Sattuipas olemaan huono ryhmäliikuntatunti..

Kuinka suuri osa tunnin fiiliksestä riippuu siitä kenen kanssa treenaat? 
Entä onko sillä väliä kuka vierelläsi nostelee niitä painoja? 


Tulipa taas koettua omituinen tunti, jonka olisin mielelläni jättänyt väliin jos vaan olisin etukäteen tiennyt mitä eteen tulee. Eteen tulemisesta tosiaan olikin kyse, sillä sain kärsiä hieman erikoisesta treenaajasta edessäni viimekertaisella pumppi tunnillani. Kävin viikonloppuna treenailemassa eri salilla kuin yleensä ja siellähän olikin aivan uusia kasvoja vastassa. Nämä uudet kasvot tönivät minua hakiessaan painoja telineistä ja yksi nainen päätti siirtää minut kyynärpäällään sivuun. Väistin ystävällisesti, sillä minulla ei ollut aivan niin kiire saada tavaroita kasaan. Aikaa kun oli vielä se kahdeksan minuuttia tunnin alkuun. Jäi kuitenkin vähän huono maku, kun heti alkuun huomasin huonotuuliset naiset könyämässä toistensa niskaan painojen lähellä ja kaikilla oli melko agressiivinen ote heti alkuun. Taisi olla päällä vielä viikon paineet, kun kirosanojakin sateli niin mukavasti. Ehkä siis ihan hyvä syy treenata ja hakea vähän hyvää energiaa ;) Korostetaan nyt vielä sitä, että kukaan ei hymyillyt. Kaikkea muuta. Ja minua kun olisi hymyilyttänyt ihan mahdottoman paljon…

Menin tapani mukaan etuosaan salia, sillä tahdon nähdä tekemäni liikkeet läheltä. Toivoinkin, ettei kukaan tulisi suoraan eteeni peilin esteeksi. Toivettani ei ilmeisesti kuultu ylemmällä taholla, sillä aivan viime minuuteilla eteeni sitten tuli seisomaan nainen, joka huomasi hyvän tyhjän tilan. Vähän harmitti, kun hänen leveytensä peitti minut kokonaan ja siirtyminen sivuun ei olisi ollut mahdollista, kun vierellä oli jo toinen. Muistan miettineeni tässä vaiheessa, että mitähän tästäkin treenistä tulee…

Tunnin aikana edessä olevan naisen housut alkoivat valua. Hänellä näkyi siis puolet pepusta ja selästä, sillä paitakin oli lyhyt. Pikkuhousujen väri ei jäänyt epäselväksi. Minulla ei ole mitään hieman pyörempiä ihmisiä vastaan salilla, vaan päinvastoin on hienoa, että he käyvät treenaamassa ja yrittävät saada kuntoaan kohoamaan. Tällä kertaa jouduin kuitenkin koko tunnin katselemaan lähes paljasta peppua, joka ei ehkä ollut se mukavin tsemppaaja niiden painojen nostamisen kanssa. Nauratti välillä vähän liikaa.. :D Kaikenlisäksi nainen välillä tuntui nostelevan paitaansa korkeammalle, niin että sain paljon lisää katseltavaa nenäni eteen. Eikä tässä vielä kaikki. Tämän jälkeen huomasin, että viistoon vasemmalla oli nainen, joka siirtyi koko ajan lähemmäs minua. Tunnin lopussa hän teki hartiabiisiä mm. aivan minussa kiinni ja tunsin kuinka hän tuijotti samalla koko ajan. Nainen oli hieman vanhempi, eikä jaksanut tehdä liikkeitä kunnolla vaan keskittyi tuijottelemaan ympäriinsä. En sitten tiedä, olisiko hän kenties tahtonut vaihtaa paikkaani ja tulla tuijottamaan sitä alastonta peppua joka edessäni valitettavasti vilkkui.. :D Olisi varmaan pitänyt kysyä? 

