Brunssi @ Fazer

Lauantai alkoi minulla kello 5.12 kun herätyskello soi. Tai eihän nyt tietenkään mikään oikea kello soinut, vaan oma pää joka sanoi, että ”hei, kuusi tuntia unta on ihan too much, nyt ylös!” Enpä ruvennut väittämään vastaan vaan yökylässä ollut kaveri jäi tuhisemaan viereen ja puoli kuudelta puin lenkkikamat päälle. Ulkona kohtasin syksyisen kirpsakan ilman ja oli helppo hengittää kun ilma oli niin raikas. Pikkuisen pimeää kyllä oli, mutta matkan edetessä se taivaskin alkoi jo aueta. Edellisillan hyvin syöty illallinen oli selvästi vielä voimissaan, joten askel kulki kevyesti ja juoksu oli helppoa. Tuntui niin ihanalta köpötellä hiljaisella rantatiellä, jossa ei edes metsä tainnut olla vielä hereillä. Kotiin päästessäni reippaan yhdeksän kilometrin jälkeen olikin jo vähän valoisampaa ja sain sinisen taivaal alla tehdä aamuvenyttelyt pihalla. Eikä ollut kello edes puolta seitsemää. Koko päivä vielä edessä. Eikö aina pitäisi hoitaa päivän urheilut näin? :)

Tässä vaiheessa kävinkin suihkussa ja laitoin itseäni valmiiksi, sillä olimme suunnitelleet ystäväni Kadrin kanssa, että lähdemme Valtterin kirpputorille. Hänet herättelin seitsemän jälkeen, kun olin saanut katettua hänelle kahvikupin ja aamiaiskipon pöytään :) Olipa kiva saada laittaa toiselle myös aamiaista, eikä aina itse syödä isoja herkkuaamiaisia, joita joku muukin voisi mielellään nautiskella kanssani. Nytpä olikin seuraa, ja aivan ihanaa sellaista. Höpötetiin ja juoruttiin, naurettiin aamuvirkeyttämme. Kiva kun joku muukin on aamulla samanlainen hölösuu kuin minäkin. :)

Aamiaisen jälkeen tytöt suuntasivat kirpputorille, josta tehtiin löytyjä aivan mahdottoman paljon! En kuitenkaan kerro niistä nyt, vaan myöhemmin lisää raportointia… ;)


jäiköhän mun silmät lähtiessä nukkumaan? ;)Lähdössä kirpputorille tuhlaamaan.
Tässä kuitenkin tämän päivän kirjoituksen aihe, nimittäin Fazerin brunssi, johon iskeydyimme kolmanne kaverin kanssa puolenpäivän maissa. Täytyy heti ensimmäisenä sanoa, että täysin maineensa veroinen brunssi, joka ei petä koskaan (olen käynyt ennenkin kaksi kertaa) ja aina saa vatsan täyteen hyvistä ja terveellisistä herkuista. Monilta olen kuullut, että brunssi on yksi Helsingin parhaista hintalaatusuhteeltaan, eikä tähän ole vataanväittämistä. Toki löytyy vielä parempia ja suurempia brunssivalikoimia, kuten Salutorgetin tai Kämpin brunssi, mutta näissäpä se hinta onkin jo aivan toista luokkaa. Jopa yli tuplat. Fazerilla Lauantai ja sunnuntai brunssi maksaa 18.90 ja arkiaamuisin 11,50 aamiainen, joka kaverini mukaan on lähes samanlainen kuin brunssikin. Ei siis paha hinta.

Mutta ennen enempiä hölinöitä, tässä kuvia. Ne kuitenkin kertovat enemmän kuin nämä minun tuhat ja yksi sanaani. See your self.
Minun saaliini.
Riittääkö nämä?
Leipävalikoimaa.

