama ajatus jatkui vielä kakkosbiisissä, jossa oli hyppypotkuja, joista kyllä pidän, mutta jotenkin en saanut niitä sopimaan siihen hetkeen. Olin vielä lämmittelyissä ehkä vähän puolivaiheessa ja sekaisin monipuolisesta alkuosiosta, jossa muuten käytiin kerrankin heti alkuun läpi kaikki mahdolliset liikkeet joita tunnilla tullaan tekemään. En muista että aikaisemmin olisi ollut näinkin monipuolista alkulämmittelyä? ehkä jopa liian monipuolista? 


pinterest.com


Olkapäistä sen verran, että vitosbiisissä tosiaan pääsee reeanailemaan omiaan ja kannattaa kiinnittää huomiota liikkeen laatuun. Eli siis kipua tiedossa, ainakin itselläni juurikin nyt, joten kannattaa tehdä liikkeet oikein, ettei vaan satuta itseään tässä biisissä. Ohjaajakin siitä varoitteli aikasemmin ja muistan hänen sanoneen, että kunnon treeniä olkapäille ja puhtaita liikkeitä. Meillä olikin ennen tuntia pieni tekniikkavartti, jossa käytiin läpi oikeaoppisia lyöntejä ja potkuja. Itselleni tästä oli hyötyä, sillä huomasin heti kiinnittäväni tunnilla liikkeiden laatuun enemmän huomiota. Seurasin miten kantapääni nousivat iskujen myötä ja miten lantioni myötäili iskuja. Potkuissa vahdin kehoni liikkeitä tarkkaan ja katsoin, ettei tullut työnnettyä lantiota liian eteen, joka taas voisi tehdä pahaa selälle ja koko kropalle. Tehoa oli heti enemmän ja luulen, että tästä syystä olenkin saanut keskivartaloni niinkin kipeäksi. 

Okei, ehkä perjantaina 600 vatsalihastoistoa salilla ja 3 minuutin hoover loppuun, tekivät myös tehtävänsä ;)

Mitäs muuta? En oikein osaa vielä kommentoida kaikkea mitä tunnilla koin, kun vähän sekavat ajatukset vielä päällä. Oli niin erilainen tunti kun viime sarjoissa, joten vaatii vähän sulattelua ja uudelleen kokeilua. Toivon ihan kauheasti, että tunnista ensin saamani kuva vähän muuttuisi, eikä tarvitsi seuraavia kuukausia vältellä tätä yhtä lemppareistani. Tehokas tunti kylläkin oli, sillä tosiaan nuo olkapäät huutele minulle olemassaolostaan ja samoin alaselkä on saanut jonkinlaisia osumia. Oikeastaan koko selkä. Kyljetkin. Hyppyjä oli paljon ja vauhtia. Viimeisen biisin iskut olivat aivan loistavat ja ohjaaja onnistui tekemään niistä mahtavia! Hän keräsi meidän yhteen kasaan lavan viereen ja kannusti aivan viimeiseen iskuun saakka. Mahtavuutta! Kuten olemme yhdessä todenneet, ohjaaja tekee musiikin lisäksi todella paljon. Kiitos siis Mikalle, joka pitääkin Satsilla heti Markuksen jälkeen parhaat Combat tunnit :) 

Tuomioni: Alku hankala, lopussa kiitos seisoi. Opinko pitämään myös tunnin alusta? Nähtäväksi jää, mutta nähdä tahdon sen aivan varmasti, eikä pidä luovuttaa heti. Kaikesta oppii varmasti pitämään, ainakin jos kovasti tahtoo.

Onko joku muu jo päässyt kokeilemaan combatia? Tuntuuko olkapäissä? ;) 

Nyt aamiaisen kimppuun, joka onkin jo oikeastaan toinen murorahkalautanen jonka aion nälkääni kumota. Taisi olla kulutus suuri eilen, kun vatsa murisee ja tyhjä olo ei katoa ei millään. Mitäköhän urheilua sitä saisi tänään aikaan, kun kropassa tuntuu edellispäivien treenit melko vahvasti kipuna ja melkeinpä hieronta olisi paikallaan. Jotain kivaa tekisi kuitenkin mieli tehdä, eikä pelkkä sunnuntaimakoilu houkuta tänään. Kävelylle tai lenkille ehkä? Ulkona onkin ihana ilma ja maa täynnä syksyisiä lehtiä. Ilma on raikas ja sadekin on tänään poissa. Mennäänkö lenkille lehtien sekaan?

Ihanaa sunnuntain viettoa! =)


puspus <3


ps. Tänään ei sanat löytyneet millään ja tuntui, että on aivan tuskaa kirjoittaa. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Toivottavasti kuitenkin saatte ajatuksesta kiinni. Ensi kerralla parempi itseilmaisu tai sitten en kyllä kirjoita ollenkaan.. ;)


Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s