No, tunnista selvittiin loppuun ja vaikka naureskelin itsekseni melko paljon koko ajan niin sain hyvän treenin aikaan. Jäin siltikin pohtimaan, että kyllä ne ihmiset tekee aika ison osan siitä tunnin fiiliksestä ja varsinkin se, jos on mukavia ihmisiä ympärillä. Eikä välttämättä edes tuttuja, mutta sellaisia ihmisiä jotka hymyilevät sinulle takaisin kun itsekin teet niin tai jotka ehkä jopa juttelevat takaisin kun yrität avata keskustelun. Tuolla tunnilla ei tosiaan tullut sitä fiilistä. Mikäli ympärillä on paljon häiriötekijöitä ja koko ajan jokin herättää huomion vääriin asioihin, niin se oma suoritus jää toissijaiseksi. Ympäriltä tuleva tsemppaus siis puuttuu. Niin ja kyllähän se ohjaaja tekee myös todella ison osan tunnista omalla panostuksellaan ja puheillaan. Pitäisikin vain keskittyä siihen ohjaajan korokkeeseen ja kuunnella musiikkia. Tämä yleensä onnistuukin, jos saa katsoa suoraan peiliin ja seurata liikkeitä. Harmi vaan, että tällä kertaa se ei ollut mahdollista. Plussana tällä tunnilla kuitenkin hyvä ohjaus, eli kiinnostava ja innostava vetäjä. Niitäkään ei kasva ihan joka kuntokeskuksessa.

Jos nyt lähdetään hakemaan positiivisia asioita tunnista, niin tässä on yksi lisää; Oikealla puolellani oli nainen, joka oli ehkä minua vähän pidempi ja lihaksistoakin oli vähäsen enemmän. Vain vähän. Ei kuitenkaan mikään iso nainen, vaan sellainen sporttinen ja hoikka. Hän aloitti tunnin kyykyillä, joihin laittoi painoiksi 40 kiloa. What? Tässä vaiheessa katsoin häntä iloisena ja mietin, että tuleekohan itselleni koskaan päivää, että saan niin paljon kiloja tankoon. Sama toistui seuraavissa biiseissä. Rinnassa hänellä oli 24 kiloa, hauiksissa 14 kiloa, selässä muistaakseni 24 kiloa ja muissakin biiseissä aivan yhtä uskomattomat määrät. Tämä nainen onneksi vei huomiotani melko paljon ja sainkin intoa treeniin. En voi käsittää miten ikinä voi saada tuollaisia painoja ylös, saati sitten toistaa niillä useammat sarjat. Hänen ulkonäkönsä ei kertonut voimista millään tavalla, eikä ilmekkään värähtänyt painoja nostellessa. Itselleni tulisi kyykyissä vastaan jo tuo 30 kiloa viimeistään, kun en edes saisi tankoa ylös :D Ehkä pitää siis treenailla vähän lisää sitä haukkaria ja käsien voimaa ylipäänsä. Vähän enemmänkin. Hehee.. 

Mutta arvatkaan tuliko hyvä mieli, kun laitoin askelkyykky biisissä itselleni tankoon 20 kiloa ja tuo nainen laittoi ”vain” 15 ? Jes, voitin hänet : ) Hyvä että edes jossain, sillä nuo muut lihasryhmät tulevat itseni kohdalla odottamaan aiiiiiika pitkään tuollaisia painomääriä. Voipi olla että jää pelkäksi haaveeksi sellaiset määrät ikinä. Mitäs sinä sanot?