Jogutteja ja marjoja.
Siinä toinen lautanen menossa.. Ja on muuten jo silmätkin vähän auki ;)

Kuten kuvissa näkyykin, niin brunssilta voi koota itselleen todella kattavan lautasen erilaisia herkkuja. Valikoimissa on mm. tuoreita fazerin leipiä, leikkeleitä, salaattia, hedelmiä, jogurttia, marjoja, juustoa ja kaikki muu mukava mikä aamiaiseen kuuluu. Lisänä on lohta ja pateeta, jotka ovat brunssin ruokaisammat tuotteet. Tästä pääset katsomaan itse listaa, jossa näkyvät hyvin listattuna kaikki mitä lautaselleen voi brunssilla napata. 

Ensimmäinen kehu, joka on minulle tietenkin ykkösasia aamiaisella/brunssilla, on kahvi. Valita sai vaaleamman tai tumman paahdon kahvia, eli kaikille jotain. Itse tietenkin otin tummaa, usemman kupin, eikä ole tästä mitään valittamista. Hyvää normikahvia, meni alas ja hyvin menikin. 

Brunssi on siis mielestäni kattava ja hyvä, nälkä ei tosiaan jäänyt. Täytyy ehkä kuitenkin miinuksista sanoa ruokapuolelta sen verran, että leivät eivät olleet mistään kotoisin. En tiedä, olenko liikaa tottunut ruisleivän vahvaan makuun, vai oliko tosiaan niin mautonta leipää tarjolla kuin itse maistoin. Olisin kaivannut koriin napattavaksi täysjyväleipää tavallisen ruislimpun kaveriksi. Haukkasin leivistäni yhdet palat ja loput jäivät lautaselle. Kuten ehkä tiedätte, en syö mitään, joka ei mielestäni maistu hyvältä ja jos en koe sitä pakolliseksi syödä loppuun. NYt ei tietenkään ollut pakko. Hassuintahan on se, että eikös Fazer pitäisi olla kuuluisa juuri leivistä ja leipomuksistaan? Taisi olla unohtunut mausteet leivistä, ainakin suola. Toki voit itse mennä maistamaan ja olla aivan erimieltä kanssani, enhän maistanut jokaista leipää. Saatan olla vähän kranttu, who knows ;) Sori.

Toinen miinus ruoasta on, että sellaiselle joka on tottunut brunssilla saamaan enemmän ruokaisia tuotteita, kun nakkeja, munakasta tai piirakoita, niin näitä ei tällä brunssilla näy ei kuulu. Valikoima onkin siis suuri, mutta ehkä on enemmän aamiaismainen, kuin voisi odottaa. Itselleni tämä ei ole miinun ollenkaan, sillä en kyseisiä ruokia olisi syönyt kuitenkaan. Lohi oli minulle se ykkösjuttu, joka brunssilla kuuluisi olla aina. Kaipaatko sinä siis brunssilla pekonia ja muita paistettuja hörpäkkeitä lautasellesi?

Nam. 
Fazerin omia kakkuja pöydät täynnä.
Juustovalikoimaa..
Creppejä.
Plussana Fazerilla on suuri herkkujen määrä. Jälkiruoaksi on juustoja iso lautanen, kakkuja, konvehteja ja smoothietakin sai juoda niin paljon kuin napa sieti. Minä join kolme isoa mukillista ;) Jälkiruoista maistoin suklaita, jotka olivat aika ala-arvoisia, jos miettii miten loistavia herkkuja Fazer yleensä tarjoaa. Kakkoslaatuista suklaata, eli enpä suosittele kokeilemaan, kun jäi kitalakeen kiinni kovat suklaapalat. Kaikki muu kuitenkin vaikutti herkulliselta ja kannattaapa sieltä syödä vatsa täyteen hyviä juustoja, joissa ei oltu säästelty. Ainiin, ja olihan siellä tosiaan creppejä hillolla ja kermavaahdolla. Itse kun en tälläisistä vehnäpullamössöhömpötyksistä innostu, niin en voi sanoa, muuta kuin että ystäväni söivät niitä onnellisena ja kermavaahdot suupielessä. Taisivat olla hyviä, kun niiden takia kuulema valittiin Fazer ;) Kannattaa siis varmasti kokeilla.