Pinterest.com


Eli, mitäs nyt sanoisin. Ihmiset ympärillä vaikuttavat treenin laatuun hirmuisesti ja heidän asenteensa voi joko nostaa intoani ja myöskin laskea sitä huimasti. Jos vierelle ilmestyy pelastamaan tälläinen himotreenaaja, joka nostaa isoja painoja ja antaa voimia itsellekkin yhä parempiin suorituksiin, niin kyllä se auttaa huomattavasti omaan treeniin. Samaten ne hymyt ja katseet toisilta antavat paljon. On niin kiva saada joku mukaan hyvään fiilikseen ja nauttia/kärsiä yhdessä muiden tunnilla olijoiden kanssa. Uskon itsekin olevani hyvä treenikaveri, kun olen aina mukana ihan kympillä ja hymyilen lähes koko tunnin läpi. (paitsi pumpissa kun irvistelen suuren osan tuntia kivusta :D ) Varsinkin combatissa saatan nareskella koko tunnin, kun innostun liikeradoista ja kunnon pompuista niin kovasti. Tervetuloa siis treenaamaan kanssani, kyllä siinä varmasti saadaan tsempillä hyvä treeni aikaan. Tahdon ainakin olla kaikille mukava ja auttaa vieressä olijaa, jos hän sitä tarvitsee. Kyllä me toisiamme siellä salilla tarvitaan :) Ei kukaan yksin tahdo tehdä tuloksia, eikä varsinkaan ryhmäliikunnassa. Nimikin sen jo kertoo. Onko sinulle tärkeää kenen kanssa treenaat? Harmittaako sinua jos joku tiuskii ja kävelee asenteellaan ylitsesi? Entä jos joku sattuu pukeutua paljastavasti, pystytkö katsomaan ohi?


En tiedä. Voinhan olla omituinen ja valittaa turhasta. Itse vain koen ympäristön tärkeäksi ja toivoisin että kuten normaalissakin arkielämässä, niin salillakin kaikki huomiosivat toisiaan. Yhdessähän täällä eletään ja aina on mukava luoda uusi tuttavuuksia. Onko se niin pelottavaa ottaa kontakti toiseen ja vaikka kysyä, että ” hei, etkös sä käy täällä joka maanantai?”  Ymmärrän kyllä, ettei kaikista ole sosiaaliseen elämään ja he tahtovat olla rauhassa, mutta muistettaisiin nyt edes se toisen huomioiminen. Eikös silloin kaikilla olisi mukavaa? :)

Toivon kaikille onnistuneita treenejä ja salille kivoja uusia tuttavuuksia ja kokemuksia porukalla. Yhdessä me ollaan paljon vahvempia, rohkeampia ja tätä myötä myös onnistuvampia. Tsemppiä rrreeniin!! :)


puspus <3


11 vastausta artikkeliin “Sattuipas olemaan huono ryhmäliikuntatunti..

 1. Heh, on tärkeää kenen kanssa treenaan. Nimittäin yksin ja ainoastaan yksin. :D Siksi en salilla käykään vaan rakensin sellaisen kotiin. :’) Ehkä sanomattakin selvää, etten ole koskaan käynyt ryhmäliikuntatunneilla.. :’DMistä kukakin voimansa ja motivaationsa saa. Toiset ei välttämättä edes tykkää ihmisistä. Voi olla hyvinkin pelottavaa ottaa kontakti toiseen ihmiseen ja esittää kysymys, tai ylipäätään jutella. Toiset eivät vain halua. Tietysti voisi kuvitella, että nämä ihmiset eivät ehkä niin ryhmäliikuntatunneilla edes kävisi.. Siksi minäkin sieltä pysyn poissa. :D

  Tykkää

  1. Itseasiassa mietin kirjotitaessa, että pitäisköhän nyt kirjoittaa,tästä salipuolen touhusta ja esimerkiksi siitä, että kyllähän siellä pitää myös saada olla rauhassa. Olen minä ryhmäliikunnassakin yksilösuorittaja kun keskityn oikein kunnolla, mutta ei se sitä tarkoita, etteikö kaikille voisi olla ystävällinen ja vaikka vilauttaa sitä hymyä. :)Mutta totta tuo, että eihän siellä tunneilla käy niitä niin paljon joille muut ihmiset on kirosana. Sullahan on ihan mahtava tilanne kun saat treenata noin vapaasti ja omissa oloissa. Ehkä siis siksi niin hyviä tuloksia ;) Oothan uskomattomassa kunnossa:))

   Tykkää

 2. Onneks tohon sun pumppituntiin mahtu myös positiivisia kokemuksia!:) Oon samaa mieltä tosta jumppatuntien ympäristön merkityksestä. Sillä on merkitystä erityisesti oman fiiliksen kannalta! Lisäks koen, että toisten huomioiminen on samalla myös toisten ihmisten kunnioittamista. Harmi kyllä kaikki ei koe tätä mitenkään tärkeeks asiaks ja monet saattaa tahattomastikin levittää omalla käytöksellään huonoo fiilistä ympärilleen.:/Salilla tykkään treenata salilla joko yksin tai poikaystävän kanssa. Viihdyn erittäin hyvin ihmisten keskellä, mutta jotenkin tuntuu, että punttitreenistä saa parhaimmat tehot irti, kun saa rauhassa ähkiä.:) Toisaalta, se tsemppi, minkä saan, kun toi siippa on mukana, saa mut monesti ylittämään omia rajoja ja auttaa pääsemään mukavuusalueen ulkopuolelle.

  Tykkää

  1. Samat ajatukset kuin sulla ja siellä salilla onkin kivempi olla yksin. Mutta sielläkin on kiva jos joku sattuu olemaan ystävällinen ja tarjoutuu esim auttamaan. Tulee heti mukavempi olo :) Niin ja kannattaaa kyllä ollakkin sellaisessa seurassa, joka ei päästä helpolla, vaan tosiaan tsemppaa jaksamaan ne vikatkin toistot. Itse käyn yksin ja hups… ne kyllä jää tekemättä ;)

   Tykkää

 3. Kyllä treenitehooni/ylipäätään treenin onnistumiseen vaikuttaa paljonkin ympärillä olevat ihmiset :) Meidän salilla tykkään ihan älyttömästi siitä, että 95% ihmisistä ovat erittäin ystävällisiä toisilleen ja tuntemattomienkin kanssa on helppo ruveta jutustelemaan ihan niitä näitä. Liekö tämä tätä pohjoiskarjalaista ”välittömyyttä”, mutta joka tapauksessa luo tosi mukavan ilmapiirin salille! :)

  Tykkää

  1. Sullakin on sattunut hyvä sali kohille :) Täällä pääkaupunkiseudulla huomaa, että vaikuttaa ihan kauheasti alue jolla käy. Oma sali on kiva ja ihmiset tosi kivoja toisilleen, mutta tosiaan sit kun siirtyy muualle niin johan muuttuu.. Helsingin keskustan saleista en edes ala selittää, kun ne ovat ihan liian huonoja :D

   Tykkää

 4. Kyllä se niin vaan on että varsinkin ryhmätunneilla ihmiset ja ohjaaja tekee tunnin. Mäkään en luultavasti näin paljon kävisi jos siellä ei olisi ketään tuttuja tai ohjaajat eivät olis niin huippuja kun ne mulla sattuu olemaan. Mutta toisaalta- tollasilla jumppatunneilla käymällä oppii sitten arvostamaan sitä fiilistä mikä omalla salilla ja tunneilla on! :D

  Tykkää

 5. Ei huhheijaa mitä tyyppejä!!! :D:D kyllä se vaan tekee paljon millaisia tyyppejä siinä ympärillä on. Varsinkin jos jollakin on kyykyis 40kg whaaat?! Uskomatonta :)

  Tykkää

 6. Toi kuulostaa kyl tosi tylsältä, et siel oli tollanen ilmapiiri. Tönimistä ja ei hymyilyä :( Mä oon kerran ollut sellaisella spinnitunnilla, jossa kukaan ei puhunut mitään ja kukaan ei hymyillyt tai nauranut koko tunnin aikana. Ohjaaja ei puhunut meille mitään muuta koko tunnin aikana kuin sen, että koska lisätään vastusta. Hän ei kannustanut eikä tsempannut ja hän näytti muutenkin tosi tympääntyneeltä. Sellaiselta, että ei voisi vähempää kiinnostaa olla vetämäs sitä tuntia. Saatettiin polkea 3-5 minuuttia täydessä hiljaisuudessa. Se tunti oli aivan kamala! Kauhein tunti, jolla oon koskaan ollut! Katoin koko tunnin ajan kelloa, et pääsenkö pliis jo pois. Se tunti imi kyllä kaiken ilon ihmisestä.Ite yritän olla aina iloinen ja avulias tunneilla, koska kyllähän se on paljon kivempi reenailla iloisella mielellä :) Pumpissa lainailen painoja, jos huomaan, että vieruskaveri kaipaa painoja jne.

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s