Palvelusta voisin sanoa sen verran, että….. Sitä ei ollut. Sen tosin tiesin jo aikaisemmasta kokemuksesta, joten en lähtenyt suurilla odotuksilla sen suhteen. Pöytiin ohjataan sisään tullessa ja odottaa voikin joutua aika pitkään. Pöytiä kyllä olisi vapaana, mutta kun laahustavat ja toisilleen juttelevat tarjoilijat eivät tunnu tahtovan niitä siivota, niin kenenkään ei anneta istua niihin. Mutinaa kuului jonossa ja kaikki muut tuntuivat tienneet tämän palvelu asian jo ennestään ja kaikki olivat varautuneet jonottamaan juuri sen takia, että tarjoilijat ovat aina niin laiskoja. Tämä ei siis ollutkaan vaan minun huomioni, vaan muidenkin asiakkaiden. Hyvä etten aina ole se ainut joka valittaa palvelusta ;) Pohdimmekin asiaa ystävieni kanssa ja itse ainakin päädyin siihen arvioon, että talossa on paljon ekstratyöntekijöitä (olen kuullut huhua) , joita ei taida kiinnostaa työskentely ei niin yhtään. Tätä myötä tietenkin ne vakkaritkin ovat tylsistyneitä, kun aina joutuu ohjata uutta työvoimaa, joten koko porukka on yhtä samaa laiskiaisporukkaa. Vai onko normaalia että ovella on jonossa 25 ihmistä ja tiskin takana on kolme tarjoilijaa juoruamassa toisilleen ja yksi siivoaa pöytiä? No, onneksi ruoka oli hyvää, joka on kuitenkin pääasia ja tosiaan saimme kivan pöydän ikkunan äärestä tovin odottelun jälkeen. Pöytiä voisi ilmeisesti varata myös, joka aiheuttaa myös ruuhkaa, kun kaikkiin pöytiin ei voi mennä. Jos siis tiedätte menostanne etukäteen, niin puhelin käteen ja varaamaan.

Pakko sanoa vielä, että kiitos sille yhdelle ainoalle tarjoilijalle, joka hymyili ja ahkerasti teki töitä. Hän pisti silmääni, sillä hän ihan oikeasti oli ainut joka teki yhtään mitään ja tuntui välittävän paikan maineesta ja miten homma toimii. Unohdin katsoa hänen nimensä nimilaatasta, sillä tekisi mieli lähettää positiviista palautta heidän sivuillansa. Tälläisiä työntekijöitä on harvassa näin isoissa paikoissa, jossa kaikki ovat vain rivityöntekijöitä. Kiitos siis sinä blondi n. 25-30 vuotias hymyilevä tarjoilija, olit ainut joka sai tämän asiakaspalvelukriitikon tyytyväiseksi :)) 

Naapuripöydän erikoiskahvitteluja.
Vitriinin yksi osa, lisää oli metrikaupalla…

Loppuun vielä pari kuvaa Fazerin muusta tarjonnasta, eli suuresta valikoimasta leipiä ja muita herkkuja vitriinit täynnä. Jos ei brunssi maistu kaikille, niin aivan varmasti löytyy jotain hyvää syötävää, eikä niistäkään nälkä jää. Erikoiskahvitkin näyttivät mahtavilta, kuten kuvasta näkee! Eivätkä muuten ole herkut mistään pienimmästä päästä, kuten kahviloissa usein joutuu huomaamaan. Tuorettakin näytti olevan, ei mitään nahistuneita salaatinlehtiä ja kuivunutta lohta leipien päällä. Rapuleivissäkin oli kunnolla rapua, eikä mitään kolme pikku sinttiä, kuten yleensä ;) 

Siinä minun arvioini Fazerin brunssista. Kello on yksitoista, vielä olisi hyvin aikaa mennä brunssille tänä sunnuntaina. Ylös ja ulos, siellä on pöydät täynnä ruokaa vielä kahteen saakka! Arvioikseni antaisin 8+, joka tulee pelkästään syömisistä. Tarjoilusta plussa, joka meni taas tarjoilijalle, yhdelle hyvälle sellaiselle. Sama juttu taisi olla Ekbergillä, kun viimeksi tein arvion? :D (tässä postaus Ekbergistä) Onneksi siis löytyy aina se yksi hyvä tyyppi, joka saa minutkin tyytyväiseksi. En voi itselleni mitään, mutta kun on tehnyt niin kauan tarjoiluhommia, niin eihän sitä vaan voi hyväksyä laiskottelua ja välinpitämättömyyttä töissä. Eikös siellä juuri siitä asiakaspavleusta makseta, vai onko minulla mennyt joku oppi pieleen?? ;) 

Ihanaa sunnuntaita ihan jokaiselle! Aurinko paistaa, sininen taivas, koko päivä aikaa tehdä vaikka mitä. Tämä tyttö suuntaa Piloxingiin, ehkä Vipr -tunnille ja vielä Bodybalanceenkin jos vaan suunnitelmat toteutuu. (lue: Hei minulla ei ole elämää, joten vietän koko päivän eri saleilla.. :D )

Mahtavaa sunnuntaita! Minä olen tänään onnellinen ja pirteä. Oletkos sinäkin? Oleoleole pliiiis… <3


puspus.

7 vastausta artikkeliin “Brunssi @ Fazer

 1. Oih kun on herkullisen näköistä!!! :-)) Tänne Vaasan kamaralle kans samanlainen… Hyvä että oli edes yksi töistään piittaava tarjoilija!Kirpparireissut on kyllä aina huippuja, varsinkin kun tekee niitä löytöjä :)

  Tykkää

 2. Oon jo pitään miettinyt, et pitäis mennä kokeileen tota Fazerin brunssia, kun ei oo siellä tullut käytyä. Ruokien puolesta vaikuttaakin kyllä käymisen arvoiselta paikalta.:) Toi henkilökunnan passiivisuus on tosi ärsyttävää, mut onneks edes yks tarjoilija jakso olla kiinnostunut asiakkaistakin. Itekin arvostan hyvää asiakaspalvelua ihan älyttömästi ja se ottaa välillä tosissaan päähän, jos saa osakseen huonoo palvelua. Hyvästä palvelusta koitan muistaa aina kiittää tekijäänsä!

  Tykkää

 3. Brunssit on! <3 Fazerilla on tullut käytyä, mutta sen brunssia en olekaan vielä testannut. Ehkä seuraavalla kerralla vois ollakin sen aika! :)Minuu harmittaa, kun en ikinä onnistu tekemään kirppiksiltä mitään löytöjä :( Miulta varmaan puuttuu joku ”kirppissilmä”, kun aina huomaan siellä vain ne kamalimmat rytkyt. Samalla muut kantavat sylikaupalla sieltä kaikkea ihanaa mitä ei todellakaan osaisi edes kirppiskamaksi arvata, ei oo reiluu!

  Tykkää

  1. No kuuule, sama ongelma on ystävälläni krippareilla, mutta kas kummaa kun oli mun kanssani ostoksilla.. Löysin kengät, paitoja ja hameen hänelle, eli eipä jäänyt tällä kertaa ilman. Koskas siis lähdet kanssani kirpparille?? ;)) hih.

   Tykkää

 4. Mä aina etsin kivoja brunssipaikkoja ja kiinnitän siihen asiakaspalveluun huomiota juuri omankin duunin takia. Ootsä käynyt Kokomon brunssilla? Mä kävin siellä joskus viime keväänä ja siellä ainakin oli tosi ystävällistä henkilökuntaa :) Aika perus brunssi-safka siellä oli, vähän harmitti, että hedelmäkipot oli koko ajan tyhjänä… Kuitenkin menisin sinne uudestaankin :)

  Tykkää

  1. No kuuleppa, siinähän on sit seuraava paikka joka pitää kokeilla! Itseasiassa oliskin kiva nähdä sua pitkästä aikaa, eli lähdetkö mukaan? Pyyetään myös toista millaa?? ;) Sit voi tehdä yhteis arvostelun siitäkin :))

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s